Българска култура и духовност > Генетика

Генът на мъжете ни е от Азия, на жените - от Европа

<< < (2/6) > >>

hammerbg:
Ако по гените маймуна да съм, аз се считам за Българин!

Юнак Балкански:

--- Цитат ---Познайте коя хаплогрупа е иранска!!!! 
--- Край на цитат ---


I или I2a2 по-точно не е никаква "иранска" хаплогрупа.Тя е с местен
балкански произход,най-често я наричат "Динарска".Тя е широко разпространена в югоизточна Европа.Достатъчно е да погледнеш графиката за България в еупедия и да я сравниш с тази на Румъния,Сърбия,Гърция,Албания от една страна,а от друга с Грузия и Иран,например.Е с кой си прилича нашата?--- Цитат ---
--- Цитат ---До момента 43-ма българи участват в него
--- Край на цитат ---
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО голяма извадка, баш за заключения :D
--- Край на цитат ---

Има и българи които са се тествали отделно и данните им не са в Българския ДНК проект.До колкото ми е известно има данни за 171 човека.


--- Цитат ---И какво излиза от това заглавие - българите са дошли тук, но като са видяли тракийските мацки са си оставили жените и са се изпоженили за тях
--- Край на цитат ---


Азиятските гени за които се говори в статията са всъщност донесени от неолитни земеделци заселили се от Близкия изток на Балканите,през Мала Азия.Те са носители на хаплогрупи E и J.

Разпространение на хаплогрупа Е.
Редактирано от модератор: Подмяна на невалиден линк с валиден.

FELDMARSCHALL:
Ясно е че сме дошли от Иран. Няма какво да се дискутира повече...

Юнак Балкански:

--- Цитат на: FELDMARSCHALL в Септември 20, 2009, 15:32:12 ---Ясно е че сме дошли от Иран. Няма какво да се дискутира повече...

--- Край на цитат ---

Този коментар изби рибата просто...Все повече се убеждавам че в този форум трудно могат да се водят сериозни дискусии относно произхода на българите.

Мамарчев:
                                                   Гените издават произхода ни


Гените на българите са много близки до тези на народите в Памир. Това е заключението на научната експедиция Тангра, която събра генетични проби от жители на Афганистан и Таджикистан. Така към езиковите, антропологическите и археологически факти, теорията за индоевропейския произход на българите получи подкрепата и на ДНК анализа.

Памир, а не Западен Сибир е прародина на българите - доказва научната експедиция Тангра. С народите в Памир дори на пръв поглед си приличат. И като лица и като бит, земеделски култури, фолклор. Но пък генетичните доказателства са най-неоспорими. Затова се постарали да вземат и проби за ДНК анализ в националната генетична лаборатория.

Д-р Славян Стоилов - Член на експедицията "Тангра":
- Обориха се три основни тези, които сме ги учили в училище - първо че българския народ е изключително генетично разнообразен т.е. една мозайка в която всеки е оставил от нашествениците по нещо, оказва се че това не е така. Второто - в нито едно изследваните до момента българи не са открити азиатски гени и третото много интересно нещо - ние стоим много далеч от славяните.
Това според учените за сетен път говори, че хунския произход на българите от Сибир и Алтай е приет от официалната история съвсем хипотетично, без доказателства. Разбира се, генетичните изследвания от Памир са ориентировъчни. За да получат абсолютна категоричност са нужни по-мащабни проучвания. Но първо предстои експедиция до Иран. И разбира се, лекаря в групата смята своята част за най-важна

Д-р Славян Стоилов - Член на експедицията "Тангра":
- Ако ние докажем, че нашата народна медицина е тъждествена със старата персийска медицина, то до голяма степен няма да има какво повече да се доказва.

Иран за първи път ще допусне български изследователи до своите музеи, археологически и писмени източници. Известните за сега обекти показвали определено сходство с религията и културата на древна Персия. Но ще търсят истински доказателства. За да спре веднъж завинаги конюнктурното натъкмяване на тази част от историята ни.

http://bnt.bg/bg/news/view/30603

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия