Обща категория > Общи дискусии

ПО ЕВРОСТАНДАРТИТЕ ИЛИНДЕНСКО-ПРЕОБРАЖЕНСКОТО ВЪСТАНИЕ ВЕЧЕ Е ДЖЕНДЪР БУНТ: ПРЕМ

(1/1)

Мишок:
ПО ЕВРОСТАНДАРТИТЕ ИЛИНДЕНСКО-ПРЕОБРАЖЕНСКОТО ВЪСТАНИЕ ВЕЧЕ Е ДЖЕНДЪР БУНТ: ПРЕМИЕРИТЕ БОРИСОВ И ЗАЕВ СВЕНЛИВО ЧЕСТВАХА ИЛИНДЕН, БЕЗ ДА СПОМЕНАТ НАЦИОНАЛНОСТТА И НА ВЪСТАНИЦИТЕ, И НА ПОРОБИТЕЛИТЕ

2 август, Лето 2018-о, наистина ще остане в историята. Ще остане не като 115-та годишнина на Илинденско-Преображенската епопея на поробените българи в Македония и Одринска Тракия, а като първото честване, на което никой не се осмели да изрече националността както на въстаниците, така и на поробителите.
Че македонският премиер не нарече въстаниците българи, е разбираемо. В Скопие му се пече референдумско яйце, което може скоропостижно да го прати в глуха опозиция. Но не ги нарече и македонци и нека приемем това като победа над снишилия се македонизъм, готов заради членство в НАТО временно да си затвори устата.
Но че българският премиер не посмя да нарече въстанието българско, това е скандално. Ясно е защо Борисов играе по нотите на Скопие и защо предъвка родната история като слаб ученик: Защото преди година подписа договор, с който призна и македонска нация, и македонски език, и македонска история – и трите родени в лабораторията на Коминтерна през 1936-а и наложени от Сталин, Тито и Димитров след Втората световна война.
Борисов не само преглътна договор, поругаващ паметта на поколения мъченици за свободата на Македония. Той наивно одобри създаването на българо-македонска комисия за промяна на учебниците по история в Република Македония.
Наивността му е уникална глупост. Защото от македонска страна членове на комисията са трима историци, собственоръчно написали в същите учебници, че българите са монголско-татарско племе, че цар Самуил е македонски цар, че Братя Миладинови са автори на “Македонски народни песни”, че Гоце Делчев е чистокръвен македонец, признат за такъв и от отечественофронтовска България и затова българите предали костите му на Скопие...
Впрочем последното е вярно. И само доказва горчивата истина, че и при комунизма, и при капитализма управниците ни страдат от хроничния синдром на патриотична недостатъчност. При комунизма – за да слугуват на Москва и Белград, при капитализма – за да задоволят джендърпатриотизма на Брюксел и национализма на Скопие.
Какво ни даде договорът “Гърция-Македония”, патетично попита Борисов и сервилно се обърна към Зоран Заев, за да му каже “Виж какъв джендър съм! Не само ти признах македонизма, но ще похваля и елините...”
И ги похвали, както никой ни ги е хвалил – нито в Атина, нито в Брюксел, нито във Вашингтон. Изхвали елини и македонисти за договора им за името “Северна Македония”.
А трябваше не да хвали, а да ги наругае. Защото географското понятие “Северна Македония” автоматично включва и Пиринска Македония. Срещу договора скочи академичната ни гилдия, която отсече: Скопие и Атина се споразумяха на гърба на България!
Но кой властник слуша историците, които нито евросубсидия носят, нито концесия снасят, нито на червения килим в Брюксел ще те поканят?
През цялото време на патриотарската вакханалия на трибуната се пъчеше вицето Каракачанов. Накрая дръпна бойко слово, с което свали картите на ВМРО-вската капитулация пред историята. По почина на премиера и той спести българската народност на въстаниците и инфантилно възкликна: Генералната цел е изпълнена, Македония влиза в НАТО, българската и македонската армия ще изпълняват съвместни мисии на пакта...
Модерният джендърският прочит на Илинденската епопея звучи така: въстаниците са нито чистокръвни българи, нито коминтерновски македонци, а широко скроени европейци, борели се за Европа без граници и без нации.
Следвайки джендърските стандарти на Борисов и Каракачанов, в името на евроатлантическата интеграция на братска Македония, авторите на учебниците ни по история да точат перата и зачеркват всичко българско в Илинденско-Преображенското въстание. Който се дърпа и слага прът в колелото на историята, ще мине експресен курс по евробалканистика в новата катедра “Македонистика” на Софийския университет.
Да пребъде вечната и нерушима българо-македонска дружба под знамената на ЕС и НАТО!

Panzerfaust:
Доста се смях на тази мозъчна повърня...

генерал Жеков:
Плачевно е,това отново е от глупостите на к-н Мишока-Сириус-Четник...Преписването от такива групи води до сериозни мозъчни увреждания  :lol:

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия