България и българите > Български националисти

Възраждане на ЧАВДАРСКОТО движение - една добра и много родолюбива идея.

(1/19) > >>

Мишок:
Възраждане на  ЧАВДАРСКОТО движение - една добра и много родолюбива идея.
Естествено не в предишният му вид, който нямаше сериозно съдържание , беше доста повръхностен и се изразяваше във  глупава възхвала на партията и подобни безсмислици. От предишното трябва да се вземат само две неща: името  ЧАВДАРСКО, защото е много подходящо и вече познато и чавдарското калпаче - една невероятно добра идея, за която комунистите накрая съжаляваха и бяха спрели да произвеждат и продават калпачета, които народа много беше обикнал.
 Новото движение трябва да е културно просветно и в него децата да се учат на родолюбие, история и познание на хайдутството ни. Естествено може да се правят екскурзии из планините и най-вече да се отбелязват различни годишнини свързани с българското родолюбие.  В култ трябва да бъде издигната и народната носия и ако е възможно всяко чавдарче да има носия и да я облича при тържествени случаи.
Предполагам че скоро такова нещо ще бъде създадено.


Мишок:

Мишок:
На практика народа ни възстановява сам спонтанно чавдарското движение и когато му дойде времето ще има обединение и организираност, точно според заветите на Левски.

Не съм искал разрешението на родителите, но съм сигурен че ще останат доволни, ако видят снимката на децата си.
За коментарите, които ще напише един леко да не казвам какъв - не знам дали ще им харесат. Въпросният пак ще види, татари, неарийци, путинов заговор  и т.н.

генерал Жеков:
Този път нарочно сложи лоша снимка,да ме премахнеш като заплаха нали :mad: Лудак си,при това параноичен-не съм и искал да се занимавам с тези деца.Похвално е,че обличат носии.

Мишок:
Родителите и учителите на тези деца , заслужават специална-особена похвала.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия