Българска култура и духовност > Генетика

Македонците били с антична кръв

(1/11) > >>

Angel Lights:
30% античномакедонски, 10% илирийски, 15% древногръцки, 5% финикийски, 20% германски, 5% хунски и 15% славянски гени – така изглежда генетичният състав на македонското население в анализ, изготвен от швейцарската компания за генетични изследвания “Игенеа”, пише македонският вестник “Нова Македония”. Данни за населението на Гърция пък са: 10% - германски, 10% - илирийски, 20% - славянски, 20% - финикийски, 5% античномакедонски (със забележка – в северната част повече от 18%) и 35% древногръцки.
"Делът на античномакедонския елемент, какво се вижда от анализите, е драстично по-голям в Македония, отколкото в Гърция. Това вероятно е важно единствено на Балканите. На ръководството на швейцарския институт “Игенеа” – един от трите най-влиятелни в света, които се занимават с изследване на генетичния материал на съвременните хора и на хората в миналото, като че му е бил добре известен балканският синдром и на интернет страницата прецизно посочва, че данните са изключително резултат от научни изследвания с молба да не се използват в политически контекст", пише вестникът.
Научната мисъл като цяло е разделена относно възможността прецизно да бъде установен генетичният произход на цели нации. Специалистите от швейцарската лаборатория “Игенеа” твърдят, че това е възможно, пише “Нова Македония”. По-нататък в публикацията относно генетичното наследство на Балканите пише, че в България то е 49% тракийско, 11% македонско, 15% славянско, 15% древногръцко, 5% финикийско.
Като оставим настрана целия абсурд на търсенето на “античномакедонски корени на македонската нация”, само да забележим как така в македонски вестник не се твърди, че българите са татари и какво става тогава с татарския ни произход? В цялата галимация, настъпила около търсенето на отговор на въпроса “Кои сме и какви сме в Македония?”, като че не остана място за разумни разсъждения и всичко се превръща в абсурд. Когато са те накарали да бягаш от истинския си български корен, всякакви останали измислени конструкции са възможни.

http://plovdivmedia.com/7706.html


Редактирано от модератор: Премахване на невалиден линк.

Nordwave:
Във вените на днешните македонци тече поне 30 на сто кръв от античните македонци и това доказва, че те са наследници на великия пълководец Александър Велики. Това пише сръбското списание "НИН", което се позовава на заключенията на швейцарския институт по генетика "Игенеа", предаде БГНЕС. Освен кръвта на Александър Велики в македонските вени имало още и 20% от тевтонците, по 15% от славяните и елините и по 5% от хуните и финикийците.
В генетичния профил на гърците имало 35% елинска кръв и по 20% от славяните и финикийците, за тевтонците и илирите оставали само по пет на сто. Толкова - 5% има и от кръвта на Александър Велики при днешните гърци, пише още "НИН" в статията, която е озаглавена "Кога ще се разбъркат племената".
Във вените на днешния сърбин имало 30% славянска кръв, 21% илирийска, 18% тевтонска, 14% келтска, 9% финикийска и 6% елинска, но и 2% от викингите.
Директорът на "Игенеа" Ирна Пазос казва пред "НИН", че изследването на всяко отделно лице може да доведе до различни резултати. "Много е важно да се прави разликата между генетиката, историята и антропологията", казва още Ирна Пазос.
По отношение на България четем следното: За населението на България, за което се говори, че е от славянски произход 49% от генетичния профил идва от траките, по 15% се пада на славяните и елините, 11% на античните македонци и 8% на финикийците.
Публикацията в сръбското издание днес е широко разпространена и коментирана и в македонската преса. В част от изданията се подчертава, че заключенията на швейцарския институт всъщност "доказват правотата на политиката на македонския министър-председател Никола Груевски и неговото решение да постави огромен, 22-метров, паметник на Александър Велики в центъра на столицата Скопие". http://dnes.dir.bg/2009/05/27/news4512954.html

Лефторов:
МИ нема какво да се плашиме от заедничката ни историја нели братја блгари... Македонци блграи сшто сме но политиката ни разделила на македонци и блгари...
А обединението можду македонците и блгарите е можно и ште донесе много придобивки...
А как да се обединиме...
Много лесно ?... Блгариа не би требвала да ја запоставува античната истоирја а македонците не требва да избегнвуват да признаат дека се ити со блгарите и дека истоијата од средновековието до краллска југославија им е с’шта...
Обдниението ште претставја огромна придобивка какво то и значи обединение винаги...
Между впрочем ште се намери силно орудие против грците които се силен неприател и на двата народи само што македонците отворено се конфронтират со нив а блгарите от политическата околност избегнуват.
Ако  блгарите прифанат аНТИЧНАТА ИСТОРИА КОЈА Е НЕОТУѓива за двамата народа , грците по автоматизам ште губат тлото под нозете и ште им остане да си прават циганска држава.
Друга придобивка е  силниот сојуз против шиптарите които сшто се неподобни на македонската почва.
трета придобивка е големата сојузена држава со униформна историја со континуитет на сите племена од антиката до денес ште претставја страх за сите од околу а това значи и стабилност а това значи и економически раст на овој регион а това значи и  клучен играч на световната картина.
:)
Това е моја проекција за обединение . Ситниците оште ги издоговориме ;) ...
мерене на ку.овете нема потреба... С’шти к.. сме ...
(Сажалаваите за експлицитниат приод и за лошиа блгарски език но толкова го знам од чистата комуникација со блгари)
Поздрав

Nordwave:
Сръбската лакомия за чужда земя ни раздели на две..Целата полемика околу „Бугарскиот" или „небугарскиот" карактер на словенското население во Македонија докажува, дека колку и долго да постои една лага, накру вистината излегува најаве.
А вистината е дека „Македонската нација" беше провозгласена од Тито и неговите Скопски помагачи и со тоа се целеше постепено да се србизира кореното Бугарско население во Македонија. До 1944 година мнозинството од денешните „Македоници" се чуствуваа и нарекуваа само и единствено Бугари.
„Тајните на Македонија" е зборник со документи, кои 80 години беа (и се уште се забранети во Република Македонија. Овие документарни сведедоштва му даваат возможност на секој да ја проучи вистината за националниот карактер на Македонското население.
Многубројните фотографии на автентични документи за последен пат ја потврдуваат простата и азбучна вистина, дека не постои „Македонска нација", зошто за да биде создадена таква, таа треба да има своја национална историја, а до 1944 година националната историја на славјанското население на Македонија не беше никаква друга освен Бугарска национална историја.
Се разбира на крајот од XX век секој човек има право да се чуствува таков, каков што си сака. Може да биде дури и марсизанец. Но треба јасно и гласно да се каже историската вистина за Македонија, та кој сака да биде „Македонец по националност" да знае, дека таткото на „Македонската нација" не е никой друг, туку Титовите другари - Лазо Колишевски, Светозар Вукмановиќ - Темпо, Лазар Мојсов и цела дружина слични на тие Србомани...

Дашо:
Няма да коментирам спорното за мен изследване.
Само искам да кажа, че всичко казано от сърби и в сръбски медии за мен граничи с лъжа. Все пак не мога да забравя тази голяма лъжа (македонска нация и език), която те съчиниха и вече толкова години наред поддържат.
--- Цитат на: leftorov в 27 Май 2009, 16:30:38 ---МИ нема какво да се плашиме от заедничката ни историја нели братја блгари... Македонци блграи сшто сме но политиката ни разделила на македонци и блгари...
А обединението можду македонците и блгарите е можно и ште донесе много придобивки...
А как да се обединиме...
Много лесно ?... Блгариа не би требвала да ја запоставува античната истоирја а македонците не требва да избегнвуват да признаат дека се ити со блгарите и дека истоијата од средновековието до краллска југославија им е с’шта...
Обдниението ште претставја огромна придобивка какво то и значи обединение винаги...

--- Край на цитат ---
Напълно съм съгласен, че от евентуално обединение, ще спечелиме всички ;)
А относно историята, няма място за кавги, защото всяка кавга между нас е радост за ухото на шумадийските свине. Има ли чувство за съпричастност към общия корен и оттатък границата ни с Македония, няма да има никаква пречка помежду ни  ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия