България и българите > Информационен център - Македония

Политически анализи за бъдещето на Македония

(1/23) > >>

Nordwave:
18 юни 2007
Бившият македонски премиер Любчо Георгиевски лансира отново мнението си, че формирането на нова държава Велика Албания ще бъде спасение за просъществуването на Македония.
В свой материал, публикуван в македонската преса, Георгиевски посочва, че е необходимо да се проведе международна конференция под егидата на САЩ, Русия и ЕС, предаде БГНЕС. Форумът да констатира, че идеята за мултиетнически държави на Балканите се е провалила и трябва по мирен път да се създадат държави на етнически принцип, предлага Георгиевски. За да се реализира това, Македония трябва по мирен път да се подели на македонска и албанска част, като албанците взимат Тетово, Гостивар и Дебър. Скопие и останалите градове, в които албанците са малцинство, би трябвало да останат етнически чисти и в тях да живеят само македонци. Георгиевски смята, че албанците би трябвало да присъединят към тази нова държава и Косово, при което сръбските анклави да бъдат в състава на Сърбия, както и да присъединят черногорските градове Плав и Гусинйе. В текста си Георгиевски не пропуска и Босна и Херцеговина и според него тази държава трябва да се подели така, че сръбските територии да бъдат присъединени към Сърбия, хърватските към Хърватия, а на бошняците да бъде създадена държава със Сребреница като символ. Тази позиция на Георгиевски е всъщност повторение на неговото предложение за подялба на Македония чрез размяна на територии, за която той се обяви по време на конфликта в Македония през 2001 г. Георгиевски е премиер от 1998 до 2002 г. Той има голяма роля в създаването на суверенна и независима Република Македония. По време на неговото управление са размразени отношениета с България и се преодолява т.нар. езиков спор между двете страни. През юни 2006 г. Георгиевски придоби българско гражданство на основание на български произход и вече живее в Благоевград. http://dnes.dir.bg/2007/06/18/news1793474.html

МИГ:
Тая простотия я четох в Стандарт, Македония нем а да я делиме с некакви шиптари!Като не им изнася да си ходят в Албания!Иначе ще си го отнесат!

FELDMARSCHALL:
Македония е БЪЛГАРСКА!
Сега е шанса на България да покаже пред заблудените македонци дето викат на братята си "татари", че
единствено нас ни е грижа за Македония!
Нито Сърбия, нито Гърция им пука за тях и тяхната съдба!
Единствено майка България може да се притече на помощ на своето дете в борбата
срещу наглите шиптари!!! 8)
Аз мисля, че именно сега е шанса македонците да прогледнат и да видят кои са им истинските
братя, след което сърбокомунистическия македонизъм ще рухне из основи!!! ;)

Death angel:
  А не мислите ли , че изрижането на някои злокачествени тумори ще бъде по-здравословно отколкото да се изпусне момента и те да се разпространят по цялото тяло ?
 Ще ви обърна внимание само на факта, че и в Албания и в Косово има територии населени с Българи, а и западните покрайнини могат да бъдат включени в тази схема. Освен това в стремежа си да получат признание за независимо Косово албанците ще са склонни на доста отстъпки. Мисля, че назрява момента да си върнем много територии подобно на Южна Добруджа без пушка да пукне, но си нямаме качествени политици за това.

Всичко трябва да бъде подплатено с договори и за размяна население, сереч ако на някой шиптър му хрумне за в бъдеще да се засели при нас държавата да има право да им го върне.


Редактирано от модератор: Консолидация на два постинга.

Инжинер Донев:

--- Цитат на: Gemeto в Октомври 13, 2007, 07:08:11 ---  А не мислите ли , че изрижането на някои злокачествени тумори ще бъде по-здравословно отколкото да се изпусне момента и те да се разпространят по цялото тяло ?

--- Край на цитат ---
Естествено - Любчо Георгиевски каза същото. За мен спасяването на Македония минава през даването на 4-5 обшни на албанците. Няма как вече. Освен ако не си вкараме троянски кон за в бъдеще с още 1 МАЛЦИНСТВО. :down:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия