Автор Тема: ”Амнести”: България - дискриминация и насилие  (Прочетена 1690 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Генерал КолевTopic starter

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,565
 • Пол: Мъж
 • България над всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Най- отвратителните, гнусни и чифутски кадри на Къневци и сие продължават да плюят по България.!!! Пак сме били дискриминирали цигани и ......!!! Честно ви казвам: не мразя толкова Доган и други предатели, колкото тия мръсни ...... от Амнести и Хелзинкския комитет! Смърт за отцеругателите!  :down: :down: :down: :devil: :devil: :devil:

"Амнести интернешънъл": В България дискриминират малцинствата

Според годишния доклад на международната правозащитна организация в България продължава да има дискриминация на малцинства, особено на ромското, на фона на подозрителност към бежанци, кандидати за получаване на политическо убежище и мигранти.

Според годишния доклад на международната правозащитна организация "Амнести интернешънъл" в България продължава да има дискриминация на малцинства, особено на ромското, на фона на подозрителност към бежанци, кандидати за получаване на политическо убежище и мигранти.

Хората с умствени увреждания живеят в тежки условия, с неподходящи грижи и лечение. Има за неправилно водени разследвания на незаконна употреба на огнестрелно оръжие и лошо отношение от страна на правоохранителните органи.

Ромите се натъкват на пречки при достъпа до жилище, работа, професионална квалификация и образование, се казва в доклада.

Между 65 и 70% от ромската работна ръка в България са безработни (по данни на българска неправителствена организация). Около 18% от ромите са неграмотни, а други 65% не са завършили средно образование.

По данни на УНИЦЕФ около 50% от ромските жилища нямат течаща вода, а 20 процента от ромските деца никога не са ходили на училище.

През септември Съветът на министрите към Съвета на Европа е потвърдил изводите на Европейската комисия по социални права, че България нарушава Европейската социална харта заради системното отричане на правото на подходящи жилища за роми.

В отговор на това България обяви нови закони в подкрепа на редица мерки, включително построяването на нови социални жилища, се отбелязва в доклада на "Амнести интернешънъл".

През октомври неправителствената организация Европейски център за защита на правата на ромите е подала колективна жалба в Европейската комисия по социални права, в която обвинява българското правителство, че не е успяло да премахне различията в здравното осигуряване и достъп до медицинска помощ между ромите и други уязвими групи спрямо мнозинството от населението.

Организацията също така обвинява правителството, че толерира политики и практики, които влошават здравето на ромите и други малцинства, пише в доклада.

По отношение на т.нар. македонско малцинство в България, в доклада се припомня, че през септември Европейската комисия е призовала българското правителство да спазва решенията на Европейския съд по правата на човека, който е постановил, че България трябва да регистрира партията "ОМО Илинден Пирин", която представлява, по думите на авторите доклада, "македонското малцинство в България".

Както българският Върховен съд, така и Софийският градски съд са отхвърлили молбата за регистрация на тази партия, се отбелязва в доклада.

Кандидатите за убежище, бежанците и мигрантите продължават да са задържани месеци, а понякога и години наред в очакване да бъдат експулсирани.

Според български неправителствени организации, тези задържания са се превърнали в рутинна практика, противно на нормативните актове, в които се казва, че до тази мярка се прибягва само като последно средство, се отбелязва в доклада.

Българският хелзинкски комитет е заявил, че употребата на огнестрелно оръжие от служители на правоохранителните органи продължава да е в нарушение на международните норми и че разследванията на такава употреба не са бързи, щателни или безпристрастни, пише в доклада.

Припомня се, че според Съвета на министрите на Съвета на Европа професионалното обучение на българските полицаи все още е неподходящо и че още не са решени проблемите относно задържането на лица и гарантирането на независимост на разследванията.

Представяйки годишния си доклад, "Амнести" остро разкритикува вълната от расизъм срещу емигрантите в Италия, определяйки я като пълно нарушение на международните норми за правата на човека.

Расистките прояви са както към незаконните емигранти, така и към онези с редовни документи, подчерта на пресконференция отговорничката за Италия на правозащитната организация Даниела Карбони.

Тя подчерта, че мерките, приети срещу нелегалната емиграция и престъпността от новото дясно правителство на Силвио Берлускони нарушават международните норми за правата на човека.

Тези мерки, които бяха остро разкритикувани от Испания и Румъния, предвиждат по-специално криминализиране на нелегалната емиграция и улесняване на експулсирането.

Според "Амнести" Италия е на път да се превърне в опасна страна днес за циганите и румънците, а утре и за всички емигранти, отбелязва АФП.

Организацията хвърля върху политическата класа тежката отговорност за влошаване на климата след убийството на италианка от румънски циганин през 2007 г. Политиците носят тежка вина за "легализирането на расисткия език" в Италия, заяви Карбони.

"Амнести" остро разкритикува САЩ и ЕС затова, че не спазват Световната декларация за правата на човека (СДПЧ), приета преди 60 години.

Световните лидери дължат извинение за неуспеха си да осигурят обещаните в СДПЧ справедливост и равенство, се посочва в доклада на правозащитната организация.

Документът отбелязва, че в 81 страни по света хората са подлагане на лошо отношение или изтезания, в 54 страни се водят несправедливи съдебни процеси, а в 77 страни няма свобода на словото.

Организацията призова великите сили да покажат обща визия и колективно водачество в областта на човешките права. Могат ли ЕС или нейните страни членки да призовават за спазване на човешките права от Китай и Русия, когато те самите са съучастници в мъчения, се пита в доклада.


http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1203758
« Последна редакция: Февруари 13, 2011, 18:18:27 от Hatshepsut »
България над всичко!
 

Неактивен Александър

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 714
 • Пол: Мъж
 • Шуми Марица окървавена...
 • Зодия: Pisces Pisces
Това е... продажните медий и организаций. Гледах как в немската телевизия представиха БНС. Тотална пропаганда срещу нас...
Ето за какво говоря:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Qv41r4G3_w8[/youtube]

А тъпите чужденци от един сайт на едно клипче където наш скин бие един мангал. Коментираха едва ли не все едно ние сме по-радикални и от третия Райх... Ми пък и някви смешковци се речиха на скина, че щели да го бият ако го сбарали  :-[
Но, когато въпросните "малцинства" тръгнат из Европа хората пискат от тях, нали сега наскоро бяха отнесли един молотов от италия или испания(забравих). Шибаняци са и то пълни. Поредното доказателство за световното джедайство.  >:(
« Последна редакция: Май 26, 2012, 19:21:23 от Hatshepsut »
"С дързостта на младите и мъдростта на старите да възродим нацията и България."
 

Неактивен Skarlet

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,807
 • Пол: Жена
 • хуманистка
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Как да се владее света с помощта на демокрацията

От училищната програма аз твърдо съм усвоила: демокрацията е власт на мнозинството, и това е добре. Но световната практика потвърждава, че светът се управлява от добре информирано и влиятелно малцинство. Как става така ? Чудни обяснения ми даде политологът Иван Кръстев, председател на Центъра за либерални стратегии: “Има разлика между демокрация и либерална демокрация. Ето пример: национализмът – не е проблем за традиционната демокрация, защото национализмът винаги говори, че трябва да управлява мнозинството. Съществуват много националистически демокрации. И още: демократично избраното правителство не е задължено да води демократична политика. Западната либерална демокрация е нещо различно. Тя е поддръжка и защита на малцинствата, не само на етническите. На всички малцинства”. “В този случай либералното мнозинство може да се окаже заложник на агресивното малцинство ?”-питам аз. “Съгласен съм, че има противоречие между либерализма и демокрацията. Но алтернатива не съществува. Всеки от нас може да се окаже малцинство.”

“Как може да се управлява светът с помощта на либерална демокрация ? – пита професорът по икономика и социология от Софийския университет Михаил Мирчев. –Ще ви дам пример. В началото на 90-те, когато Русия ни изостави, ние попаднахме в ръцете на Големия Брат – Америка. Тази имперска сила е много агресивна. Ние се оказахме тотално политически (забележете, не икономически) под натиска на американската администрация. Какви са инструментите за натиск ? Един от елементите на управление в България – циганското малцинство. В България се наблюдава задълбочаваща се демографска криза. Циганите съставят 13% от населението, имат много деца, след 20 г. те ще бъдат 20% . От тях 70% са напълно неграмотни и живеят в гета, 80% са безработни (половината нямат работа, а другата половина не иска да работят). 30% от момичетата са проститутки. Това европейски граждани ли са или средновековни ?

Либералната демокрация поставя въпроса: България дискриминира ли циганите или не ? Младите, най-умните цигани отиват в Будапеща, където безплатно учат в университет на фондацията на Сорос. Учат политология, връзки с обществеността, обясняват им как ги угнетяват и ги настройват срещу мнозинството. Те се връщат в България, стават политически лидери, и започват проблемите. Когато полицаите влизат в циганско гето, за да открият престъпници, ги нападат, когато органите на реда се опитат да се защитят, веднага на сцената излизат американски неправителствени организации за защита на правата на човека и гражданските права и заявяват, че нашата полиция е репресивен орган. Нещастните цигани са обект на дискриминация. Сега искат да имат втора (в България има турска) етническа партия. Това зависимост ли е или независимост ?” – “Вие искате да кажете, че либералната демокрация, главен спонсор на която е Америка, с помощта на богати фондации и развити политически институции поощрява егоизма на малцинствата и ги използва, за да води политиката “Разделяй и владей” ? – “Абсолютно!” – “Значи подкрепата за малцинствата не е безкористна ? Имаме работа с дискриминация: угнетяване на мнозинството от егоистичното малцинство ?” “Това се нарича позитивна дискриминация”, - усмихва се проф. Мирчев. “Когато се готвехме за присъединяване към ЕС, тук дойдоха еврокомисари, за да проверят, как се отнасяме с циганското малцинство, присъединява се към разговора докторът на науките Светла Цанкова. – Нашият кмет, едва ли не плачейки, им показваше циганското гето в София, липса на всякаква хигиена, каруци и отсъствие на канализация. Всичко това трябва да се разчисти, обясняваше той, след това циганите да се заселят в нормални домове. Еврокомисарят помириса всичко това, огледа и заяви, че тук няма никакво гето. Циганите не трябва да се пипат.

Неотдавна цигански лидер заяви по телевизията, че не е демократично да налагаме на циганите своя начин на живот. Те искат да живеят в бараки, да се придвижват с коне. Това е тяхно законно право”. – “Защо Америка подкрепя националните малцинства по целия свят и ги използва за своите интереси ? – пита проф. Мирчев. – Защото Америка е единствената държава, която не е нация. Това е сборище на национални малцинства. Те не могат да разберат логиката на държавите-нации. Национализмът, който надига глава в целия свят, е закономерен отговор на глобализацията”. “Значи, новите антиглобалисти – това все пак не са луди хора с оцветени лица на митингите, - казвам аз. – Може ли смело да се четат лекции на тема “Национализмът като нова форма на антиглобализъм” ? “Дайте все пак да говорим за патриотически национализъм, - меко отбелязва проф. Мирчев. – С патриоти е много по-просто да имаме работа, отколкото с националисти”.

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=131251
 

Неактивен Севар Вананд

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 856
 • Пол: Мъж
 • Борете се!
 • Зодия: Leo Leo
На клипчето, което пусна Александър, бяха заснели възможно най-чистите цигани. Трябваше да направят репортажа в някоя циганска махала, където смърди, хората ходят голи, сношават се с конете и серат по улицата. Да бяха видяли немските журналисти, как циганите ще се сбият помежду си няколко пъти пред тях, и никой да не успее да им каже нещо смислено, дори и с преводач. Как да ги настаняват в жилища, след като те не искат. Това е предварително обречена на неуспех кауза.
Българите са възможно най-малко расистски настроения народ. Повече от толерантни сме и затова сега сме зле. С тези глупости за дискриминацията искат да ни вържат ръцете. И всичко това се прави със съдействието най-расистския народ на земята- джедайте. Те са нация от расисти, но за тях никой не говори.
Ако и ние не успеем, за България няма бъдеще!
 

Неактивен Искандер

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 397
 • Пол: Мъж
 • Religion: None None
Цитат
Ромите се натъкват на пречки при достъпа до жилище, работа, професионална квалификация и образование, се казва в доклада.

Някой, ако може да ми го разясни това изречение, че аз не мога да го схвана. Няма никаква логика. Какво значи "достъп до жилище" ? Имаш пари - имаш жилище. Всички имаме проблем с този тип "достъп"!
До образование? Е кой ги спира циганите да ходят на училище? Даже и стимули им измислят и пак не искат!!!
Какво значи достъп до професионална квалификация? Ако искат могат да учат, а с учене ще придобият и квалификация. Ние не сме получили нищо даром! Когато имат квалификация, ще имат и хубава работа! В този смисъл е некоректно работата да е преди квалификацията в това изречение!

Ако аз загубя, това не означава, че не е трябвало да се победи.
 

Неактивен Балхара

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 23
 :devil: :devil: :devil:

И имат наглостта да ми дават Самоков и да казват, че полицията не правила нищо да защити циганите там???  >:( >:( >:(

Там, където като стане тъмно, полицаите се заключват в полицейското управление и не излизат, защото ги е страх.

 :devil: :devil: :devil:
 

Неактивен enemy of the system

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 34
 • Пол: Жена
СМЪРТ!!! ... И за циганите и за турците и за шибаните медии и за тъпата толерантност към малцинствата ... Всичките под ножа!!! :devil:
Не искам състрадание от хората!
Аз имам всичко: моя е смъртта.
И аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.
 

Неактивен Nordwave

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,378
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Международната правозащитна организация "Амнести интернешънъл" публикува годишния си доклад за 2009 г., предаде БТА. В частта му за България като основни случаи на нарушения на човешките права се посочват продължителното задържане на хора, потърсили убежище, на които освен това се отказва закрила, дискриминацията на малцинствата, нетърпимостта и насилието срещу лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални.
Отбелязва се също, че през изминалата година е имало съобщения за лошо отношение от страна на служители на правоналагащите органи, като е споменат случая със смъртта на Ангел Димитров - Чората, както и доклад на Комитета за предотвратяване на мъченията на Съвета на Европа за необходимостта от активизиране на борбата срещу лошото отношение към задържани и необходимостта от подобряване на условията в местата за задържане.
Сериозно безпокойство буди състоянието на домовете за хора с психически проблеми, процедурите за приемане в тези институции и лошото отношение към настанените в тях, се казва в доклада на "Амнести интернешънъл".
Като важно политическо събитие за страната ни през миналата година правозащитниците определят доклада на Европейската комисия, в който България е приканена да засили усилията за борба с корупцията и престъпността. Комисията осъди злоупотребите с европейски фондове и прие санкции срещу България, пише в доклада.
В него са казва още, че ромската общност продължава да бъде дискриминирана от служители на публичната администрация, както и от частни лица. Става дума за отказ на достъп до жилище, до публични услуги, за проблеми в сферата на образованието и здравеопазването.
В доклада се припомнят твърденията на организацията ОМО "Илинден-Пирин", че служители на полицията са водили кампания на тормоз и сплашване срещу нейни привърженици заради новата молба за регистрация на организацията.
По повод правата на турското малцинство е цитирано решението на Софийския градски съд от април миналата година, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров е използвал враждебен и дискриминационен език по отношение на етническото турско малцинство и е създавал атмосфера на омраза към него. http://dnes.dir.bg/2009/05/28/news4519515.html
 

Неактивен Дашо

 • Registered user
 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 916
 • Пол: Мъж
 • православен българин
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Тея отрепки от Амнести интернешенъл отново се опитват да се бъркат във вътрешната политика на една суверенна (все още) държава, каквато е България. Накрая ще се окаже, че в България единствените хора, за които на никой не му пука са българите. Всички европейски "филантропи" се грижат за циганите, турците, педалите, ХОМО илинден и т.н., а нас българите - кучета ни яли  >:(
Единственото вярно нещо, което са написали от цялата помия е по отношение на домовете за настаняване на хора с психически проблеми. Наистина там състоянието е под всякаква критика - третират ги като животни. :(
Величието на Родината се гради върху костите на ония, които достойно живяха и умряха за нея!
БЪЛГАРИЯ НАДЪ ВСИЧКО-ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!
 

Неактивен hammerbg

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 932
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Gemini Gemini
Тези са смешни... България е най-толерантната страна в света, а тук да си чужд гражданин или да си от малцинството е равносилно на това в САЩ да си милиардер...
 

Tags:
   

  Правозащитните организации в България

  Започната от yahudlover

  Отговора: 14
  Прегледи: 9531
  Последна публикация Ноември 05, 2016, 21:41:06
  от vailen
  Ислямът в България се надига

  Започната от Nordwave

  Отговора: 301
  Прегледи: 86859
  Последна публикация Юли 09, 2017, 02:14:08
  от donferdi
  Сбогом, България

  Започната от Франкист

  Отговора: 4
  Прегледи: 1591
  Последна публикация Април 23, 2010, 20:38:08
  от BulgarianBlood
  След изборите България ще катастрофира

  Започната от Франкист

  Отговора: 2
  Прегледи: 1106
  Последна публикация Юли 02, 2011, 17:36:28
  от april_z
  Колко са циганите в България?

  Започната от Инжинер Донев

  Отговора: 28
  Прегледи: 6927
  Последна публикация Март 14, 2011, 17:00:58
  от Ник