Автор Тема: Съкратиха сроковете за получаване на българско гражданство  (Прочетена 31374 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен NordwaveTopic starter

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,376
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
   
Автор www.bgrod.org
четвъртък, 12 октомври 2006
Въпреки препоръката на парламентарната правна комисия към депутатите да не подкрепят предлаганите от Красимир Каракачанов и група народни представители промени в Закона за българското гражданство, те бяха приети.

С промените се облекчава процедурата за получаване на българско гражданство на лица от български етнически произход.

Става въпрос за хора от Македония, Западните покрайнини, Бесарабия, поясни Каракачанов след гласуването.

Български произход да може да се доказва с документ, издаден от български или чужд държавен орган, от Българската православна църква /БПЦ/ или от организация на българи, живеещи извън България, призната от компетентния български държавен орган за поддържане на връзки с тях, предвиждат промени в Закона за българското гражданство.

В закона имаше срокове за получаване на българско гражданство, които не се запазват, но с промените ги направихме задължителни, допълни той.

В така промененият закон министърът на правосъдието прави предложение за издаване на указа за българско гражданство задължително в срок до три месеца - по молбите на лица от български произход.

Припомняме, че над 25 хиляди молби за гражданство отлежават в деловодството на  Дирекция „Българско гражданство" на Министерство на правосъдието, някои от тях чакат решение повече от три години.

Непосредствено преди гласуването Каракачанов обърна внимание на депутатите, че е обяснимо чиновниците да се възпротивяват на предлаганите промени и ги призова да не се вслушват в чиновническите аргументи.

Каракачанов им напомни още, че около получаването на българско гражданство има корупционни схеми и стъпало от тях е Агенцията за българите в чужбина.

Случва се парадоксални ситуации - хора, дошли от третия свят, което е видно от цвета на кожата и паспорта, че не са от български произход, да получават за 6-7 месеца българско гражданство, а хора с доказан български етнически произход от Македония, Западните покрайнини и Бесарабия чакат по 3 и повече години, посочи Каракачанов.

Това, по думите му, показва, че който си плати рушвет получава гражданство.
Именно това чакане и бавене, по мнението на Каракачанов, създава корупционни практики.

За българското гражданство бяха разгледани 3 законопроекта, като бяха приети този на Каракачанов и предлагания от правителството, а внесеният от Станчо Тодоров бе отхвърлен.
 

Неактивен Amenhotep

 • Pharaoh
 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 3,527
 • Пол: Мъж
 • Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Профилът ми във VBOX7
 • Зодия: Gemini Gemini
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
От Молдова, Македония и Русия са най-много желаещите да получат наши лични карти
14.10.2006


От 2000 година досега по данни на Министерството на правосъдието има общо 82 254 молби за българско гражданство, подадени от граждани на 29 държави.

Това съобщи днес на пресконференция председателят на комисията по външна политика на Народното събрание Соломон Паси. (Тая гад все висши постове заема (б.а.))

Темата за даване на българско гражданство е била дискутирана на състоялото се в петък вечерта в Благоевград изнесено заседание на ръководената от Паси комисия.

Най-голям е броят на подалите молби граждани на Молдова - над 38 000, и от Македония - около 30 000 кандидати за българско гражданство.

Следват пет държави, от които има между 1000 и 4000 подадени молби: Русия - 3800, Сърбия и Черна гора - 2900, Украйна - 2900, Израел - 1800, Албания - над 1000.

От двайсетина държави кандидатите за периода лед 2000 г. са между 233 и 13. Тези държави са Турция, Сирия, Казахстан, Ливан, Афганистан, Полша, Армения, Виетнам, Аржентина, Ирак, Йордания, Алжир, Германия, САЩ, Франция, Куба, Унгария, Италия, Гърция, Узбекистан и Венецуела.

Български паспорти са поискали и 201 души без гражданство.

Взето от Нетинфо - http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=950065

Неактивен Алгара

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 14
 • Пол: Жена

Етнически българи чакат по две, пет и дори десет години, за да получат българско гражданство. Това заяви Николай Петков, председател на градската организация на ВМРО – Варна. Представени бяха три частни случая, които според воеводите отразяват и цялата действителност при придобиването на гражданство, предаде кореспондентът на БГНЕС във Варна.

Стана ясно, че Ново Серафимовски, който е неколкократен шампион по билярд, иска да представя страната ни в международни състезания, но вече две години няма тази възможност. Максим Недялков, чиято майка е украинка, а бащата българин, също преди две години е подал молба за гражданство, но до момента няма отговор от Министерствона правосъдието. Най-фрапиращия случай е със Светлана Йонкова, която е жител на Провадия. Тя е родена през 1988 година в България. Никога не е напускала страната, баща й е българин, а майка й е украинка. Когато отива да си изважда лична карта се оказва, че ЕГН е заличен и момичето остава без никакви документи. Бащата успява чрез Украинското консулство във Варна да й извади документи за украинско гражданство, за да може тя да се легитимира пред властите. “Оказва се, че това е била погрешна стъпка, защото в настоящия момент тя беше заплашена от това да не може да завърши образованието си, тъй като се таксуваше като чужденец продължително пребиваващ в България, а не постоянно. На 3 май й изтичаше старата лична карта. Успяхме да й извадим карта за постоянно пребиваващ чужденец и ще получи диплома”, каза областният координатор на ВМРО Костадин Костадинов. Той заяви, че не може да се прогнозира след колко време ще бъде издаден документа за българско гражданство и допълни, че такъв може да се получи за отрицателно време срещу 3 000 евро.

“Роден съм в Украйна през 1987 година. В България дойдох на 1 годинка заедно с родителите си. След това отново се прибрахме в Украйна, а когато бях на шест години пак дойдохме тук. Имам ЕГН от една година. Учил съм и на двете места и сега имам проблеми с дипломата, която трябва да получа за средно образование”, сподели Максим Недялков. От своя страна Ново Серафимовски разказа, че преди две години се е оженил във Варна. През 2005 година е подал и молба за гражданство. Той се занимава професионално с билярд вече 20 години. “Избрал съм да живея във Варна, чувствам се българин. Но не мога да ходя да представям България по света, а тук съм най-добрия състезател във всички дисциплини”, каза още Серафимовски. /БГНЕС

14.06.2007
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1058987
 

Неактивен Атила

 • Banned
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 566
 • Пол: Мъж
 • Атила вожда на Велико-Българите
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Ами които е мераклия за Български паспорт! тупва в масата на каракачанов 5000 евро, и за два работни календарни дни, Български паспорт с Българска лична карта, се доставят на желаещият експресно. Още миналото лято, цяло лято приказвах за това. И всеки ме гледаше, като някакъв самотен луд, които вика, но никои не го чува. И кервана си върви, кучетата си лаят на празно. Но сега лека по-лека, взеха да си признават тези търгаши от антиВМРО, че са нужни пари, за Български паспорти, да си платиш щедро, и щедро да ти дадат паспорт. Бе за какво говорим? За един евтин каракачанов рекламен трик. За да извлече максимално изгода, от престъплението си. И нека-после да доидат, и да ми говорят! тези морал имат ли изобщо в себе си? Или нямат от Пиротска 05? Като са толкова големи тузари и патрони! тези хаймани от Пиротска 05 защо не осигурят на човека паспорт? А само му казват проблема, с надежата някои да им се хване, за "загриженоста" за Българите в чужбина. А инак да нехаят за техните човешки права и свободи, в нашата обща Българска родина. "От Охрид до Болгард, и от Онгъла до Мала Преспа". Миналата 2006 г. Тези Македонски студентки, където Ангел Джамбазки и Панчо Ангелов, най-нагло ме изпокараха с тях, и сега най-нагло отричат, че не са виновни за този конфликт, създаден от тях, мълчат относно по този въпрос. Скараха ме от страх. Да не би да им отворя очите на момичетата, че вършат всъшност грях. Като лобират за хора, с нищо заслужаващи на хората доверието, да ги признаят, за някакви авторитети. И им вършеха най-добре неблагодарната работата. Като ходеха и агитираха, Македонски граждани и студенти, да си плащат и да си вземат, Български паспорти. А те самите са без Български паспорти. Плаща ли са им на тези две заблудени души, доста сносно. Но те не са могли да си платят, за собствени си паспорти. Само защото, татко каракачанов, не им е разрешил това. Така че, системата е ясна. Отиваш, даваш 5000 евро, на честният и изпълненият с любов, към всичко евр(Е)опейско, и всичко неБългарско "милият татко каракачанов", и получаваш Българският паспорт, за отрицателно време. Според определението, дадено от неговият подчинен, Костадин Костадинов. Или инак ядеш дървото. Че аз лично съм ставал свидетел, в Пиростска 05 как един Македонец от ЩИП на име Ненад, щеше да бие един друг Македонец, защото е взел със активното съдействие на каракачанов паспорт. А при наличието, че е македонистично настроен тип. А тои самият нямаше Български паспорт. И вършеше работа, за тази зла личност, Ангел Джамбазки. За какво си говорим просто. Даваш и вземаш. А за другите си остава, евтината реклама, че ВМРО била се грижела за Българите зад граница, и празната надежда, че ще се сдобият някога с паспорт. И накрая излиза, че има проблем! а няма лице проблема. Та! изобщо за какво си говорим? За каква лицимерия си говорим. Че да има да се обсъжда някаква тема на такава злободневна тематика. Хора по улиците на България избиват, по особенно жесток начин, и не им се откриват съвсем умишленно убииците. Само защото са хора на ДС. А тези лицимери, ми тръгнали да ми говорят, сладникави приказчици. Че Българите зад граница, нямали паспорти. И те великите Български националисти, ще им помагат във всяка една тяхна несгода. За да пребъде името Българско, навскаде по-света. О о о о Боже Боже. Колко лицемерие и лукавост, може да има на този свят още Боже. И най-накрая ни позволи! Тези да ти ги пратим като жертва, пред твоето всемогъщество, за нашата вярност към тебе Боже. И за добруването, на целии човешки род.......Амин 
« Последна редакция: Септември 03, 2011, 16:49:36 от Hatshepsut »
 

Неактивен SSK

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 288
 • Пол: Мъж
Ми как няма да ги бавят...нали те са българи,а нашата шайка е мръсни кърмъзъ гяури верна на великия везир Аамет Доган и султан Турция
Трябва да покажем на Света,че не всички сме като тях.
 

Неактивен BGRocker

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 122
 • Пол: Мъж
 • Bastard, who love Bulgaria
  • http://www.acdcrocks.com/
 • Зодия: Taurus Taurus
Нека отвърнем на удара бе хора и единственият начин е - когато дойдат АТАКА или ВМРо на власт да накарат чужденците и те да чакат на опашка. Това ще важи за държавите, които нас ни карат.
България и рока Над Всичко
We Rock

В името българско се кълна и Боже мой - без пощада. Да смажа врага или да мра - това да бъде моята награда.
Целуни ми задника, ако не ме харесваш - не ми пукa
 

Неактивен Атила

 • Banned
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 566
 • Пол: Мъж
 • Атила вожда на Велико-Българите
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Когато дойдат ВМРO на власт.

Това пък никак не го разбирам? На техният продажен лидер каракачанов, и четка за зъби не трябва да му се дава в затвора, камо ли пък власт. АБСУРД няма как да стане.
« Последна редакция: Декември 19, 2011, 10:58:09 от Hatshepsut »
 

Неактивен BGRocker

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 122
 • Пол: Мъж
 • Bastard, who love Bulgaria
  • http://www.acdcrocks.com/
 • Зодия: Taurus Taurus
Ами то ВМРо ще доиде на власт когато каракачакнката се майне от поста си бе ;)

Мисля, че Каракачанов е поставено лице, но е хубаво че остоява принципа за оседналост и други добри закони. Мога да потвърдя, че ВМРо на места имат стабилна организация.
« Последна редакция: Април 18, 2011, 11:58:49 от Hatshepsut »
България и рока Над Всичко
We Rock

В името българско се кълна и Боже мой - без пощада. Да смажа врага или да мра - това да бъде моята награда.
Целуни ми задника, ако не ме харесваш - не ми пукa
 

Неактивен Kondolov

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 325
 • Пол: Мъж
Брях,майка му мечка,навъдиха се тука едни критикари към ВМРО,какви ли не приказки наприказваха.Атила,бре вожде,като ти чета писанията сякаш чета Докладна записка на т.нар.Доносници към народната милиция.Хулиш наляво надясно Каракачанов,и другите войводи с празни приказки.Че тръгна и нас редовите членове да хулиш.Не знам дали си бил близък със Дамбазки и Пенчо Ангелов и дали ти е крив космоса/Каракачанов/но нямаш право да хулиш членовете на ВМРО.И понеже виждам,че те претеснява,че ВМРО е партия и познаваш историята много добре ;D,мога да ти кажа,че имало е период в които ВМРО е била парлементарно представена в Царство България и е имала и депутати.Но навярно си пропуснал тези уроци по история.И пак мога да ти кажа ЕДНО,В МОМЕНТА САМО ДЕПУТАТИТЕ ОТ ВМРО ОТСТОЯВАТ НАИСТИНА БЪЛГАРЩИНАТА В ТОЯ ПРОГНИЛ ПАРЛАМЕНТ./В това число и Каракачанов/другите са популисти в речите си.Но искам да те попитам ти лично виждал ли си Каракачанов да взема 5000 евро.Бил ли си там.И последно мога да ти кажа,че лично  участвах във настаняването на БЕСЕРАБСКИ БЪЛГАРИ при нас.За жалост,на майката дадоха гражданство на детето не.
И за това не беше виновна ВМРО или Каракачанов а държавата ни и бюрокрацията ни.Също  така мога да ти кажа,че на другите бесерабски българи бяха настанени със съдеиствието на ВМРО ,но правителството отказа да даде гражданство на съпруга,които трябваше да отиде във Киргизия и там да чака две години за гражданство и имено там му бяха искали от посолбството 2000 долара, а не от ВМРО.И приятелски те съветвам не ругай ВМРО и членовете му,ние се гордеем че сме членове на ВМРО.Да живей България.
Единство и сила.
 

Неактивен Атила

 • Banned
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 566
 • Пол: Мъж
 • Атила вожда на Велико-Българите
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Препечатка от тема в друг форум. Отворена относно далаверите извършвани от анти-Българските тайни, репресивни, комунистически служби.

(Написано от потребител на този същият форум, с акаунт todor.)

Преди няколко дни гледах предаването по Евроком"Събота вечер с Бойко Станкушев" гост беше проф. Григор Велев а темата свързана с Македония,македонизна у нас и отатък Осогово,бившите ченгета на ДС и други теми който засягат отношенията между България и Македония!
Направи ми впечатление твърдението на проф. Велев че 90% от всички който кандидатстват за българско гражданство македонци са служители на тайните им служби техни роднини или всякакви други просръбски настроени индивиди!Също че и всички студенти от МК който получават стипендия в български ВУЗ са същите деца на бивши УДБА-ши!
Т.е. ако си с българско самосъзнание от Македония българската агенция за българите в чужбина прави всичко вазможно да НЕ ТИ ДАДЕ ИЛИ ДА ЗАБАВИ МАКСИМАЛНО процедурата за получаване на гражданство!
Професорът каза че това е така понеже тази агенция а може би и не само тази е под контрола на българските комунисти т.е. сегашните управляващи който естественно слушат и козируват на Москва т.е. на сръбския интерес в Македония а именно всякъква помощ за сърбоманите и нищо за българите!
Говореше се още за безапелационната подкрепа на Първанов към Сърбия относно Косовския въпрос и много други!
Асимилацията на българите в Украйна която тече в момента със смяна на имена от Елена на Олена от Никола на Николай и т.н..
Незнам дали някой друг от вас тук е гледал предаването но и ако само един аспект от това което каза Велев е верен то положението ни е по тежко от гибел!
« Последна редакция: Юли 15, 2012, 12:57:06 от Hatshepsut »
 

Неактивен Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,814
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Интересни факти,не ги знаех досега-сърбите винаги ще си останат гадни към нас,защото просто са си гадни-поздравявам ги само  заради това,че се опънаха на щатите и нато и като следствие балканите бяхме обогатени с уранче
« Последна редакция: Август 24, 2007, 16:03:48 от Индивидуалист »
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Неактивен Краен националист

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 109
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Leo Leo
Трябва от България да се вдигнем обикновенните хора и да ги подкрепим, за да се оправят нещата, друг начин не виждам.
« Последна редакция: Декември 09, 2007, 16:28:14 от Императора »
 

Неактивен Agentka

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 32
 • Пол: Жена
Над 60 000 македонски граждани очакват да получат българско гражданство, разкри в интервю за БТА посланикът на България в Скопие о.р. ген. Михо Михов.     

Визовият режим, въведен от 1 януари тази година, ограничи много пътуванията до България и увеличи желаещите за българско гражданство, каза Михов.

Според него мотивацията за придобиване на гражданство трябва да се търси и в приемането на България в ЕС.   

Откриването на първата директна авиолиния между София и Скопие е модерно и перспективно решение, каза още посланикът. Той смята, че политическият и бизнес елитът на Македония първи ще се възползват от тази възможност.     

По думите му, скопска туристическа агенция ще продава билетите, срещу които консулската служба на посолството ни в Скопие ще издава визи с предимство.

Това е възможност да се поощряват желаещите граждани на Македония да използват авиолинията за пътуване до България, отбеляза посланик Михов.
                                                                                                               17.12.2007   
                                                                                                                dnes.bg

 

Неактивен Бай Иван

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,280
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Scorpio Scorpio
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Това не са осъзнати Българи, това са икономически емигранти.
 

Неактивен NordwaveTopic starter

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,376
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Македонци, молдовци и украинци продължават да оглавяват статистиката на желаещите да придобият българско гражданство, съобщи пред бТВ директорът на дирекция "Миграция" на МВР Стефан Христов. "След присъединяването на страната ни към Европейския съюз вече е привлекателен не само българският задграничен паспорт, но и българската лична карта", посочи Христов. С БГ лична карта сега не може да се пътува в чужбина, но се спестяват пари за визи.

Когато страната ни се присъедини към Шенген обаче, картата на постоянно пребиваващ ще дава безпроблемен достъп до всяка държава от общото пространство.

До миналата година македонците предпочитаха пред пребиваването гражданството. Чакаха с години. Плащаха безсмислено на посредници и масово подправяха свидетелства за съдимост, удостоверения за български произход и актове за раждане. Стриктният контрол от българска страна, а вероятно и чакането с години, бавно, но видимо променят картината.

За миналата година на близо 1200 души е било отказано българско гражданство. От началото на тази - на 800 повече. "Общо за двете години българско гражданство са придобили около 6000 македонци", каза Христов.

За първите девет месеца на тази година са издадени повече разрешителни за постоянно пребиваване, отколкото за цели 16 години преди това.

"Всъщност тази тенденция се оказва по изгодна, както за македонците, така и за българите. За да получат чуждите граждани българска лична карта, плащат в хазната повече, отколкото за да получат гражданство. Освен това, македонците с български карти учат и търгуват у нас, а сънародницитие им с двойно гражданство просто заминават в чужбина", заключи Стефан Христов. http://bulgaria.actualno.com/news_186650.html
 

Tags:
   

  Красиво Българско момиче стреля с лък!

  Започната от Сит

  Отговора: 16
  Прегледи: 9044
  Последна публикация Септември 19, 2012, 22:11:25
  от BulgarianBlood
  Къде има българско национално малцинство?

  Започната от Hypathia

  Отговора: 8
  Прегледи: 3269
  Последна публикация Август 29, 2009, 01:06:34
  от Борисъ
  Тайно и полека на българите в САЩ гражданството отнеха

  Започната от gutito1964

  Отговора: 39
  Прегледи: 20099
  Последна публикация Септември 01, 2015, 18:48:30
  от Ненчо