Автор Тема: БНС/Гвардия-Кърджали отбеляза 136 годишнината от погубването на Васил Левски  (Прочетена 1221 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен fwTopic starter

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 120
 • Пол: Мъж
На 19 февруари се навършиха 136 години от гибелта на Васил Левски(Васил Иванов Кунчев) известен също така като Апостолът на свободата. Дата, която винаги ще си спомняме с тъга и дълбока скръб. На този ден намира смъртта си един истински българин, революционер и национален герой. Апостола влезе в паметта на своя народ: това е примерът на саможертва, човещина и нравствена чистота. В името на своята велика идея Васил Левски се бе отказал от всички земни радости, с изключение на една - да се бори за свободата на България. И днес - след близо век и половина неговото име се мълви от уста на уста. Един велик човек, направил толкова за народа си, не само ще се помни повече от век, а нещо повече - никога няма да бъде забравен. Всеки българин би трябвало да следва неговият пример - да дава всичко за Родината си.
Гражданите на града, привързаници и членове на организацията БНС/Гвардия-Кърджали помнят подвизите на един от най-великите българи. Личност като Дякона, здраво стъпила върху гранита на безсмъртието, все още не е намерила свое подобие. Но ние от Български Национален Съюз го вземаме за пример и продължаваме неговата идея - да се борим за България. Както е казал самият Апостол

“Ако спечеля, печеля за цял народ - ако загубя, губя само мене си.”

Мероприятието в памет на Васил Левски се проведе от 17:30 часа пред паметника на Апостола, до комплекс Орфей. Кметът на общината произнесе слово за делото на великия българин. Активистите от БНС/Гвардия-Кърджали взеха участие в организираното от общината тържество, и с високо вдигнати ръце развяваха с гордост българският трибагреник. след приключването на официалната част поднесоха своите цветя пред Паметника на Апостола, заедно с представители на държавни и общински институции, на различни политически партии, не правителствени организации и граждани. След края на поклонението националистите от Кърджали заявиха, че са радостни, защото въпреки дъжда, по-голямата част от гражданите на града са излезли да почетат паметта на великия Българин.

Също така в град Плевен регионалната организация на БНС съвместно със свободни националисти, поднесохме венец на паметника на Апостола, след което отдадохме почит с минута мълчание..

България над всичко и всичко за България!
« Последна редакция: 12 Авг 2017, 22:43:18 от Hatshepsut »
 

Tags:
   

  БНС/ГВАРДИЯ отбеляза националния празник

  Започната от Nordwave

  Отговора: 15
  Прегледи: 4214
  Последна публикация 28 Мар 2009, 18:03:41
  от Мишок
  Възпоменание за Левски в Карлово

  Започната от skadansk

  Отговора: 1
  Прегледи: 1135
  Последна публикация 27 Фев 2010, 14:17:14
  от Мишок
  171 г. от рождението на Левски

  Започната от Machtwille

  Отговора: 0
  Прегледи: 1301
  Последна публикация 23 Юли 2008, 17:12:01
  от Machtwille
  БНС-Варна отбеляза Деня на Независимостта

  Започната от Machtwille

  Отговора: 16
  Прегледи: 4111
  Последна публикация 10 Окт 2008, 22:16:01
  от Nordwave
  Отбелязахме 176 г. от рождението на Апостола Васил Кунчев в Севлиево

  Започната от Радко

  Отговора: 0
  Прегледи: 3270
  Последна публикация 19 Юли 2013, 11:08:35
  от Радко