Автор Тема: Какво пише "Таймс"?  (Прочетена 701 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ИндивидуалистTopic starter

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,814
 • Карма: +395/-89
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Какво пише "Таймс"?
« -: Април 10, 2008, 16:02:07 »
"Таймс": Още един шанс - и след това Брюксел затваря кранчето с парите

Авторитетният британски вестник пише, че български престъпни групи работели с араби, а част от парите от контрабандата на наркотици се използвала за финансиране на дейността на терористични организации
10.04.2008

В България почти всяка престижна професия може да ви убие, пише днес авторитетният британски в. "Таймс" в материал със заглавие "Още един шанс - и след това Брюксел затваря кранчето с парите".

Например - да пишеш книги за българската мафия (Георги Стоев - застрелян в понеделник в София). Да ръководиш компания, която строи атомни електроцентрали (Борислав Георгиев - застрелян в неделя пред дома си в София). Да ръководиш футболен клуб (15 президенти на клубове бяха убити през последните 13 години, в това число трима от един и същи клуб за две години).

Какво се очаква от Европейския съюз да направи с България, пита вестникът.

От 2001 г. насам в тази страна бяха извършени над 150 гангстерски убийства. Само преди една година Съюзът се съгласи България, заедно с Румъния, да стане член, въпреки провала със съдебната реформа в борбата с организираната престъпност. И от тогава нещата станаха още по-зле, се посочва в публикацията.

Почти всеки, който е на висок пост, има пари, и следователно има връзки с организираната престъпност, или е заел позиция срещу организираната престъпност и може да се превърне в нейна мишена, пише "Таймс".

Брюксел изсипа жестоки - по неговите стандарти - критики. На 28 март председателят на Европейската комисия Мануел Барозу отиде в София, явно, за да стегне България заради пропуските й. Въпреки очевидно обезоръжаващия маньовър на домакините, които му връчиха орден "Стара планина", той им обяви: "Честно казано, не можем да повтаряме непрекъснато, че трябва да бъде направено повече", припомня вестникът.
Въпреки обещанията си, България не е осъдила нито един престъпник и не е уличила нито един високопоставен служител във вземане на подкупи, отбелязва изданието.

След като прие България и Румъния, ЕС загуби основния си инструмент да ги накара да извършат реформи (парализата в Румъния, която не е толкова смъртоносна за нейния елит, е отделен, сериозен проблем), продължава "Таймс".

Европейската комисия може да се опита да засрами София. Може да реши, че присъдите, издадени от български съдилища няма да се признават в останалите страни от ЕС, но това може да има обратен ефект.

Може да заплаши

да замрази 6,5 млрд. евро, които трябва да бъдат отпуснати на България между 2007 и 2013 г.

заради опасността парите да бъдат изразходвани не по предназначение. Това ще бъде малко пресилено, тъй като парите са за земеделие, а не за онези области, които най-силно дразнят. Но би могло да се направи, се посочва в публикацията.

Безизходното състояние се дължи на факта, че ЕС не постави условия за поведението на новите членове. Съюзът бе прекалено самоуверен в силата си да променя страни само чрез ценностите на членството. Бъдещите членове няма да могат да се отърват толкова лесно, колкото Румъния и България, отбелязва изданието.

Не бива да се забравя и фактът, че е опасно тези страни да бъдат отблъснати. Русия отдавна ухажва България и успя да я привлече към сделка за нов газопровод. Това веднага направи България зависима от добрата воля на руснаците. Междувременно старата гвардия в София подканя българите да имат вяра на руснаците, а не на ненадеждния Брюксел, пише "Таймс".

Според публикацията "струва си Брюксел да направи още един опит, преди да премине към строгите мерки".

По-специално това означава да се настоява за реформи във вътрешното министерство - което всъщност премиерът Станишев вече направи. Би било лошо, ако това свали от власт крехката тристранна коалиция, отбелязва вестникът.

Ако и това не помогне, Барозу, който вече изчерпа възможностите на езика на отчаянието, ще бъде принуден да заяви на България, че не я бива за член на ЕС. Останалите страни членки не могат да я изхвърлят, но биха могли да спрат кранчето с парите, които те с лека ръка смятаха, че си текат натам, накъдето трябва, подчертава "Таймс".
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Tags:
   

  Какво става в Холандия?

  Започната от Искандер

  Отговора: 1
  Прегледи: 894
  Последна публикация Май 31, 2008, 22:25:36
  от Генерал Колев
  Преди 220 години в САЩ и какво трябва да знаят приятелите на "европейска" Турция

  Започната от Петкан

  Отговора: 4
  Прегледи: 1031
  Последна публикация Септември 22, 2010, 13:50:40
  от varnab
  Какво означава посещението на Путин в Гърция?

  Започната от Rakovski

  Отговора: 3
  Прегледи: 968
  Последна публикация Май 31, 2016, 16:57:45
  от Rakovski
  Осама ще пише книга - "Борба"!

  Започната от Сит

  Отговора: 3
  Прегледи: 700
  Последна публикация Октомври 30, 2008, 19:41:32
  от Ванадий
  Какво ви е мнението за този човек!?

  Започната от Кривия

  Отговора: 8
  Прегледи: 1486
  Последна публикация Декември 17, 2011, 19:02:32
  от Мишок
  Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18