Автор Тема: Генът на мъжете ни е от Азия, на жените - от Европа  (Прочетена 18220 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен NordwaveTopic starter

 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,379
 • Карма: +1344/-0
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox


С изследователя Евгени ДЕЛЕВ, работещ по световния ДНК проект на “Нешънъл джиографик”, разговаря Максим Караджов. - Г-н Делев, с каква цел “Нешънъл джиографик” изследва ДНК на различни народи?

- Цялата база данни от тестваните близо 300 хиляди души от цял свят, от тях 100 българи, ще бъде обработена до 1-2 години. Лабораторията “Family Tree DNA”, която е в САЩ, прави тестове, за да открие произхода на народите и родствените връзки между хората. Това е световен проект, който до 1-2 години ще очертае структурата на човешкото родословно дърво.

- Което е тръгнало от една-единствена “африканска Ева”, така ли беше?

- Ние не произлизаме от един общ прародител, както много хора си мислят. Съвременното човечество е потомството на една група от 800 души, живяла преди 70 000 години в днешна Етиопия.

- Сиреч тогава на Земята са живели общо 800 души?

- Не, напротив. Имало е и други, но техни генетични потомци не са достигнали до наши дни. Просто генът им не се е приспособил или нещо друго е спряло развитието им. А тези 800, които са нашите прародители, са били не черни, а по-скоро мургави и стройни, какъвто е и днешният етиопски вид. От тях се получава многообразието от раси, като се започне от най-тъмните, останали в Африка, до най-светлите, русите и рижите, заселили Севера.

След тези първи 800 души започва генна мутация (б. р. - промяна), като при Y хромозомата тя е средно през 500 години.

- Защо се случват тези мутации в гена?

- Мутациите следват промяната в местоживеенето на един народ - климат, бактериална и вирусна среда. Ако народ живее хиляди години на едно и също място, вероятността да мутира генно е много по-малка. Докато при преместване на ново място човешкият организъм, който е в симбиоза с бактериите и вирусите на старото място, се налага да се приспособи към тези на новото.

Изследванията показаха, че при народите, които са се преселили да живеят на север, с течение на времето генът мутира заради оскъдното слънце и липсата на витамин С. Затова хората там са светли, руси и рижи. Те са от хаплогрупа (б. р. - общ белег мутация на ген, предаван по наследство), наречена “R 1.2”.

Преди 12 хиляди години тя е населявала района от Източен Анадол през Иран и Таджикистан чак до Северен Афганистан. Разселили са се после на изток - до Таримската долина, в днешен Западен Китай. Там бяха открити мумии с руси коси, живели преди 1500 - 2000 години. Те са потомци на т. нар. келтски клан, който фактически вече е асимилиран или е бил избит.

- Келтите са имали държава в района на днешен Ямбол. Останали ли са от тях генетични знаци в нас?

- Около 12,5 на сто от съвременните българи имат общо с този келтски ген. Част от тях са потомци на прабългарите, които са дошли от Средна Азия. Но се изискват още доста тествания на наши сънародници, за да се доизясни това.

- Кой е най-масовият ген в нацията ни?

- От хаплогрупа “Е”. Тя е типична за нас и се среща сред 21 на сто от изследваните български мъже. Същият ген преобладава и в Македония, в Северна и Средна Гърция чак до Лариса. От 2000 години няма почти никакви разлики между живеещите в тези три страни. В генетично отношение е малко смешно въобще да се говори за гръцко население, то се оказва само в южната част на страната.

- Генетикът проф. Иво Кременски откри, че над 20 на сто от българите носят местен ген, запазен от 7800 години. За същия ли става въпрос?

- Не. Този ген, за който питате, е от друга хаплогрупа - “Джи”. Тя е на траките. Американците смятат, че тя влиза на Балканите от Мала Азия преди 8 хиляди години. От нея са и 30 на сто от евреите, както и днешните араби. Тази хаплогрупа “Джи” се среща на Балканите в почти същото разпределение, както “Е”, което подсказва, че двете хаплогрупи са с общ корен от 2000 години и след това са се разделили.

- А славянското в нас колко процента е?

- Славянският ген “Р1А” се среща при 13 на сто от българите. Келтският е също толкова, докато тракийският “Джи” е 18,6 на сто.

- Често ни се внушава, че българите сме “коктейл” от всички, минали през Балканите. Нашето ДНК доказва ли го?

- Напротив, обратното.

Изследователят Крусиани, който през 2006 г. класифицира най-характерната за нас хаплогрупа “Е”, показа, че от общо 50-ина подклона на тази група българите носят само два.

В другите 48 въобще няма българи, което означава, че не сме се смесвали безраборно, а по мъжка линия сме затворено местно население. За разлика от Румъния или Украйна - като вляза в проекта им, виждам, че там има малки проценти от хиляди подгрупи на “Е”. Което означава едно - който е минал оттам е оставял “по нещо”.

- Казахте за гена на българите “по мъжка линия”, а по женска?

- Сред българките най-разпространена е хаплогрупа “Н” - 35 на сто. Произходът й е от Южна Франция и с разселване към Северна Европа и след ледниковия период слиза на Апенините, Пиренеите и Балканите. Тази хаплогрупа е характерна и за 30 на сто от всички европейки.

Втората група сред нашите жени е “К”, която бе открита у най-древния европеец - изровената в снеговете на Алпите мумия, наречена Йоци. “К” е много срещана в Бургаско.

- Г-н Делев, как се включихте в този проект на “Нешънъл джиографик” за ДНК анализ?

- Аз съм физик, живея във Франция, но отдавна се занимавам с класическа генеалогия. Влязох в контакт с лабораторията “Family Tree DNA”, която е в САЩ и е партньор в проекта. Питах може ли той да се осъществи и в България, да се събират данни за българите. Управителят на лабораторията ми писа: “Да, може.” Искаха да бъдат изследвани хора с български произход.

- И как ги изследвате? Кръв ли вземате?

- Не. Елементарно е - с тампон се натърква вътрешната страна на бузата. По него полепва слуз от лигавицата и слюнка от устната кухина. Тя носи белтък, от който се прави ДНК анализът. Пробите се пращат в “Нешънъл джиографик” в Тексас, после в университета в Аризона, където студенти лаборанти тестват хилядите шишенца. Центрофугират и белтъците се разделят.

Като се направи екстракция на ДНК, тя се пуска на магнитен резонанс, за да излезе спектърът й. Той е информацията за генома на всеки човек. От пет години се събират тези проби от цял свят и, както казах, до 1-2 години ще излезе родословното дърво на човечеството.

- Вие самият изследвахте ли произхода си?

- Аз съм с хаплогрупа, характерна за народите от Северна Африка. Което значи, че съм потомък на черни роби, докарани в Европа по време на Римската империя като работна ръка.

- Сега в кой район на България изследвате генофонда?

- Проучвам странджанския род на съпругата ми. Тъстът ми е от село Българи в Странджа. Исторически данни сочат, че там са били заселени Тервелови българи, за охрана на границата ни с Византия. Местните хора през робството въобще не са били смесвани с турците. Тъстът се оказа с хаплогрупа “Н”, която явно е прабългарска.

Аз имам достъп до резултатите от проучванията и ползвам базата данни на още една световна генна лаборатория - “Соренсон женетикс”, и така открих, че в цяла Европа има само още един човек със същия ген - оказа се пак българин, но преселник в Унгария.

http://www.trud.bg/
« Последна редакция: Август 13, 2018, 22:45:37 от Hatshepsut »

Неактивен makebulgar

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 465
 • Карма: +133/-10
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Aquarius Aquarius
 • Religion: Atheism Atheism
Re:Генът на мъжете ни е от Азия, на жените - от Европа
« Отговор #1 -: Септември 08, 2009, 21:42:29 »
Българският ДНК Проект

 

РЕЗУЛТАТИ

През месец май тази година ще се наваршат две години и половина от създаването на Българският Генетичен Проект. До момента 43-ма българи участват в него. От известните до момента резултати може да се заключи, че  българите принадлежат кам следните хаплогрупи, по мъжка и женска линии:

- Пряката мъжка линия (Y-хромозомния анализ) показва приблизително следната картина:

1) Най-голям процент българи има от хаплогрупа I- от 17 до 22,6%, от които приблизително 18 % са от подгрупа I2а2, 3 % са от I1b1, 0,5% са от подгрупа I1а и 0,1% са от подгрупа I1b2а;

2) хаплогрупа Е се нарежда на второ място- от 19 до 21,5%, от които приблизително 10 % са от подгрупа Е1b1b1а1 (М78- V12), 11,5 % са от подгрупа Е1b1b1а2 (М78- V13, алфа кластер) и 0,5% са от Е1b1b1c* (М123*);

3) хаплогрупа J е третата по разпространение група всред българите- от 17 до 18,6 %, с подгрупи J1 (М267)-0,01%, J2 (М172)- 16% от които 6,5% са от подгрупа J2б1*(М102*), наричана още по старата нуменклатура J2е1, 4,3% са от J2* (М172*) и останалите са от J2а1b* (М67*) и J2а1b1 (М92);

4) хаплогрупа R с подгрупи R1а1- от 12 до 13,5 % и  R1b1b2- около 12-13 %;

5) хаплогрупа G2 с подгрупа G2а3b- около 1-2 %;

6) хаплогрупа Q с 0,02%;

7) хаплогрупа L с 0,01%;

8) хаплогрупа H около 1 %.

Вазмойно е и наличието на друпи по-рядко сречтани групи в малки количествап които засега не са ни известни.

- Пряката женска линия, митохондриялния анализ (Mt-DNA) показва следните резултати:

1) Най-често стещаната в Европа хаплогрупа H се открива в най-голям процент и всред българите- около 40%. Тя е типична европейска група и се среща с много голям набор подгрупи: H2а, H7, H13 итн. Вероятно част от женската линия на пра-балгарите е от подгрупа H2а, тъй като е разпространен основно в средна Азия; H7- е разпространена на Балканите (в северо-източна България) и в Кавказкия район, H13 е разпространена на Балканите в западна България и средна Европа;
Зороастър и Буда били атеисти! Невероятно, но факт!

Неактивен Sol Invictus

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 619
 • Карма: +292/-29
 • Пол: Жена
 • Степен вълк
Re:Генът на мъжете ни е от Азия, на жените - от Европа
« Отговор #2 -: Септември 08, 2009, 21:57:15 »
Цитат
До момента 43-ма българи участват в него
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО голяма извадка, баш за заключения :D
Изгори след прочитане!

Неактивен makebulgar

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 465
 • Карма: +133/-10
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Aquarius Aquarius
 • Religion: Atheism Atheism
Re:Генът на мъжете ни е от Азия, на жените - от Европа
« Отговор #3 -: Септември 08, 2009, 22:01:06 »
Познайте коя хаплогрупа е иранска!!!!  8-)
Haplogroup I Y-chromosomes have also been found among some populations of the Middle East, the Caucasus, and Central Asia, but they are found at frequencies exceeding 10% only among populations of Europe and Asia Minor, particularly among Germanic, Slavic, Uralic, and Turkic peoples, as well as among the Romance-speaking populations of France, Romania, Moldova, and Sardinia, the Albanian-speaking population of Albania, and the Greek-speaking population of Greece.It is also found among Iranian population of Tehran and Isfahan (with frequency of 34% and 10% respectively).

Редактирано от модератор: Премахване на невалиден линк.
« Последна редакция: Юни 25, 2014, 18:33:21 от Hatshepsut »
Зороастър и Буда били атеисти! Невероятно, но факт!

Неактивен Борисъ

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 949
 • Карма: +100/-27
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Gemini Gemini
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re:Генът на мъжете ни е от Азия, на жените - от Европа
« Отговор #4 -: Септември 08, 2009, 23:18:41 »
И какво излиза от това заглавие - българите са дошли тук, но като са видяли тракийските мацки са си оставили жените и са се изпоженили за тях :-P

Неактивен hammerbg

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 932
 • Карма: +167/-35
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Gemini Gemini
Re:Генът на мъжете ни е от Азия, на жените - от Европа
« Отговор #5 -: Септември 12, 2009, 12:50:34 »
Ако по гените маймуна да съм, аз се считам за Българин!

Неактивен Юнак Балкански

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 80
 • Карма: +26/-10
 • Пол: Мъж
 • Българин
Re:Генът на мъжете ни е от Азия, на жените - от Европа
« Отговор #6 -: Септември 18, 2009, 04:33:25 »
Цитат
Познайте коя хаплогрупа е иранска!!!! 


I или I2a2 по-точно не е никаква "иранска" хаплогрупа.Тя е с местен
балкански произход,най-често я наричат "Динарска".Тя е широко разпространена в югоизточна Европа.Достатъчно е да погледнеш графиката за България в еупедия и да я сравниш с тази на Румъния,Сърбия,Гърция,Албания от една страна,а от друга с Грузия и Иран,например.Е с кой си прилича нашата?


Цитат
Цитат
До момента 43-ма българи участват в него
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО голяма извадка, баш за заключения :D

Има и българи които са се тествали отделно и данните им не са в Българския ДНК проект.До колкото ми е известно има данни за 171 човека.

Цитат
И какво излиза от това заглавие - българите са дошли тук, но като са видяли тракийските мацки са си оставили жените и са се изпоженили за тях


Азиятските гени за които се говори в статията са всъщност донесени от неолитни земеделци заселили се от Близкия изток на Балканите,през Мала Азия.Те са носители на хаплогрупи E и J.

Разпространение на хаплогрупа Е.

Редактирано от модератор: Подмяна на невалиден линк с валиден.
« Последна редакция: Юни 25, 2014, 18:35:02 от Hatshepsut »
"Времето е в нас и ние сме във времето." - Васил Левски

Неактивен FELDMARSCHALL

 • Moderator
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,913
 • Карма: +361/-61
 • Пол: Мъж
 • АРИЕЦ
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re:Генът на мъжете ни е от Азия, на жените - от Европа
« Отговор #7 -: Септември 20, 2009, 15:32:12 »
Ясно е че сме дошли от Иран. Няма какво да се дискутира повече...

Неактивен Юнак Балкански

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 80
 • Карма: +26/-10
 • Пол: Мъж
 • Българин
Re:Генът на мъжете ни е от Азия, на жените - от Европа
« Отговор #8 -: Септември 20, 2009, 18:05:19 »
Ясно е че сме дошли от Иран. Няма какво да се дискутира повече...

Този коментар изби рибата просто...Все повече се убеждавам че в този форум трудно могат да се водят сериозни дискусии относно произхода на българите.
"Времето е в нас и ние сме във времето." - Васил Левски

Неактивен Мамарчев

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 591
 • Карма: +132/-15
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Taurus Taurus
                                                   Гените издават произхода ни


Гените на българите са много близки до тези на народите в Памир. Това е заключението на научната експедиция Тангра, която събра генетични проби от жители на Афганистан и Таджикистан. Така към езиковите, антропологическите и археологически факти, теорията за индоевропейския произход на българите получи подкрепата и на ДНК анализа.

Памир, а не Западен Сибир е прародина на българите - доказва научната експедиция Тангра. С народите в Памир дори на пръв поглед си приличат. И като лица и като бит, земеделски култури, фолклор. Но пък генетичните доказателства са най-неоспорими. Затова се постарали да вземат и проби за ДНК анализ в националната генетична лаборатория.

Д-р Славян Стоилов - Член на експедицията "Тангра":
- Обориха се три основни тези, които сме ги учили в училище - първо че българския народ е изключително генетично разнообразен т.е. една мозайка в която всеки е оставил от нашествениците по нещо, оказва се че това не е така. Второто - в нито едно изследваните до момента българи не са открити азиатски гени и третото много интересно нещо - ние стоим много далеч от славяните.
Това според учените за сетен път говори, че хунския произход на българите от Сибир и Алтай е приет от официалната история съвсем хипотетично, без доказателства. Разбира се, генетичните изследвания от Памир са ориентировъчни. За да получат абсолютна категоричност са нужни по-мащабни проучвания. Но първо предстои експедиция до Иран. И разбира се, лекаря в групата смята своята част за най-важна

Д-р Славян Стоилов - Член на експедицията "Тангра":
- Ако ние докажем, че нашата народна медицина е тъждествена със старата персийска медицина, то до голяма степен няма да има какво повече да се доказва.

Иран за първи път ще допусне български изследователи до своите музеи, археологически и писмени източници. Известните за сега обекти показвали определено сходство с религията и културата на древна Персия. Но ще търсят истински доказателства. За да спре веднъж завинаги конюнктурното натъкмяване на тази част от историята ни.

http://bnt.bg/bg/news/view/30603
БОГ, НАЦИЯ, ОРГАНИЗАЦИЯ!!!

Неактивен Norton

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 651
 • Карма: +2/-0
 • Зодия: Taurus Taurus
Не си го слагай на душа.  :eusa_naughty:


 :wallhit: :wallhit: :wallhit: :wallhit: :wallhit:

Участници в експедицията до земите на Афганистан, Таджикистан и Узбекистан, започнала в средата на месец септември 2008 г:

ръководители:
Петко Колев и Димитър Димитров (Общобългарска фондация “Тангра – ТанНакРа”)
екип:
- доц. д-р Александър Илиев, преподавател в НАТФИЗ и АТКИК, режисьор и оператор-фотограф – ръководител на експедицията;
- Петко Колев, председател на Общобългарска фондация “Тангра–ТанНакРа” - логистика;
- доц. д-р Иво Панов, ръководител на катедра “Класически Изток” и на специалност “Иранистика” в СУ “Св. Климент Охридски” – иранист;
- доц. д-р, ст.н.с. Ружа Нейкова-Саева, Институт за фолклор, БАН - фолклор и музикознание;
- Иво Леонкев, преподавател в НАТФИЗ, оператор-фотограф, компютърна регистрация - театрални и мистериални форми;
- д-р Славян Стоилов, оператор-фотограф, специалист по вътрешни болести - традиционна медицина, и лекар на експедицията.


Този последният - ветеринаря-фотограф позна ли го?

Има и десерт:
"Експедицията се провежда през 2008 г. под патронажа на вицепремиера на Република България г-н Ивайло Калфин."

Страшна работа, а? История и чудо!


Неактивен NordwaveTopic starter

 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,379
 • Карма: +1344/-0
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
40% от гените ни са от народ, живял по земите ни преди 7800год. Експедиция търси корените ни в Иран.

Първата българска експедиция "Българи-Прародина" замина за Иран.

В продължение на 20 дни шестима български изследователи ще изминат 9000 км в търсене на доказателства за иранския ни произход, съобщиха от "Списание 8", медиен партньор на експедицията.

"Тезата е, че българите са част от голямото иранско семейство - като антропологичен тип, език, култура и религиозни вярвания.
За тяхно първо обиталище се посочва планината Имеон, която в повечето съвременни тълкувания се приема за днешен Памир", обясни ръководителят на групата доц. д-р Александър Илиев.
Експедиция се оорганизира от БАН и СУ "Св. Климент Охридски".

Пилотната мисия на учените беше през 2008г. в Афганистан, Узбекистан и Таджикистан, когато беше открит втори Мадарски конник.

Шестчленният екип ще посети повече от 10 древни града, в които археологически, исторически, писмени и устни извори насочват към връзката между българи и перси.

В екипа са и Петко Колев, председател на Общобългарска фондация "Тангра-ТанНакРа", доц. д-р Иво Панов, ръководител на катедра "Класически Изток" и на специалност "Иранистика" в СУ "Св. Климент Охридски" - иранист, доц. д-р ст.н.с. Ружа Нейкова-Саева от Института за фолклор, БАН - специлист по фолклор и музикознание, Иво Леонкев, преподавател в НАТФИЗ, оператор-фотограф, д-р Славян Стоилов, оператор-фотограф, специалист по вътрешни болести - традиционна медицина.

Публикуваната в "Списание 8" статия, според която българите са под 20% славяни, предизвика широка обществена и медийна дискусия.

Авторът д-р Славян Стоилов се позовава на ДНК-анализ на проф. Иво Кременски, според който 40% от гените ни са на 7800 г., а 40% - още се проучват, но логично остават за индоевропейските по произход българи.

"Оказа се, че 40% от гените ни са от народ, живял по нашите земи преди 7800 г. Това са хората, оставили Варненското съкровище - най-старото обработено злато в света", пише д-р Стоилов. Списание - Българи http://bolgari.net

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 7,090
 • Карма: +526/-0
 • Пол: Мъж
 • Perfectionist
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
Ето какво е разпределението на Y-DNA хаплогрупите в България:

Bulgaria (%):
     
I1 - 3
I2a - 20
I2b - 1
R1a - 18
R1b - 18
G2a - 1
J2 - 20
J1 - 0
E1b1b - 16
T (+L) - 1
Q - 1
N1c1 - 0

http://www.eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups.shtml

Най-старото население на Балканите е било с хаплогрупи Е-V13 (E1b1b1a2) и J2 (общо 36%). Хаплогрупата Е-V13 (E1b1b1a2) през неолита е характерна само за територията на Балканите.

Миграция на народите на територията на Европа в древността:

http://www.eupedia.com/europe/neolithic_europe_map.shtml
« Последна редакция: Юни 29, 2010, 09:35:55 от Hatshepsut »

Неактивен Hypathia

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 69
 • Карма: +53/-5
 • Пол: Жена
 • Зодия: Cancer Cancer
Hatshepsut, тази таблица как да я разбираме?
I find my strength
Believing that your soul lives on
Until the end of time
I'll carry it with me

Неактивен Балкани

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,076
 • Карма: +470/-62
 • Пол: Жена
Докато генетичните изследвания се извършват на базата на теорията, че цялото човечество произлиза от маймуната и че първите хора са били маймуноподобни човеци от южна африка, живели на интервал от 120 хил. години един от друг, до тогава няма да се доверявам на генетични изследвания. И още нещо - генетичния код е разчетен едва преди 4 години и следователно тази наука не е разработена достатъчно добре в момента.
Колкото до резултатите от това ново-старо проучване (това проучване е отпреди няколко години. Всъщност въпросната експедиция взе проби от Централна Азия, а не от България) - въпросните 40% гени на население "живяло на Балканите" преди 7800г. всъщност никой не казва, че са именно от такова население. Изследванията, че българите носят по 20% всеки пол ген на възраст 7800г. Но нищо не показва, че този ген е именно от население, живяло на Балканите преди толкова години. Този ген се среща в България, в Анадола, в Кавказ, в Украйна, в Иран, в Централна Азия. 20-те % "славянски" ген всъщност е хаплогрупа R1a, която не знам кой е решил, че трябва да се нарича "славянска" след като се среща в големи проценти в "не-славянски" народи като унграци, севернокавказките народи, перси, народите в Памир и Хиндокуш, народите в Северна Индия. Останалите 40% по думи на статията от изследователите, която съм чела - не е изяснено още от къде идват, но се оставят за индоевропейските оп произход древни българи. Явно са сходни с гените на хората от Памир. Едон ми е интересно боаче - тия хора ако са взели достатъчно проби от онези народи би трябвало добре да знаят, че носят хаплогрупи като I, J и R1a.

Всички теории за разпространението на гените се базират на безпочвеното твърдение ,че произлизаме от човекоподобни южноафрикански маймуни. Това твърдение не е научно издържано, нито е доказано. Единственото нещо, с което подкрепят тази абсурдна теория е, че при бушмените в Южна Африка се среща мт хаплогрупа L, която е на възраст около 120-130 хил.години и "вече" не се среща при неафриканските народи. Интересно ми  обаче как така щом като не се среща сред неафриканските народи учените разбират, че изобщо някога се е срещала сред тях. Не е като да кажем, че човечеството има генетични изследвания отпреди няколко века, че да знаем, че "вече" не се среща този ген". Тъй че една чисто африканска хаплогрупа бива обявявана за първородна на човечеството.
Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е, или слава!

....

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
Аз веч нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!

Неактивен Sturmmann

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 750
 • Карма: +42/-3
 • Пол: Мъж
Re:Генът на мъжете ни е от Азия, на жените - от Европа
« Отговор #15 -: Август 02, 2010, 21:43:25 »
Докато генетичните изследвания се извършват на базата на теорията, че цялото човечество произлиза от маймуната и че първите хора са били маймуноподобни човеци от южна африка, живели на интервал от 120 хил. години един от друг, до тогава няма да се доверявам на генетични изследвания. И още нещо - генетичния код е разчетен едва преди 4 години и следователно тази наука не е разработена достатъчно добре в момента.
Колкото до резултатите от това ново-старо проучване (това проучване е отпреди няколко години. Всъщност въпросната експедиция взе проби от Централна Азия, а не от България) - въпросните 40% гени на население "живяло на Балканите" преди 7800г. всъщност никой не казва, че са именно от такова население. Изследванията, че българите носят по 20% всеки пол ген на възраст 7800г. Но нищо не показва, че този ген е именно от население, живяло на Балканите преди толкова години. Този ген се среща в България, в Анадола, в Кавказ, в Украйна, в Иран, в Централна Азия. 20-те % "славянски" ген всъщност е хаплогрупа R1a, която не знам кой е решил, че трябва да се нарича "славянска" след като се среща в големи проценти в "не-славянски" народи като унграци, севернокавказките народи, перси, народите в Памир и Хиндокуш, народите в Северна Индия. Останалите 40% по думи на статията от изследователите, която съм чела - не е изяснено още от къде идват, но се оставят за индоевропейските оп произход древни българи. Явно са сходни с гените на хората от Памир. Едон ми е интересно боаче - тия хора ако са взели достатъчно проби от онези народи би трябвало добре да знаят, че носят хаплогрупи като I, J и R1a.

Всички теории за разпространението на гените се базират на безпочвеното твърдение ,че произлизаме от човекоподобни южноафрикански маймуни. Това твърдение не е научно издържано, нито е доказано. Единственото нещо, с което подкрепят тази абсурдна теория е, че при бушмените в Южна Африка се среща мт хаплогрупа L, която е на възраст около 120-130 хил.години и "вече" не се среща при неафриканските народи. Интересно ми  обаче как така щом като не се среща сред неафриканските народи учените разбират, че изобщо някога се е срещала сред тях. Не е като да кажем, че човечеството има генетични изследвания отпреди няколко века, че да знаем, че "вече" не се среща този ген". Тъй че една чисто африканска хаплогрупа бива обявявана за първородна на човечеството.

Но това пък ако е вярно, излиза, че негрите са няколко стъпала изостанли в еволюцията. Или, че това е междинния вариант, който никога няма да се развие по-напред. Това показва, че ние сме най-прогресивната част от човечеството и най-ценната. Би било глупост да се сношаваме с по-изостанли генетично раси.Редактирано от модератор: Премахване на невалиден линк.
« Последна редакция: Май 31, 2013, 19:55:39 от Hatshepsut »
Боян Расате:
Ние сме национални социалисти и се борим за силна и етнически чиста България.

Tags:
   

  Колко фараона има в Европа?

  Започната от Fialka

  Отговора: 7
  Прегледи: 5963
  Последна публикация Октомври 22, 2014, 13:21:11
  от Hatshepsut