Обща категория > Интернет Портал

България иска да регистрира домейн на кирилица

(1/5) > >>

Балхара:
Гласувайте. Русия иска да ни изпревари, а все пак ние сме родината на кирилицата, не тя.

Трябват ни поне 1000 гласа ДА, така че разпространявайте където можете - не се губи време.

**********
Интернет се развива. Все повече потребители говорят езици, различни от английския, което създава за тях ограничения върху използването на глобалната мрежа. Затова един от най-важните проекти на международната организация ICANN през тази година е въвеждането на Интернет домейни от първо ниво на азбуки, различни от латиницата.

Предстои началото на ускорена процедура за създаване на ограничен брой многоезични домейни от първо ниво. Очаква се работна група да представи окончателния вариант на процедурата по време на предстоящата среща на ICANN в Париж. След одобрението от борда на ICANN ще бъде възможно българските Интернет потребители да получат свой домейн на кирилица - ".БГ".

За да бъде България от първите държави, които ще получат свой домейн е необходима да се покаже подкрепата на българските Интернет потребители. В периода от 12 до 25 юни сдружение Унинет провежда Интернет допитване на сайта http://www.za-bg.eu.

Участвайте в допитването и подкрепете създаването на българския домейн ".БГ"!

http://www.za-bg.eu

Инжинер Донев:
Един глас от мен... Какво пък. Не съм убеден че ще се реализира но ние трябва да направим това което трябва за да спрем англо-руско езичната хегемония в интернета

Балхара:

--- Цитат на: tankistabg в Юни 13, 2008, 11:17:19 ---Един глас от мен... Какво пък. Не съм убеден че ще се реализира но ние трябва да направим това което трябва за да спрем англо-руско езичната хегемония в интернета

--- Край на цитат ---

Ще се реализира.

Въпросът е дали България ще е първа. До края на годината ще има 1, най-много 2 домейна на кирилица. И дано България да е между тях.

Македония:
Един глас от мен  :) :)

Болгардингезе:
И от мен.Наскоро гледах как един българин е измислил телефон или по -точно чип ,който когато говориш по телефона на български да може да го преведе на анлгииски.Се едно ако казваш "здравей" то му предава на неговият си език. ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия