И аз пиех доста докато бях ученик! не съм се наливал всеки ден и не съм прекалявал с алкохола често(само по определени случаи)! възпитаник съм на 91 ГПНЕ позната още като немската(немската не е това, което е била(хихи, вътрешна информация), но все пак получавате някаква представа за нивото на образование)! След осми клас се провежда изпит по немски и се избират две паралелки с ученици, които започват, да учат всичко на немски и получават диплома за завършено средно образование като в германия! Тези са хората, които не съм виждал, да пият и които влизаха редовно на часове! Естествено е, след като получиш немска диплома за средно образование, да отидеш и учиш в германия. но тези хора, които не пиеха и не слушаха чалга, които учиха усилено, няма да се върнат в България и ще останат в чужбина и след 2-3 поколения ще се наричат и немци! Хората, които пиехме, също се пръснахме по евопа( естествено голяма част останаха и в България), но аз за себе си мога да гарантирам, че ще се върна в България! И чалга слушахме и слушаме! не се съмнявам, че аз и моите верни другари сме повече българи и от някои, които търчат със знамената и се тупат о гърдите!!! те ме на сега съм първа година студент в англия!
не е проблемът в пиенето или в чалгата(тя поне е на български), а в самите хора! това в едно просто изречение да използваш няколко чуждици(не заемки) е глупост(пример: nqma da vi spamq na wall-ovete vuv facebook)! или пък много ме дразни, че някои в България карат байкове! убиват ме, като ми кажат "hi" в конкуйзтадора!
не вярвам, че само алкохола или чалгата водят до това(примера съм аз и много други, които познавам)!пък и който не носи на пиене, да не пие!!!