Author Topic: БНС/Гвардия-Кърджали отбеляза 136 годишнината от погубването на Васил Левски  (Read 1354 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline fw

  • Forum Member
  • **
  • Posts: 120
  • Gender: Male
На 19 февруари се навършиха 136 години от гибелта на Васил Левски(Васил Иванов Кунчев) известен също така като Апостолът на свободата. Дата, която винаги ще си спомняме с тъга и дълбока скръб. На този ден намира смъртта си един истински българин, революционер и национален герой. Апостола влезе в паметта на своя народ: това е примерът на саможертва, човещина и нравствена чистота. В името на своята велика идея Васил Левски се бе отказал от всички земни радости, с изключение на една - да се бори за свободата на България. И днес - след близо век и половина неговото име се мълви от уста на уста. Един велик човек, направил толкова за народа си, не само ще се помни повече от век, а нещо повече - никога няма да бъде забравен. Всеки българин би трябвало да следва неговият пример - да дава всичко за Родината си.
Гражданите на града, привързаници и членове на организацията БНС/Гвардия-Кърджали помнят подвизите на един от най-великите българи. Личност като Дякона, здраво стъпила върху гранита на безсмъртието, все още не е намерила свое подобие. Но ние от Български Национален Съюз го вземаме за пример и продължаваме неговата идея - да се борим за България. Както е казал самият Апостол

“Ако спечеля, печеля за цял народ - ако загубя, губя само мене си.”

Мероприятието в памет на Васил Левски се проведе от 17:30 часа пред паметника на Апостола, до комплекс Орфей. Кметът на общината произнесе слово за делото на великия българин. Активистите от БНС/Гвардия-Кърджали взеха участие в организираното от общината тържество, и с високо вдигнати ръце развяваха с гордост българският трибагреник. след приключването на официалната част поднесоха своите цветя пред Паметника на Апостола, заедно с представители на държавни и общински институции, на различни политически партии, не правителствени организации и граждани. След края на поклонението националистите от Кърджали заявиха, че са радостни, защото въпреки дъжда, по-голямата част от гражданите на града са излезли да почетат паметта на великия Българин.

Също така в град Плевен регионалната организация на БНС съвместно със свободни националисти, поднесохме венец на паметника на Апостола, след което отдадохме почит с минута мълчание..

България над всичко и всичко за България!
« Last Edit: 12 Aug 2017, 22:43:18 by Hatshepsut »