България и българите > Основи на националната Държава

Демографският проблем и неговото решаване

(1/61) > >>

Nordwave:
България е засегната от демографски срив, отбелязва в свой репортаж за страната ни журналистът от Би Би Си Майк Донкин. В материала се посочва, че за да се запази населението на сегашното равнище е необходим прираст от 2,2%. В момента той е 1,3%. Журналистът цитира проведено наскоро проучване показващо, че ако се запази сегашната тенденция, България ще загуби една трета от 7,5-милионното си население през следващите няколко десетилетия. Според министъра на здравеопазването Радослав Гайдарски обаче от 2006 година има подобряване на демографските показатели - увеличена раждаемост и намалена смъртност. Мнението на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов обаче бе, че се топим като нация и че нашата социална система е обърната към възпроизводството на маргиналните слоеве. Според бившия социален министър Христина Христова пък чрез стимулиране на майчинството може да се преодолее демографския срив. Депутатът от “Гергьовден” Любен Дилов - син пък заяви, че в България смъртността е равна на тази от времето на Втората световна война и допълни, че имаме ужасяващите 1 318 аборта на около хиляда живородени деца.http://www.news-bg.com/archiv/2006/november/17/04.html

Nordwave:
Дълго време всички управляващи в България насаждат криворазбрана етническа толерантност. Подпомагани и активно насърчавани от знайни и незнайни фондации, асоциации и сдружения. Въпросните защитници на граждански права се опитват да вменят на цяло едно общество вина за положението на циганите в България. В резултат на това досегашните управляващи хвърляха пари и унижаваха 95% от населението на България. В резултат на това циганите в България добиха ред привилегии недостъпни за останалите!

- Имат право да не работят.

- Имат право да не се грижат за децата си.
- Имат право да извършват престъпления без да се страхуват от затвор и съдебно преследване

- Имат право да не заплащат комунални услуги – ток, вода и пр.

- Имат право на безплатно жилище или в най-лошия случай да си построят такова където пожелаят.

- Имат право да осъдят България ако не им се предоставят посочените права

Слушайки тези твърдения работещите за правозащитните организации биха възразили, че застрашавам етническия мир, насаждам омраза и т.н.

Излъгах ли в твърденията си досега? Или истината вече не е само една! Има ли изобщо неудобна истина? Къде са тези правозащитни организации когато някоя от незаконните етнически партии насажда наистина етническа омраза?
Няма ги защото никой не ги финансира за това!

Или защитавайки човешки права се има предвид само циганските права? Трябва ли една истина да бъде премълчавана защото нямаш кураж и способности да решиш проблемите засегнати в нея?

Какви бяха предлаганите решения досега?

- Строеж на жилища за цигани. Не за социално слаби български граждани а за цигани! Резултат? Тотално разрушение на построените жилища и връщане към бита в който са живели преди настаняването. Справка – мезонетите в пловдивския ромски квартал. Опитите продължават !!!

- Ограмотяване на младите циганки с цел ограничаване на безконтролната раждаемост и последващата от това мизерия. Резултат! Нулев! Циганите масово имат по 7,8 дори 10 деца, като това е основния им доход – детски надбавки, социални помощи, помощи за самотни майки и просия!

- Образоване и ограмотяване на циганското население като основно посочван проблем за тяхното състояние. Тук условията са почти изравнени. Безплатни учебници за основно образование, закуска и чаша мляко. Резултат? Вижте статистиките от тестовете за завършено основно образование. Пълна неграмотност при циганчетата! Обвързването на детските надбавки и посещаването на училище претърпя пълен крах. Циганите записваха децата си в училище, получаваха право на детски надбавки и автоматично ги пращаха да изкарват пари и по друг начин.

И т.н и т.н!!!

Всеки опит подчинен на добрата воля и надоведен до край претърпя пълен неуспех. Резултата е бърза и цялостна циганизация на България. Какво се разбира под циганизация?

- Част от обществото населяващо територията на една държава постепенно придава цялостния и облик.

- Разрастващи се цигански гета във всеки български град. Основен източник на проститутки и наркотици. Неподлежащи на никаква регулация и администрация сгради и население. Пълна административна автономия!

- Отказ на българския съд и полиция да изпълняват техните задължения спрямо представителите на този етнос. В резултат на това толериране се създава впечатление за ненаказуемост.

- Все по-голяма дезинтеграция на циганското население. Засилващо се усещане за задължение на държавата спрямо тях – “заучена безпомощност”.

В очите на широката общественост социалните програми за подкрепа на малцинствените групи и преимущественото насочване към тях на социални помощи е основната причина за липсата на достатъчно средства за социални разходи. Справедлив и равнопоставен ли е достъпът до ресурсите за социална подкрепа? Не е!

Докато останалата част от българските граждани използват тези социални ресурси за относително малък период то за циганите това е основен доход за неопределено време.

Въпреки това социално неравенство пред държавата финансираните от ЕС правозащитни организации продължават да “насъскват” и приучват циганите към силна “гражданска активност” на ниво улични протести, митинги и др. от рода – “ ще правим гражданска война ако нещата не се оправят “. Необвързани със защитата на определен социален статус, образование на деца, покъщнина и пр. те са склонни към директен уличен бунт когато бъдат засегнати етническите им привилегии.

Всички тези неща са ни до болка познати. Вече 16 години тази криворазбрана етническа толерантност ни кара да свикваме с тях. Защо се получава това?

Защо всички нескопосани опити за интеграция се провалят? Защото всяка партия се опитва да купува цигански гласове!!!

Кощунство е когато виждаш как циганска банда пребива, дори убива незащитени хора да си мълчиш в името на това, че ще вземеш няколко хиляди гласа. Да насърчаваш циганите като ги караш да се чувстват безнаказани. Над 80% от битовата престъпност се извършва от тях. Но никой не смее да постави въпрос и да вземе мерки, за да не бъде обвинен в етническа нетолерантност.

Когато се прибави и апетитите на незаконната етническа партия ДПС към циганските гласове нещата стават нетърпими. Един недостатъчно разгласен случай в училището в кв.” Аспарухово “ град Варна е показателен пример за това. / виж статията " Училище, джамия ..." в раздел - ЦИГАНСКИЯ ПРОБЛЕМ /

Тази страх породен от ненамесата на държавата е повсеместен. По селата хората се чувстват тотално безпомощни срещу прииждащите цигански банди разграбващи всяка година реколтата им. Превръщат се в роби на един етнос отказващ да се грижи сам за себе си. А всичко тръгва от управляващите на централно ниво. Отказвайки да видят същината на проблема, поставяйки мнимата толерантност пред върховенството на закона те подхранват чувството на безнаказаност на циганите и безпомощността на останалото население да се защити.

Незаконната етническа партия ДПС се включи в разрастването на проблема. Виждайки изчерпването на електоралния си ресурс те се заеха с активното асимилиране на циганското население. Поради ниското етническо самочувствие, за което самите те носят вина, това асимилиране върви с усилени темпове особено при циганите мюсюлмани. Така институционалната подкрепа става все по-голяма. А това увеличава и станалата вече нарицателно “нагла циганска престъпност”. Разграбването на военните складове миналата година, убийството на професор Калоянов и още безброй примери известни и неизвестни поради регионалния си характер и страха на потърпевшите.

Какъв е извода от всички изложени факти досега? Ако искаме да проведем някаква реална интеграция на циганското население трябва да бъдат приети реални мерки и действия. С половинчати опити и показни програми “за пред Брюксел” нещата рано или късно тотално ще излязат от контрол.

Единственото възможно и реално решение е записано в Конституцията на Република България! Всички граждани са равни пред закона. Недопустимо е разделението по етнос и религия. Няма нужда от твърда ръка и други нарицателни! Спазване на закона!

- Спиране на социалните помощи на хора отказващи да се трудят. Реално спиране а не само говорене.

- Отнемане и настаняване на деца за които родителите са неспособни да се грижат. Без видима материална полза от тези деца безконтролната раждаемост неминуемо ще падне.

- Съд и затвор за родители принуждаващи децата си към просия. Реален съд и реален затвор. Ако е нужно ще се строят нови затвори и детски социални заведения. Въвеждането на ред и законност в държавата определено има повече стойност от стойността на тези сгради и далече по-малка от новите цигански домове за 1,5 млрд. и гигантските и покачващи се социални разходи. Реално работещи затвори, не концлагери като сега. Предлагащи наистина някакво превъзпитаващо и ресоциализиращо действие. Реално работещи детски социални заведения. Предлагащи на децата наистина по-добри условия от гетото и улицата. Образоващи и възпитаващи български граждани а не социални инвалиди. Нищо ново и революционно просто сработване и реално съществуване на две нефункциониращи звена от държавната администрация.

- Събаряне на всички незаконни жилища и постройки без значение от етноса на собственика. Спазване на основния принцип на всяко демократично общество – право на собственост и разпореждане с нея според закона. В момента е невъзможно да бъдат прогонени самонастанили се граждани в частен имот да не говорим за бързо изникналите им “домове”.

- Всяка мярка свързана със социално подпомагане и жилищни проблеми да е за всички граждани без значение от етноса им. Да се вземат в предвид реалните нужди на цялото общество а не да се толерират едни нужди пред други.

- Равенство на всички граждани пред комунални услуги. Не плащаш – не получаваш!

Това не е нищо ново и революционно, но явно е нужно да бъде повтаряно и напомнено . Защото страха да погледнеш истината в очите и да решиш реално един проблем води до неговото задълбочаване! Защото циганизацията на страната е повсеместна и всяко неглижиране на това е етническа нетолерантност и расова дискриминация, но към всички останали 95% от населението на България! Защото сме поставени пред избор, или социализация на циганите или циганизация на България!

Публикувано от: ВМРО-ВАРНА

gadget:
Аз винаги съм твърдял , че не прирастът на малцинствата е проблема.Той винаги е бил голям,дори и по-голям от сега.И това не би било проблем , ако българките не раждаха толкова малко.

Nordwave:

Автор www.bgrod.org
понеделник, 20 ноември 2006
Нацията застрашително изчезва, алармираха вчера от Клуба на многодетните родители към асоциация "Пълна къща". Според проучвания на асоциацията се наблюдава трайна тенденция към намаляване на населението под трудоспособна възраст. Ако през 1990 г. то е било 21,6 на сто, през 2004 г. спада до 15,1 на сто, обяви председателят на "Пълна къща" Цветелина Брестничка. Надяваме се да променим обществените нагласи и да формираме положителен образ на многодетното семейство, обясниха от асоциацията.
Заради поскъпването на живота след влизането ни в ЕС раждаемостта ще намалее още повече, предупреди шефът на АГ "Майчин дом" доц. Николай Доганов. Според демографски експерти мнозина българи ще потърсят препитание извън страната и няма да искат да имат деца или да раждат в България. Страната ни е на път да се присъедини към неблагоприятната демографска тенденция на Обединена Европа. По данни на ЕС в страните-членки на семейство се пада средно по дете и половина.
В момента държавата "санкционира" хората, решили да имат деца, смятат от "Пълна къща". Многодетните семейства не могат да кандидатстват за жилищни кредити. Доходът на двамата родители, разделен на членовете на семейството, е крайно недостатъчен за закупуване на жилище чрез ипотека. Според Брестничка държавата трябва да поеме ангажимента да гарантира за многодетните семейства пред банките. Експерти от социалното министерство също смятат, че облекчени жилищни кредити за семейства с две и повече деца ще стимулират раждаемостта. Засега обаче подобен проект няма. Многодетните родители искат и отглеждането на децата да се зачита при пенсионирането на майките и пенсията да подлежи на индексация в зависимост от броя на отгледаните деца.
Според Клуба на многодетните младите хора не само са малко, но и са с лошо здраве. Почти половината от младите у нас не спортуват. Едва 27 на сто от бъдещето на нацията се отдава на спортни занимания, но по-малко от веднъж на седмица.

Инжинер Донев:
За каква нация говорим - Ние сме само 5 милиона реално погледнато.


--- Цитат на: gadget в Ноември 19, 2006, 12:08:43 ---Аз винаги съм твърдял , че не прирастът на малцинствата е проблема.Той винаги е бил голям,дори и по-голям от сега.И това не би било проблем , ако българките не раждаха толкова малко.

--- Край на цитат ---
ако сега нямаше цигани, а нашата раждаемост си беше същата щхме да ПРОСПЕРИРАМЕ. Много средства се отделят за тези паразити.


Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия