България и българите > Българският медиен портал

Профанизирането и пълното опростачване на медиите

<< < (2/3) > >>

Александър:
Това за което служат медиите е ясно на всички в този форум. Медиите са средство за масов контрол и отвличане на вниманието от важните и сериозни неща. Пример...
Съюз на Мексико, САЩ, Канада беше отразен в кратък 1-2 минутен коментар по един от големите новинарски канали. Едно изключително важно нещо като създването на съюз в този континент зае 2 минути ефирно време...
Това може да се наблюдава в "Зайнтгейст", после засегнаха идеята за 3-4 съюза в всичките континенти който накрая ще се обединят в един и ще се постигне световното правителство... друга тема.
Ясно е, че Холивуд е създаден от еврей и най-големите фигури там са еврей. Медийте в момента също се държат от еврей, наскоро ми попадна едно много добро видео за чичковците дето контролират най-големите световни медий и компаний свързани с такъв бизнес. Ами около 4 процента не са чифутски и са независими, всичко друго има чифутски шефове, включително и БТВ.
Още в "Зайнтгейст" се споменава за разговора на един известен актиор с човек свързан с едрия капитал в СЕЩ(не помня имена, съжелявам), поради близкото си приятелство въпросния човек споделил какво ще стане в близкото бъдеще(то вече стана де)... На въпроса, как ще насадят това в хората, капиталиста отговорил - чрез медийте... Когато повтарят на хората едно и също нещо от няколко телевизий и то постоянно... ефекта е ясен.
Нестига, че там не виждаме реална обективна гледна точка каквато е целта на медийте, да информират без да заемат позиция ами и не виждаме всичко. Пределно ясно е, че се отразяват избрани неща и много се премълчават.

Другото което е, отвличането на вниманието. Не случайно постоянни ни затрупват с весели предавания и шоута за да разпуснем... Въпросното разпускане е отвличане на човека от реалната картина на живота му, да хубаво е понякога да се освободиш от проблемите на ежедневието... но не постоянно. На много хора(за наборите ми - 90 процента) им е по-приятно да гледат оня дебил Слави отколкото примерно да прочетат една книжка... От което първо ще се обогатят интелектуално, второ ще научат много нови и интересни неща...
Аз го казах и в началото, средство за отвличане на вниманието и манипулация - масов контрол над обществото.

Примера за това което трябва да стане в целия свят е населението на СЕЩ... Просто са перфектни там.Към конкретно тази статия... Както казаха преди мен е възможно и децата да ги цензорират. Същото ще е при младежите, тях също може не ги излъчат. Медийте обслужват интереси, ясно е на всички....

Дори вестника на БНС. Въпросния вестник обслужва интересите на национализма и изразява гледната точка и мнението на Българския Национален Съюз и Гвардия по много въпроси. Безпристрасни медий няма, аз предпочитам националистическия печат и важните неща който ще се намерят в лицето на информационните издания на нашите националисти. Отколкото чифутската пропаганда...
Погледнете колко лъжи се леят в американските филми.Примерно историческите филми(примерно 300та) са пълни с холивудски измислици...

Не се изразих много подредено... съжелявам.  :)

Искандер:
Не е лоша идеята да бъдат питани децата за мнението им по различни наболели проблеми на обществото. Все пак, децата все още са с чисти, непромити и непокварени мозъци, казват точно това, което мислят или са чули от някъде, защото още не са се научили да премълчават или скриват неудобната истина. Пък и, нали те са бъдещето на държавата, не е зле да се знае, какво мислят те с детинският си разсъдък и как преценяват нещата от тяхната, неопорочена все още гледна точка.

gotiniq7:
                Колкото по-примитивен е един човек, толкова по-голям интерес има към булевардния журнализъм.


Жълта преса

Така наречената булевардна преса или жълта преса (yellow press) не претендира да информира потребителите, а само ги развлича.

Публикациите в булевардната преса, са почти винаги клюки около реално съществуващи или измислени личности от обществения живот.

Целите на булевардните издания, са да провокират определени емоции у аудиторията, да подхранват надеждата у наивните за американската мечта, да възпитават определени черти на характера, изгодни за спонсорите ѝ.

"Дайте ми средствата за масова информация
и аз ще направя от всеки един народ, стадо свине."
Йозеф Гьобелс


Така например в процеса на демократизация в България (както и в цяла Източна Европа), лайтмотив в медиите е демонстриране на лъскави стоки, блясък и охолство, а средствата за постигането им - лакейство, предателство, проституция:

"Богаташът Александър *** се бръкнал с тлъстата
сума от 340 000 лв. за последния модел "Мерцедес" G-класа.
С луксозния си подарък той се опитвал да склони Елен ***
да му роди наследник."

По данни на агенция "Сова Харис", почти половината от българите на възраст между 18 г. и 30 години, въобще не четат книги. Простите момичета, които основно четат жълтата преса, не са в състояние да се замислят дали "Елен" би могла ако поиска, да продаде подаръка за 340 000 лв. И дали самият "Богаташ Александър" би могъл да продаде колата (ако не е на лизинг), без да поиска за това разрешение от господаря си, който обикновено е от друга държава или даже друг континент.

"Прословута българска манекенка си намерила гадже
със собствен остров и получила подарък за рожденния
си ден - Порше."

"Българските проститутки държат най-високите цени
на световното футболно първенство."

В действителност българките държат най-високи цени само в България. И то след като България под диктата на освободителите ѝ от комунизма, реши да въведе строги визови ограничения за руски и украински граждани.
България е страната с най-нисък стандарт в Евросъюза и за българските красавици единствените конкурентки "чужденки" са ромките.

А с отварянето на границите, голяма част от българските жени във фертилна възраст, заминават на Запад да предлагат стоката си. Съответно тези които остават в България, поради липса на конкуренция, се радват на главозамайващ успех и е лесно да повярват, че българките са най-красивите жени на света.

Разкази за хора израсли в нищета и станали милионери, за любов между бедни и богати, дезориентират публиката и водят до дисбаланс на самосъзнанието. Като резултат потребителите загубват реална представа за собствените си възможности. Ценностната им система се деформира. В екстремен случай настъпват характерови промени, съизмерими с патологично пристрастяване към хазартни игри. Според някои автори, спада на раждаемостта в края на 20-ти и началото на 21 век, се дължи именно на влиянието на медиите, и на сексуалната революция.

www.aliceswonderland.eu

Индивидуалист:
Няма медии,има само пи-ар.
Опростачването до какво доведе-да накарат хората да повярват в такива като ГЕРБ,чиито неизбежен провал доведе соцкомунистите отново на власт,мутрите играха и участваха в този вариант,който се изпълни.
Излиза,че народа трябва да раздава правосъдие. И да върши и всичко друго в същото време.

Петкан:

--- Цитат ---Огромен импакт върху политиката през изминалия месец оказаха две решения...
--- Край на цитат ---
http://epicenter.bg/article/ISA-analiz-yuli-2018/160368/11/33
...
Е, какво повече да се коментира?

impact (англ.ез.)-влияние, въздействие

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия