България и българите > България

Ще успеят ли да запазят Корал?

<< < (3/3)

генерал Жеков:
Tака е,но пъпво трябва да се ограничат правата на мангалите.Не смятам,че би ти било приятно да стъпват около теб,развалят почивката на всеки

HighVoltage:

--- Цитат на: HighVoltage в Юни 27, 2018, 21:23:24 --- Преди няколко седмици Петър Стойчев, нашия Шампион по плуване и за кратко мин. на спорта в отговор на въпрос на Антон Хекимин дали планува да преплува част и от Черно море той отговори "Не." и отговора му е такъв не по някакви хигиени съображения. Много се ядосвам като прочета, че пак някой млад човек се е удавал, за плуване се ходи на басейн.

--- Край на цитат ---

За пореден път искам да Ви обърна внимание, че морето не е за плуване, там ходим да се разхладим, да си пием бричката  и да си общуваме, а не да плуваме.

Мъртвакът уби 7 през уикенда, включително три деца от генералтошевско
Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/intsidenti/stikhii/mrtvakt-ubi-7-prez-uikenda-bliznatsi-se-davyat-v-primorsko-samo-ediniyat-e-spasen_news619882.html

Факт
Дългите открити плажове са най-опасни
Дългите и открити плажове са най-рискови за възникване на подводни течения, защото при бурен вятър там се вдигат високи вълни, които дълбаят големи ями на линията на прибоя, твърдят дългогодишни спасители. Във Варненско има поне 15 такива ивици, част от които са без охрана. Такава е трудно достъпната Паша дере, където водата е най-чиста. Завет обаче няма, а дъното изведнъж става дълбоко на метър от брега. Това важи и за части от Кабакум и Златни пясъци. Огромният плаж на Шкорпиловци също е сред опасните, а водач на листата е 2-километровата ивица на Камчия. Там най-често стават тежки и фатални инциденти, тъй като при вливането на едноименната река в морето често стават големи водовъртежи.

Не обръщайте гръб на детето
Дори за секунда не обръщайте гръб на малко дете докато е във водата. Без значение дали сте на басейн или край морето, малчуганите трябва да са ви непрекъснато пред очите.

След голямата вълна идва опасно мъртво течение Бурни вълни има още от юни Повече от 3 дни бурни вълни заливат крайбрежието ни, а след тях идва опасният Мъртвак, който тази година се появява периодично още от началото на юни. Подводни течения има и сега, сутрин, когато морето е сравнително тихо. Щом се вдигне голяма вълна, те изчезват, но стихне ли, водата си търси път към дълбокото и оформя цели подводни реки между ямите, издълбани от мощните талази, поясни доайенът Георги Есов. Според него през август морето може да остане опасно седмица и повече, но туристите не искат да чакат и мнозина пренебрегват забраната да се къпят.
„Ако морето изглежда почти спокойно, а се вее червен флаг, значи има Мъртвак. Докато преброиш до 5, те дръпва навътре, все едно си попаднал в бързей“

генерал Жеков:
Доста са сложни нещата с плуването в морето,така е.Винаги когато решиш да влизаш във водата,трябва да знаеш,че е възможно да не излезеш.Това ти създава един вид респект към морето и не би си позволявал различни волности,след като си наясно,че тези волности могат драстично да намялт възможностите ти за оцеляване в рисков момент.Невярвящите може да попитат някой рибар или дългогодишен плувец,за да ви увери в думите на Генерала :cool-1:

HighVoltage:
Герберунгелска хронология:

1/ 23.01.2019г. Министър Ангелакова се срещна с крал Фелипе VI
,,Уверих Негово Величество в готовността на страната ни да развива още по-активно партньорството с Испания в туризма ............"

2/ 30.01.2019Ще се строи на плаж "Корал", съдът отхвърли жалба срещу строителство на хотел на брега
Върховният административен съд е отхвърлил жалба срещу изграждането на хотелски комплекс на брега на къмпинг „Корал”. Това стана ясно във вторник.

Какво е общото между двете ли, ами това че инвеститора е испански. Така де, лично краля на Испания като ти се помоли, бива ли да откажеш :eusa_naughty: Ми то не всеки ден грозновати селяндурки си говорят с крале, налЕ? Че не стига това, ами и едно  желание му  изпълнила срещу 2-3 апартамента.  :ass:

3/ 31.01.2019г. "BBC: Българите осъждат „ековандализма“ по морския бряг"
https://frognews.bg/novini/bbc-balgarite-osajdat-ekovandalizma-morskiia-briag.html
Нищо, важното е че българския съд ГО оправдава!

генерал Жеков:
Ами ясно е,ще се поделят едни пари,пък да го духа природата и бедния българин.Бедния да го духа,защото като се сложат едни баснословни цени от 50лв за шезлонг и чадър,например-бедния човек само ще цъка с език,а обогатилия се слугинаж от мутри и комуняги ще живее на негов гръб.Така,че ако някой има интерес от застрояване на цялата възможно площ,то това са въпросните "уважаеми" дами и господа

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия