Автор Тема: Иван Вазов  (Прочетена 21743 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мишок

  • Banned
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 4,512
  • Пол: Мъж
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
  • Politics: Traditionalist Traditionalist
Re: Иван Вазов
« Отговор #45 -: Март 26, 2018, 18:59:13 »


Ругаят ни, че с чужди
на наший дух и нужди
народи сме събрани -Уважавам Вазов и го смятам за велик поет, но в това стихотворение греши. Да сме на страната на Турция в тази война е ужасно предателство към народ и родина.
Ето ги фактите за извършени малко преди тази война злодеяния от турците към българите.
Нито сърби, нито гърци вършат такова нещо, не че са били коректни към нас, ама не го вършат. Вазов е трябвало да пише срещу предателите вкарали ни на страната на Турция в тази война. А и се е знаело вече че германия ще загуби.
_________________________________________________________________________________________
Геноцид в Тракия! Убити 60 000 българи, прокудени 280 000, отнети над 3 млн. дка земи
По данни на външно министерство на Царство България малко преди Балканската война само в Тракия българите са били около 420 хиляди.

    COMMENTS

   

 
По данни на външно министерство на Царство България малко преди Балканската война само в Тракия българите са били около 420 хиляди.

В Мала Азия са били няколко десетки хиляди. Става въпрос за около половин милион българско население.

26 март е Ден на Тракия. Чества се подвигът на българските воини, паднали край Одрин и из тракийските полета, както и почитта и паметта към хилядите българи – тракийски бежанци. И точно днес по инициатива на премиера Борисов във Варна гостува турският президент Режеп Ердоган, който ще се срещне с лидерите на ЕС.


 
На 16 юни 1913 г.започва Междусъюзническата война между България от една страна – Гърция и Сърбия от друга. На 28 юни с.г. румънска войска „атакува“ несъществуващ български противник, завзема северната част на страната и нахлува в Софийското поле. Турция внимателно следи развоя на събитията. Възползва се от отсъствието на българска войска в Тракия и на 30 юни 1913 г. нейната армия преминава установената от Лондонския мирен договор нова граница по линията Мидия-Енос и започва геноцида над тракийските българи. Избити са 60 000 мъже,жени и деца. С каквото могат да носят на гръб,пеша, на 150 км. са прогонени 280 000 души. Повсеместни безчинства и издевателства. Унищожени са църкви и 280 български училища.

Става въпрос за геноцид, който е осъществен от официалните турски власти, използвали турската редовна армия. Става дума за зверства, които човек трудно може да си представи. Отнемани са деца, размествани са по турски селища и др. Данни от 1983 г. доказват заграбени около 3 милиона и 500 хиляди декара частна българска земя. Това е престъпление срещу човечеството. С две международни конвенции то се третира като най-тежко престъпление и за него няма давност. По данни на външно министерство на Царство България малко преди Балканската война само в Тракия българите са били около 420 хиляди. В Мала Азия са били няколко десетки хиляди. Става въпрос за над половин милион българско население.

От 1913 до 1925 г., когато е подписан Ангорският договор реално българско население в Турция не е останало. Няколко стотин души са останали в Истанбул, които след това са потурчени. Това са жестоките факти. И на тях никой не обръща внимание. Не говоря за десетките унищожени църкви. Не говоря за около 280-те български училища. Ние сме били с най-добрата инфраструктура, най-богатите, работливите и печелившите. Реално българите до голяма степен са изхранвали Цариград. Бих казал, че Европейска Турция сега граничи с Европа благодарение на заграбени български земи.

Прокудените тракийски българи и днес имат права, независимо от други договори. Ангорският договор реално няма никаква сила. Той официализира извършено престъпление срещу тракийските и малоазийските българи. Това е мъртъв договор. Той не върши никаква работа. А по силата на международните конвенции, за геноцид и за престъпленията срещу човечеството няма давност. Така, че именно на базата на извършения геноцид, за който няма давност, трябва да търсим правата си по един нормален начин, без излишна агресия, без истерия и злоупотреба с обществени настроения и нагласи, по законов ред. Да се обърнем към международни органи и институции да предприемат необходимите стъпки!
https://edinnabulgaria.site/index.php/genotsid-v-trakiya-ubiti-60-000-balgari-prokudeni-280-000-otneti-nad-3-mln-dka-zemi/
 

 

Иван Митев

Започната от dulo16

Отговора: 0
Прегледи: 1001
Последна публикация Ноември 07, 2008, 14:02:46
от dulo16