Poll

Възможно ли е БНС да повтори успеха на Атака от Парламентарните избори 2005г. ?

Да. Напълно.
2 (7.1%)
Не. Абсурд.
19 (67.9%)
БНС ще премине 1% за държавна субсидия.
7 (25%)

Total Members Voted: 26

Author Topic: Възможно ли е БНС да повтори успеха на Атака от Парламентарните избори 2005г. ?  (Read 7384 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline FELDMARSCHALL

• Moderator
  • Hero Member
  • *
  • АРИЕЦ
  • Зодия: Scorpio Scorpio
Възможно ли е социолозите в последните дни да не отчитат реалния процент
за БНС, както не го отчитаха и за Атака 1-2 седмици преди вота
на 25 юни 2005г. ? На всички избори досега е имало поне една изненада, непредвидена
от социологическите агенции.
Този път не се говори за подобно нещо сякаш всичко е предрешено и няма
шанс някоя малка партия да избухне неочаквано, както направи Атака 2005г.
Вярно е и че условията са различни. Ето ги плюсовете и минусите на Атака 2005г.
и БНС 2009г.

Атака 2005г.

+ Зад гърба на Атака стоеше на 100% тв СКАТ. Но пък тогава тв СКАТ не беше толкова
популярна, колкото стана след изборите. Беше просто една от многото кабеларки с малко по-голяма гледаемост.

+ Националистическият вот се луташе между много партии и негласуващи и появата на Атака, както и острите речи на Волен Сидеров по митингите привлякоха голямо влияние.

- Темата национализъм все още беше непопулярна и почти всички телевизии без СКАТ квалифицираха национализма като екстремистко и античовешко поведение.

+ Атака нямаше конкурент в кампанията 2005г. защото останалите партии използваха
либерално-социално-демократични послания към електората, на които се бяхме наслушали и така Атака обедини протестния и националистическия вот в едно.

БНС 2009г.

- Няма същата медийна опора, каквото беше тв СКАТ за Атака 2005г. 2 годишното
предаване "Национална гвардия" по ББТ се излъчваше само 1 път седмично, като особено в началото Боян Расате рядко пропагандираше организацията БНС. Освен това ББТ няма гледаемостта на тв СКАТ, затова медийния ефект е в пъти по-малък.

+ Темата национализъм 2009г. вече не е нещо екзотично и повече хора биха дали вота си за партии с националистически послания.

+ Боян Расате участва в последните два дебата на непарламентарни партии по БНТ1
като се представи отлично! Заключителните думи в последния дебат бяха негови и посланието до избирателите, което направи беше добре формулирано и силно въздействащо.

Вашето мнение ?
« Last Edit: 04 Jul 2009, 13:18:59 by rusenec »

Offline bulgarian085

• Registered user
  • Forum Member
  • **
  • Зодия: Libra Libra

Offline Дашо

• Registered user
  • Senior Member
  • православен българин
  • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Не искам да бъда лош пророк, но с оглед високата изборна активност, която се очертава, може и да не успеят да вземат процент. Дано греша. Това и преди го казах. Хората не ги познават - единствено са популярни сред младите националисти. Ако се направи социологическо проучване сигурно ще се установи че 90% от хората гласували за БНС са младежи. Дано чрез дебатите, БНС е успяла да стигне до сърцата на повече българи. Наистина Боян Расате се представи на ниво там.
Величието на Родината се гради върху костите на ония, които достойно живяха и умряха за нея!
БЪЛГАРИЯ НАДЪ ВСИЧКО-ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Offline FELDMARSCHALL

• Moderator
  • Hero Member
  • *
  • АРИЕЦ
Не можеш да си представиш какъв ефект може да има една силна пропагандна
кампания именно в последните 1-2 седмици преди изборите. При Атака 2005г. се усещаше
как всеки следващ ден, всеки час дори преди изборите се вдигаше процента им... но логично това умишлено се скриваше в официалните социологически изследвания.
Аз прогнозирам, че има вероятност БНС да премине 1%, което при очакваната избирателна активност означава 35-36 хиляди гласа. Не изключвам обаче и варианта "избухване" в по-малък мащаб от този на Атака 2005г., което разбира се е по-малко вероятно. ::)

Offline Балкани

• Hero Member
Според мен и доста възрастни хора ще гласуват. Последните дни помагам в предизборната кампания на организацията (партията) , като разнасям  листовки и доста хора се интересуват, че даже се и сещат за какво иде реч. Вчера даже един дядо искаше да ни черпи ракия :-P
Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е, или слава!

....

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
Аз веч нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!

Offline WPWW

• Junior Member
  • *
  • No more brothers' wars
Да ви имам детския ентусиасъм.. Как ще повторите Атака бе? Чудеса стават само веднъж в живота. Историята никога не се повтаря. Ако искате да вземете 1% това значи за вас да гласуват между 25 хил. и 35 хил. души, закщото общият брой гласували ще бъде между 2,5 мил. и 3 мил. души. Моята прогноза е , че максимум ще вземете 3 хил. гласа - това прави 0,1 %. Това ще бъде голям успех за организация с 30 члена.

Offline FELDMARSCHALL

• Moderator
  • Hero Member
  • *
  • АРИЕЦ
Да ви имам детския ентусиасъм.. Как ще повторите Атака бе? Чудеса стават само веднъж в живота. Историята никога не се повтаря. Ако искате да вземете 1% това значи за вас да гласуват между 25 хил. и 35 хил. души, закщото общият брой гласували ще бъде между 2,5 мил. и 3 мил. души. Моята прогноза е , че максимум ще вземете 3 хил. гласа - това прави 0,1 %. Това ще бъде голям успех за организация с 30 члена.
Все пак надеждата умира последна. :(

Offline WPWW

• Junior Member
  • *
  • No more brothers' wars
Все пак успех и на БНС - handshake Поживьем - увидим, както казват руснаците.

Offline Ivo_the_MOnsTer

• Senior Member
  • Зодия: Cancer Cancer

Дашо , според мен не е верно , има и доста пенсионери дето се кефят на батко Боби от екрана на ББТ,отделно не забравяй и акцията с храната за пенсионерите  ;) ;).
Всеки заслужава да бъде съден според делата си.

Offline WPWW

• Junior Member
  • *
  • No more brothers' wars
Ще гласувам за оная  партия която издигне доктор Емил Антонов като водач на листа. Що не  го издигнахте от БНС като беше гост на чичко Боби в едно предаване на "Нац.гвардия"? Къде по-добре щяхте да стоите вместо с 6-мата милиционери в листите.

Offline Сит

• Hero Member

Offline skadansk

• Senior Member
Ще гласувам за оная  партия която издигне доктор Емил Антонов като водач на листа. Що не  го издигнахте от БНС като беше гост на чичко Боби в едно предаване на "Нац.гвардия"? Къде по-добре щяхте да стоите вместо с 6-мата милиционери в листите.

За милиционерите Боян написа доста добър отговор, но уви, човешката простотия е безгранична, тъй че си повтаряй за милиционерите, може и да си повярваш в крайна сметка.

Относно същинската тема. Гласувах с "Не. Абсурд". Не, че не ми се иска да се случи, но трябва да сме реалисти. Плюс това успехът на "Атака" от 2005-та изобщо не беше случайност, макар и самият Волен да беше изненадан тогава. След обаче този режисиран "национализъм" и всичките му мизерии, масово хората са отчаяни и свързват него и психопатите му с национализма. Затова и втори подобен успех в същия вид на организация, макар и тя да е истинска като БНС е малко възможен.

Ще повторя обаче, че за нас изборите не са цел номер 1. Това е едно изпитание по пътя, който сме поели, но далече изборите не са ни самоцел. Дали ще вземем 300, 3000, 30 000 или 300 000 гласа...това няма да промени нищо в нагласата ни и волята ни да се борим за една по-добра България. Естествено обаче и при нас вероятно ще се намерят меки души, които да се отчаят от един евентуален не толкова добър резултат. Няма лошо и в това. Така се вижда кои нямат силата да продължат напред, въпреки всичко. Един вид естествен подбор.
КОПНЕНИЕ

Все туй копнение в духът
все туй скиталчество из път
на който не съзирам края.

И поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден
без там пристанище да зная...

Offline Дашо

• Registered user
  • Senior Member
  • православен българин
  • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Дашо , според мен не е верно , има и доста пенсионери дето се кефят на батко Боби от екрана на ББТ,отделно не забравяй и акцията с храната за пенсионерите  ;) ;).
Дано е така. Но каквото и да си говорим сега всичко е вятър - утре вечер ще можем да направим коментар на база резултатите ;)  Лошото е че много хора дори и да харесват БНС, ще гласуват за някоя от големите политически партии, за да не им се "загуби" гласа.
С липсата на възможност за провеждане на истинска предизборна кампания и 5 човека, които нямат общо с организацията и кандидатите, да припознаят БНС на изборите си е успех. Все пак БНС тепърва прохожда в политическия живот. Сигурен съм, че ако има повторни избори есента, БНС ще вземат повече гласове от утрешните избори (колкото и да са те)
Величието на Родината се гради върху костите на ония, които достойно живяха и умряха за нея!
БЪЛГАРИЯ НАДЪ ВСИЧКО-ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Offline Death angel

• Premium user
  • Hero Member
  • *
...
 Моята прогноза е , че максимум ще вземете 3 хил. гласа - това прави 0,1 %. Това ще бъде голям успех за организация с 30 члена.
А моята е за 5-6 хиляди гласа или към 0,2 % .
 Почваме ли залаганията ?  ::)

П.П.
 Но съм оптимист. Мисля, че на следващите избори(след 4год.) ще направят между 8 и 10 хил. гласа .  :-P
Не падай духом, където ти падне !

Offline FELDMARSCHALL

• Moderator
  • Hero Member
  • *
  • АРИЕЦ
Аз пък имам добре развито шесто чувство и си мисля, че утре ще
има някоя изненада, макар и не в толкова голям мащаб. ::)

БНС- Севлиево. Помни героите.

Started by Радко

Replies: 0
Views: 1488
Last post 12 Apr 2013, 17:44:33
by Радко
Активисти на БНС представиха България в Алтенбург

Started by skadansk

Replies: 2
Views: 1936
Last post 22 Sep 2008, 17:50:29
by Nordwave