Българска култура и духовност > Родово Наследство

Българският трибагреник

<< < (3/3)

Siegfried:
Дълго време се опитвах да установя, защо цветовете на националният ни  флаг, след 1878г. биват поставени по РУСКИ тертип, с руската подредба на цветовете, с белият цвят  най - отгоре !?!?

Г.С.Раковски(Истинското му име е Съби Стойков Попович. Роден е в Котел през 1821 г., живее и умира в името на България) години наред прави проучвания за произходът ни, още тогава по разкази години наред събирани от(  него и редица други възрожденци) стари хора, както и от редица други  писмени и устни предания, Раковски още тогава установява, че българският народ е дошъл от пределите на великата Персийска империя !
и до днес оттекват във вечността известните му думи :

"Ние сме арийци, и доказателство за това е нашето народностно име Болг-АРИЯ" !

При всички индоирански народи трите цвята символизират едно и също – трите основни съсловия на обществото. Бяло- духовенство, Зелено- народ, Червено- войска. Нали си спомняте, че във време на война, Българското знаме винаги(по Персийски тертип),  се обръща на обратно, т. е. червения цвят е най-отгоре – символично, войската става най-важната и всички сили на нацията се влагат в нея !

Както отгоре подчертах, Г.С. Раковски,  а след 10.11.89г., и редица истински български учени и археолози, участвали в редица експедиции в днешен Иран и Афганистан(територията на велика Персия),  доказаха по безспорен начин, че българите сме древен и велик Арийски народ, произхождащ от Персия. Днешната Иранска наука също отдавна признава, че сме Арийци и че в създаването на Персийската империя, ние бългАРИИте имаме най - голям принос, и тн и тн. , но да се върнем на българското знаме ! 

Първото знаме с цветовете зелено, бяло и червено, подредени в този ред хоризонтално, се използва през 1861 – 1862 г. от двете Български легии на Георги Раковски. По-късно четата на Филип Тотю носи знаме, в което трите цвята са в последователност червен, бял, зелен. Трицветно зелено, бяло и червено е и знамето на букурещкия БРЦК – подредбата на Раковски е може би под влияние на приятеля на Раковски Димитър Ценович, чиято дъщеря Любиша ушива двете знамена на комитета. Същото знаме носи и руско-българският доброволчески батальон в Сръбско-турската война от 1876. Знамето на Троянския комитет на ВРО от 1875 година е червено, зелено, бяло.

И като идват ОКУПАТОРИТЕ от рАсия много интересно  редът на подреждане на цветовете на националният ни трибагреник се сменят по РУСКИЯ тертип, като русоробите, които са назначени за управници от окупаторът, подмолно налагат, най - отгоре да бъде поставен белият цвят и подредбата да е като при РУСКОТО ЗНАМЕ, което е БЯЛО, СИНЬО и ЧЕРВЕНО !? 

Първите знамена, в които трите цвята са в днешния порядък, са знамето на Старозогорските  въстаници от 1875 г. и на Врачанския комитет от 1876 г. на които все още е интересно кой им е подсказал този нетипичен ред на цветовете !!! Години наред русорбската истирическа "наука", ни налагаше, че върху избора на българско национално знаме оказва най-силно влияние знамето, ушито от дъщерята на Иван Параскевов – Стиляна Параскевова, в румънския град Браила и предадено на българските доброволци, участващи в Руско-турската война, второто известно опълченско знаме след РУСКОТО Самарско знаме, което е невероятна рубладжийска лъжа и манипулация,Това знаме е квадратно, с лъв и надпис „БЪЛГАРИЯ“ в средата и тн и тн.. Това знаме и днес е част от колекцията знамена на Националния военноисторически музей.

Истината е,  че на 16 април 1879 г., Бългрия е под РУСКА ОКУПАЦИЯ и под руски натиск, в член 23 се определя, че „българското народно знаме ще е трицвѣтно( до тук добре!?), но ИНТЕРЕСНО, вече се определя, че знамето ни ще се  състои отъ бѣлъ, зеленъ и червенъ цвѣтове, поставени хоризонтално.“,по руският ред ,  а няма да е по арийският/български тертип от ЗЕЛЕН, БЯЛ и ЧЕРВЕН цвят поставени хоризонтално !?

"Много интересно", и цветовете на знамето на Волжка България са със същата Персийска подредба на цветовете😁, зеленият цвят е Най - отгоре , белият е по средата и червеният е най - отдолу :


Знаме на Георги Сава Раковски:


https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Rakovski.gif

Знаме на Иран, от времето на династията Пахлави, наследник на Ахеменидите:


Руско знаме, по което родоотстъпниците поставени от окупаторът РУСИЯ(след 12-та руско османска война, от  1877г.- 1878г.) подреждат по РУСКИ тертип цветовете на националното ни знаме :

Hatshepsut:
Признавам, че тази информация ми беше неизвестна  :huh-1:https://www.facebook.com/bg.nationalism/photos/a.914121032017089.1073741828.914118018684057/1577459809016538/?type=3&theater

Интересен факт: По време на Първата Световна Война се е зародила идеята, че в случай на победа на Централните сили (Германия, Австро-Унгария, Османска империя и България), създадената през 1913 година Албания трябва да влезне в състава на една Обединена и Велика България.

Знамето на България пък щяло да бъде променено на Черно, Бяло, Синьо (за Черно, Бяло и Синьо /Адриатическо/ морета - т.е. България на три морета).
Идеята остава дори след краят на Първата Световна Война, като през 1918-та година дори е обмислено смяната на националното знаме да бъде въпрос за национален референдум.

Идеята за смяна на националното знаме е подкрепяна от Цар Фердинанд I и част от българският политически елит, но доколкото знаем референдум не се е състоял, понеже българското общество (гражданското мнение) не е одобрявало смяна на българското Бяло-Зелено-Червено с каквото и да е друго знаме - без значение на колко морета е България!

Мишок:
Идеята е била доста глупава.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия