Автор Тема: Народопсихологията на българите  (Прочетена 36818 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен НаблюдателTopic starter

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 31
 • Пол: Мъж
 • Аз - един от народа! А вие, г-да “демократи”?
  • http://nikolovn.narod.ru/photoalbum.html
Народопсихологията на българите
« -: Ноември 26, 2006, 19:20:24 »
Не съм народопсихолог, но имам достатъчно знания, умения, жизнен опит и наблюдения, за да си задавам този въпрос. Всеки се ражда с наследственост, която не зависи от него, а от  наследствеността на преките му родители, на рода, на народа, на племето ... Човек се учи цял живот … и умира ненаучен. Простият се учи от собствените си грешки, а мъдрият – от чуждите!
Но все пак – трудолюбивият човек чете много, възприема, усвоява, запаметява, наблюдава, оглежда се наоколо  и предава опита си, доколкото може, на другите. Така ли е с българина? От личните ми наблюдения върху много хора (защото такова ми е образованието и такава ми е работата) забелязвам, че българинът е мързелив. Не му се работи особено, не му се и чете ... Той не възприема –  трудно запаметява, не си поставя за цел да усвоява, няма опит в нищо и затова няма какво да предаде на тези след него. Но има една способност – да се оглежда, да наблюдава другите, да се сравнява с тях и да им завижда! Този човек е пълен некадърник и профан във всичките си начинания. Той живее на гърба на другите. Завижда на знаещите, можещите и умеещите –  завижда на тези, които с много труд постигат всичко в живота си.
Българинът е завистлив, а завистливият е беден духом. При него липсват емоции – особено положителните. Той не може да се радва на успехите на другите –  подсъзнателно ги открива, забелязва ги и страшно много им завижда ...  Завистникът винаги търси покровители. И ги намира! Той дава мило за драго, само и само да "натопи" този, на когото завижда и да изплува отгоре – над него. Боклукът никога не потъва! … Всичко в живота си е постигнал "на гърба" на другия –  на трудолюбивия, на знаещия и можещия. А своите успехи, ако въобще се стреми към усъвършенстване, дължи на подкупите и на покровителите си ... Завистливият е и предател – той предава майка си, род и родина! Българинът не говори – той крещи и в най-обикновена ситуация, като използва възходяща интонация, толкова характерна за говорещите на развален турски език …
Не се ли питате коя е причината за явлението  "завистлив българин"? Не си ли задавате въпроса защо има нещо "сбъркано" в нас –  защо ние сме на дъното и това дъно, като че ли, няма край! Може би то идва от Ранното Средновековие – от прадедите ни прабългари, славяни и траки? Борис І унищожава цялата българска аристокрация – цвета на нацията … Може би е насадено от петвековното турско робство? Османлиите доунищожават цялото ни интелектуално и културно наследство – камък върху камък здрав не са оставили …
А не е ли явлението “завистливост” общочовешко? Струва ми се, че завистливите у нас, на глава от населението, са много-много повече, отколкото при другите народи – те станаха мнозинство … Същото е и с предателите. Аз мисля още, че днешното си положение дължим на некадърните и завистливите, които са не само тук – долу, а  и  там  –  горе  …  Вие какво мислите по въпроса?
« Последна редакция: Април 30, 2018, 07:20:54 от Hatshepsut »
"СВЕСТНИТЕ У НАС СЧИТАТ ЗА ЛУДИ,
ГЛУПЕЦЪТ ВРЕДОМ ВСЕКИ ПОЧИТА: ..." ХРИСТО БОТЕВ

“НЕ ВЯРВАМ АЗ, ЧЕ КАЛУГЕР
ЩЕ СПАСИ РАЯТА  —
СВОБОДАТА НЕ ЩЕ ЕКЗАРХ,
ИСКА КАРАДЖАТА.”   ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ
 

Неактивен Иван Иванов

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 619
 • Пол: Мъж
Re: Народопсихологията на българите
« Отговор #1 -: Ноември 27, 2006, 22:26:52 »
Българинът завистлив ? Ами явно не познаваш чужденци тогава...

Това е поредния мит, пуснат от най-долните представители на етноса ни- новобогаташите първенюта и мутренски "бизнесмени", с техния маниакален страх от възмездието за собствените им престъпления.
Завистта не се интересува от произход. Тя е своиствена за всеки, но културата ни изисква да я подтискаме. Обаче ? За какво да завижда човек на знаещите и можещите в България ? На това, че мизерстват, че ги уволняват зареди шуробаджанашката практика навсякаде да бъдат вреждани "нашите" момчета, че хиляди мозъци изтекоха в чужбина а други работят в БАН за смешни заплати, че доказани специалисти стават нощни пазачи на стари години ?
Кои са можещите днес ? Азис, Ники Василев , Васил Божков, фолк звездите, дебелите момчета със спортно образование, трафикантите, наркодилърите, пласьорите....
Завиждат им хората, да, че са на свобода и се радват на незаслужено благоденствие на гърба на този народ, този който построи с пот и кръвта на стотици хиляди от нулата тази държава, изведе я от азиатската изостаналост на Империята и я нареди до европейските държави. Напук на предприемчивия Бай Ганьо, Карамански, Илия Павлов и сие.

Поклон пред този търпелив народ !

 

Неактивен krystalnacht_666

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 252
 • Пол: Мъж
Re: Народопсихологията на българите
« Отговор #2 -: Ноември 27, 2006, 23:22:04 »
Поклон пред този търпелив народ !

Стига търпение!

НА ОРУЖИЕ БРАТЯ!!!  8)
 

Неактивен НаблюдателTopic starter

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 31
 • Пол: Мъж
 • Аз - един от народа! А вие, г-да “демократи”?
  • http://nikolovn.narod.ru/photoalbum.html
Re: Народопсихологията на българите
« Отговор #3 -: Ноември 28, 2006, 11:35:11 »
ЕЛЕГИЯ

Кажи ми, кажи, бедний народе,
кой те в таз рабска люлка люлее?
Тоз ли, що спасителя прободе
на кръстът нявга зверски в ребрата,
или тоз, що толкоз годин ти пее:
"Търпи, и ще си спасиш душата?!"

 Той ли, ил някой негов наместник,
син на Лойола и брат на Юда,
предател верен и жив предвестник
на нови тегла за сиромаси,
нов кърджалия в нова полуда,
кой продал брата, убил баща си?!

Той ли? - кажи ми. Мълчи народът!
Глухо и страшно гърмят окови,
не чуй се от тях глас за свобода:
намръщен само с глава той сочи
на сган избрана - рояк скотове,
в сюртуци, в реси и слепци с очи.

 Сочи народът, и пот от чело
кървав се лее над камък гробен;
кръстът е забит във живо тело,
ръжда разяда глозгани кости,
смок е засмукал живот народен,
смучат го наши и чужди гости!

А бедният роб търпи и ние
без срам, без укор, броиме време,
откак е в хомот нашата шия,
откак окови влачи народа,
броим и с вяра в туй скотско племе
чакаме и ний ред за свобода!

Христо Ботев
"СВЕСТНИТЕ У НАС СЧИТАТ ЗА ЛУДИ,
ГЛУПЕЦЪТ ВРЕДОМ ВСЕКИ ПОЧИТА: ..." ХРИСТО БОТЕВ

“НЕ ВЯРВАМ АЗ, ЧЕ КАЛУГЕР
ЩЕ СПАСИ РАЯТА  —
СВОБОДАТА НЕ ЩЕ ЕКЗАРХ,
ИСКА КАРАДЖАТА.”   ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ
 

Неактивен Иван Иванов

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 619
 • Пол: Мъж
Re: Народопсихологията на българите
« Отговор #4 -: Ноември 28, 2006, 15:01:52 »
Брилянтно !  8)
 

Неактивен Бащицата Махно

 • Banned
 • Forum Member
 • *
 • Публикации: 186
 • Пол: Мъж
Re: Народопсихологията на българите
« Отговор #5 -: Ноември 28, 2006, 22:13:42 »
"Чакаме и ний ред за свобода"-много показателно!
Когато си в лодката, бреговете изглеждат други!
 

Неактивен Атила

 • Banned
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 566
 • Пол: Мъж
 • Атила вожда на Велико-Българите
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re: Народопсихологията на българите
« Отговор #6 -: Май 26, 2007, 22:58:01 »
Пускам тази тема! за да акцентирам на един наистина наболял проблем в последно време. А тои е безразличето в Българското общество, относно нашата личност. Убеден съм? че много от вас са ставали жертва на безразличие, и човешко бездушие, по много не само вътрешно индивидуални, но и общественно - патриотични стремежи. Защо е така? Защо е това състояние на духа? в Българското общество. Никои не би могъл да си отговори, ако не си зададе правилно въпроса. Искаме да постигнем даден идеал, или дадена идея, но неизменно стигаме до човешката ненавист и безразличие. Само защото, по някакъв начин превъзхождаме другите индивиди. И това кара хората, да търсят поле за изява, не в самите тях, а в самите нас. Като ни ограничават в избора ни, и се стига до абсурдната ситуацията, че нищо не сме направили накрая според тях. Относно осъществяването на идеята ни, или нашият личностен стремеж. Само защото, при тези паразитни хоирца, чувството на завист, и нуждата от избиване на комплекси за малоценност, е по силно, от чувството на съпричастност. Бием се в гърдите, че сме Български националисти! Даваме вид, че сме силни в идеите си, относно безсмъртният Български идеал, а всъшност нищо не постигаме, защото на някого това не се харесва. Защото този някои, не може да постигне тези успехи, които ние сме ги постигнали, и прибягват задължително до политиката на дискриминация на даденият човек, за да отбележат своето си миниатюрно величие. Предимството на тези хора е! че са се намърдали в една властова нишша, от която направляват събитията и нещата в посока желана от самите тях. Застават на пътя на всичко ново и прогресивно, до тогава до като това не заработи в техен интерес. Пречат по всякакви начини, човек да не постигне нещо наистина смисленно в живота си, от което да има реален резултат на лице. И след това се обръщат и казват, с най-голямата си наглост, че всъшност от нас нищо не ставало. Само защото сме по способни от тях, и го доказваме на практика. Как да става? като тези хора са застанали на вратата, и не пускат нито да се влиза, нито да се излиза. И после вменяват вината, не на тях си, а на хората станали жертва на техният себелюбив егоизъм. Тези хора! мен лично не ме дразнят особенно много. Най-силно ме дразнят хората! Които се афишират гръмко, че са Български родолюбци, правят си автобиогафични филми по национални, доказани анти-Български про-Догановистки медии, както канал 1. Твъдят че работят за България, а всъшност подлагат собствените си сънародници на дискриминация. Само защото искат да се доближдат до тях, и по някакъв начин са различни от общо приетата конюктура. Определяна от същите тези малки човечета, с неизбиваеми комплекси за малоценност. И това става повод за враждебното им отношение спрямо тези хора. Хора, които като нямат какво да отговорят, и предпочитат да се крият зад мълчанието и игнора на живота, за да си скрият гузните душици, че всъшност са едни слаби и страхливи същества, просто нямат достойнството да се нарекат Български родолюбци. Слабият човек, е най-опасен! и от най-големият тиранин. Тази най-древна аксиома, е изстрадана през вековете, за да е в пълна сила и сега в днешни дни. Слабият човек, е страхлив по природа. Слабоста и страха, е признак на саморазрушение, което дадени сили в този свят, искат да наложат това като разрушителна формула за деградиране на световното общество, като официална държавна политка. Бихме ли повече търпяли? слаби хора да вземат политическите решения на България? За лично мен си казвам! Аз не искам да живея със слаби страхливци, защото ми изяждат правото ми на чисто физическо съществуване. Слабоста е признак на благородство от по силният човек, по принцип. Тогава когато слабият наистина се нуждае от помощ в безпомощното си състояние. Но когато слабият онаглее до такава степен, че всичко и всички му дължат всичко, а тои нищо не дължи на никого, тогава става много опасен за околните около себе си. А слабият човек кои е всъшност. Не онзи физически и духом е слабият човек. А слабият! е СТРАХЛИВИЯТ лумпен, които избира да е в тон с този които е силен на деня, за да оцелее не само физически, но и емоционално. Ето това поражда проблемите в България, относно безразличието в Българското общество. Подопеченоста не ни позволява да се обединим, защото тогава придобива размерите на вулкан. В страна, къде силните духом са в повече процентно, от по слабите и страхливи мамарутки, тогава обединението е на лице. Но които си мисли, че обединение ще стане сега в България, до като се допускат, такива нищожни и страхливи хора да живет дори на майката земя, много тежко се лъже. Нека всеки по своят си начин да се замисли, и сам да избере пътя на Българското обединение, като се почувства наистина силен, и да забрави дребният си и личностен егоизъм. И да даде приоритет на обществената си ангажираност, в полза роду. Личното си е лично, но общественното начало на една държава, е по важно.
« Последна редакция: Юни 13, 2012, 22:42:39 от Hatshepsut »
 

Неактивен Инжинер Донев

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,588
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Re: Народопсихологията на българите
« Отговор #7 -: Май 28, 2007, 19:15:50 »
такова безраличие че чак и твоята тема е без отговори от 2 дни. Ясно е доста голямо безразличието. Ясно уцели темата./ ;)
 

Неактивен Атила

 • Banned
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 566
 • Пол: Мъж
 • Атила вожда на Велико-Българите
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re: Народопсихологията на българите
« Отговор #8 -: Май 28, 2007, 20:36:25 »
Такова безраличие, че чак и твоята тема е без отговори от 2 дни. Ясно е: доста е голямо безразличието. Явно уцели темата.

За съжаление! е така човече както го казваш. Тази тема: когато я писах, я писах за този форум тук. Но я пуснах и в 3 - 4 други форума, и резултата е нулев. Влизат хората и четат, но не пускат мнения. Единствен ти отговаряш на темата, с някакъв коментар, макар и печален да е тои. Просто, нека да се види, това отровено от комунизъм общество, колко всъшност струва. Че една ясна позиция не взема по наистина наболели "СВОИ" проблеми. Крие се зад козирката на забавленията, които да му претъпят сетивните възприятия, и мисли че живее, а всъшност мъжди и умира от ден на ден. Темата единственно не я пуснах във форума, на онези смешници от антиВМРО. Защото, половината написано от мен в този постинг, визрам някои хора от тях. И техните гравитиращи хорица, които инак са много "ГОЛЕМИ БЪЛГАРИ", на приказки само че. А и не я пуснах темата, предвид тяхното психично и емоционално лабилно здраве, като започнеш от главатярят им каракачанов, и завършиш до последният им смешен модератор. Просто, няма да устиска и един ден, и за това не пуснах там. Там теми, от такъв философски сорт, изобщо не се толерират. И се закриват веднага, за да лъсне тяхната, инак неспособност да водят диалог, с други хора и неизбиваемият им комплекс за малоценост.Темата е толкова неактуална за всеки изглежда, че то само май това остана, да си приказваме сладки приказки, едни на други, колко сме големи Българи и националисти. А всъшност сме една малка прашинка пред истината и факта, защомто не се обръща внимание, на кардинални проблеми в тази държава. Това е направено съвсем умишленно, да има всеобща апатия, или празнословно дърдорене, за да изпускаме взаимно парата, за да може да освободим пространство, за нови отрови и правителствени лъжи в душите ни. За да ни вкарат поредната доза наркотик, и да живеем под нова по изхитрена наркоза. Но какво му пука на Българина за това? Нали на него да му е добре, а България ебал съм я. И нека после някои да се сърди на презрителните еврейски обръщения към нас, че сме гои. Да, гои сме! Не защото ми харесва да си обиждам нацията или народа! А защото на такива се правим сами. "Един гради, стотина рушат". Кротуваме си, правим се че все едно нищо не е било, и няма да бъде. А в точно този момент, хора като евреите ционисти, и наши безродни комунисти, заграбват и малкото останало от нас, и нашето имущество, със всевъзможни методи на манипулация и шантаж, за да ни подчинят на волята си. И ние безразлично понасяме това издевателство, над самите себе си. Но обвиняваме вечно все някои друг, за съдбата си, която сами си я правим да е тежка. Така че, не сме ли едни гои, че хора, като тези от антиВМРО в лицето на каракачанов, на джамбазки и на кохорта безродни комунисти, и всичките подобни на тях комунистчета до дъно: на такива ни правят. И след това ни се смеят нагло, че за нищо не ставаме и ни си подиграват, като ни агитират да гласуваме за тях, след това, или за такива като тях. И ние послушничко го правиме, това което ни се каже и живота си тече прекрасен, но за някои друг, но не и за самите нас. Така че човече, безразличието е всеобщо, и опасно за България. И имаш голямо право, за това което го коментираш в постингат си. И това безразличие ще убие България, продължаваме ли се да сме безразлични към малките проблеми, на малките хора.
« Последна редакция: Февруари 23, 2012, 19:31:28 от Hatshepsut »
 

Неактивен Инжинер Донев

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,588
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Re: Народопсихологията на българите
« Отговор #9 -: Май 28, 2007, 21:31:37 »
Незнам за ВМРО. И даже ми е "безразлично"  ;D -
сега сериозно
Това което си го написал е вярно. И то така да се каже е хем гибелно но и хеп поправимо. Гибелно защото ни управляват същите прасета които хич не им пука дали българи или цигани ще ги изберат - важното е някои да ги вкара вътре у Парламента. А тази апатия е изкуствено присадена. Помни 1990 митингите когато МНОГО хиляди хора протестираха против прекратяването на възродителния процес. Много повече от АТАКА или която или да било друга партия би събрала в близките 100 години. Причините са 2 - в тези 15 години от 8.9 милиона станахме 7.6 милиона. Освен това останалите българи така да се каже се отродиха от народа и загубиха инстинкта си за самосъхранение.
Така да се каже аз като лгедам реално мисля че надежда няма обаче не мога да се примиря с положението> НЕ МОГА! И знам че ти и аз и всички останали тук се борим за изгубена кауза. Надеждата умира последна. Или по точно надеждата ще умре със нас.

Бог да пази България и атила - със мнението ти съм съгласен но това вече е вкоренено мозъците са промити. Единствения начин евентуално да оправим нещо е да работим с децата им за да имат буден а не заспал латентен дух.
Принципа още си важи - дай на хората ядене и ебане и недей чака от тях да се вдигнат за нещо.
 

Неактивен НОЩ

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 46
 • Пол: Жена
Re: Народопсихологията на българите
« Отговор #10 -: Май 28, 2007, 21:35:36 »
    Не е лесно да се живее с такива хора. Мъчиш се да ги развълнуваш, но какво се получава???
    Всяка "неравност" ги плаши...
    Опитваш се да станеш като тях...да подминеш, ако видиш, че някой е паднал...като си казваш, че той
    сам ще се изправи и по този начин ще стане по силен... А ако не може, то си е за негова сметка !!!
    
    
    
    
Ясен месец веч изгрява
над зелената гора.
В цяла Странджа роб запява
песен нова юнашка.
 

Неактивен Атила

 • Banned
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 566
 • Пол: Мъж
 • Атила вожда на Велико-Българите
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re: Народопсихологията на българите
« Отговор #11 -: Май 28, 2007, 23:36:33 »
Принципа още си важи - дай на хората ядене и ебане и недей чака от тях да се вдигнат за нещо.

Всичката ни е рухнала, но поне в това отношение да бяхме поне в час. Но за съжаление ще констатирам, че и в сексуално отношение, Българите не сме като свят. И че всеки втори Българин или Българка, имат някакво сексуално отклонение, без това да се забелязва от страни. Искам изрично да подчертая!!!!!!! че думите изречени от мен, по адрес на нацията ни, не искам да обидя никого индивидуално, или да унижавам нашата инак, велика и могъща нация. А да засегна проблематиката в Бългаското общество. Като се опитвам поне за себе си, да си дам отговори, защо е това положение, в нашата мила майчица, и много страдална България. Но да не се отклонявам от същината на темата. Поне да бяхме като Албанците! Репродуктивни, макар да сме изостанали в каквото и да е отношение, но да сме самопройзводителни, от към население. Но и това не сме способни, благодарение на други, да вършим както свят. Че жените ни, глътнали от феминистичният левитски въздух, и се изживяват на АФРОДИТИ, Богини на Любовта. Че младото ни поколение, вместо да търси опора в собствената си нация, в собственият си идинтет, те търсят изява на собственото си его, под формата на лоши момчета или момичета, от рап културата. Всеки се е отнесъл на някакъв гребен, на някаква си собствена вълна, от където не му се слиза, защото така му харесва, и проблема се задълбочава. Репродуктивният процес за възобновяване на нацията, се изтиква във вихър от сексуална неубоздана страст, без никакъв резултат, и от това страдаме всички, но най-вече нацията ни, и демогафският показател. Казваме, говорим неща които са жизнеспасителни, но какъв резултат? като някакви си самозванци са изели правото на стожери на Българската нация, и дават напътствия как човек да живее все по неморално и по неморално, и изтикват истинските морални стожери в ъгъла на забравата с наглите си претенции, че те са светилото на нацията. Като използват термини, и знакови думи, за съхраняване на Българщината. А реално означаващи нещо! съвсем друго, като подтекст. Просто за какво си говорим човече!? За безморални хора, да ни учат на морал, а те да не претижават от морала и частица. И се чудим? защо и в това отношение имаме известен проблем с морала по между си. Сексуалноста я използват като оръжие. Когато не могат да оборят, или да отчаят един даден убеден човек, във възгледите му. Му се предлага плътското удоволствие, за да не мисли бунтовно, и да го превърнат в едно органично, безмозъчно мекотело. И безаконията на власта да си продължат в рутината, в която те желаят да насочват енергията на хората. Преди няколко дена, ми се предлага и лично на мен това, да съм си намерил някоя жена, и да съм разпуснел, защото съм щял да откача. А единственната цел е! да се превърна в мекотело, и да забравя за какво се боря в живота си. И да си браня правото на живот и съществуване, в моята родина България. И това ми се казва, от уж мои приятел, в айсикю чата. Жените са едни от най-основните съюзници, на тези които управляват света. И най-добре са ги усвоили, световните заговорници, за да ги използват, за сломяване на съпротивата на инакомислищите техни врагове. Защото разврата на една жена, може да смаже и най-коравата мъжка идеина съпротива. Все пак! природен закон си е това, човек да се успокоява след сексуален контакт. И ето я причината, поради която в България, се вихри един безсмислен разврат и чревоугодие. За да се подтисне със собствените ни недостатаци, гласът на истината и разума. За това на този мои "Приятел"! съвсем директно и в прав текст му казах, да не ме занимава с жени и подобни простоии. И ще кажа една доста еретична моя мисъл, която може да ме изгони навън от този форум. Но ще я кажа, макар и риска от БАН. Българската държава и нация, просто ТРЯБВА ДА УМРЕ, и да загине в огъня на собственната си негодност. И от останките да се роди, нещо много по възвишано и Българско. За да се спаси Българското в душите на останлите Българи. Инак шанс за оправия няма братле. Защото! ние ще се обърнем към децата на тези посредственни мекотели. Тогава същата тази измет, ще застане от позицията на родител, и ще възприпятства развитието на патриотичното в душата на тези младенци и резултата пак ще е нулев. За това, НЕКА ДА УМРЕ И ПОСЛЕДНОТО МЕКОТЕЛО! НЕЖЕЛИ ЧЕ Е БЪЛГАРСКО. И ДА ОСТАНЕ ТОВА, КОЕТО Е ЖИЗНИНО И СПОСОБНО ЗА СЪПРОТИВА, НА НЕСПРАВЕДЛИВОСТА НА НОВИЯТ СВЕТОВЕН САТАНИНСКИ РЕД. АМИН
« Последна редакция: Февруари 23, 2012, 19:32:12 от Hatshepsut »
 

Неактивен Бай Иван

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,280
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Scorpio Scorpio
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Народопсихологията на българите
« Отговор #12 -: Май 29, 2007, 09:05:12 »
                 Ясно. Но революционните времена свършиха, а ние Българите все още сме тук. За добро или лошо - точно такива каквито сме. Не можеш промени хората.
И знаеш ли защо, според мен всички искат нещо много просто - ДА БЪДАТ ОСТАВЕНИ НА СПОКОЙСТВИЕ И ДА ЖИВЕЯТ СНОСНО.
                 Можем ли да им дадем това? Да предотвратим да не продължават да ги грабят и лъжат? Да не ги използват за пионки? Та ние не сме някакви "нови месии" и далеч не знаем всички отговори - ще съумеем ли да бъдем над обстоятелствата?
Кога ще разберем, че не сме нещо отделно, а част от този народ.
                 Дано не дойде времето да я няма нацията и държавата, защото на тяхно място няма да се зароди нищо ново или поне нищо Българско. И мислейки в тази посока да търсим как да справим с малките проблеми на Българите, защото узряването за големите е еволюционен процес.
                 И ако можем, да не се предаваме.
       
« Последна редакция: Май 29, 2007, 09:13:02 от Иван |Y| »
 

Неактивен НОЩ

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 46
 • Пол: Жена
Re: Народопсихологията на българите
« Отговор #13 -: Май 29, 2007, 19:12:31 »
Цитат
Защото разврата на една жена, може да смаже и най-коравата мъжка идеина съпротива. Все пак! природен закон си е това, човек да се успокоява след сексуален контакт. И ето я причината, поради която в България, се вихри един безсмислен разврат и чревоугодие. За да се подтисне със собствените ни недостатаци, гласът на истината и разума.

  Мисля, че ако бяхме безполови същества щяхме да се разбираме по добре. Мъжете със своятя "желязна" психика нямаше да разглеждат всичко свързано с жените в сексуален аспект. В повечето случаи за тях не е важно какво съдържа посланието, а кой го изпраща.Оттук идва различното тълкуване на нещата. Жената е третирана като обект на забавление и като пречка в постиганете на сериозни начинания. Това аз наричам грешка  на природата, която влияе пагубно върху мозъка на хората.
« Последна редакция: Май 29, 2007, 19:17:02 от НОЩ »
Ясен месец веч изгрява
над зелената гора.
В цяла Странджа роб запява
песен нова юнашка.
 

Неактивен Атила

 • Banned
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 566
 • Пол: Мъж
 • Атила вожда на Велико-Българите
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re: Народопсихологията на българите
« Отговор #14 -: Май 29, 2007, 21:11:52 »
Не можеш промени хората. И знаеш ли защо, според мен всички искат нещо много просто - ДА БЪДАТ ОСТАВЕНИ НА СПОКОЙСТВИЕ И ДА ЖИВЕЯТ СНОСНО. Можем ли да им дадем това? Да предотвратим да не продължават да ги грабят и лъжат? Да не ги използват за пионки?

Казваш че хората искат, само едно нещо! спокоиствие. Ако е за въпрос, всеки иска да е спокоен. За себе си да е спокоен. Да е спокоен за близките си. Да е спокоен в ежедневието и за своето оцеляване. Прекалено много иска човек да е спокоен. Никои не ти дава спокоиствие. Защото когато човек се успокои, тогава става много опасно. Спокоиствието винаги е плашело комунистите. Защото когато човек е спокоен и доволен, започва да разсъждава с мозъкът си, и да иска все повече и повече от живота си за себе си. А когато човек е свободен и независим в мисълта си, тогава не може да го манипулират лесно. Когато човек е слаб, беден, неспокоен, разконцентиан и заблуден, тогава е много лесно манипулируем обект на разработки с неговата съдба и живот, от страна на комунистите. Точно това сега се цели. Обществото да изпадне в безчуственно състояние, да бъде парализирано, за да не може да се съпротивлява на тиранията която му я налагат, самозванците които му се предлагат за управляващи. Като няма човек спокоиствието, като му се отнема правото на свободна мисъл и живот, трябва постоянно да е енергиино включен. За да може да се съхрани сам по себе си от манипулациите на политическата върхушка. Но и в това отношение на никои не му се занимава. Всеки се е самоизолирал, мислейки че решава проблемите си и се съхранява, а всъшност доказва, презрителният девиз на юдео - масоните и комунистите "РАДЕЛЯИ и ВЛАДЕИ". А и като хората не искат да се променят, защо тогава се сърдят на другите които искат промяна за себе си. Или те чувстват, че промяната е наистина хубаво нещо, но заради робският си начин на мислене и страха си от промяната, че не могат да постигнат успехите които други чисти по сърца хора са постигнали с труд и мъка, им завиждат, и се стремят по всевъзможни начини да ги спънат. "Я НЕ САКАМ НА МЕНЕ ДА МИ Е ДОБРЕ. ЯЗЕ САКАМ НА ВУТЕ ДА МУ Е ЗЛЕ". Ето това е Българина! Дребен, завистлив малък човек, които не е способен да живее свободен. Тогава за каква свобода, за какви права реве това животно. Като му харесва ярема, да си го носи. А не да се оплаква, и да спъва хората искащи да се измъкнат от калта и тинята на живота. И всичкото това събрано на едно място, формира комунистическата доктрина за България, РАЗДЕЛЯИ и ВЛАДЕИ. И някои като излезне с ясно послание пред хората и обществото, се приема задължително за някакъв луд и психично болен човек. А този човек само иска да покаже, че има начин да излезнеш от Матрицата, налагана от съвсем заинтересовани хора и сили в света сам. Но както винаги! на такова като моето разсъждение и философстване, ще се каже,! Бе я му тури пепел, намери си някоя жена, да ти успокои главата, и забрави за проблемите си. И даи поредната възможност, да те смажат, но този път по безмилостно и по качественно от предният път. Така е човече, политиката не е направена да съхранява хората. Политиката е направена да убива хората. Не е задължително да се убива човек физически, като духовно можеш да убиеш човек, много по качественно и ефективно. Като му скършиш идеала в доброто, и да го превърнеш в един мек мозък, податлив на всевъзможни отрови, и наркотици. Е съжалявам, аз не искам да съм от този сорт хора. Аз искам да съм от сорта хора, бунтуващи се за свободата и идеала си. За другите не знам, и не ме интересува изобщо. Мен свободна Българска майка ме е раждала. Възпитаван съм в такъв дух, да си отстоявам моето си, каквото и да ми струва. И като такъв мисля да си умра от смърта, свободен и независим. А не да съм пионка в ръцете и плановете, на дребни и комплексирани човечета.
« Последна редакция: Февруари 23, 2012, 19:32:35 от Hatshepsut »
 

Неактивен Tangru

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 207
 • Пол: Мъж
 • Безграничeн и Свободeн
Re: Народопсихологията на българите
« Отговор #15 -: Май 29, 2007, 21:38:18 »
това че постинга ти е огромен , не помага!

Какво според теб е решението, на проблема в България?
« Последна редакция: Май 29, 2007, 21:41:10 от Tangru »
'Животът е не само по-странен, отколкото предполагаме - той е по-странен отколкото, можем, да предположим'

Терънс МакКена
 

Tags: