Автор Тема: Мистерии: Кръстю Ангелов  (Прочетена 5002 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,813
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Мистерии: Кръстю Ангелов
« -: 16 Окт 2007, 16:17:49 »
МИСТЕРИИ
КРЪСТЮ АНГЕЛОВ: ИСКАХ ДА СПАСЯ СЛАВИ ТРИФОНОВ ОТ ЗЛОБАТА И ВЪЗГОРДЯВАНЕТО МУ, НО ТОЙ НЕ ПОЖЕЛА!
В: ШОУ, №41, 10 окт. 2007, с. 53

Написах четири писма на шоумена с надеждата да разбере какво зло си причинява, но той не ми отговори, твърди духовният учител на Георги Първанов, Петър Стоянов и Волен Сидеров

Казва се Кръстю Ангелов и е познат на половин България. Половината от 55-годишния си живот той е посветил на изучаването на небесната наука. Твърди, че Гавраил е неговият учител чрез Бога и от небето. По негова поръка мъжът от тополовградското село Срем обикаля из страната и прави хората по-добри със словото Божие. Търсят го много хора – от Италия, от Кипър и Гърция с надежда за изцеление.

- Ти всъщност какъв си? Пророк, ясновидец, гадател?
- Нито едното, нито второто и третото. Аз съм учител по духовната наука. Водя много труден диалог с Бога, защото искам зърното, а не плявата. Но когато имам нужда, Бог ми помага.
- Как по-точно?
- Ще ти кажа. Точно на Йордановден преди време, на площада в селото пада майка ми и умира. Обадиха ми се и аз веднага пристигнах. Дори и през ум не ми мина да викам лекари. Майка ми вече си беше заминала от този свят. Взех я на ръце и я внесох в двора. Повиках моя Бог на помощ. И Той ми я даде. Погледнах нагоре – хората се бяха надвесили над мен, вероятно за да видят как ще реагирам на смъртта на майка си. А аз само казах: “Майко, стани да изпратиш хората!”
И тя стана!
И ги изпрати… Чудото стана само с едно молитва, отправена към Бога. Имах една съседка, която много страдаше от това, че на нейната къща лястовиците никога не свиват гнездо. Един ден сподели с мен. И аз започнах да се моля за това на Бога. След няколко дни две лястовици свиха гнездо и под нейната стряха.
- Искаш да кажеш, че религията може да помогне, стига да знаеш как да се молиш?
- Моето мнение е, че всички партии и всички религии не са в услуга на обществото. Виж, Бог и вярата са друго нещо. Не свещите, не помените за умрели хора, а вярата. Знаеш ли какво ми заръча Бог да предам на хората? – Да палят свещи, когато им изгасне токът. А да му се покланят само сутрин. Когато станат и си измият зъбите и лицето. Божията наука е като компютъра - с определени правила.
- Според тебе Бог сътворява ли чудеса?
- Да, и ще ви разкажа за едно такова чудо. Жената се казва Мария Георгиева и работи при шефа на католиците в София. Нейният чичо беше владика и се казваше Стратиев. Та на тази жена й откриха рак на гърдата. Не пожела да бъде оперирана и чичо й владиката започна да й чете молитви. Само че гърдата не се оправя. Тогава владиката на католиците я заведе при папа Йоан Павел Втори, за да й чете молитви за излекуване от рака. Четири пъти ходи жената при папата, четири пъти й чете молитви за здраве във Ватикана. В Рим, като виждат състоянието й, предлагат спешна операция, но тя пак отказва. И една вечер пристига със сестра си в моето село Срем. Започна да ме моли и прегръща: Умирам, казва, помогни ми! А аз й отговарям, че раците ги вземам и ги пускам в реката. Молих се горещо на Бог да й помогне. Чу ме! Днес жената е към 45 години, жива и здрава и продължава да работи в храма на католиците. Кажи ми сега, защо Бог ги дава тези чудеса на мен? Има ли обяснение историята? Няма…
- Ти защо написа толкова писма на Слави Трифонов?
- Не, не исках да участвам в предаването му, ако това ме питаш. Исках да се срещнем с него, да проведем само един разговор. За неговото добро. С тази злоба и с това високомерие няма да стигне далече. Ако беше се срещнал с мен, щях чрез Бог така да променя мисленето му, че да не си въобразява, че всичките хора са му криви. Иначе не е лош, но вече не може да се развива… Аз и на Кеворк Кеворкян писах писма. Но вместо него ме намери Карбовски. Споделих идеята си да направя известните хора по-добри, и по какъв начин, а той знаеш ли как ме обиди. Рече ми: “Защо не си правиш бизнеса и не си трупаш паричките, бе, човек?”.
За тая лошотия Бог ги наказа и двамата – съвсем скоро предаването им падна от екран. Така се случва с всеки, който се отнася непочтително с мен.
- Ти с политика занимаваш ли се?
- Не, не се занимавам, но съм се срещал и разговарял почти с всичките важни за България политици. Имах сериозен разговор с Волен Сидеров в Хасково, с Петър Стоянов – в Пловдив, а известно време живях в Красна поляна до президента Първанов. На всичките съм се опитал да внуша Божията доброта и разбиране. Доколко съм успял, нека всеки сам да прецени за себе си. Само с Желю Желев не можах да се срещна, не ми позволиха да се доближа да него.
- Какво ще кажеш за религиите, които се ширят в България?
- Изучавал съм ги всичките: кришна, гуру, масони, за да знам за какво става въпрос. Но на религиите не вярвам. Както не вярвам, че има глобално затопляне. Това е изпитание, което Бог ни праща, за да се обърнем към него. Човешката болка е телеграма от Бога, а Сатаната е необходимото зло за Бога, чрез което той доближава хората до себе си.
- Какво ще кажеш за Ванга?
- Тя не е истинска, тя е фалшива. Тя е от онези пророци, за които се казва: На сляп народ – сляп пророк.

Едно интервю на Тодорка НИКОЛОВА
« Последна редакция: 08 Фев 2013, 19:56:22 от Hatshepsut »
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Неактивен Искандер

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 395
 • Пол: Мъж
 • Religion: None None
Re: Мистерии: Кръстю Ангелов
« Отговор #1 -: 16 Окт 2007, 16:36:19 »
Тоя, че е луд - луд е! Ама тези дето му вярват, трябва да са по-зле и от него. :-P :-P :-P :-P
Ако аз загубя, това не означава, че не е трябвало да се победи.
 

Неактивен Death angel

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,483
 • Пол: Мъж
Re: Мистерии: Кръстю Ангелов
« Отговор #2 -: 16 Окт 2007, 16:50:34 »
Тоя, че е луд - луд е! Ама тези дето му вярват, трябва да са по-зле и от него. :-P :-P :-P :-P
    Това е част от плана .   :devil:
  Да пуснат лудите сред нас.  ;)

           :D  :D  :D
Не падай духом, където ти падне !
 

Неактивен Инжинер Донев

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,582
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Re: Мистерии: Кръстю Ангелов
« Отговор #3 -: 16 Окт 2007, 19:07:40 »
Типичен матерял от вестник ШОУ. В такива матеряли вярват само 50 годишни 100 килограмови лелки.  :down:
 

Неактивен Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,813
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Мистерии: Кръстю Ангелов
« Отговор #4 -: 16 Окт 2007, 19:36:05 »
не разбрах защо не одобрявате,че Бог е излекувал някого.Логично и закономерно е,Който е създал човека,да може да го излекува от всякакви болести.
Колкото до източника,не един път вече се чува,че най-добрите в момента журналисти в България са в жълтите вестници,в България парадоксите са много.
ето нещо за журналисти:
____________________________________________

„Най-добре обобщава нещата обаче един от шефовете на „Ню Йорк Таймс" през 20-те години, Джон Суентън, който споделя пред колегите си на една банкет тъжната истина за своя занаят: „Свободна преса няма! Вие скъпи приятели, знаете това и аз - също. Нито един измежду вас не би се осмелил честно и открито да каже своето мнение. Занаятът на журналиста е по-скоро да руши истината, направо да лъже, да обръща нещата, да клевети, да пълзи в краката на Мамона н отново и отново да продава съвестта си, своята родина и раса срещу хляба, който всекидневно печели. Ние сме инструменти, ние сме крепостните на финансово силните зад кулисите. Ние сме марио­нетките, които подскачат и танцуват, докато оная дърпат конците. Нашите умения, знания и способности дори собственият ни живот принадлежат на тях. Ние не сме нишо друго, освен проститутки..." (цитатът е по Nation Europa - 1968- 11.2).”

http://www.sarakt.org/

"Аргументът на Станишев за енциклопедиите ме подсети как навремето Сталин, след като "снема доверие" и от извършителя на най-зловещите чистки по собственото му нареждане - Берия, заповядва да се претопи целият тираж на тома от "большая советская", в който е публикувана биографията на Лаврентий Павлович. За да запълнят празното място, авторите на енциклопедията измислят "ново море" - Берингово, по аналогия с Беринговия проток. Иначе казано с "някои" енциклопедии човек трябва да бъде много внимателен, особено когато е не само историк, а и министър-председател." пише Любослава Русева във "Добре дошли в музея!" във вестник "Дневник" на 14 юни 2007 г.


Едва ли има по-голям антикомунист от мен. Аз бих се подписал под тази статия на Любослава Русева, нещо повече бих я написал още по-добре. Но Господи, преди да пишеш нещо прочети историята! Лаврентий Павлович Берия е дясна ръка на Сталин. Вождът наистина е предвиждал неговото сваляне, но умира толкова бързо, че не успява да го осъществи. Защото умира на 5 март 1953 г. Даже има спорове, дали Берия не е организирал убийството на Сталин. Лаврентий Павлович е по-щастлив - живее до 23 декември 1953 г. Едва тогава Хрушчов успява да го изкара английски шпионин, набързо го осъждат и разстрелват. Така, че приписаното на Сталин се отнася за Хрушчов.

Ех Русева, Русева, заради такива "антикомунисти" като теб ни управляват комунисти и депесари...
Още за простотиите на Русева на Книги News
Чета Любослава Русева, във вестник "Дневник" („"Митът Батак", или как ни забатачиха в поредната манипулация”) която пише: "Точно преди година - на 3 май 2006 г., във вестник "Култура" е публикувана статията на Балева "Кой (по)каза Батак", върху която всъщност "стъпва" проектът "Митът Батак". Тази статия, .................... тогава остава незабелязана за историците и патриотично настроените българи." Само, че и това твърдение не е вярно. Историкът и патриотично настроен българин Наум Кайчев е отговорил също в "Култура", в бр. 24 от 23 юни 2006 г. Та не за „историците и патриотично настроените българи”, а за Любослава Русева е останала „незабелязана” тази статия. Тя просто се е изказала "неподготвена", ако използвам нейната лексика в стремежа си да каже, "...фалшифицира се настоящият дневен ред на българското общество."
« Последна редакция: 16 Окт 2007, 20:02:34 от Индивидуалист »
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Tags:
   

  Лека нощ нещастие (част III) на Еленко Ангелов

  Започната от Сит

  Отговора: 1
  Прегледи: 1940
  Последна публикация 30 Май 2009, 16:41:07
  от Сит
  Каменни мистерии

  Започната от Hatshepsut

  Отговора: 8
  Прегледи: 7383
  Последна публикация 10 Юли 2018, 21:43:03
  от Hatshepsut
  Мистериите на операция “Роузууд”

  Започната от Nordwave

  Отговора: 0
  Прегледи: 1105
  Последна публикация 25 Авг 2007, 21:26:45
  от Nordwave