Обща категория > Чужбина

Виктор Орбан - премиерът патриот

(1/12) > >>

Петкан:--- Цитат ---Хилари Клинтън изпрати на унгарския премиер писмо, изразяващо загриженост за демокрацията в страната
--- Край на цитат ---
http://bnr.bg/sites/horizont/News/World_news/Pages/2712Klintan.aspx

--- Цитат --- Международното недоволство от унгарския премиер Виктор Орбан се увеличава. Новата конституция на страната предизвика множество критики. Към тях се присъедини и американският държавен секретар Хилари Клинтън, пише австрийският вестник „Ди Пресе”.
--- Край на цитат ---

Леля Хилари от СЕЩ се е "загрижила" за демокрацията в Унгария,седнала и  взела,че написала едно писмо на Виктор Орбан,вместо да пере на мъжа си гащите.
За какво иде реч обаче?
Говори се за някакво си "международно недоволство" (изразено от рогоноската Хилари и някакви финасови акули,чието единствено недовелство е,че ще им се наложи ПО-МАЛКО ДА СКУБЯТ унгарския народ),т.е.вменява се някаква вина на унгарците,че са избрали по демократичен начин :
-премиер патриот
-не се съобразяват с апетитите на ...БАНКИТЕ(една курвенска организация,която обслужва интересите на собствениците си)
Апропо,кой създаде т.н."световна финансова криза"?


--- Цитат ---Унгарският парламент прие закона за централната банка въпреки международните критики
Будапеща. Унгарският парламент е приел закона за Централната банка, засилващ влиянието на правителството върху финансовата институция, която би трябвало да е независима, предаде АФП.
С приемането на закон Будапеща пренебрегна критиките на ЕС, Европейската централна банка и Международния валутен фонд.
Текстът беше приет с 293 гласа „за”, 4 „против” и един въздържал се. Реформата на Унгарската централна банка отнема правото на нейния президент да избира помощниците си, чийто брой от двама е увеличен на трима и които отсега нататък ще бъдат избирани от премиера Виктор Орбан.
Текстът предвижда промени и във валутния съвет на банката, като засилва зависимостта му от управляващите.

--- Край на цитат ---

Виктор Орбан:Никой не може да се намесва в унгарския законодателен процес
http://www.focus-news.net/?id=n1605230

--- Цитат ---Будапеща. Унгарският премиер Виктор Орбан днес заяви, че никой не може да се намесва в законодателния процес на Унгария, след като международната общност отправи критики към политиката на унгарските управляващи, предаде АФП.
„Никой не може да се намесва в унгарския законодателен процес, нито да казва на депутатите, избрани от унгарския народ, какви закони могат и какви не могат да гласуват”, заяви Орбан по националното радио.
По този начин Орбан отговори непряко на международните критики и предупреждения относно днешното гласуване на оспорвани закони за Унгарската централна банка, религиите, „комунистическите престъпления” и функционирането на парламента.
--- Край на цитат ---
...
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4432412

--- Цитат ---Законопроектът беше критикуван от ЕС, Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ)...Реформата на централната банка отнема от нейния управител прерогатива да избира своите заместници, които ще са трима вместо двама и вече ще бъдат назначавани от премиера. Валутният съвет на Централната банка, който определя лихвената политика, ще бъде увеличен от седем на девет души, като двамата нови външни членове, както и четирима други, ще бъдат назначавани от парламента, т.е. от ФИДЕС.
Третият нов заместник предварително беше наречен "политически комисар" от управителя на Централната банка Андраш Симор, който не се ползва с одобрението на Виктор Орбан, най-вече заради политиката му на поддържане на високи лихвени проценти. 
--- Край на цитат ---
...

--- Цитат ---Според новата унгарска конституция Социалистическата партия е отговорна за „комунистическите престъпления”
"Мнозинството на унгарската управляваща партия в парламента днес приеха конституционна промяна, която вменява на Социалистическата партия отговорността за престъпленията, извършени от бившата Комунистическа партия, от която произлиза, предаде АФП.
От 1 януари 2012 година, когато влиза в сила новата конституция, „като законен наследник Социалистическата партия е отговорна за престъпленията на бившия комунистически режим”, се казва в текста, който беше приет благодарение на квалифицираното мнозинство на управляващата партия.
Според закона пенсиите на все още живите членове на бившето комунистическо управление може да бъдат намалени и дори напълно отнети.
Освен това Социалистическата партия е определена като „престъпна организация”, чиито членове „винаги ще носят отговорността” за престъпленията на комунистическия режим.
Иронията на закона е, че част от членовете на управляващата партия „Фидеш” са бивши кадри на Комунистическата партия."
--- Край на цитат ---
...
Понеже няма друго за какво да реват(всъщност има за какво да реват-за милиардите евро,които ще загубят от снижаването на лихвените проценти в Унгария),МЕЖДУНАРОДНИТЕ НЕДОВОЛНИЦИ започнаха да изразяват "безпокойство във връзка със състоянието на демокрацията",игнорирайки по този начин,суверенното правото на взимане на решения от унгарското правителство.
Какво може да се очаква?Санкции спрямо едно демократично избрано правителство?
Защо?
Ще дам един жокер на г-жа Хилари във връзка с изразеното от нея "безпокойство за демокрацията в Унгария"..
Госпожо Хилари,един български политик от близкото минало беше казал:"Най-добре е танковете да дойдат!",а у вас танкове,колкото душа иска!
Е,това вече е истинска демокрация-БАНКИ и "МЕЖДУНАРОДНО НЕДОВОЛСТВО".
Колко много са научили съвременните радетели за демокрацията от др.Сталин и за методите на демагогията!


Редактирано от модератор: Редактирано от модератор: Подмяна на невалиден линк с валиден.

Sturmmann:
Брей, а при нас премиер комунист маскиран като анти-комунист, смях и глад.

Горянин:
Тъкмо мислех да пусна нова тема за случващото се в Унгария.

Предполагам сте чули/ прочели, но не мога да се сдържа да го копирам:

--- Цитат ---

Премиерът Виктор Орбан, който може да разчита на мнозинство от две трети в парламента, започна преди година и половина дълбока реформа на законодателството в Унгария с редица поправкив конституцията, които са в негова полза, предаде Франс прес.

Агенцията изброява основните промени, които влизат в сила с новата конституция от 1 януари или вече се прилагат, като някои от тях няма да могат да бъдат променяни, освен ако за това не дадат съгласието си две трети от депутатите.

- Названието Република Унгария изчезва и страната официално се нарича Унгария.
- Според новата конституция "отговорните за комунистическите престъпления", извършени до 1989 година от ръководителите на сегашната Социалистическа партия (бивши комунисти), могат да бъдат съдени.

Религия:

- В новата конституция се въвежда изричното позоваване на "Господ": "Господ да благослови унгарците". В преамбюла се говори за Бог и християнството като обединяващи фактори на нацията. Критици на текста смятат, че това е дискриминационно към последователите на други религии и атеистите. В преамбюла се сливат в едно цяло политическата нация и етническата нация.
- Религиозните общности, които получават субсидии от държавата, намаляват от 300 на 14.

Избирателен закон:

- Новият закон предвижда изборите за парламент да бъдат само на един тур за 199 депутати вместо досегашните 386.
- Право на глас вече имат и унгарците, които живеят в чужбина.

Управление:


- Мандатът на заемащите важни държавни постове в икономиката, правосъдието, полицията и армията се увеличава до девет или 12 години. Това означава, че евентуално ново правителство на друга политическа сила ще бъде принудено да работи с враждебно настроен държавен апарат, отбелязва АФП.

Икономика и финанси:


- Законът за "финансовата стабилност" определя в основния закон на страната единна ставка от 16% за подоходния данък.
- Създава се бюджетен съвет, в който влизат трима души, назначени от премиера, който пък ще има правомощията да налага ветото си върху проектобюджета.
- Форинтът става по конституция национална валута и поради това евентуално присъединяване на Унгария към еврото (Будапеща си е поставила тази задача на хоризонта на 2020 година) ще трябва да се одобри от две трети от депутатите.
- Данъкът върху добавената стойност (ДДС) се вдига от 25 на 27 на сто.

Общество:


- Конституцията постановява, че ембрионът е човешко същество от самото забременяване.
- Конституцията повелява, че бракът може да бъде между един мъж и една жена, изключвайки хомосексуалните бракове.
- Според закон бездомниците могат да бъдат осъдени на затвор.

Държавни медии:


- Радиото и телевизията и информационната агенция МТИ се обединяват и минават под надзора на Медиен съвет, ръководен от близък на премиера Виктор Орбан.
- На единственото опозиционно радио Клубрадио бяха отнети честотите, припомня АФП.
--- Край на цитат ---

Източник: днес.бг
http://www.dnes.bg/es/2012/01/01/ungariia-navleze-v-erata-na-viktor-orban.147736,5


ПОЗДРАВИ ЗА УСПЕХА НА УНГАРСКИЯТ НАРОД И ДАНО ИМАТ ВОЛЯТА ДА ПРОДЪЛЖАТ В ТАЗИ ПОСОКА!

Петкан:

--- Цитат ---Сривът на местната валута с 40% спрямо франка повиши разходите за погасяване, изстреля просрочените ипотеки до рекордни стойности за последните две десетилетия и стана причина премиерът да нарече този тип заеми "дългово робство"...
За да подпомогне кредитополучателите Орбан наложи на банките в страната, сред които австрийските Erste Group Bank и Raiffeisen Bank International, да поемат загуби, чийто размер, по оценки на анализатора от Barclays Capital Кристина Марзеа, може да достигне 900 млн. евро. Изправени пред риска Орбан да наложи още мерки, кредиторите в страната предложиха да поемат допълнителни загуби в размер на 2.2 млрд. долара, при условие че правителството няма да предприема по-нататъшни действия. В противен случай, банките заплашват, че могат да се оттеглят от страната.
--- Край на цитат ---
Предложението на тези банки(да се чете ЛИХВАРИ) към В.Орбан ""да поемат допълнителни загуби в размер на да поемат допълнителни загуби в размер на 2.2 млрд. долара" означава,че тези субекти са готови да се откажат от тази своя печалба,само и само Орбан да не предприема мерки,които биха застрашили безпроблемното им изсмукване на последните пари от унгарците.
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2011/12/15/1489462_ungarcite_vustavat_sreshtu_dulgovoto_robstvo/

--- Цитат ---"Шест от седемте най-големи банки в Унгария са с чуждестранни собственици, сред които италианските Intesa Sanpaolo и Unicredit, както и германската BayernLB. Само втората по-големина финансова институция в страната - OTP Bank (собственик на българската Банка ДСК), все още е с местна собственост."
--- Край на цитат ---
В България колко български и колко чуждестранни банки има?
Моето мнение е,че превръщането на живота на един народ в робуване на СВЕЩЕНИ КРАВИ,наречени БАНКИ(а това е условно название на определена група хора,които печелят от лихварство) е всичко друго,но не и естествен исторически процес,който води до нещо добро.

Sturmmann:
От 22 банки уж две са с над 50% българско участие, но горе долу е все тая дали са на българи или чужденци.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия