България и българите > Български националисти

Съвременни хайдушки сдружения в България

(1/18) > >>

Ратникъ:
Искам да отворя тема за сдружението в този форум именно, а не в Общия - мисля, че е за тука точно. Ще пускам информация и снимки тука в тая тема на истинските хайдути, а не на пародията на оня досадник. Та това е сдружение предимно с културно-просветна цел, също като родното ВМРО.

Тука се забавляват хайдуците на мероприятие:

--- Цитат ---Относно
Сдружението е неполитическа, доброволна, патриотична и културно-просветна общност от граждани проявяващи любов към родната република България
Мисия
Сдружението има следните цели:
- Да съхрани и запази културното наследство в родопския регион.Чрез изучаване на историята на страната си да, не се позволи изменянето с лъжлива, гонеща чужди интереси на извън национално ниво.Да се поддържа жив българския дух, чрез народните песни,танци и обичай.Да се възстановяват стари светилища на българщината, също така прославяне и почит към загиналите за националното ни освобождение герои.Засилване на любовта към родния край,човешко отношение и хуманност между българските граждани.Противопоставяне по законен път на всякакво чуждо вмешателство, с цел разделяне на българските граждани по вероизповедание и етнос.
Информация за компанията
Сдружението е неполитическа, доброволна, патриотична и културно-просветна общност от граждани проявяващи любов към родната република България и родните си места, с доброволен труд и материали се работи за запазване,реконструкция и поддържане на паметници на културата,религиозни храмове и светилища ,честване на културни, църковни и национални празници, както и възстановки на събитията от българската история.
--- Край на цитат ---

Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.

Франкист:
някви смешковци се събрали да ядат, пият и пърдят и най-вече - да позорят името на хайдутите! Като им гледам чеверметата се сещам как истинските хайдути са умирали от глад и са ядяли шума! Жалки селски изпълнения! Като искат - кръчми - бол, и по-добре да свалят тия народни носии че само срамят името на хайдутите!

Ратникъ:
Е как пък стигна до извода, че срамят името на хайдутите ? Напротив - това е културно-просветна организация и се събират за мероприятия. Колкото и националистите позорят ге. Луков с шествията си, толкова и тия хорица позорят хайдуците !

Франкист:
Чеверметата и надениците ли са им културно-просветните мероприятия?
Националистите ,които отдават почит на ген.Луков мисля че нямат нищо общо с тези по картинките и не знам как направи връзката с тях.
Едно е да ходиш на шествие в памет на някого, друго е да се дегизираш на хайдутин, да казваш че си "родопски хайдутин" и да ходиш да се напиваш и насираш от ядене по полянките. Малко ми напомня за миналогодишната гавра за трети март дето Волен спретна на площада с кебапчета и винце!

Ратникъ:
Аз не виждам само ядене на снимките, пък пиене въобще. Както и да е - няма ли друга тема, в която да излееш омразата си ? Все пак вчера беше рождения ден на хитлер - трябва да си по-одухотворен  :mad:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия