Българският националистически форум

Българска култура и духовност => Наука и образование => Темата е започната от: Skarlet в Януари 15, 2008, 12:55:02

Титла: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Skarlet в Януари 15, 2008, 12:55:02
Религията може да се учи задължително от I до IV клас
   

Първокласниците от випуск 2008/09 ще се запознават веднъж седмично с историята на основните вярвания


Още от тази есен религията може да стане задължителен предмет за първолаците. Предметът да се учи от всички ученици до IV клас, а от V до ХII клас да е избираем. Идеята е въвеждането на дисциплината да става постепенно - от тази есен да е за I клас, след това - за II и т.н.

Това съобщи пред "Сега" председателят на обществения съвет по въпроса за изучаване на религия в училище към парламентарната комисия по вероизповеданията проф. Георги Бакалов.
Въпросът с изучаването на религия в училище ще се обсъжда в края на месеца от депутати, просветни експерти и представители на Светия синод. Тогава ще се чуе и становището на Министерството на образованието и науката. Ведомството принципно приема идеята, стига учебните програми да не се натоварват допълнително. "Намаляването на броя на учениците в България е компенсирано с постоянното увеличаване на броя на часове", коментира пред Нова тв просветният министър Даниел Вълчев. Според него всеки преподавател иска да даде повече на децата, но е важно да се претегли какво знание да се даде и то да се съобрази с възрастта и възможностите им да го усвоят.
Идеята е религията да се изучава като общообразователен предмет веднъж седмично, или 30 часа за учебна година. "Ако се заложат повече часове, трябва да се съкрати хорариумът на някой друг предмет," обясни проф. Бакалов. Според него обучението ще е светско и ще запознава децата от началния курс с нравствените норми на основните религии, най-вече на християнството и исляма, а в горните класове знанията може да се задълбочават. "Сигурно ще има противници на идеята, но няма да отстъпим", коментира той. Очакванията са част от съпротивата да дойде от Светия синод, който застъпва идеята да се преподава вероучение. От своя страна пък съветът е против въпросните часове по религия да бъдат част от преподаването на история и настояват предметът да се учи отделно в началния курс, който бил най-подходящ за усвояване на въпросните знания. Той ще представя основните морални принципи на християнството, исляма, юдаизма и будизма.
Проблем при въвеждането на новия предмет се очаква да има с възнаграждението на бъдещите преподаватели. "Причината е, че вероятно часовете няма да покриват задължителния хорариум, а това означава, че учителите ще получават по-ниска заплата", обясни председателят на обществения съвет. Очаква се да има и недостиг на учители.

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2857&sectionid=16&id=0000101

Е,  какво мислите? Не е лошо, като идея, добре е децата да познават различните религии и да си изградят мнение за тях. Само че, в предмета би трябвало да бъде включено и изучаването на най-популярните и опасни секти, и да се наблегне на вредното им въздействие върху хората, за да не могат децата да се зарибяват лесно.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Ванадий в Януари 15, 2008, 18:08:59
За при условие да се изучава само православието, без никакви други религиозни учения и философии, ако има ислям в тази програма, тя само би спомогнала за ислямизирането на Балканите.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Искандер в Януари 15, 2008, 18:17:15
Доколкото разбирам, това ще е по-скоро история на основните религии. Не е лошо децата да се запознаят с тези неща, па макар и от обща култура.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Пламен в Януари 15, 2008, 18:18:54
Пълна порнография е да се изучават различните религии! :down: :-[
Или само Православие, или нищо! Професор Бакалов е един бастун, БПЦ никога нема да се съгласи с това!
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Кондор в Януари 15, 2008, 20:02:27
Представяте ли си православни деца да изучават една религия,благодарение,на която народът им е бил клан 5 века >:( Да не говорим юдаизъм ;D :-[Тъй че или ще се изучава само православието или НИЩО.Никакви чужди манафски религии.
Не случайно в Конституцията е казано,че основната религия е Православното християнство.Но явно управляващите чифути хич не им дреме.То една противоконституционна партия ни управлява,пък какво остава за религията.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Индивидуалист в Януари 15, 2008, 20:10:02
Тъпаците още умуват дали да се изучава Библията,Румъния реши въпроса за 2 месеца през 1990 год и резултатите вече са налице.Безбожието за съжаление е много голямо.Утежняващо обстоятелство е и факта,че лъжлива вяра като исляма построи хиляди джамии в България,което носи много страдания и смърт за народа ни.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Инжинер Донев в Януари 15, 2008, 22:19:36
да се изучава "религия" е вредно. В моито даскало имаше курс и ми промиваха яко мозъка! Хубаво че докато ми разправяха за авраам, моисей, и "цар" давид, аз си мислех - ибах му ма**та, за какво уча за тези семити! :down:
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Александър в Януари 15, 2008, 22:37:35
В началните класове незнам как е, но учениците около мойте набори редовните предмети не учат, да не  говорим за някакви допълнителни... Казано направо, почти нищо незнаят по всичко. Хората дето се учат в класовете варират от - 1-2 до 5-6. В клас от около 30 човека това е малко... Един вид, дори да учат подобни неща няма да знаят нищо. Те историята си не познават(попадъл съм на абсолютни глупости от един мой приятел когато го питах елементарни работи) пък ще учат за религия... Вярно, историята в учебниците не е обективна( в някой насоки ), но е трябва да се знае. Демотивацията за учение е тотална(поне от наблюденията ми). Един вид тази религия за мен е напълно излишна, дори да я учат, малко ще са децата дето ще знаят нещо по нея. Като се има предвид колко е смотана системата ни, не ги виждам ептем... Когато ходих за учебници, влезе един петокласник и търсеше цитирам " Информатика за 5-ти клас "  :-[ Те са натрупали 100 предмета, и очакват да имат мотивация да учат.

Като стана дума за глупостите на наборниците ми. Някъде около 6-7 клас, един съученик като го изкараха по География и го накараха да посочи къде е България на картата... той незнаеше къде да сочи и да гледа  :lol: Та видя се, че не знае къде сме на картата(тя не беше политическа, демек с граници...) и после го питаха и за континентите(все пак го изпитваше за 3-ка...) та той и тях не ги знаеше  ;D  Нещо като онази американка беше, дето си мислеше, че Европа е държава.  :D
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Инжинер Донев в Януари 15, 2008, 22:53:34
александър, чак толкова тъпи ли ? Това вече е сериозно?
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Александър в Януари 15, 2008, 23:22:09
Ами има ги всякакви индивиди. За наша радост тези дето са толкова зле са малко в училищата, главно ги има в тези от средна класа. Средна класа разбирай, нито най-добрите, нито най-лошите. Аз до сега все в такива съм учил в такива от всеки вид. Лошото е, че те дори не се опитват да научат нещо. Някой може да са си глупави, ама поне се опитват. И си изкарват оценки, в рамките на 3-4, но са опитали и са успели до някаква степен... Тези дето ги споменах горе, дори не опитват. В така наречените от мен - най-лоши училища, там нещата са най-зле, липсва и елементарната обща култура. Като цяло, демотивацията е пълна. Дори в отличниците, но те се трудят и си изкарват оценките... Това поне ми е впечетлението което имам, набор 92-ра съм.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Инжинер Донев в Януари 15, 2008, 23:30:29
хмм аз съм набор 90, но толкова голямо изпростяване не съм видял. Не че всички не са прости, но има неща които си знаят.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Александър в Януари 15, 2008, 23:37:36
С всяко поколение се затъва все повече. Поне аз така смятам...

За релегията, като цяло изглежда добре да се учат на християнски цености - доброта, чесност, доблест... Все добродетели, барем станат по-добри, че и дисциплината е голям проблем.  Но, както някой каза. Тази религия да е православието, защото ако има ислям и юдейзъм ептем стават зле нещата... Единственото положително ако ги има тия неща, ще е това, че ще се знаят кой са чифутите и резаците  :-[  Което ще улеснява шпиц-командите  ;D
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Skarlet в Януари 16, 2008, 12:39:20
България - по-неграмотна от Турция

Юлиан ПОПОВ

Да, така се оказва. България уверено изостава от Турция по степан на грамотност. Данните са от едно от двете най-авторитетни международни проучвания на качеството на образованието PISA 2006 на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).
Когато разказах за тези мъчителни резултати пред група експерти, един стана и каза, че не било вярно. Той общувал с ученици и всички те можели да четат и пишат. Освен това в Америка било пълно с неграмотни. Този виц сме го чували. Друг ми каза, че се дължало на циганите. Трети каза, че на социолози не може да се вярва. Добре, че има цигани, социолози и американци. Иначе онова, което става наоколо, ще си остане напълно необяснимо за нас.
Според изследването на ОИСР сред 15-годишните ученици, България се оказва на дъното по образованост. Изследването е трудно обхватно, но сред хилядите цифри се мъдри една, която казва, че 28.8% от 15-годишните в България са под първо ниво. При момчетата процентът е 38.3. Първо ниво предполага, че когато човек прочете прост текст, в който очевидно става дума за едно-единствено нещо и в който няма никакви подтекстове, скрити значения и двусмислици, той схваща за какво става дума. Да не се класираш поне на първо равнище означава, че си на практика неграмотен. Независимо дали познаваш буквите или дали можеш да прочетеш едно изречение. За Турция този процент е 10.8. За математика процентът е 29.4. За Турция е 24. На всичко отгоре постиженията на Турция, макар и бавно, се качват. Нашите се смъкват надолу.
За жалост, такъв висок процент не може да се обясни с циганите или с някое друго малцинство. Освен това изследванията се правят сред учениците. Ако част от ромите са отпаднали от училище, то те ни правят услуга. Поне що се отнася до проучването.
Често се говори, че съвременната икономика е икономика на знанието. ЕС дори си изработи през 2000 г. един злополучен документ, наречен Лисабонска стратегия, според който на ЕС му остават 2 години да развие най-конкурентоспособната икономика в света. Това, според стратегията, трябваше да стане основата на знанието. Засега няма данни, които да дават надежда, че това ще се случи. С присъединяването на България към ЕС не е много сигурно, че шансовете на Европа ще се подобрят.
Ние обичаме да се сравняваме с другите страни наоколо и да търсим някой, който да е по-зле от нас. По отношение на образованието обаче винаги сме имали високо самочувствие. Отчасти по традиция, отчасти поради обективни данни от изследвания от типа на PISA и TIMSS, и в голяма степен заради постиженията на шепа способни и добре изучени деца, които печелят международни олимпиади по математика. Тези деца обаче са малка и намаляваща общност. Освен това именно те са онези 4-5%, които са твърдо решени да учат в чужбина.
Сред следващите дванайсет процента, които смятат да кандидатстват и в чужбина, и в България, най-способните също ще напуснат. Едната трета неграмотни ще останат и без хора, които могат да ги образоват или поне да им създават работа. Българската работна армия ще заприлича на ослепените войници на Самуил - на всеки 100 по един едноок. Този път обаче няма да можем да упрекваме византийците. Може би ще се разсърдим на турците, че са ни изпреварили.
Когато училищата в страната си спечелят крайно негативна репутация и когато тази репутация е напълно оправдана, образованите родители няма да искат да стоят, да дойдат или да се върнат в България по простата причина, че няма да има къде да пратят децата си на училище. Така ниските образователни стандарти стават бариера не само за бъдещото развитие, но и за сегашното обслужване на икономиката. Всеки е срещал родители, които казват, че само да могат да си го позволят, ще се махнат от България или ще пратят децата си да учат в чужбина. Сега всеки може да си позволи този лукс. Като членове на ЕС българите плащат местни такси в европейските университети. В много случаи това означава образование, което е по-евтино, отколкото в България.
Неграмотността застрашава страната значително повече, отколкото демографският срив, който е по принцип неясен феномен, или престъпността. Или дори корупцията. Независимо от това засега няма признак, че някой сериозно се е разтревожил. Дано сравнението с Турция предизвика поне известна тревога.

http://www.pro-anti.net/show.php?issue=836&article=5
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Schagane в Януари 16, 2008, 15:03:38
Религия може  да се изучава само в гимназията и то след  10 клас, преди това е безмислено. Те и сега учат религия - в пети и осми клас, мислите ли че нещо осъзнават?! Религията е философия и тя може да бъде изучавана само от осъзнати хора, които са се определили като личности. А колкото до това какви религии да бъдат изучавани - според мен всичките, но на принципа на сравнителната характеристика, за да изпъкнат християнските добродетели. А вероучение - нека БПЦ си застане най-после на мястото и се заеме с това, а не да набира средства за строеж на храмове и с тях да си купува мерцедеси S-класа.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Nik в Януари 22, 2008, 21:19:10
Трябва да се изучава религията на Православието,религията на народа сътворил държавата!Всички живеещи в България и имащи Българско гражданство задължително трябва да изучават Православие!С различна религия всеки има право да се занимава,където иска,забрана няма!Има си документ на ООН за това.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Бай Иван в Януари 22, 2008, 21:37:24
Религията не трябва да се изучава в училищата - има извънкласни форми на обучение, включително и към църковните институции. Има и семейство. В училище обаче трябва да се обърне особено внимание на Дисциплините "Морал и етика", както и на Философията. Спортът възпитава в ред качества, задължително часовете трябва да се увеличат и да се следи да не протичат проформа.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Nik в Януари 23, 2008, 19:18:23
Имам впредвид,че българският народ традиционно е изучавал религия/вероучение/ в училище!Още от преди 9.09.44.Отделянето на православната църква от Българската държава,както и да ни го показват,като акт на модерност,либерализъм или др., си е чисто недомислие с много сериозни последствия,на които берем плодовете!В израел има министерство на религията,защо ли?
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Индивидуалист в Януари 24, 2008, 12:14:14
вярата в Исус Христос и Библията трябва да се изучават в училище,това е най-добрата инвестиция в децата,но атеистите в управлението не го допускат
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Nik в Януари 27, 2008, 19:34:30
Религията не трябва да се изучава в училищата - има извънкласни форми на обучение, включително и към църковните институции. Има и семейство. В училище обаче трябва да се обърне особено внимание на Дисциплините "Морал и етика", както и на Философията. Спортът възпитава в ред качества, задължително часовете трябва да се увеличат и да се следи да не протичат проформа.
  Какъв по-голям учител за морал и етика,за стойностното в живота има от Библията в частност-Новия завет!Но предмет от рода на това,как да се държим в общество,помежду си в ежедневието и при специални случаи,как да се нареди маса и кой как да сяда и пр.-трябва да има!
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: АТАКА В МРАКА в Януари 27, 2008, 19:42:42
Религията не трябва да се изучава в училищата - има извънкласни форми на обучение, включително и към църковните институции. Има и семейство. В училище обаче трябва да се обърне особено внимание на Дисциплините "Морал и етика", както и на Философията. Спортът възпитава в ред качества, задължително часовете трябва да се увеличат и да се следи да не протичат проформа.

АПЛОДИСМЕНТИ!!!  :) :) :)

дори и на най-големите религиозни фанатици бих цитирал ТУРСКАТА НАРОДНА ПОГОВОРКА: насила хубост не става, а и да става - не бива!
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Инжинер Донев в Януари 30, 2008, 21:34:41
АПЛОДИСМЕНТИ!!!  :) :) :)

дори и на най-големите религиозни фанатици бих цитирал ТУРСКАТА НАРОДНА ПОГОВОРКА: насила хубост не става, а и да става - не бива!

Нито става нито бива!

Това си е виша форма на гавра, ако накарат учениците да учат едновременно за Православие и Ислям, че и будизъм...Редактирано от модератор: Корекция на таговете на цитата.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Nordwave в Юли 04, 2008, 09:54:01
(http://i3.dir-i.net/CMS/2008/07/04/9/5e_9q6buq.jpg)

Хиляди българи преминаха за поклонение още първите часове след пристигането на трите чудотворни икони на Пресвета Богородица от Рилската, Бачковската и Троянската свети обители.
Най-доброто за децата е да се научат на вярата в Бога, за да избягват различните злини - агресията, наркоманията, алкохолизма, разврата, кражбите и убийствата. Това каза по време на молебена за децата на България пред трите чудотворни икони на трибуна пред храма "Св. Александър Невски" късно вчера патриарх Максим, цитиран от БТА.
Той отбеляза необходимостта от въвеждането на православно вероучение в училище и допълни, че ако има православие - има България, ако няма православие - няма да има и България. Въпросът с въвеждането на вероучение, не е спорен, а е от национално значение, посочи патриарх Максим.
Той се обяви и против новия Семеен кодекс, узаконяващ съжителството без брак.
След приключването на молебена трите чудотворни икони бяха внесени в храма. Министрите, присъстващи на събитието - Даниел Вълчев, Петър Мутафчиев, Николай Василев, Миглена Тачева, Меглена Плугчиева и Емилия Масларова, влязоха да се поклонят пред трите икони на Света Богородица от Рилския, Бачковския и Троянския манастир.
По първоначална информация храмът ще бъде отворен денонощно до 6 юли. Ако има желаещи да видят светините, те ще останат още за поклонение, увериха от Светия синод на Българската православна църква.

http://dnes.dir.bg/2008/07/04/news3163618.html
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Болгардингезе в Юли 04, 2008, 10:28:59
Ако се приеме вероучение в училище поне не трябва да се учи църковна пропаганда(че сме сравяни)
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Ванадий в Юли 04, 2008, 11:11:59
Напълно подкрепям, че в училище трябва да се изучава вероучение, поне от 1-ви до 5-ти клас. Тогава някои от виденията на които ставаме свидетели днес няма да съществуват или ще са по-редки и може би най-накрая някой ще показва уважение към християнската култура. Anti-Pasti, аз съм разлиствал учебник по вероучение преди 1944г. (след това е било забранено) и мога да те уверя че в него няма никаква пропаганда, а просто историйки от библията и някоя друга молитва, правила и т.н.

Другото, което подкрепям е връщането на училищноте униформи.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Болгардингезе в Юли 04, 2008, 11:17:38
Напълно подкрепям, че в училище трябва да се изучава вероучение, поне от 1-ви до 5-ти клас. Тогава някои от виденията на които ставаме свидетели днес няма да съществуват или ще са по-редки и може би най-накрая някой ще показва уважение към християнската култура. Anti-Pasti, аз съм разлиствал учебник по вероучение преди 1944г. (след това е било забранено) и мога да те уверя че в него няма никаква пропаганда, а просто историйки от библията и някоя друга молитва, правила и т.н.

Другото, което подкрепям е връщането на училищноте униформи.
Знам ,че си прав за учебника преди 1944 година ,но сега знаеш ,че Максим е комунист и  ,ако той пише учебника щебъде засегната тази тема.
Да трябва да има такъв предмет.Но като цяло не падкрепям униформите ,всеки трябва да има право да си се облича както иска.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Nordwave в Юли 04, 2008, 11:20:16
Точно безхаберието на държавата, към Църквата  роди култа към някакъв си тангра..Редактирано от администратор: Премахване на невалиден линк.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Ванадий в Юли 04, 2008, 11:23:46
Цитат
Знам ,че си прав за учебника преди 1944 година ,но сега знаеш ,че Максим е комунист и  ,ако той пише учебника щебъде засегната тази тема.

Едва ли ще се насложи комунистическа пропаганда в учебник по вероучение, още по малко пък мисля че патриарх Максим ще го напише. Не мисля че новите учебници биха съдържали нещо по различно от старите, едва ли представляват някаква заплаха или объркване.

Вероучението ще бъде мощен отпор против всякакви секти и езичници, които стават все по-силни и разкъсват обществото, ще даде отпор и на гейтаците. Вярно е, че въпреки всичко тоза нововъведение няма да бъде достатъчно дори и да стане реалност, но все пак ще бъде някакво начало.

Цитат
Но като цяло не падкрепям униформите ,всеки трябва да има право да си се облича както иска.

Е да си облича каквото иска, но може би не в училище, а извън него.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: varnab в Септември 19, 2010, 21:09:46
На 24 септември 2010 г. в София ще се проведе шевствие в защита искането на православните граждани да се върне изучаването на вероучение в българските училища ,така както е било до 9.09.1944г. Да спрем циганизацията и турцизацията в нашата Родина. Да защитим децата на България, защото чалгата, турските сериали, xxl предаванията ги погубват ,а с това загиваме всички ние. Жертвайте един ден и елате на митинга! :bgflag: :bgflag: :bgflag:
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Логос в Септември 19, 2010, 22:09:50
На 24 септември 2010 г. в София ще се проведе шевствие в защита искането на православните граждани да се върне изучаването на вероучение в българските училища ,така както е било до 9.09.1944г. Да спрем циганизацията и турцизацията в нашата Родина. Да защитим децата на България, защото чалгата, турските сериали, xxl предаванията ги погубват ,а с това загиваме всички ние. Жертвайте един ден и елате на митинга! :bgflag: :bgflag: :bgflag:

Приятелю,
Би ли направил едно малко уточнение за мен.
Просто подочух нещо / не съм го чел още /,  но зад маската на тази видимо благородна идея се крие и нещо ужасно!
Истина ли е, че освен Християнство, ще се изучава и Ислям?
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Петкан в Септември 19, 2010, 23:34:19
На 24 септември 2010 г. в София ще се проведе шевствие в защита искането на православните граждани да се върне изучаването на вероучение в българските училища ,така както е било до 9.09.1944г. Да спрем циганизацията и турцизацията в нашата Родина. Да защитим децата на България, защото чалгата, турските сериали, xxl предаванията ги погубват ,а с това загиваме всички ние. Жертвайте един ден и елате на митинга! :bgflag: :bgflag: :bgflag:
Цитат
шевствие
Моля те,изтрий буквичката "в" в средата на думата!
Пише се "шествие".
Чалгата,турските сериали и тъпотиите по разните телевизии са всичко друго,но не и възпитателно и естестетическо средство,а помия,от която се правят пари и това се нарича "бизнес"...
Бизнес с простотия с цел... опростачване.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Теодор в Септември 22, 2010, 12:34:34
Мюсюлманите рамо до рамо с християните: Искаме предмет "Религия"

На 24 септември Българската православна църква (БПЦ) ще проведе национално литийно шествие в подкрепа на задължителното обучение по „Религия-Православие” в детските градини и училищата в България.

Шествието започва в 12 ч. от площада пред официалния вход на НДК.

В редакцията на Dnes.bg се получи съобщение от Ръководството на Главното мюфтийство (с главен мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи), в което се изразява подкрепа за шествието:

„Главно мюфтийство подкрепя инициативата на Българската православна църква и изразява надеждата, че това искане относно задължителното обучение на „Религия-Православие” ще бъде прието, заедно с което и предметът „Религия-Ислям” ще намери така желаното задължително място в училищата“.

Ето защо приканваме българските граждани, изповядващи ислямската религия, в израз на солидарност да подкрепят шествието на своите братя православни християни, пише още в съобщението.

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/09/22/miusiulmanite-ramo-do-ramo-s-hristiianite-iskame-predmet-religiia.99396 (http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/09/22/miusiulmanite-ramo-do-ramo-s-hristiianite-iskame-predmet-religiia.99396)
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: omerzen в Септември 22, 2010, 14:23:47
На 24 септември 2010 г. в София ще се проведе шевствие в защита искането на православните граждани да се върне изучаването на вероучение в българските училища ,така както е било до 9.09.1944г. Да спрем циганизацията и турцизацията в нашата Родина. Да защитим децата на България, защото чалгата, турските сериали, xxl предаванията ги погубват ,а с това загиваме всички ние. Жертвайте един ден и елате на митинга! :bgflag: :bgflag: :bgflag:
Странно. Чалмалиите приканват резаците да се присъединят към шествието. А шествието освен за всичко останало е и за спиране на турцизацията на България. Как ще спрем турцизацията на България ако в училищата се учи ислям? Азбучна истина е че в България ислямизацията и турцизацията вървят ръка за ръка. От километър личи елементарната ориенталско-анадолска уловка в която се опитват да ни набутат чалмалиите. Въобще не се хващайте на техните номера. За пореден път се убеждавам че отново се опитват да ни направят на глупаци.
Елементарна анадолско-ориенталска хитрост и коварство. Приканвам младите български патриоти в случая да акцентират против ислямизацията и турцизацията на България. Като не пренебрегват и останалото разбира се.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: ген. Вазов в Септември 22, 2010, 14:41:37
тва е провокация от страна на мюсюлманите. Иначе аз много пъти съм казвал, че ако християнската религия се изучава официално в училищата, то рано или късно под въздействието на разни хелзински комитети и прочие ще се изучава и исляма.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Авитохол-165 в Септември 22, 2010, 19:16:32
то рано или късно под въздействието на разни хелзински комитети и прочие ще се изучава и исляма.
Не са нужни никакви Хелзински комитети, според сегашната концепция на БПЦ, ще се изучава и ислям и всякакви други религии, за които има желаещи. Това означа отвързване на ръцете на депесарските велможи още повече за турцизиране на помаците.
Или ще се изучава само Православие, или по-добре нищо.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: omerzen в Септември 22, 2010, 20:52:01
Иначе аз много пъти съм казвал, че ако християнската религия се изучава официално в училищата, то рано или късно под въздействието на разни хелзински комитети и прочие ще се изучава и исляма.
Генерале, не намираш ли това за типично сидеровистки стил?
- Отстъпление от предизборните внушения и речи. Или на прост език казано - Заеб_ване на всички увещания и обещания към българите.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: ген. Вазов в Септември 22, 2010, 21:56:37
Стига бе, ае спри за всяко нещо да обвиняваш АТАКА, с тебе човек не може да дискутира каквото и да е, защото само АТАКА ти е в главата. Виж сега, ако се чудиш защо утре ще вали, ще ти кажа: АТАКА са виновни и лично Сидеров.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Sturmmann в Септември 22, 2010, 22:38:27
(http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:hWXm95Lkjt1-qM:http://freenet-homepage.de/go-thor/keep_europe_pagan.jpg)
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Rumbata в Септември 22, 2010, 23:05:50
Предмет "Религия" значи да се изучават всички основни религии, а те са няколко: индуизъм, юдеизъм, християнство и ислям. Няма нищо лошо децата да знаят в какво вярват техните последователи, колко са на брой и в кои държави се изповядва всяка една от тези основни религии. Редно е също да се изучава теологията - основните доктрини на тези религии и да се съпоставят една с друга. Така ще се спре влиянието на сектите, произлизащи от тези религии. Така децата след време ще могат да направят своя избор - коя религия да изповядват. И ще са защитени от влиянието на пагубни учения. Във всеки случай, много по-добре е да вярваш в Бог и да принадлежиш към една от тези ортодоксални религии, които изброих, отколкото да си неверник (атеист, анархист, комунист) или откровен антихрист и сатанист.
Подкрепям инициативата!
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Петкан в Септември 22, 2010, 23:33:26
Предмет "Религия" значи да се изучават всички основни религии, а те са няколко: индуизъм, юдеизъм, християнство и ислям. Няма нищо лошо децата да знаят в какво вярват техните последователи, колко са на брой и в кои държави се изповядва всяка една от тези основни религии. Редно е също да се изучава теологията - основните доктрини на тези религии и да се съпоставят една с друга. Така ще се спре влиянието на сектите, произлизащи от тези религии. Така децата след време ще могат да направят своя избор - коя религия да изповядват. И ще са защитени от влиянието на пагубни учения. Във всеки случай, много по-добре е да вярваш в Бог и да принадлежиш към една от тези ортодоксални религии, които изброих, отколкото да си неверник (атеист, анархист, комунист) или откровен антихрист и сатанист.
Подкрепям инициативата!
Не слагай атеистите наравно с комунистите!Грешка е!
А от изучаващите юдеизъм и ислям в България може да се страхуваме толкова,колкото и от комунисти и анархисти взети заедно.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: penko в Септември 23, 2010, 01:00:54
 :bgflag:   :-D    Не  мога  да  си  го  представя  скинарите  и  резаците  да  вървят  заедно  във  едно шествие  голям  смях  става  :-D   за  какво  ли  ще  си  говорят  по  между  си  за  вазелинчета  и  газови  камери .   :-D  :-D  :-D

Братя  и  сестри  кои  измисли  тази  голяма  глупост .    :damn:

Вие  да  ни  искате  зорлан  да  стане  гражданска  война ,
                                                 какви  пет  лева , какво  става  тука ??????      #-o
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: omerzen в Септември 23, 2010, 08:10:40
Моля погледнете в темата за телевизия СКАТ. В предаването на Велизар Енчев се дискутира това което дискутираме и тук. Към предаването на Велизар Енчев имам единствената забележка че може бившият му колега от телевизия СКАТ - Цветан Начев да е умен човек, но единственото дето му пречи че е комунист. Г-н Начев има объркани представи що е туй Български национален интерес.
Или както му казват по нашия край - "Хубав човек ама лошото му пречи".
Ето и линк към темата с предаването на тв.СКАТ ---> http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=11926.135 (http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=11926.135)
Силно съм впечатлен от позицията на г-н Ивайло Франц която подкрепям.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Теодор в Септември 23, 2010, 14:48:03
ВМРО: Предметът "Религия" отваря вратата на сектите в училище

ВМРО се обявява против така предлагания от Българската православна църква задължителен предмет „Религия".

Според националистите предлаганият от църквата вариант просто ще има обратен ефект, на практика учениците ще се разделят и ще се легитимират претенциите на сектите също да стъпят в училищата.

Припомняме, преди дни от православната църква отправиха предложение в началните и основните училища задължително да се изучават - православие, ислям, римокатолицизъм и други.

ОТ ВМРО посочват и още една опасност - по този начин ислямът също ще навлезе в училищата, като това се потвърждава и от огласената подкрепа от страна на едно от мюфтийствата у нас.

"Сигурни сме, че духовницитте от Светия синод са водени от благочестиви чувства, но с утрешната си проява те на практика отварят пътя за навлизането на радикалния ислям и в училищата у нас - които засега са единственото място, защитено от него", допълват от партията и декларират:

Ние от ВМРО отдавна смятаме, че вероучението трябва да бъде част от програмите на училищата, но това трябва да бъде единно и общо за всички изучаване на ценностите на различните религии, а не религиозно обучение.

Националистите се обявяват и срещу идеята религията и майчиният език да станат задължителни и в детската градина и напомнят, че образованието в България е светско и граждански, а не религиозно или етническо.

Това становище на ВМРО е принципно и ние няма да го спестим дори и пред Светата българска православна църква, чиято роля за съществуването на България е безспорна. Но ние от ВМРО сме сигурни, че църквата не бива да прехвърля на държавата свои отговорности.

Според ВМРО самата църква трябва да е много по-активна и да учи на християнство. Това е нейна работа, а не на държавата ни. "Убедени сме, че православните българи, а и всички български граждани очакват църквата най-накрая да заеме полагащото й се място в обществото ни и днес", посочват още от ВМРО.

http://news.ibox.bg/news/id_183283383 (http://news.ibox.bg/news/id_183283383)
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Rumbata в Септември 24, 2010, 22:25:48
Идеята е учениците да не се разделят, а да изучват произхода, доктрините и разпространението на основните религии - както вече писах. Моля, да се прави разлика межди фанатичните секти и ортодоксалните религии. Освен това, православие, римокатолицизъм и протестантизъм са трите деноминации на християнството. Поради което същите могат да се разглеждат в темата за хрстиянството, като се посочат некои доктринални различия около почитането и произхода на личностите на Светата Троица: Бог - Отец, Бог - Син и Бог - Свети Дух.
Нали по този начин - когато човек е запознат с основните религии, от една страна ще се предпази от сектите, а от друга - ще избере най-правилната? Как иначе?! В крайна сметка, никой не избира родителите си - националността си, но пък има право да избира вярата си.
Така че, премислете преди да пишете, за да не въведете в заблуждение вашите съратници, така че от Ратници за Напредъка на Българщината, да се превърнете в слуги на Антихрист.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: omerzen в Септември 24, 2010, 22:49:31
Абе хора, не разбрахте ли че резаците отново ни го начукаха?!
Ей тази вечер от репортажа на СКАТ показаха хилядното шествие начело с хоругвите и другите православни символи. Някои хора изобщо имат ли си представа в какво се набутахме?!
Нямам нищо против в училищата в България да се учи православие. Даже е много хубаво. Но заедно с православието турците пробутаха и официалното изучаване на исляма. Следващата стъпка на базата на тази идиотщина ще е признаването на исляма в България като втора официална религия. От там и признаването на турците като втората нация в България. И неизбежното разпадане на България.
Изобщо тия тъпи управници в София и изкуфелите синодални старци виждат ли по далече от носовете си?
Отстъпките които ги правим на Турция сега, после ще е невъзможно да бъдат поправени. Процесът е необратим.
Да знаете че варианти като кипърския, като босненския, като косовския и каквото ви дойде на ума, са ни в кърпа вързани!
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: penko в Септември 25, 2010, 01:30:50
Абе хора, не разбрахте ли че резаците отново ни го начукаха?!
Ей тази вечер от репортажа на СКАТ показаха хилядното шествие начело с хоругвите и другите православни символи. Някои хора изобщо имат ли си представа в какво се набутахме?!
Нямам нищо против в училищата в България да се учи православие. Даже е много хубаво. Но заедно с православието турците пробутаха и официалното изучаване на исляма. Следващата стъпка на базата на тази идиотщина ще е признаването на исляма в България като втора официална религия. От там и признаването на турците като втората нация в България. И неизбежното разпадане на България.
Изобщо тия тъпи управници в София и изкуфелите синодални старци виждат ли по далече от носовете си?
Отстъпките които ги правим на Турция сега, после ще е невъзможно да бъдат поправени. Процесът е необратим.
Да знаете че варианти като кипърския, като босненския, като косовския и каквото ви дойде на ума, са ни в кърпа вързани!


Долу в края  на  клипа .
" Исляма  е по страшен от фашизма  " думи на Ивайло Франц - православен  богослов .   


(http://picbg.net/u/45980/36276/477592.bmp)   (http://picbg.net/u/45980/36276/477594.bmp)

Проблема  е  много  голям  и  малко се  олях  със  дългия  коментар .  

 Омерзен  проблема е  че  прекалено  много  поредица  от  грешки  допуснахме  да  се  случат  във  България  , прекалено  голямо  натрупване  на  глупост  след  глупост , не  ли  е  вече  време  да  си  го  признаем  че  наистина  вече  сме  лошия  генетичен  материал  , че сме  един  наистина  много  тъп  народ  а  Турците  са  много  по  умни  и  много  по  големи  стратези  от  нас  и  със  последователна  стъпка  след  стъпка  ни  асимилират  и  завладяват  .  

Първия  етап  на  турцизацията  почти  приключи  във  България  .   Вече  из  цяла   България  са  построени  над  2 000  джамии  които  показват  ориенталския вид  на  България  .

Сега  България  навлиза  във  следващите  етапи  на  асимилация  и  приобщаване  към  исляма  трябва  преди  да  бъде запалена  България  подобно  на  Косово  трябва  да  се  павират  2 пътя  -

Пътя  на  мира  и  войната  .

И  във  двата  случая  трябва  да  се  узаконят  като  съществуващи  отделни  опщности   от  българската  " нация "  

Турските  журналисти  на  дълго  и  широко  снимат  ислямска  България  техните  джамии  , култура  и  самобитност  , езиково  различие  , мирното  съжителство  между  две  отделни  нации - българската  християнска  която със  мир  и  любов  признава  съществуването  на   друга  отделна  ислямска  нация  във  рамките  на  България . Признание  след  признание  , филм  след  филм  , разпространение  извън границите  на  България  за  мирното  съжителство  между  две  отделни  нации . Планът  върви  успешно  настъпателна  стъпка  след  стъпка  .  


Сега  започва  яростната   религиозна   ислямизация  която  ще  бъде  втълпявана  на  младите  помаци  да  мразят  неверниците ,  религиозното  разделение  между  младите  мюсюлмани  и  християни  ще  достигне  връх  до  горе  долу до  10 години .  


Разделението  вече  се павира  и  чакаме  барута  да  се  запали  дали  чрез  провокация  от  намеса  отвън  тоиз  Турция  или  естествен  сблъсък  между  две  групи  пияни  младежи  християни  и  психасяли  мюсюлмани  жихадисти  но  гражданска  война  ще  бъде запалена  от  пубери  със  необуздани  хормони  във  главите .

Не  забравяйте  че  гражданската  война в Косово беше  запален  от  косовските  студенти .

Важни  моменти  от  предаването  и   към края  на  записа  е  много  важен да се знае  . ;-)

5 част. За Деня на Независимостта -- ислям в училищата! (http://www.youtube.com/watch?v=ym7FZKQ8-Zc#)


Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: omerzen в Септември 25, 2010, 01:46:16
Пенко не си се олял. Напротив, с удоволствие прочетох написаното.
Уви, за съжаление дяволски си прав!
И с още по голямо съжаление наскоро разбрах че и семейство Сидеров подкрепил това безумие - прословутото шествие. А именно покрай изучаването на православието в училищата, да се вкара и исляма да се изучава.
Тоест и исляма и православието придобиват равнопоставен статут. От там нататък неминуемо ще последват всички тези събития и ходове на турците които ние с теб прогнозираме и дискутираме тук. А именно разпадането и унищожението на България.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: penko в Септември 25, 2010, 02:28:10
Пенко не си се олял. Напротив, с удоволствие прочетох написаното.
Уви, за съжаление дяволски си прав!
И с още по голямо съжаление наскоро разбрах че и семейство Сидеров подкрепил това безумие - прословутото шествие. А именно покрай изучаването на православието в училищата, да се вкара и исляма да се изучава. Тоест и исляма и православието придобиват равнопоставен статут. От там нататък неминуемо ще последват всички тези събития и ходове на турците които ние с теб прогнозираме и дискутираме тук. А именно разпадането и унищожението на България.


Проблема  е  че  никой  не чете  между  редовете  новото  предложение което  предлага  българските  духовници -  мекерета  и  национални  предатели  че се узаконява  задължително    изучаване  на предмета  религия    но е  пропуснат  момента  по  точно  за  каква  религия  става  дума , не  само  исляма  но  в  България  има  над  100 религии  и  всеки  ще  има  право  да  започне  да  преподава  предмета религия  във  училищата . А  за  Сидеров  той  ще  се  раздели  със  парламента  на следващите  избори  ако Борисов  не го  направи  за  благодарност  свой  депутат , за  вярна служба  към  партията  майка  ЦК.БКП .   Но  въпроса  е  дали  неговите  опоненти  ще  го  оставят  да  си  харчи  натрупаните  пари  от  осребрения  национализъм  мен  това  ще  ме  интересува  за  напред  от  новите  националисти  .  Война  като  на  война ...  |-)


Този  запис  го  намерих   и   специално  се  отнася  за  Сидеров .  :-D

(http://picbg.net/u/45980/31142/418942.jpg)


http://www.vbox7.com/play:92a75789
3 част. За Деня на Независимостта -- ислям в училищата!Редактирано от администратор: Подмяна на невалиден линк с валиден.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Amenhotep в Септември 28, 2010, 18:53:46
И уахабитите в очакване на часовете по религия у нас

Евгений Еков

Очакваното от 20 години от българското общество „чудо" най-сетне се състоя - Българската православна църква се обърна с лице към един от най-сериозните ни проблеми - ерозиралата ни духовност. И дори предложи своя рецепта за лечението му - задължително изучаване на религия в училищата.

На това предложение пръв изръкопляска президентът Георги Първанов, който заяви, че си струва да бъдат чути аргументите на привържениците на идеята, защото се намираме в тежка духовна и ценностна криза.

Религията би могла да подпомогне усилията на държавата и обществото за излизане от такава кризисна ситуация, категоричен бе държавният глава.

Учудващо единомислие с президента демонстрираха и демократите за силна България на Иван Костов, които също побързаха да подкрепят идеята на архиереите.

Дори т. нар. министър без портфейл, който отговаря и за религиозните въпроси, Божидар Димитров, с половин уста подкрепи църковното предложение, като обеща да спретне набързо общественото му обсъждане.

Погледнато на пръв поглед предложението на Светия синод за изучаване на религия в училищата изглежда демократично. Даже бих казал прекалено, имайки предвид, че традиционната религия в България, записана и в Конституцията, е източноправославната. Но да приемем, че беловласите старци в по-бърза степен са овладели постулатите на плуралистичното мислене от миряните си.

Дали обаче защото архиереите ни предълго загърбваха обществените болежки или поради други причини, тази идея се оказва изначално сбъркана. Нещо повече, тя е вредна и опасна, колкото и скандално да звучи това. Защото прилагането й вместо да излекува тежко болното ни общество може да го доубие.

И този факт няма как да бъде скрит нито от няколкохилядни литийни шествия в столицата, нито от преизпълнените с обилни цитати от Стария и Новия завет изказвания на мастити български духовници и богослови.

Защото, ако децата, пък и родителите им, в голяма степен възприемат тази идея повече емоционално, то именно хората, които са на „ти" с Божието слово би трябвало да са наясно къде е коренът на злото.

А той е в разделението!

Разделение, което е породено от предложението всяко едно дете - от детската градина до 12 клас - задължително да изучава религията, която изповядват неговите родители - православие, ислям, католицизъм и т.н.

Най-малкото, което може да последва от едно такова разделение, са неизбежните сблъсъци между учениците в междучасията, а защо не и след часовете, в опит да се реши изначалния спор чия религия е по-добра.

Има и друго, по-опасно следствие от евентуалното прилагане на това предложение и то е, че разделението между децата ще се пренесе и между техните родители. А какво следва от това съвсем неотдавна видяхме в Босна и Херцеговина, а след това и в Косово. И в двата случая гледките не бяха приятни.

Примерът с двете бивши югославски провинции съвсем не се изчерпва обаче само с военните спомени. Благодарение на задълбочаването на религиозното разделение в тях се отпушиха процеси, които тепърва ще дават горчиви плодове. Един от тези процеси е нахлуването на крайни секти, но не само ислямистки, и в Босна, и в Косово.

Впрочем, както вече е ставало дума, от това нашествие не бе подмината и България, нищо че страната ни не е водила бойни действия. За сметка на това тя бе тотално разрушена икономически и духовно отвътре и това я направи още по-лесна плячка.

А от въвеждането на задължителното изучаване на религия в училищата до „законното" влизане на сектите в тях е само една крачка. Кой ще попречи на последователите на „Свидетели на Йехова", регистрирани в някоя малка община, например, да посегнат към душите на учениците? Те са толкова законни, колкото и останалите 96 религиозни общности, легално развиващи дейността си в България!

За съжаление, инициаторите на идеята избягват да дават отговор на горния въпрос. За тях той е свръхнеприятен, но в същото време е и свръхважен, защото става дума за децата ни - залогът, че България ще я има и утре, и след нас.

Отворят ли се вратите на българските училища за задължително изучаване на религия във вида, в който се предлага, никой няма да е в състояние да спре и завоюването на нови територии от исляма. Това, както посочи и ВМРО, се потвърждава и от огласената подкрепа от страна на едно от мюфтийствата у нас.

Затова, сбъдне ли се мечтата на Светия синод уахабитите, както и другите войнстващи панислямисти, които вече са се разположили като у дома си в България, може само да му благодарят. Друго просто не им остава...

http://news.ibox.bg/columnist/id_1702647219 (http://news.ibox.bg/columnist/id_1702647219)
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Rumbata в Септември 28, 2010, 22:54:21
Аз като казах, че подкрепям изучаването на "Религия" в училищата, поясних и какво имам предвид. В никакъв случай не подкрепям от останалите 3 религии да се изучава само ислям!!!
Обучението би следвало да е от преподаватели, а не от духовни лица и да е чисто познавателно - да се запознаят учениците с основните доктрини, както вече казах, и да се направи съпоставка - прилики и разлики в основните вярвания.
За да не се политизира прекалено проблемът, нека да разбереме какво точно искат духовниците!
В същото време тече една друга, не по-малко важна дискусия - този път не за духовното, а за физическото здраве на хората. Явно Борисоff и Сидерoff са решили да се справят и с двете.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: omerzen в Септември 28, 2010, 23:00:24
Не се съмнявам че си имал добри намарения.   :-)
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Amenhotep в Септември 28, 2010, 23:25:35
Явно Борисоff и Сидерoff са решили да се справят и с двете.

Тук не става дума само за Боко и Волен.
Виж кои са за и кои са против изучаването на религия:

За въвеждането на религиоззно обучение ...
БПЦ
Гоце
Костов
Мюфтийството (ДПС)
БСП (На шествито на БПЦ мярнах В.Дърев(а) и още няколко комуняги)
НДСВ

Против въвеждането на религиозно обучение...
ГЕРБ (чрез изказване на Сергей Игнатов)
АТАКА
ВМРО
СКАТ
Редактирано от модератор: Премахване на невалиден линк.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Логос в Септември 29, 2010, 20:24:26

В редакцията на Dnes.bg се получи съобщение от Ръководството на Главното мюфтийство (с главен мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи), в което се изразява подкрепа за шествието:

„Главно мюфтийство подкрепя инициативата на Българската православна църква и изразява надеждата, че това искане относно задължителното обучение на „Религия-Православие” ще бъде прието, заедно с което и предметът „Религия-Ислям” ще намери така желаното задължително място в училищата“.

Ето защо приканваме българските граждани, изповядващи ислямската религия, в израз на солидарност да подкрепят шествието на своите братя православни християни, пише още в съобщението.

От кога Хаджи Мустафа стана Главен мюфтия?
От Кога?
Защо аз не съм хаберлия за това?
До колкото знам - Главен мюфтия на мюсюлманите у нас е Д-р Недим Генджев!
Точно Д-р Неджим Генджев поздрави мюсюлманите за Байрама по телевизията!
А самият Д-р Неджим Генджев е предал Хаджи Мустафа на прокурор!
Така, че - Колкото аз съм Главен мюфтия, толкова е Главен Мюфтия и Хаджи Мустафа!
...
Фактите:

"Бившото ръководство на Мюсюлманското вероизповедание алармира преди известно време за блокирани банкови сметки, които затрудняват местните настоятелства в изпълнението на ежедневните им задължения. След проверка от страна на новото ръководство на изповеданието, ВМДС с председател Д-р Недим Генджев, беше установено, че сметките са блокирани от частен съдия-изпълнител поради задължения на изповеданието към държавата в размер на 260.422,99 лева  към дата 27.04.2010. Задълженията към държавата са от натрупани неплатени ревизионни актове по Данък върху добавената стойност от сделки в страната, лихви към съответните актове, неплащани осигуровки от 01.01.2005 до настоящия момент, както и лихвите към тях, неплащани наказателни постановления и др. Списъкът с неизплатени задължения към държавата се състои от 30 страници, от които поместваме първата и последната страница. В резултат на лошото и безотговорно ръководство на Басри Пехливан и Мустафа Хаджи мюсюлманската общност в България беше на път да загуби ценни имоти. Благодарение само на бързата и навременна намеса на новото ръководство, начело с Недим Генджев, наследството от дедите ни няма да бъде отнето.

В името на цялата мюсюлманска общност ВМДС ще потърси по установените законови пътища персонална отговорност от Басри Пехливан, Мустафа Хаджи и останалите ръководни кадри на бившите ръководства за безотговорните им действия, причинените вреди и липса на ползи спрямо изповеданието, с които те не само накърняват авторитета на институцията, а и я нареждат между издирваните от държавата длъжници.

За всички свои незаконни деяния бившото ръководство ще отговаря пред закона.

А за безбройните им лъжи Аллах ще е съдник...

ВМДС"

Източник - http://islambgr.blogspot.com/2010/07/blog-post_04.html (http://islambgr.blogspot.com/2010/07/blog-post_04.html)


(http://3.bp.blogspot.com/_hkzz5g8PIXU/TDdHSr8v_7I/AAAAAAAACS0/6lX4ThzawB8/s320/1.jpg)

Аман от ислямизъм!
Муслините не могат да си оправят собственните си вождове, а тръгнали да стачкуват!
Явно Хаджи Мустафа иска да избегне затвора ...
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Amenhotep в Септември 29, 2010, 20:36:32

От кога Хаджи Мустафа стана Главен мюфтия?


Уахабитът Мустафа Алиш (агент Андрей) стана Главен мюфтия, откак ДПС го назначиха с фалшиви документи...

Ако Генджев наистина направи финансов одит на мюфтийството и "разплете чорапа" на управлението на Мустафа Хаджи ще се разсмърди на много зловещи злоупотреби и източвания.

А ето и част от многото извращения на религиозна оснава, които ни донесе управлението на ДПС и агент Андрей...

Ходжа Гори Със Запалка Пръстите На Деца За Да Изпита Вярата Им Господари На Ефира 12.06.09 (http://www.vbox7.com/play:4fd040ff)

Ходжа не позволява да се погребват хора с Български имена!!!Какво става??? (http://www.vbox7.com/play:ce3d4422)

Закриват светски училища - откриват ислямски медресета (http://www.vbox7.com/play:c85a311a)

Паралакс - Ходжи се гаврят с покойници (http://www.vbox7.com/play:087608ea)

Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Логос в Октомври 02, 2010, 19:40:34

Ходжа Гори Със Запалка Пръстите На Деца За Да Изпита Вярата Им Господари На Ефира 12.06.09 (http://www.vbox7.com/play:4fd040ff)

Ходжата няма абсолютно никакви познания по ислям!
Мохамед не може да изказва знамения.
Това е пълно невежество... Пълно.
Мохамед според исляма е длъжен само да предава думите на Архангел Джибрил / еквивалент на Архангел Гавраил от християнството / на вярващите.

 / Това е според официалния ислям /!

Освен това - има хадиси, в които се казва в прав текст, че Мохамед е забранил използването на наказанието на Аллах - ОГЪНЯ за наказание  на смъртни от смъртни.
Предпочита се убийството.

Сахих Бухари -"Справяне с Апостатите", Том 9, Книга 84, Номер 57-
Разказва "Ikrima:
Някои си Zanadiqa (атеисти), са били доведени на "Али и той ги изгаря . Новината за това събитие, достигна Ibn "Аbbas, който каза," Ако бях на това мястото, аз нямаше да ги изгоря, тъй като Апостола на Аллах забранява това, казвайки: "Да не се наказва никой с наказанието на Аллах (огън)." Аз щях да ги уби според изявлението на Апостола на Аллах, "Който си промени Ислямската си религия, следва да се убие."


Източник - http://www.usc.edu/schools/college/crcc/engagement/resources/texts/muslim/hadith/bukhari/084.sbt.html

Няма такова нещо що говори ходжата! Този ходжа е пълен невежа ... Мога само да си представя на какви измишльотини учи вярващите младежи.
А това, че детето трябва да се бие за да вярва, това е точно според исляма.

В Исляма побоят над деца е заложен в религията!

Молитва (Kitab Al-Salat) Книга 2, Номер хадис 0494:
Разказва AS-Saburah:
Пророкът каза: Командвай момчето да се моли, докато навърши седем години. Когато стане на десет години , следва да го биеш за молитва.За погребването на хора с български имена - е точно толкова грешно, колкото и да се погребват хора с турски имена.
Нека да не забравяме за възродителният процес в Турция по времето на Ататюрк.
Ататюрк проведе в Туржия многократно по-ужасен Възродителен процес от този в България. Той не само забрани използването на Арабски имена, но и забрани многоженството - нещо, което е разрешено и в момента от Корана. Забрани и още много други неща за турците. Е защо тогава се погребват Турци с неарабски имена?
 
Закриват светски училища - откриват ислямски медресета (http://www.vbox7.com/play:c85a311a)

Доживях да видя мюсюлманин, който не може да каже що е Керим!!! :-D :-D :-D
Как е възможно да учиш нещо и да не знаеш що е това нещо?
А това, да се твърди, че християните са неверници според Корана е пълно заблуждение!
Пълно заблуждение ...
Никъде в Корана не е посочено, че християните са неверници... Абсолютно никъде.
Казано е точно обратното - мюсюлманите трябва да вярват в Християнският Бог!!!

Сура 29, аят 46 до 49
46. И спорете с хората на Писанието само по най-хубавия начин, но не и с онези от тях, които угнетяват, и кажете: “Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас. Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени.”

47. И така низпослахме на теб Книгата. Онези, на които дадохме Писанието, вярват в нея, а и някои от тези вярват в нея. Само неверниците отричат Нашите знамения.

48. Преди нея ти нито книга можеше да четеш, нито да пишеш с десницата си. Иначе празнодумците щяха да се усъмнят.

49. Да, това са ясни знамения, запечатани в сърцата на дарените със знание. Само угнетителите отричат Нашите знамения.


В прав текст е записано в Корана, че мюцюлманите трябва да вярват в Библията / Книгата /.
В прав текст се казва, че Богът на Хората на Писанието / християните / и Богът на мюсюлманите е един и същ и мюсюлманите са отдадени на християнският Бог!
Това, което проповярват тези ходжи е чиста проба ислямизъм / радикален ислям /.
Тези ходжи директно трябва да се осъдят ...
Не само според законите за защита на детето, но и този ходжа е неверник според исляма, защото отрича знаменията на Аллах.
Ходжата е неверник, а не християните ...

За повече информация, тук - http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=15576.0 (http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=15576.0)Редактирано от администратор: Премахване на невалиден линк.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Логос в Октомври 07, 2010, 20:18:04

Ходжа Гори Със Запалка Пръстите На Деца За Да Изпита Вярата Им !!!Във филмчето има няколко изключително важни моменти, на които смятам да се спра и да ги посоча!

Ходжа Гори Със Запалка Пръстите На Деца За Да Изпита Вярата Им Господари На Ефира 12.06.09 (http://vbox7.com/play:4fd040ff)

1. Трябва ли вече този Ходжа да лежи в занданите, осъден от правозащитните организации на децата у нас?
Обаче, такова нещо не се случва...
Има ли у нас организации защитаващи правата на децата!
На книга са бол, но когато трябва да се осъди един мюсюлмански изверг, всички се крият в миша дупка!

2. Какво казва Конституцията на Република България?

Конституцията на Република България

Чл. 29.
(1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация.
Чл. 58.
(2) Религиозните и другите убеждения не са основание за отказ да се изпълняват задълженията, установени в Конституцията и законите.

Въпреки категоричността на закона, мюсюлманите още от Татово време минават "между капките".

3. Да видим какво гласи "подзнамението" на Мохаммед, според Ходжата:

" Колкото можеш да траеш на огън, толкова трябва грехове да правиш!"

Какво казват сега Грешниците / Децата /:

"Пали например запалката и например, който издържи повече е мюсюлманин!"

Какво показва елементарната логика / според твърденията на мюсюлманите /:

- Колкото тряеш на огън, толкова трябва грехове да правиш. А който издържи повече, той е мюсюлманин!

Следователно: - Мюсюлмамин е този, който прави повече грехове!

Ходжата подтиква вярващите мюсюлмани да правят грехове! Несъмнено, само Сатаната има полза да кара вярващите да правят грехове!

Следователно - Ислямът е Сатанинска религия, а Мохамед е Пророк на Сатаната! Това искаше да каже Ходжата!


А дали религии, проповядващи насилие спрямо деца, трябва да бъдат забранени у нас?
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Франкист в Октомври 07, 2010, 20:39:04
Според мен - трябва с бензинова горелка да им горят главите.Който издържи без да му се разкапят месата е истински мюсулманин!
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Логос в Октомври 07, 2010, 21:24:59
Според мен - трябва с бензинова горелка да им горят главите.Който издържи без да му се разкапят месата е истински мюсулманин!

Аллах е подготвил на мюсюлманите нещо по-жестоко от Горелка!
Колкото и странно да завучи, има едно знамение в Корана, в което Аллах проклина мюсюлманите!

Сура 19, аят 71

70. Най-добре Ние знаем кои заслужават да горят там.

71. И всеки от вас ще мине през Ада. Това е окончателна присъда от твоя Господ.


Аллах говори от страниците на Корана, винади в множествено число, а на български това се превежда и с Главна Буква - в  случая - "Ние знаем" / В арабския език няма Главни Букви и практически и гласни букви не се ползват /.
Изразът " Всеки от вас ще мине през Ада" е проклятие, което Аллах е отправил към мюсюлманите / ... Окончателната присъда на твоя Господ /.
...
Това знамение е накарало доста мюсюлмани да станат християни, от страх от Ада.
В днешно време арабските богослови са намерили противодействие на това знамение, но то е изключително неефективно.
Със следващото изречение при разговор, вече мюсюлманите губят всякаква почва под краката си и се оплитат като пилета в калчища.
Така, е това е едно от знаменията, които още не може да бъде обяснено в полза на исляма! И няма никога да го намерят. Затруднението идва от думата "ще мине ПРЕЗ Ада",
а муслимите се опитват да ни убедят, че "ще минат НАД Ада", нещо което Аллах не е изричал!
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Hatshepsut в Април 29, 2016, 20:07:12
(https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13077105_10153474564802021_4332254332745670932_n.jpg?_nc_cat=0&oh=68efd96542890ee6961ec32421104c74&oe=5C0773DB)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153474564802021&set=a.429462212020.229320.528287020&type=3&theater

Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Hatshepsut в Август 29, 2016, 13:10:42
Понеже въпросът за изучаването на вероучение в българските училища периодично се повдига, ще споделя моето мнение - аз съм категорично против изучаването на вероучение в училищата поради следните причини:

1. Аз съм привърженик на секуларната държава и светското образование, в училищата не трябва да се извършва религиозна пропаганда. Религията е въпрос на личен избор на всеки човек и не трябва да се натрапва по някакъв груб и казионен начин.
2. Ако бъде допуснато изучаването на християнско вероучение, трябва да се допусне и изучаването на ислям, което за мен е неприемливо.
3. Часовете по християнско вероучение започват с молитвата "Отче наш"... Към кого е отправена тази молитва? Моето мнение е, че когато се отправя молитва или благодарност към някое божество, задължително трябва да се спомене неговото име. В случая с молитвата "Отче наш" не се споменава никакво име, а истината е, че тази молитва е отправена към еврейския бог Йехова  :rolleyes-1:
4. Не смятам за правилно в училищата да се пропагандират "ценностите" на Стария завет, а именно - човешките и животински жертвоприношения, убиването с камъни за щяло и нещяло, робството, полигамията и левирата.
5. Не смятам за правилно пропагандирането на еврейския расизъм и ционизъм, а именно поднасянето като абсолютна истина на твърдението, че евреите са богоизбран народ, а останалите народи са второ качество. Не смятам за редно децата в училищата да бъдат възпитавани, че евреите са нещо повече от нас.

И накрая - моят личен пример: аз не съм учил вероучение и не съжалявам за това. И въпреки че образованието едно време беше атеистично, аз никога не съм бил атеист и няма да бъда  :smile-1:
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Мишок в Август 29, 2016, 18:04:38
По точка 4-ри нещо се бъркаш ,православната църква не е по старият завет, а по новият. В старият не знам да има човешки жертвоприношения.
Обаче и без това нема оправия та се тази се изучава ли или не.
Титла: Re: Относно въвеждането на вероучение в училищата
Публикувано от: Hatshepsut в Юли 23, 2017, 21:43:31
20-годишнина от въвеждането на предмета Религия в българското училище

Представяне на сборникът “Модели на сътрудничество между Църквата, общинската власт и държавата за провеждане на религиозно образование (1997-2017)

На 5 юли 2017г. от 18 ч. в салона на Софийската митрополия на ул. Калоян 7 бе представен сборникът “Модели на сътрудничество между Църквата, общинската власт и държавата за провеждане на религиозно образование (1997-2017)”. Събитието се провежда с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и е посветено на 20-та годишнина от въвеждането на предмета Религия в българското училище.
Представянето се организира от Информационно-просветния и катехизаторски отдел на Софийска св. митрополия и Центъра за образователни инициативи Двери.

Авторският екип на изданието – д-р Полина Спирова, д-р Златина Каравълчева и д-р Росица Георгиева, представиха основните модели на сътрудничество между различните институции, изградени през периода 1997-2017 г. за провеждане на религия и перспективите, които се очертават пред този тип образование.
Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, който е почетен председател на Центъра за образователни инициативи Двери, разказа за някои от дейностите му.
Представянето на сборника е една от инициативите, с които се отбеляза 20-годишнина от въвеждането на предмета Религия в българското училище.
В изданието, финансирано от дирекция “Вероизповедания” на МС, са обобщени основни модели на сътрудничество между църковни, общински и държавни институции в областта на религиозното образование, които са изведени на базата на докладите от организирания от Русенска митрополия Национален семинар на тема: „Взаимодействие между Църква, общинска власт и държава в сферата на религиозното образование. Добри практики и перспективи” (април 2016). Обобщените модели успешно могат да бъдат приложени и адаптирани към различните условия в страната.

https://www.youtube.com/watch?v=KjdS2p5RM94