Обща категория > Спортни новини

Световно първенство по футбол 2018 г.

(1/13) > >>

Петкан:
След два дни, на 14.06. 2018 г., се открива Световното първенство по футбол в Русия.Световното първенство по футбол 2018 (на руски: Чемпионат мира по футболу Россия 2018) ще бъде двадесет и първото издание на Световната купа. Това издание на турнира ще се проведе в Русия през 2018 г., след като е избрана измежду кандидатурите на Испания-Португалия, Белгия-Холандия и Англия на 2 декември 2010 година. Това ще бъде първият път в историята, в който световно първенство ще се провежда в Източна Европа.
Ето какво пише Newsweek за това световно първенство.

Newsweek за Купата на Световната купа в Русия

https://twitter.com/i/status/1004801457294598144

"Правителството твърди, че за турнира са били похарчени почти 12 милиарда $, без да се броят някои разходи за инфраструктура. Някои независими оценки твърдят, че реалната цифра може да бъде с няколко милиарда долара по-висока, което прави този турнир един от най-скъпите за Световната купа по футбол отвсякога.
Тези огромни разходи, които не са свързани с факта, че Путин е голям фен на футбола, защото той не се интересува особено от това. Вместо това, някои казват, че се надява да използва Световното първенство за подобряване на международния имидж на Русия. Това е трудна задача, особено след като беше Кремъл обвинен във военни престъпления в Сирия и Украйна, в отравянето на  шпиони във Великобритания и намесата на изборите в САЩ ,и други западни страни. Но Путин не би могъл да избере по-добра платформа за разпространение на посланието си: Турнирът е най-популярното спортно събитие в света. "
http://www.newsweek.com/2018/06/15/russia-hopes-world-cup-will-help-its-image-its-enemies-may-have-other-plans-964416.html

Индивидуалист:
Стар почитател съм на футболната игра. Като деца искахме да сме Кройф, Пеле, Мюлер и т.н. Играехме до преумора на улицата, после в училищните игрища.
След обаче толкова години вече, гледам докрая футболен мач, само ако е интригуващ, вълнуващ, майсторски.

България я няма отново на световно. Няма ги холандци, италианци.
Вероятно отново фаворитите са обичайните. Германия, Бразилия, Аржентина. Белгия има силен оттбор. Датчаните не знам способни ли са на подвиг както 1992 г. Хърватите имат много силни футболисти.

Ще гледаме.
Panzerfaust:
Аз, с моя ник, просто няма как да не съм за Германия. :Azn: Освен на немците, симпатизирам и на хърватите и исландците.

генерал Жеков:
Немците са единствения отбор,силен като цялостен състав.Другите отбори имат определени "фаворити" и целта на останалите от отбора не е игра като отбор,а просто подаване към тях.Това значи,че Германия има най-голям шанс за Световната купа

Мишок:
Аз съм за Аржентина.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

There was an error while thanking
Thanking...
Go to full version