Author Topic: ВМРО Последни новини  (Read 59833 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Франкист

 • банкетен революционер
 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 2,405
 • Gender: Male
Re: ВМРО Последни новини
« Reply #165 on: 30 Mar 2015, 21:01:47 »
само ми е интересно тия тримата въздържали се кои ли са? то бива продажност бива - ама тия се оляха!
 

Offline Hatshepsut

 • Perfectionist
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Posts: 7,066
 • Gender: Male
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: ВМРО Последни новини
« Reply #166 on: 18 Apr 2016, 08:19:54 »
Красимир Каракачанов е преизбран за председател на ВМРО


На 6-ия редовен конгрес на политическа партия „ВМРО – Българско национално движение“, проведен на 17 април 20167 г. в София, за председател бе преизбран Красимир Каракачанов единодушно с 560 гласа.

За негови заместници бяха избрани евродепутатът Ангел Джамбазки и народните представители Искрен Веселинов, Милен Михов и Атанас Стоянов. Депутатът Юлиан Ангелов отново бе избран за организационен секретар.

Членове на националното ръководство още са Султанка Петрова, Красимир Богданов, Борис Вангелов, Васил Христов, Георги Дракалиев, Антон Андонов и Александър Сиди.

Конгресът прие единодушно и декларация за бъдещата работа на партията и бъдещето на Родината.

Ето текста на декларацията:

Ние, делегатите на конгреса на ВМРО – Българско национално движение,

като изпълняваме дълга си на български патриоти,

като съзнаваме преломния момент, в който се намират България, Македония и българската общност въобще,

като съзнаваме опасностите пред Европа на отечествата,

се обединяваме около следната

 

Д Е К Л А Р А Ц И Я

 Днес заплахите за съществуването на България, такава каквато я създадоха нашите възрожденци и държавници, са по-реални от всякога. Страната ни се раздира от гетоизация, битова престъпност, бедност. Демографската катастрофа ерозира българската нация и променя драматично етническата и конфесионалната ѝ структура. Обезлюдяват се цели региони.

Радикалният ислям и неговите смъртоносни метастази достигат и до нашата страна. Имигрантската вълна заплашва не само нас, но и Европа, като флагман на християнската, светска цивилизация. Диктаторският режим в Турция става опасен за всички околни страни и народи. Нови етнически, протовоконституционни партии се появяват у нас и заплашват да разделят за пореден път нацията ни по етнически и верски признак.

Години наред ВМРО не се умори да говори за това, да действаме срещу това и да предлагаме различна политика.

И сега, ние от ВМРО, вече година и половина работим неуморно в Народното събрание, заедно с нашите партньори в Патриотичния фронт. Благодарение на нашите усилия България днес има по-добра защита в бурните времена – армията е на границата, изграждат се защитни съоръжения, които да спират нелегалните емигранти, подготвяме и регламентация за създаване на доброволни граждански формирования в страната.

Но изискванията на днешната ситуация са много големи. Нужно е единство. Нужна е нова политическа алтернатива, която да изведе гражданите от състоянието на апатия и да поведе решителна битка за спасението на държавността и нацията ни.

Тази алтернатива може да бъде само българския патриотизъм! Патриотизмът, като идеология създала и съхранила нацията ни, водила я към всички победи и висини, достигнати от нашите предшественици. Патриотизмът, като единствен способ да бъдат заличени разломите в обществото ни, създадени от псевдоидеологии и псевдополитици. Патриотизмът, като начин да съберем целия потенциал на нацията в единен юмрук, способен да съкруши всяка заплаха.

За да покажем истинската стойност на тази алтернатива, ние от ВМРО призоваваме за обединение на всички патриотични сили още на предстоящите президентски избори. Призоваваме да бъдат забравени всички стари дрязги и междуличностни наслоения и да бъде осъзната общата ни отговорност пред Отечеството. Длъжни сме да предложим на своите сънародници реалната възможност да гласуват за президент, който да постави приоритет върху българския национален интерес и защитата на българите в България, Македония и където и да било. Президент, който ще отстоява християнската и историческата идентичност на страната ни и на Европа.

Днес е нужно обединение на българите. Обединение на българите по света. Обединение на българите в България.     

Затова:

1.    Обръщаме се към всички български патриотични политически и неполитически формации с предложение за общи действия и сътрудничество, издигайки единна кандидатура на предстоящите президентски избори.

2.   Призоваваме българските власти да обръщат приоритетно внимание на българите зад граница, защитата на техните права и запазване на идентичността им.

3.   Продължаваме да споделяме принципното становище, че България и Македония, които имат общо минало, трябва без да се страхуват смело да гледат към общото си бъдеще.

4.   България трябва да защитава идеята за Европа на нациите в рамките на Европейския съюз защото това е спасението днес.

http://www.vmro.bg/