Българска култура и духовност > Наука и образование

Български учени оспорват теорията на Айнщайн

(1/2) > >>

Nordwave:
15 май 2007
Българин оспори теорията на относителността на Айнщайн. На пресконференция днес Сашо Сълков представи най-новата си книга „Теория на абсолютността”.
В нея авторът оспорва Айнщайновата теория, проследявайки хронологията на нейното създаване, където, според него, се корени и проблемът, предаде БГНЕС. „Това е една изключително деликатна тема, защото името на Айнщайн се е превърнало в икона и всеки, който дръзне да постави под съмнение неговата „религия”, рискува да си навлече гнева на световната физична общност. Според Сълков грешката в теорията идва от основата, на която стъпва Айнщайн. Той приема за даденост резултат, в който е допусната фундаментална грешка. Това от своя страна отменя действието на втория постулат за независимостта на скоростта на светлината (от приемника), което обезсмисля и закона за постоянството на скоростта на светлината във вакуум. Оттук и Теорията на относителността се оказва безпочвена и невярна. Авторът посочва и следствията, породени от тази „пробойна”, едно от които е, че червеното отместване в спектъра на светлината, идваща от далечните галактики, не се дължи на Доплеровия ефект, тъй като не е възможно да сме център на Вселената, и че Вселената не се разширява, а е хаотично движеща се. Това си твърдение той подкрепя с новооткрит ефект, наподобяващ Доплеровия, за който претендира за авторство. Преди няколко години английски учени също оспориха това твърдение. Сашо Сълков (48 г.) е родом от врачанското село Борован. Учи в Лесотехническия университет, но не се дипломира. Занимава се с физика и извършва експерименти с подкрепата на неправителствени организации. Притежава над десет патента, два от които са продадени в Норвегия и Швеция. Има частен бизнес в строителството и търговията с недвижими имоти. Съсобственик на Завода за яхти от стъклопластмаса край Царево. http://dnes.dir.bg/2007/05/15/news1680067.html

Исперих:
Почнахме ги! :bgflag: :bgflag: :bgflag: Ред е на "Капитала"! ;)

gadget:
Хаха , то ние българите винаги правим сензационни открития ама света не знае за тях , а повечето пък са склонни да предизвикат смях.В последните 10 години съм чувал десетки пъти по новините че български учени са открили лекарства за рака и спина.  :-P Да не говорим , че едва ли някой извън България смята че Джон Атанасов е открил компютъра.Имаме си достатъчно поводи за гордост и без да си измисляме.Иначе рискуваме да станем като македонците.

Сит:
Необходимо е час по-скоро да се намери ново дефиниране на ефектите на относителността в съвременни условия, каза на пресконференция авиационният специалист д-р Велко Иванов, според когото Теорията за относителността на Алберт Айнщайн е неточна, предаде репортер на Агенция „Фокус” . Според българския учен е неправилно да се приема, че движението на светлината е постоянна величина, както и че масата на телата нараства до безкрайност. Именно заради това и теорията на Айнщайн за относителността е неточна и не може да обслужва практическата дейност на човека. „Ако няма относителност – няма да има бъдеще, настояще и минало”, посочи българският учен.
Според д-р Велко Иванов е парадоксално да се мисли, че движението на обектите се движи с това на светлината. Несъответствието на теорията за относителността на Айнщайн може да бъде установена чрез два фактора – движение чрез сближаване и (или) отдалечаване с непрекъсната промяна на разстоянието между наблюдателя и наблюдаемия обект и инертността на светлината, пренасяща със закъснение информация за промените в пространствените и времеви параметри на инертните движения.
Научните среди не приемат отхвърлянето на теорията на Айнщайн, каза д-р Велко Иванов. В продължение на десет години той е изпращал свои научни разработки, които не са били публикувани. „Обществото отбягва да дава мнение по отхвърлянето теорията на Айнщайн”, каза той.
Д-р Велко Иванов е завършил висшето си образование в авиационното военнотехническо учебно заведение. Автор е на много регистрирани изобретения за специалната авиационна система, разработени на нова теоретична основа.

http://focus-news.net/?id=n1125502

Науката НЕ трябва да се третира като религия, както го правят в момента учените-фундаменталисти >:(   За тях Айнщайновата теория е ДОГМА, а догмите са само за храмовете! Аман от еврейски истории :devil:

Сит:

--- Цитат на: Wladyslaw Warnenczyk в Февруари 05, 2009, 22:01:38 ---Теорията на Айнщайн е критикувана още от формирането и и до ден днешен открито отричана от много учени. Бъгларският учен е просто ПОРЕДНИЯТ,който го прави,а не ПЪРВИЯТ.

Бас държа,че си нямаш и представа какво точно гласи тази теория,нито какво има впредвид българскяит учен,но я отричаш просто защото Айнщайн е джедайн.На това бих казал по-скоро аман от сляп анти-семитизъм.Ти си фундаменталиста,който сляпо отрича,без да разбира.

--- Край на цитат ---

2 години по-рано:

Българинът Сълков оспори Айнщайн

http://dnes.dir.bg/2007/05/15/news1680067.html#sepultura

Българин оспори теорията на относителността на Айнщайн. На пресконференция днес Сашо Сълков представи най-новата си книга „Теория на абсолютността”.В нея авторът оспорва Айнщайновата теория, проследявайки хронологията на нейното създаване, където, според него, се корени и проблемът, предаде БГНЕС. „Това е една изключително деликатна тема, защото името на Айнщайн се е превърнало в икона и всеки, който дръзне да постави под съмнение неговата „религия”, рискува да си навлече гнева на световната физична общност. Според Сълков грешката в теорията идва от основата, на която стъпва Айнщайн. Той приема за даденост резултат, в който е допусната фундаментална грешка. Това от своя страна отменя действието на втория постулат за независимостта на скоростта на светлината (от приемника), което обезсмисля и закона за постоянството на скоростта на светлината във вакуум. Оттук и Теорията на относителността се оказва безпочвена и невярна. Авторът посочва и следствията, породени от тази „пробойна”, едно от които е, че червеното отместване в спектъра на светлината, идваща от далечните галактики, не се дължи на Доплеровия ефект, тъй като не е възможно да сме център на Вселената, и че Вселената не се разширява, а е хаотично движеща се. Това си твърдение той подкрепя с новооткрит ефект, наподобяващ Доплеровия, за който претендира за авторство. Преди няколко години английски учени също оспориха това твърдение. Сашо Сълков (48 г.) е родом от врачанското село Борован. Учи в Лесотехническия университет, но не се дипломира. Занимава се с физика и извършва експерименти с подкрепата на неправителствени организации. Притежава над десет патента, два от които са продадени в Норвегия и Швеция. Има частен бизнес в строителството и търговията с недвижими имоти. Съсобственик на Завода за яхти от стъклопластмаса край Царево.

http://dnes.dir.bg/2007/05/15/news1680067.html#sepultura

-=-=-=-=-=-=-=

Владиславе!

Както виждаш друг наш сънародник преди 2 години също оспорва Айнщайн и с основание.

Не познавам цялата теория, но това, което ме е интересувало съм го научил достатъчно добре. Интересувам се от астронавтика и съм изчел доста материали и често съм се сблъсквал с цитати от двете теории на този побеля мъдрец ;D

Аз НЕ съм фундаменталист, а МРАЗЯ фундаменталистите, които третират науката като религия. Разни такива, които държат офисите по патентите ежегодно, отхвърлят хилядите постъпили молби за патентоване на машини, които "не се подчиняват на научните закони". Като че ли науката е стигнала тавана и е дошъл края на развитието :down:   Ако ти си стигнал тавана, Господ здраве да ти дава ;D :D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия