България и българите > Основи на националната Държава

Цар

<< < (2/4) > >>

Hatshepsut:

--- Цитат на: QQD в Януари 25, 2011, 02:06:45 ---Цар и царство исконна ценност ли е?

--- Край на цитат ---

Aз съм републиканец и за мен царя и царството не са исконна ценност.

--- Цитат на: QQD в Януари 25, 2011, 02:06:45 ---Какво е мястото на царя и царщината в Българщината?

--- Край на цитат ---

Според мен никакво.
В моята дефиниция за българщина няма място за цар/царщина.

--- Цитат на: QQD в Януари 25, 2011, 02:06:45 ---Християнска ценност ли е царщината?

--- Край на цитат ---

Не мога да отговоря на този въпрос, нека християните да си кажат мнението.

--- Цитат на: QQD в Януари 25, 2011, 02:06:45 ---Какво е отношението на Бог към царете, царщината ...?

--- Край на цитат ---

На този въпрос едва ли някой може да даде отговор  :-)

--- Цитат на: QQD в Януари 25, 2011, 02:06:45 ---Как държавното устройство - Царство се отнася към основите на Националната държава?

--- Край на цитат ---

Според мен няма отношение.
Национална държава може да изгради и като република.

--- Цитат на: QQD в Януари 25, 2011, 02:06:45 ---Историческа ценност ли е царщината?
--- Край на цитат ---

Царската институция на I, II и III Българско Царство е част от българската история, но не бих я нарекъл ценност. За мен тази форма на държавно управление в България е напълно отживяла, особено след проявата на управленските качества на епигона от Кобургготска династия Симеон Сакскобурготски.

Схващането за държавата като patrimonium на едно лице, което притежава абсолютна власт, не носи отговорност пред никого, управлява доживот и предава властта си по наследство, за мен е анахронизъм.

Morituri:
"Цар е византийския еквивалент на Хан "

Цар е БЪЛГАРСКИЯ(или славянския ако предпочиташ) еквивалент на император.

Хан е тюркски еквивалент на цигaнски тартор
;)

Преспанец:
Цар и царство е изконна ценност. Царят е Божий помазаник, определен да направлява съдбините на държавата. Царят е представител на целия народ и олицетворение на държавата. Монархията е легитимното управление, не масонската република. България трябва да е пак монархия! Тя е създадена като такава, а е република след варварския комунистически преврат. Нещата един ден ще си дойдат на мястото!

Morituri:
"Царят е Божий помазаник, определен да направлява съдбините на държавата."

Даже Бог да разбута облаците и да го посочи тоя помазаник,пак няма да се съглася.
 :-)
Ако някои иска да царува над мен,трябва да го заслужи.

Монархията е глупост,не че сега политиците не са тъпаци в по-голямата си част,но поне като им свърши мандата можеш да не гласуваш за тях.
Сложиш ли монарх,няма отърване докато не умре.

penko:

--- Цитат на: Morituri в Февруари 04, 2011, 23:27:44 ---"Царят е Божий помазаник, определен да направлява съдбините на държавата."

Даже Бог да разбута облаците и да го посочи тоя помазаник,пак няма да се съглася.
 :-)
Ако някои иска да царува над мен,трябва да го заслужи.

Монархията е глупост,не че сега политиците не са тъпаци в по-голямата си част,но поне като им свърши мандата можеш да не гласуваш за тях.
 Сложиш ли монарх,няма отърване докато не умре.

--- Край на цитат ---

Това  със  дебелите  букви  много  ми  хареса   :-D :-D :-D

Ами  те  във  Ватикана  за  това  избират  папата  да  бъде  над  70 години  по  бързо  да  се  отърват  от  него  .   ;-)  че няма  отърване  докато  господ  не  му  вземи  душата .  :-D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия