Обща категория > Чужбина

Предисторията на възможен военен конфликт в Ормузкия проток между Иран и САЩ

<< < (2/40) > >>

Нестор:
Това последното е особенно важно,затова САЩ се стреми да завладява държавите една след друга,по един или друг начин.Тогава може спокойно да разполага и с природните и запаси.Иран е голяма и силна държава,не се поддава на заплахите,не се плаши и то търговска блокада.Опасенията на САЩ И Израел,че Иран укрепва военно и най вече възможността да си произведе атомна бомба,може да ускори започването на война. За нас е от жизнено значение да последваме примера на унгарците и да си изберем управник като Орбан.Как зловещо гракнаха против него,издал закон за затваряне на скитниците,а кои са тия,не са ли циганите!? Това ли е големия му грях?Румънците и те искат да ритнат бакърчето на червения Бъсеску,а къде оставаме ние?

Петкан:

--- Цитат на: Sturmmаnn в Януари 18, 2012, 04:16:26 ---Не слагайте толкова конкретни неща като петрола, като причина за всичко. Петрола е една част само, ако имаш цяла една държава под демократическо управление, както е при повечето страни, значи плана ти за нов световен ред работи. Иран се води вражеска държава в момента, не могат да ползват ресурсите им, да им продават стоки, да ги съветват какви данъци и политики да водят и подобни. Да "имаш" една държава е много по-ценно за тхя, отколкото някакъв си петрол. Нас примерно ни "имат", посредством партиики като герб, те са им удобни, а ако дойде някой на власт като Виктор Орбан умират от яд, защото тогава се спират всякакви парични потоци като ЕРП-та, златодобив и т.н.

--- Край на цитат ---
Петролът струва пари...много пари,които дават власт.
Всъщност,кой е този,който ще се откаже от пари и власт?
САЩ в момента увеличават добивите си на нефт в Аляска по указанията на неуспешния си президент Барак Обама(като частично решение на проблемите с безработицата),който преди новите президентски избори в САЩ ще опита и успешния трик за печелене на популярност,а именно...война.
Бих задал въпросът си по следния начин:Защо една доказана агресивна държава като Израел да има ядрено оръжие,а Иран да няма?Това си е лично тяхна работа,а държавата САЩ си е присвоила правата на световен полицай,който казва на всеки,кое е правилно и кое не.
През март в Иран ще има избори и непокорният Ахмадинеджад трябва да бъде свален от власт,но това е само във властта на аятоласите.
Ето защо САЩ са решили да предприемат икономически санкции,които са възможния вариант срещу Иран.На 30-ти януари външните министри на ЕС трябва да гласуват за това ембарго,което ще намали приходите на Иран(според експерти) с 60%.
Иран няма да се съгласи с това,както и никой,на който му орязват приходите по този начин.
Какво остава?
Криза,породена от нечии амбиции за световно господство,подходящи политически партньори,подкрепящи ембаргото,струпване на войски,някакъв "сучаен инцидент" и...бойни действия.
Нашата изгода каква е?
Потупване по рамото и топлината на усмивката на Н.Пр.Уорлик.

Петкан:

--- Цитат на: Нестор в Януари 18, 2012, 15:12:38 ---Това последното е особенно важно,затова САЩ се стреми да завладява държавите една след друга,по един или друг начин.Тогава може спокойно да разполага и с природните и запаси.Иран е голяма и силна държава,не се поддава на заплахите,не се плаши и то търговска блокада.Опасенията на САЩ И Израел,че Иран укрепва военно и най вече възможността да си произведе атомна бомба,може да ускори започването на война. За нас е от жизнено значение да последваме примера на унгарците и да си изберем управник като Орбан.Как зловещо гракнаха против него,издал закон за затваряне на скитниците,а кои са тия,не са ли циганите!? Това ли е големия му грях?Румънците и те искат да ритнат бакърчето на червения Бъсеску,а къде оставаме ние?

--- Край на цитат ---
+1

--- Цитат ---"...затова САЩ се стреми да завладява държавите една след друга,по един или друг начин.Тогава може спокойно да разполага и с природните и запаси.Иран е голяма и силна държава,не се поддава на заплахите,не се плаши и то търговска блокада.Опасенията на САЩ И Израел,че Иран укрепва военно и най вече възможността да си произведе атомна бомба,може да ускори започването на война..."
--- Край на цитат ---

Хилъри Клинтън-САЩ

 Човек с уродлив нос
http://ria.ru/world/20120121/545050931.html

--- Цитат ---ВАШИНГТОН, 21 янв - РИА Новости, Мария Табак.
США ожидают от Евросоюза принятия в ближайшие дни дополнительных мер, имеющих своей целью оказание давления на Иран, заявила госсекретарь США Хиллари Клинтон.

Как ожидается, ЕС введет новую серию санкций против Ирана в понедельник.
"Что касается Ирана, я, в первую очередь, хочу сказать, что у нас очень крепкие партнерские отношения с ЕС, и мы рассчитываем на то, что ЕС в ближайшие дни предпримет дополнительные шаги по оказанию давления на Иран... Мы ясно даем понять Ирану, что его попытки создать ядерное оружие и ненужные угрозы насчет Ормузского пролива выводят его на опасный путь", - сказала Клинтон на совместной пресс-конференции со своим немецким коллегой Гидо Вестервелле.
--- Край на цитат ---
В понеделник ЕС трябва да застане на задни лапички пред великия дресьор...
Замисълът на СЕЩ е да вкарат и страните от ЕС в това,което са замислили да направят,а именно-НОВА ВОЙНА.Този път обектът на атаката е друга държава,която е богата на ПЕТРОЛНИ ЗАЛЕЖИ.
Поводът ще бъде ядрената програма на Иран,която се струва опасна на СЕЩ,защото само американската ядрена програма е "ХУМАННА" и абсолютно "полезна" за човечеството. :mad:
Искрено пожелавам на г-жа Клинтън успех в благородното и начинание,т.е. да натика ЕС и всички други във война,която ще обслужва САМО ИНТЕРЕСИТЕ  на СЕЩ.Тази война отново ще се води в името на "демокрацията",но по правилата на СЕЩ ,които пак миришат на петрол(кръв).
Чудя се,защо тази бабишкера не си седи до световноизвестната пура на своя съпруг,ами се прави на загрижена за правото на живот на други хора???
Едва ли има нормален човек, който иска война заради някакви чужди интереси,а има и нещо неетично в това хилариклинтънско поведение към хората-да ги пази съпругата на Бил-същият този,който остана известен в историята,че му духаше една *** в Овалния кабинет на Белия дом.
 Бил даде "зелена улица" на шиптарската агресия в Македония и Косово,т.е.УСКОРИ процеса на ИСЛЯМИЗАЦИЯТА на Балканския полуостров,без да му мигне окото(пурата).

Петкан:

20 января 2012. Председатель правительства РФ Владимир Путин и бывший госсекретарь США Генри Киссинджер (справа налево) приветствуют друг друга во время встречи в Доме правительства РФ.
Место:
Москва, Россия
http://www.visualrian.ru/ru/site/gallery/#1017824/context=russia
===
===
Eдва ли Кисинджър е отишъл в Москва само да види Кремъл и неговия господар...

Франкист:
мда,дебелия евреин няма да ходи току така в Русия - все пак официално Русия не е излезнала досега с никакво крайно и официално становище по въпроса с Иран.

п.п. да не забравяме и че Медведев е евреин също така!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Премини на пълна версия