Author Topic: Национал-консерватизъм и ЕС скептицизъм  (Read 4937 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ГордАриец

• Registered user
  • Junior Member
  • *
Има ли привърженици и почва у нас? Как мислите?

Offline Петкан

• Banned
  • Veteran
  • *
  • България преди всичко!
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Има само на думи, а почва няма, защото я изнесоха отдавна, остана само глина и пясък.
ЕС скептицизъм има само в развитите страни(защото има възможности- за сравнение, аналитично мислене, анализ, вземане на курс на формулирана определена национална позиция и вероятност да се удържи позицията ), а България с нейните правителства и смачкан народ, за голямо съжаление не е в този списък.
Правилен въпрос от човек, който вероятно го боли за собствения му народ и страна.
+1 за темата на ГордАриец .:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
Защо не се изказвате, уважаеми колеги или има по-важни въпроси от този, който е задал ГордАриец ?
« Last Edit: 01 Oct 2017, 22:29:24 by Петкан »
Ad honores

Offline ГордАриец

• Registered user
  • Junior Member
  • *
Да така е положението в България е много зле ,но все пак мисля ,че проблема е цивилизационен, тоест българският национал-консерватизъм е православен или Източно-Европейски и е по-близък до Русия. Западните европейци никога няма да признаят нашата култура и ще се опитват да налагат ценностите си като единстврни европейски. Не знам дали знаете ,че Хитлер е искал да ни наложи латинската азбука и да унищожи нашата.

Offline Panzerfaust

• Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Интереси: история, политика, психология, военно дело, икономика
  • Зодия: Virgo Virgo
  • Politics: Conservator Conservator
Не знам дали знаете ,че Хитлер е искал да ни наложи латинската азбука и да унищожи нашата.
Не знам кой ти го е казал, но това са пълни глупости...  :mad:

Offline ГордАриец

• Registered user
  • Junior Member
  • *
Податка за този случай се открива и в дневника на Богдан Филов, който на 20.06.1941 г. (стр. 343/344) записва споделеното от цар Борис за посещението му при фюрера. Царят бил ходил и в Залцбург, където се срещнал с Гьоринг, Рибентроп, Химлер и Браухич. “Химлер сметнал, че ние трябва да сменим нашата славянска азбука, за да намалим руското влияние. Царят му обяснил, че всъщност сърбите и русите са заели азбуката от нас и че нейните български особености, особено буквата Ъ, са закрепили нашето народностно съзнание.

Offline Петкан

• Banned
  • Veteran
  • *
  • България преди всичко!
Не ми е известно, дали Хитлер или Химлер са настоявали за сменят кирилицата.
По-вероятно е да са искали някакъв вид обучение на българите в духа на национал-социализма.
Идеализираният национал-социалистически възглед за историята на войната е бил следния:"Няма световна история, има само една история-на народите и расите. Историята в този смисъл е борбата на популярните култури срещу и с народните култури ."

Titel der Dissertation
Das Parteiarchivwesen der NSDAP
Rekonstruktionsversuch des Gauarchivs der NSDAP-Wien
Verfasser
Mag. Franz Josef Gangelmayer
angestrebter akademischer Grad
Doktor der Philosophie (Dr. phil.

GESCHICHTSPOLITIK DER NSDAP 2

Charakteristikum einer nationalsozialistischen Geschichtsauffassung war somit die Idealisierung
des Krieges und des Kampfes: „Es gibt keine Weltgeschichte, es gibt nur eine Geschichte
der Völker und Rassen. Die Geschichte ist in diesem Sinne ein Ringen von Volkskulturen
gegen und mit Volkskulturen“, heißt es beispielsweise in einem Schulungsbehelf der
NSDAP-Österreich aus dem Jahre 1937.6
http://othes.univie.ac.at/12247/1/2010-10-09_0300622.pdf

Фашизмът е идеология на народното единство и християнския консерватизъм, но същността на национал-социализма е расистка.
Всичко това е останало в миналото и е компрометирано историческо явление, което в съвремието не може да се популяризира или ако има привърженици, те са незначителна част от обществото.
В сегашно време подобни тенденции , сходни с национал-социалистическите смехотворни "културни" изцепки се забелязват в проявите на глашатаите на руската култура, обявяващи я за една от най-старите и значима, разпростряла се от древни времена от Западна Европа до Япония, което е същата глупост, предназначена за лапнишарани, черпещи духовна храна от съмнителни източници на информация.
...
...
Предлагам на вниманието на интересуващите се за образованието по времето на националсоциализма да прочетат за Теодор Лит-ректор на Лайпцигския университет, социален философ и педагог, основател на списанието "Образование" през 1925 г.
Т.Лит определя история като "културна тоталност", което означава съвкупността от това, което хората са създали заедно, т.е. съвместно  чрез мисъл, действие и производство. Историята е културна история в смисъл на духовния свят. Образованието при това условие е "действие, насочено основно към контекста на човешкия социален свят, часът на духовния свят".
Лит подчертава значението на личността: "Аз и светът зависим един от друг и сме в процес на взаимно развитие."

Theodor Litt

http://www.bpb.de/gesellschaft/kultur/politische-bildung/193815/portraet-theodor-litt
« Last Edit: 03 Oct 2017, 22:06:06 by Петкан »
Ad honores

Offline Panzerfaust

• Administrator
  • Hero Member
  • *
Податка за този случай се открива и в дневника на Богдан Филов, който на 20.06.1941 г. (стр. 343/344) записва споделеното от цар Борис за посещението му при фюрера. Царят бил ходил и в Залцбург, където се срещнал с Гьоринг, Рибентроп, Химлер и Браухич. “Химлер сметнал, че ние трябва да сменим нашата славянска азбука, за да намалим руското влияние. Царят му обяснил, че всъщност сърбите и русите са заели азбуката от нас и че нейните български особености, особено буквата Ъ, са закрепили нашето народностно съзнание.
Не знам дали правиш изобщо разлика между това, в частен разговор някой (основно заради липса на достатъчно информация) да изкаже някакво мнение и това, същият този човек да "налага", както се изразяваш ти, латинската азбука и да иска да "унищожи" нашата. Няма никакви официални податки, че изобщо някой е искал да прави нещо по този въпрос, а и смея да твърдя, че не може. Иначе да - на запад масово кирилицата се смята за руска азбука и за инструмент на руското политическо влияние у нас, вкл. и сега.

Offline ГордАриец

• Registered user
  • Junior Member
  • *
Относно смяната на азбуката имам предвид вечното разделение на източен и западен Рим. Йезуитите ,войните на папата, са фанатици ,които живеят само за да наложат католицизма и латиницата ,особенно на нас.Исторически факт е ,че Хитлер в началото е в много добри взаимоотношения с папата но после се стига до там ,че нарежда да го затворят,което е едба голяма грешка на Хитлер ,тъй като масите католици почват да се отдръпват от него. Та причината може би е ,че папата е искал да му се наложи и го е критикувал и затова го е ядосал. Както и да е ако искате наречете ме империалист но аз съм за източния ,византийски ,православен империализъм ,от колкото за западния империализъм или фашизъм ,който в основата си е римски,латински. Не случайно Мусолини е говорил за римска империя.

Offline Rakovski

• Banned
  • Forum Member
  • *
Каква култура и национален дух да ни признаят западняците,те ни унищожават методично вече 27г. Направи ми впечатление ,ча някакъв виден гербаджия изрече като нещо напълно естествено,че видите ли,ние СМЕ държава НА  НАТО.  Отправят се открити намеци за създаване на военноморска база,консервативно лечение на окапалата национална сигурност.Сърбите си взеха МИГ-29,а ние ще си вземем безполезни ЕФ-16.ГОЛЯМ КЕЛЕПИР,НЯМА ЩО!

Offline Петкан

• Banned
  • Veteran
  • *
  • България преди всичко!
Каква култура и национален дух да ни признаят западняците,те ни унищожават методично вече 27г. Направи ми впечатление ,ча някакъв виден гербаджия изрече като нещо напълно естествено,че видите ли,ние СМЕ държава НА  НАТО.  Отправят се открити намеци за създаване на военноморска база,консервативно лечение на окапалата национална сигурност.Сърбите си взеха МИГ-29,а ние ще си вземем безполезни ЕФ-16.ГОЛЯМ КЕЛЕПИР,НЯМА ЩО!

Как да ни признаят културата, когато стотици такива като тебе, Раковски, започнаха да оправдават Путин, когато каза, че азбуката, на която пишат руснаците била дошла ...от македонската земя.
Много ви боли за българската култура, ама Путин ако пръдне или се изсере, благ вятър вее, да е*а вашата мама!
Че ни правят 27 г. на маймуни от Запад е верно, но че ни е*аха майката 45 години, ни дума.
А ако не сме на страната на ЕС и дойде някакво проруско управление от типа на путинското, ро-добре ли ще е за България?
Ти какво си мислиш, че е Путин?
Путин е един олигарх-бивш комунист, който ръководи една огромна, но неимоверно нещастна държава, населена с преобладаващо население от бедни хора.
Това, че Русия е военен гигант не я прави достойна държава, а напротив, унизително е.
А за България и нейните самолети, това е фарс!!!
Не е важно, дали България ще има 20 или 40 самолета и дали ще са F-16 или мигове, грипени и т.н.
България няма армия, това е!
Турция ако рече с аскера си да влезе у нас, от сутринта да влязат на Каритан Андреево, вечерта ще си пият кафето в София и ще шибат софиянките.
Защото няма армия, няма и политици.
В кофти време сме се родили.
Не пиши повече с проруски апломб заради това, че не познаваш нито политиката на СССР, нито на путинска Русия!
« Last Edit: 05 Oct 2017, 21:59:57 by Петкан »
Ad honores

Offline ГордАриец

• Registered user
  • Junior Member
  • *
Разделението на русофили и русофоби ми се струва остаряло но май си е актуално и днес. Не трябва ли да гледаме кое е в интерес на България и да работим с всички стига да имаме изгода? Иначе като антикомунист  и аз смятам, че нещата не вървят на добре още от 45 год. Когато някой каже,че е било добре през комунизма би било добре да каже какво е било по зле преди комунизма.Аз си спомням от уроците по история ,че преди комунизма българският лев е имал златно покритие.

Offline Rakovski

• Banned
  • Forum Member
  • *
И при социализма имаше златно покритие,не и сега.Сега парите могат по магически начин да се размножават в банките и след цялата абракадабра да се стопят спестяванията на населението.Според някои прогнози,неизбежно е в обозримо бъдеще коренно преформатиране на световната финансова система.Затова големите държави усилено натрупват златни запаси,в бъдеще всяка парична единица ще бъде вързана към златния стандарт.Нещо,което интуитивно съм го предсказвал преди десетина години.                       Полша се очаква също като Англия,да напусне ЕС,досегашните резултати от членството били неутешителни. Има едно видео с Д.Айк ,в което надълго и нашироко разказва за измамата с Лисабонския договор,да,това е така,но въпроса е защо стана така.Ами просто: тарикатите от ЕС И ЗАДКУЛИСНИТЕ ИМ КУКЛОВОДИ видяха че няма да стане с референдуми,избягаха на без коз,седнаха и се разбраха с назначените от тях туземни вождове.Във всяка членка на ЕС са назначени такива сговорчиви екземпляри и те са готови да се подпишат и с двете ръце под какъвто и да е заробващ страните им договор.

Offline Rakovski

• Banned
  • Forum Member
  • *
Ердоган,големия приятел на дипломата Бойко,си точи зъбите за български земи.Наскоро се изтъпани за преразглеждане на Лозанския договор.Гърците веднага изреваха като орангутани,само от нашето външно министерство пълно мълчание.Защо нашите пишман дипломате не припомнят на Турция за Ангорския договор,да искат милиарди за обезщетения,излаз на Бяло море.Както са я подкарали,турците могат да организират референдум под носа на герберугите за автономия на населените с помаци области или направо присъединяването им към Турция.Тогава ще им приседне евро-председателството,великите те, ненагледни управници.

Offline Panzerfaust

• Administrator
  • Hero Member
  • *
Тиквеник комунистически, Еродаган си разиграва коня заради любимия ти Путин.