Българска култура и духовност > Родово Наследство

Откритията на Стефан Гайд

(1/4) > >>

Nordwave:
Кивота при Градешница - Учен смята, че при Градешница е намерен най-старият кивот в света
При Градешница е намерен най-старият съществуващ кивот в света. Това твърди д-р Стефан Гайд от Институт по трансцендентна наука.

Той смята, че това е кивотът на орфеевия завет и в него е плочката с ясно начертаното име на Тракия. Според д-р Гайд тракийския знак за сърце предхожда египетския вариант, при това тракийския знак е много по-точен в анатомично отношение. В северно-египетския диалект йероглифът, който означа храм се чете Орфей.

Това дава основание на учения да смята, че Орфей е много по-древна личност отколкото е известно според гръцките източници. Аналогът на египетския знак, който означава кивот е съществувал много преди това, твърди д-р Гайд. Плочка и кивотът, открити край Градешница са намерени с един и същ археологически пласт и на един и същ археологически обект. Заветната плочка влиза в размера на кивота, което според учения означава, че кивотът е правен по размерите на плочката. Д-р Гайд е убеден, че при Градешница е намерил най-старият съществуващ кивот в света.

Той смята още, че направените от него открития дадат основание да се твърди, че траките са било много високообразовани и интелигенти хора и тяхната цивилизация имат принос за развитието на египетската и елинската цивилизации.

krystalnacht_666:
Хиляди "учени" изписаха куп глупости - истината е,че хората се мислят за всезнаещи,но просто не могат да си представят каква е истината.
Тя е под носовете ви,но вие заблудени от своя вечен атеизъм,"рационализъм", тесногръдие и робски ценности не можете да я видите.

Sol Invictus:
Още много неща ще открият, въпреки че на много хора тия находки не им изнасят...

Род-о-па:
Да, любопитно е, че много тези или дори хипотези (взимани на сериозно  - подобо на Дарвиновата хипотеза за произхода на човека) могат да се напишат, но когато те биват потвърждавани от независими източници, тогава няма място за съмнение. Не мислите ли? Нека да погледнем теорията на Галилео Галилей. Може ли в днешно време някой да я оспори?
А относно кивота намерен в нашите земи мисля, че щом е намерено най-старото злато по земите ни; щом по тези земи е имало писменост, говореща за това, че хората не са се борели за ежедневното си оцеляване, а за по-дълбоки ценности и вътрешен живот, не минуемо ще доведе до това да се осъществи връзката между този вътрешен живот (духовен живот) и външен живот (материален живот) и под някаква материална форма. Тази трансцендентност е разглеждана от Института по Трансцендентна Наука (www.institutet-science.com) и някак много естествена ми идва връзката с това откритие на най-старият кивот в света.

Иван Иванов:
Г-н Гайд да го дава по-леко с изводите, че осира така находката. Един култов предмет чак до такива генерализации не може да доведе. Пак македонизми... :down:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

There was an error while thanking
Thanking...
Go to full version