За Форума и сайта > За Форума

Форумът преминава в "extended support"

<< < (2/6) > >>

HighVoltage:

--- Цитат на: Hatshepsut в Август 04, 2018, 09:39:50 ---
- невъзможност за по-високо обновление на форумния софтуер.
Преди няколко дни направих такъв опит, но той завърши с провал. Ето защо настоящият форум ще си остане с тази версия на софтуера - SMF 2.0
- форумния софтуер е много "омазан"... за 12 години са правени 40-50 ъпдейта, освен това са инсталирани и премахвани множество допълнителни модули и нещата са стигнали дотам, че дори и аз като администратор нямам достъп до някои секции на администраторския панел  :whistle:

- последната, но не по важност причина е, че аз като администратор искам да започна "на чисто". Не желая да бъда вечно в сянката на Калоян и да ми натрапват някакъв комплекс за малоценност и т.н.
Не ме разбирайте погрешно, да започна на чисто не го разбирам като да започна от нулата. Наистина, по отношение на сайта стана точно така - старият сайт не беше на ниво и аз създадох чисто нов сайт и унищожих стария. С форума обаче нещата стоят по друг начин - тук има много важни и ценни публикации, които трябва да бъдат запазени.

Преди няколко дни аз създадох нов форум, той е на същия сървър bg-nacionalisti.org, разбира се. Там ще копирам всички най-важни теми от този форум.

Та така, за един преходен период, може би между 1 и 3 години (този период може да бъде увеличен до 5-7 години), ще функционират и ..


--- Край на цитат ---
- Какво значение имат тези "обновления на форумния софтуер", колко са важни? Защо на 13 г. така или иначе форума трябва да се архивира?
 - ами, ако не са важни............
 - сигурна съм, че няма такова нещо. Нормално е да ти мине през ума това, но не е реално. Най - вече защото това което правиш сега го правиш точно ти и ето пред теб са плодовете на труда ти. :smile-1:

Моя личен съвет е да не го реализираш това намерение освен, ако не е безкрайно необходимо. Ако все пак това стане този форум като Архива на "Бойна слава", ли ще бъде? Там ми се струва, че всички изображения са изчезнали, защото няма нито едно.

генерал Жеков:
"Пренесох" малка част от мненията си,но въпреки това личното ми мнение е,че този форум трябва да си остане така,както е и в момента.Без да омаловажавам труда на Хатшепсут,смятам,че новия изглед на форума не е това,което би заинтригувало хората.Наистина,има отлив във посещенията,възможно е да има проблеми със софтуера,но смятам,че новата "кожа" на форума,няма да спомогне за вдигането на броя посещения.Нека,ако е възможно,да остане този форум-да се пише и т.н,а другия да се заличи,като оставим за "архив" сайта,който Хатшепсут създаде

Петкан:

--- Цитат на: генерал Жеков в Август 04, 2018, 23:25:13 ---"Пренесох" малка част от мненията си,но въпреки това личното ми мнение е,че този форум трябва да си остане така,както е и в момента.Без да омаловажавам труда на Хатшепсут,смятам,че новия изглед на форума не е това,което би заинтригувало хората.Наистина,има отлив във посещенията,възможно е да има проблеми със софтуера,но смятам,че новата "кожа" на форума,няма да спомогне за вдигането на броя посещения.Нека,ако е възможно,да остане този форум-да се пише и т.н,а другия да се заличи,като оставим за "архив" сайта,който Хатшепсут създаде

--- Край на цитат ---
:clap-1:
...
Подкрепям мнението на генерал Жеков!
Невъзможността за по-високо обновление на форумния софтуер не е толкова наложителна, тъй-като форума е много по-добър от десетки, които съм виждал.
Запазването на важни и ценни публикации, които трябва да бъдат запазени ще е много субективно, а освен това практически невъзможно, защото има мнения, които са прогностични и на първр време могат да се окажат като незначителни.
Запазването на целостта на съдържанието на форума е много важно, защото все пак това е послание към следващите поколения националисти на България, които трябва да знаят много за времето, в което са живели техните предшественици, за условията на историческия период, за визията и настроенията на всички, които са живели и участвали в изграждането на обществото-националисти, лъженационалисти, управляващи, анализатори, както и за приятелите и враговете на България.
...
P.S. Няколко пъти съм участвал в премествания на библиотеки-домашни и служебни, и мога да ви кажа, че винаги се загубват книги.

Panzerfaust:
Аз по обновлението на форумния софтуер не мога да дам мнение - изключително наложително ли е, или не, не съм толкова компетентен по тези въпроси, но за мен и сега нещата са добре.
Ще взема отношение обаче по въпроса за "сянката на Калоян". Пиша тези редове с абсолютно уважение към покойния администратор, целта ми е просто обективно представяне на фактите. Самото създаване и поддържане толкова години на този форум беше едно цяло геройство и постижение от негова страна, но Калоян нямаше трайна стратегия за развитие на форума. Понякога показваше наивност и твърде лесно се доверяваше на хора, които не заслужаваха и го разочароваха. Лесно ги овластяваше и правеше членове на модераторския екип. Стигало се е до абсурдни ситуации членовете на модераторския екип да изпадат в публични конфликти и да се нападат, че и да си трият взаимно публикации. Примерно Ген. Колев и Лалов, или фанатично религиозният Преспанец с Абсинтия. Върхът на целият този хаос беше, когато Калоян допусна неговият личен приятел Ратникъ, заедно с Мишока да направят форума на мармалад. Точно след тази криза много стари съфорумци се отказаха да пишат или вече регистрираха формално присъствие и популярността  на форума тотално спадна. Смело мога да кажа, че в момента форума се администрира с визия за развитие и стегнато, което на мен ми допада повече. Ще кажа и отново - независимо от горното, самото съществуване на този форум, без някаква партия или организация зад него, си е цяло чудо, и Калоян трябва да бъде почетен за което. Бог да го прости!
Относно преместването на информация. Да, по-важните и съдържателни постинги ще се преместят, но няма как да се преместят дискусиите с отделните хора, да се пресъздадат отговорите на отделните участници от техните профили, с техните моментни настроения и пр. В този смисъл, част от важната и интересна информация неминуемо ще се загуби.

HighVoltage:
Явно е решено да се положи това голямо усилие и да се хвърли всичкия този труд.
 


--- Цитат на: Hatshepsut в Август 04, 2018, 09:39:50 ---
Та така, за един преходен период, може би между 1 и 3 години (този период може да бъде увеличен до 5-7 години), ще функционират и двата форума, а след това този форум ще остане само за четене, а дискусиите ще се пренесат в новия форум.

https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php?action=forum

--- Край на цитат ---

Като остане само за четене, ще изглежда ли както сега със всичко което виждам или ще бъде с изгледа на архивирани форуми, които са мега скучни и никой не се занимава с тях?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия