България и българите > Български националисти

Български национализъм - българщина

(1/86) > >>

Мишок:
Дайте освен да си пишеме глупости и да водиме безмислени спорове, да очертаеме основите на българщината и национализма ни.
Нека го правиме точно, ясно и систематизирано.
Ако се появят писания разсейващи темата в безмислени посоки нека админите ги трият.
И така почваме ли?
Ето тези хора според мене са една добра основа.

http://www.vbox7.com/play:c5b4f906

И знамената им, и униформите им, а и делата им.
_________________

Бащицата Махно:
 Да тези хора са добра основа! Те са национални светини! И в интерес на истината една добра идея като този клип става смешна и олеква, като видиш правописната грешка още в заглавието! Когато искаш да си българин и националист поне трябва да знаеш езика на дедите си!

Ванадий:
Дай да не се хващаме за правописа.

Иначе това е основата. Различията трябва да се изгладят, но това едва ли може да се постигне в един форум "някъде из интернет простраснството". Дали може всички патриоти да се обединят е много труден въпрос, а как още по-труден.

Проблемът е че националистическото пространство се цепи и е вече много изложено за пред хората от лъжливи националисти. Всяка националистическа органицазия (с може би нищожни изключения а те май и липсват) не се стреми към "делото", а към властта. Ако чистото от тях се обедини под общи цели и застане зад един идеал, както хората (а за тях не трябва да се говори като за хора, а като за нещо повече) от клипчето може да се постигне всичко.

В базисът на идеите повечето националисти "криви и прави" са еднакви. Но в някои аспекти излизат много иначе безмислени различия. Има ли начин всички различия да се изглаят за да остане една обща цел? И всички да вървим към нея? Вероятно да но дали ще сме ние тези които могат да направят нещо по въпроса? Не мога да ви кажа.

Бащицата Махно:
Не се хващам за правописа! Просто българският език трябва да се уважава! Като всичко българско!

Ванадий:
Да разбира се, но нека го оставим настрана за малко и да говорим по темата, без да отклоняваме в друга посока както става винаги щом се повдигне този преважен въпрос.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия