Българският националистически форум

България и българите => Основи на националната Държава => Темата е започната от: hahorat в Декември 10, 2006, 20:57:36

Титла: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: hahorat в Декември 10, 2006, 20:57:36
Илиян Василев*
05 декември

Последните избори показаха грозното лице на управляемата демокрация, при която малка група от хора доминират обществения избор. Ако прибавим към 60 процента негласували и близо 15 процента гласували за по-малкото "зло", се получава картина на контрол на нашия вход в ЕС от малцинство, което контролираше входа на прехода. Онези, които се прицелват в ДПС като архетип на това явление, са само частично прави. Коректната формулировка е, че ДПС е малцинство, което контролира друго малцинство, което от своя страна контролира мълчаливото мнозинство. Това е дефиницията на българския олигархичен модел. Нещо като матрьошкина демокрация.

Подобна режисура не само е лишена от въображение и интелектуален заряд, но неизбежно с времето свива ефективността на публичното и корпоративното управление, а заедно с това и перспективата пред личността - права, свободи и благоденствие. Достатъчно е да погледнем публичните търгове или конкурси, в които се "оглежда" "управляемата" демокрация. Пример са решенията по магистрала "Тракия", в която иначе глобалната практика на публично-частно партньорство се изроди в приватизиран публичен бизнес. Така е в АЕЦ "Белене", където близо един републикански бюджет инвестиции се решават от един борд на компания между явен фаворит и кандидат с поддържаща роля. Проектът може и да се окаже логичен и защитим, но рефлексът на публичната отговорност отсъства. На задължението да се "печелят сърца и умове" сред обществеността се гледа като на досадна подробност. Ражда се проектна пирамида, споена с прекия интерес на силно мотивиран затворен кръг компании и подизпълнители, които планират да разпределят няколко милиарда поръчки или еврофондове. Казват, че в България сто милиона евро могат да спечелят всеки избор. Толкова е необходимо, за да се държи мнозинството в изолация и апатия, а да се мобилизира 25% от електората в полза на "правилния" кандидат.

От едната страна на уравнението на българската демокрация стои организиран, сплотен заинтересуван кръг политически фигури, административни служители, компании, обществени структури, които нямат нужда от социално балансирани решения, от мнението на мнозинството избиратели. Те имат нужда от безропотни потребители и данъкоплатци, които да покриват сметките на "излишните" или "скъпи" свръхпроекти, да гарантират - в случая с АЕЦ "Белене" контролния пакет, ядрената енергетика и нейното лоби в европейския проект, като се блокира преструктуриране на електрогенерацията в полза на възобновяеми източници на енергия (ВИЕ), ко- и три генерация, биоизточници и други алтернативи. "Тънката" разлика между ядрената и малките нови "енергетики" е, че тя е свръхцентрализирана система, чрез която се контролира публичното управление, докато ВИЕ и новите енергоефективни технологии дават властта на индивида и локалната група. Крайният ефект е "пленяване на държавата" и преразпределение на "бъдеще" не чрез пазарна или политическа конкуренция, а чрез договаряне в тесен кръг.

Приблизително подобна картина разкрива и "битката" по предоговарянето на газовия договор с "Газпром" - предварителното медийно разгъване на "драмата" между "ужасите" на 2010 г. - високи цени, нулев транзит, "България в ъгъла" - от една страна; и "трудното, но мъдро" решение на предоговарянето. Всичко е корпоративна тайна, само финансовият ефект от над два милиарда лева е за публична консумация.

Или проблемите на софийския боклук, където кризата е медийно ясна. Остава да узнаем "изстраданото" решение в полза на конкретни компании и фигури.

Да прибавим милиардните приходи от най-скъпите в Европа мобилни телефонни услуги, възможни само благодарение на политическите протекции и пасивния потребител. Тези протекции имат политическа цена, а ресурсът се генерира от монополите. Или бюджетът, чрез който се разпределят рекордните 43% от брутния национален доход, значителната част чрез излишък, неконтролиран от парламента. Отново в полза на "нашите". И така нататък, и така нататък... Това е формулата на "контролираната", или "Политбюро", демокрация. Фасада, зад която се ширят корупция, арогантност и групов егоизъм.

В управляемата демокрация ключова роля играе вторият, или паралелен, план. Има правителство и парламент, но има съвет на коалицията - неформален център на власт. Има партии, но има инициативни комитети и граждански сдружения. Има формални и неформални лидери. Има малък и среден бизнес и пазар, но има и държавен капитализъм, поръчки и политическа олигархия. Има престъпност, която се преследва и отчита пред ЕС, но има и "босове" които са недосегаеми. Над 150 неразкрити убийства, редица странни самоубийства и нито един реален опит да се стигне докрай, дори случайно или "по погрешка". Нашата полиция и разследващите органи не са нито некадърни, нито непрофесионални, те просто са "спънати" от "недосегаемите". Има убийство - публиката се задоволява с дежурното обяснение: за възможни връзки с криминалния контингент и анонси за възможно "тъмно минало". Първата вълна на протеста е овладяна, останалото са подробности - разбити семейства, корупция, безнаказаност. Информационната "патица" е изиграла своята роля, общественото внимание е притъпено.

Тази "тъмна" сила, която стои зад неразкритите убийства и самоубийства, е опората на "управляемата" демокрация. Отначало бяха силовите групировки, които трябваше да гарантират "контролирания" преход чрез "управление" на страха.

Паралелно влезе в действие анестезията чрез масовата субкултура - чалгата и риалити шоуто. Втренченият в социалното пийпшоу по телевизора електорат, който удовлетворява "мечтата" да се надзърне в дома на съседа, се превръща "тайно и полека" от ресурс на Промяната в държател на Статуквото. Крайният ефект е изолацията на "вируса" на демокрацията и освободено пространство за управляемост чрез ерзац политика и декори. Като в истинско "потьомкинско село".

След масовите митинги на демократичните сили в началото на прехода бе форсиран проектът за дезактивация на "протестния" потенциал чрез контролирано изпускане на налягане - емиграция на младите и недоволните. Ерозията на протеста бе допълнена от информационно и медийно "упоената" вяра на останалите "у дома". Колцина от съвременните избиратели пазят в съзнанието си мярата на кризата от 1996 и 1997 г., на фона на която могат справедливо да оценят управленския цайтнот на правителството в края на 90-те. Не става дума за индулгенция на греховете, а за историческа пропорция и балансираност на оценката. Без тях изглеждат "естествени" арогантните критики за приватизацията на "Нефтохим", изричани от хора, които потопиха в дълг и де факто банкрутираха "индустриалната гордост" на България край Бургас.

Лидерите на демократичните сили дадоха своята съществена лепта в наслагването на апатия, разочарование и "умора" от реформите. Вместо критичен самоанализ и самолечение се впуснаха в бланкетни отрицания или защити, в борба за миналото, като забравиха дневния ред на българина и грижата за неговото бъдеще. В този смисъл те се присъединиха към статуквото, объркани от микса между собствената си значимост и маргинализацията на заобикалящите ги проблеми.

Заедно с последната предизборна кампания се организира и антикампания, която трябваше да отведе масовия избирател в паралелната реалност на риалити шоу в най-гледаното време и да покрие информационно плахите опити за конкуренция и избори. Електронни и печатни медии почти солидарно отразяват всяка въздишка, дума или проява на "новите" риалити герои. Медиите правят рейтингите, създават популярност на мними герои, а след това оправдават избирателността си с "нуждите" на пазара.

Джордж Оруел предположи идването на "Големия брат" през 1984 г. У нас "контролираната демокрация" закъсня с 22 години. Биг брадър дебне и ви внушава, че е грехота да не го гледате, а да предпочетете среща с приятели, с книга, с жива или записана музика, камо ли да потърсите самоусъвършенстване и отговор на своите въпроси в публицистична и разследваща журналистика. Току-виж сте излезли от зададената матрица. Всяко съмнение в ерзац демокрацията се неутрализира чрез маргинализация на инакомислещите, чрез медийно мълчание или информационно припокриване с нови месии, пророци и теми. Основна версия и бекъп.

Всеки път, когато останалите на инат избиратели и данъкоплатци започнат да излизат от пълната упойка, се прилага нова доза политически наркотик с програмирано действие - национализмът на "Атака", отровните двойници на "земеделските" и "демократически" формации, досиетата, еврофондовете и т.н. Голяма част от най-активните националисти, именно защото са програмирани, мълчат по драмата с българското момиче в Гърция (нито Министерството на външните работи, нито правителството, нито президентът, нито парламентът имаха реакция), мълчат, когато ни тропат по масата с поредната доза политическа арогантност близки и далечни енергийни партньори, когато "приятелски" ни наричат троянски коне, а заплашват с ембарго ЕС заради България.

Моделът на управляема демокрация все пак е безнадеждно закъснял да бъде успешен и траен. Идва Втората вълна. Тази, която ще ни освободи от зависимостите на прехода и от неговите сценаристи. Тя ще дойде по-бързо и по-радикално, отколкото си представяме. Няма как да станем по-богати и по-свободни, ако не си върнем правото на избор.
*Авторът е бивш посланик на България в Русия

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=298264
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Nordwave в Януари 24, 2007, 23:24:31
1. Истинска демокрация не бе осъществена никога. Съблюдават се не желанията на народа, не народът бива слушат по основните въпроси, а управляват малки клики начело на партиите, поддържащи системата, и техните институции. Тези клики се подсигуряват срещу промяната на системата чрез едно недемократично избирателно право, ограничителни клаузи, финансиране на партиите от данъчни постъпления, подбор на кандидати, абсолютно владеене на всички средства за масова информация, очерняне и оклеветяване на критични спрямо системата инициативи и т.н.
2. Икономиката беше направена зависима от системата. Доколкото тя не е одържавена, действителните резултати както на работодателя, така и на работника и служителя, се “наказват” данъчно. Формирането на капитал и имущество е направено невъзможно (освен чрез измама), насърчаването на икономиката зависи от връзки и дарения. Дребните занаятчии и производители биват систематично унищожавани и се възпрепятства справедливото разпределение на националния доход на базата на създаденото от отделния човек за обществото.
3. Държавата беше вкарана в задлъжнялост с нечувани размери. Под предлога “държава на благоденствието” беше изградена една система, при която днес разходите за тази “благоденстваща държава” могат да се набавят само чрез дългове, а заплащането на различните предизборни примамки утре не е изяснено.
4. Бюрокрацията расте безпределно. В стремежа да се направят зависими от системата колкото се може повече хора беше раздут един апарат от служители, който още сега изяжда по-голямата част от данъчните постъпления.
5. Настоящото благоденствие е съмнително и преди всичко не е създадено от тази система. Един усърден, трудолюбив, интелигентен и пестелив народ създава стойностите и ценностите, които системата използва за себе си и смазва с тях своите апарати, предизборни кампании, по-точно валяците на своята пропагандна машина. За дела в полза на обществото се дава това, което остава, тъй като все пак не всичко може да се изразходва за интересите на системата. Но и при възлагането на тези работи царят корупция и интереси на системата. Всички разходи обаче се плащат не само с данъчни средства от работещата част от народа, но и от спестовните влогове, които от година на година губят от стойността си.
6. В културно отношение ние живеем от ценностите, създадени в миналото или от престижни начинания, финансирани със средства от данъци. Една нищожно малка група от верни на системата набедени хора на изкуството бива издържана; творящите не се стимулират или биват принизявани.
7. Ако у младежта все още са налице силна доза идеали и идеалистично мислене, то това е пряко намеренията и действията на тази система, която повече от 40 години се опитваше да принизява и да прави смешни ценности като жертва, вярност, честност, смелост, благородство, твърдост.
8. Отбранителната способност и готовността на нашия народ за отбрана систематично бяха подкопавани и разрушавани. Не войникът, който – обучен и въоръжен първокласно – е готов в случай на нужда да защитава с живота си общността, беше изведен като цел, а “гражданинът в униформа”, който с досада изслужва необходимото време. Беше възпитан не офицер – образец за пример на войника и човека, а зависим от системата “служител в униформа”.
9. Нашата младеж не стана по-щастлива, а по-благоденстваща. Беше отгледано и възпитано не поколение, готово за съзидание, ориентирано към бъдещето, вдъхновено, свободно в рамките на обществения ред, отдаващо импулсивно най-хубавите години на своя живот, а растат младежи най-вече освободени от материални грижи, заробени от потребителски нагласи, с манипулирано мнение, безкритични, глупави, скучни, лениви, отпуснати и мудни; услужливи инструменти в интерес на системата, които очакват още повече пари, дотации, кредити, помощи и сигурност, без да мислят за необходимите жертви или без въобще да мислят. Че тъкмо младите хора са тези, които – ако и да са малцинство – са настроени отхвърлящо, дори враждебно спрямо тази система, която им е дала всичко, свидетелства за хилавостта, празнотата и глупостта на нашите властимащи; и ни дава надежда за бъдещето.
10. Чрез непрекъснато заливане с пропагандата от страна на системата и отклоняване към второстепенни неща на избухващото от време на време възмущение беше постигната една широко разпространена нагласа: “Така и така няма полза”, един отказ от критично мислене или от твърдата воля да се променят също така осъзнатите неуредици. В случай на нужда към тази пропаганда се добавят брутално, безчувствено подтисничество, заплахи, очерняне и оклеветяване. Но едно общество никога не живее посредством напразно, безцелно вегетиращи, мърморещи марионетки, а само чрез творчески личности, които не са задължени на никаква система, а само на общността.
11. Градове и области бяха разрушени по егоистични причини и такива от полза само за интересите на малко на брой групи, без оглед на минало и бъдеще. Големи градове загубиха лицето, а с това и атмосферата си. Духовни ценности биват замитани настрана с материални аргументи. Вместо жилища, бяха изградени казарми за наематели; вместо църкви, бяха създадени душевни силози; вместо пространства за живеене – агломерации. Вместо да бъдат сближавани, общините бяха сбутани наедно по партийно-политически причини. Вместо да се държи сметка за предвидимото развитие на транспорта, той беше оставен да нарастне до хаос и сега срещу това се излиза само с увеличаване и въвеждане на нови данъци и глоби.
12. Все така децата са гарант за по-нататъшното съществуване не само на народа, но и на обществото. Който не признава биологичната стойност на детето, трябва най-малкото да признае стойността на бъдещия данъкоплатец и носител на обществените тегоби. Системата направи домакинята и жената-майка смешна, а също и трепещата се за своето благоденствие семейна двойка с възможно най-малко деца на съвестта, оставяни през деня сами и носещи ключовете на семейното жилище провесени на врата; доколкото думата съвест във връзка с тази система вече не е подходяща.
13. Самозабравили се бюрократи, партийни функционери и паразити, които са могли да си осигурят благосъстояние въз основа на определяните от самите тях – но винаги единодушно – заплати и представителни пари, чрез многобройните си постчета и странични доходи, а също и чрез подкупи, биват сочени като “успели”, а с това и за пример. Не благосъстояние чрез труд и постижения, а чрез бездействие, е целта на тази система.
14. Отделната личност все повече се прави зависима от системата чрез анонимни институции и апарати. Под претекст за сигурност, негарантирана от нищо, той става роб на здравни каси, служби, застрахователни компании, камари, администрации, а с това и на системата и нейните носители, които заемат почти само ключовите постове.
15. Истинската независимост на страната, която може да се основава изключително на собствените постижения, на собствени полезни изкопаеми, на най-икономично използване на приемани от предните поколения и заработвани нови стойности и ценности, както и на готовността за тяхната защита, беше предадена и оставена на произвола чрез натрупване на дългове и икономическа зависимост.
16. Историческото съзнание, което, разбира се, не може да бъде атакувано или осребрявано, което обаче е незаменимо като предпоставка за самоосъзнато и постоянно развитие на един народ, беше последователно разрушено.
17. Думата “ред” не само бива оспорвана, но се оценява и отрицателно. “Неангажираност”, “разрушение” и “егоизъм” се превеждат с “индивидуализъм”, “свобода” и “успех”. “Прогрес” на езика на системата означава не вървеж напред от подсигурена и изпитана основа, а необузданост и унищожение на сполучливи форми и ценности.
18. Не качеството, постоянството и устойчивостта бяха издигнати като ръководно начало и основна насока за всичко живо, трудещо се и творящо, а евтинията и начинът на мислене и нагласите за производство на стоки-еднодневки, интензивно потребление и бързо захвърляне. Така не само икономиката се придържа към тези принципи, но и стилът на живот на отделния човек. Но така тази система е също една система, хвърляща всичко на боклука, носителите й са фигури, които могат да бъдат изхвърляни, а нейните политици могат също по всяко време да бъдат заменяни и изхвърляни; ако и с право на пенсия.
19. Земеделският стопанин все повече бива принизяван до степен производител на хранителни продукти, комуто не се заплаща пълната и действителната стойност на добитото. Напротив, той бива спиран да предоставя произведеното от него на обществото. Също както земеделеца, за глупав бива смятан всеки, който е готов да прави много за малко пари.
20. Нашите университети се превръщат в образователни фабрики, които произвеждат висшисти без цел и мярка. И тук за следване във висше учебно заведение решаващи са не постиженията и талантът, а престижното мислене, срамът от физическия труд, както и съображението да се живее за сметка на обществото.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Amenhotep в Януари 24, 2007, 23:36:44
Цитат
повече от 40 години се опитваше да принизява и да прави смешни ценности като жертва, вярност, честност, смелост, благородство, твърдост.
Не разбирам, какъв е проблемът в тези ценности?
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Бай Иван в Януари 24, 2007, 23:37:43
Проблемът е, че тези ценности изграждат личности, а не електорат.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Machtwille в Октомври 30, 2008, 00:31:34
Вредна ли е демокрацията?

http://nakev.blog.bg/viewpost.php?id=249008
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: skadansk в Октомври 30, 2008, 13:01:28
Трябваше само да им кажеш, че такъв въпрос не се нуждае от отговор, защото той се съдържа в самия въпрос! Иначе браво!  :)
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Болгардингезе в Октомври 30, 2008, 13:12:24
Демокрацията не би била вредна, даже би била полезна само, ако се приложи найстина.Не тази в България, нито тая в САЩ.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Death angel в Октомври 30, 2008, 17:38:15
Борис Накев !?
Това ти ли си бе, пич !?  :o
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Machtwille в Октомври 31, 2008, 21:05:54
Трябваше само да им кажеш, че такъв въпрос не се нуждае от отговор, защото той се съдържа в самия въпрос! Иначе браво!  :)
За това, на кое дете бих помогнал ли става дума? Можеше и така да отговоря, но под това различните хора щяха да разбират ралични неща, за това реших да го кажа директно.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Machtwille в Октомври 31, 2008, 21:06:11
Борис Накев !?
Това ти ли си бе, пич !?  :o
Аз съм.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Nordwave в Март 23, 2009, 09:51:21
Още от най-дълбока древност хората са виждали нужда да се събират в общност, в която разделяйки задълженията си, са улеснявали своето оцеляване и са подобрявали начина на живота си. Този стремеж е довел и по-нататък до сформирането на Държавата, която се явява изразител на желанията и стремежите на общността за защита и благоденствие.Това формирование се явява и катализатора за развитието на човечеството. Благоденствуващата държава е тая, в която народът и държавният апарат се стремят към една и съща цел, защото осъзнават , че са едно цяло. Разбира се тази цел не трябва да бъде повърхностна за угаждане на низшите страсти, а да бъде в полза на Истината и справедливостта.Именно това добро стремление е довело до идеята на Платон за “Идеалната държава”, идея и размишления , които ние ще вземем за основа в опита си чрез нашите знания относно Истината и справедливостта да покажем нашето виждане каква трябва да бъде “Идеалната държава”.
Преди да започнем да разглеждаме каква трябва да бъде нашата държава,би било полезно по примера на Платон да разгледаме, какво е справедливост и дали тя превъзхожда несправедливостта, и кое от двете трябва да изберем за нашата държава. Според мене някои ще изкажат мнение, че несправедливостта е по-полезна понеже, ако човек е несправедлив, то той много по-лесно би се обогатил и така би се издигнал в обществото, по примера на мнозина, които управляват сега клетото наше отечество. Докато пък справедливите седят в забвение и никой не се интересува от тях. Понеже днес несправедливостта властва, не жали справедливостта.
Аз мисля, че това е и отговорът, понеже виждайки днес нашата държава, каква е когато е избрана несправедливостта, то с право ще кажем, че последната е вредна и за народа, и за държавността.

Да видим сега ако изберем справедливостта, каква ще бъде нашата България. Справедливост според нас е всеки да получава заслуженото си. Тези, които вършат добро да получават добро, а вършещите зло да получават наказание според провиненията си, за да се вразумят и да не дават лош пример на младите. Така също можем да кажем, че справедливост е държане в доброто и отбягване от злото. Една такава държава, където всеки получава заслуженото си,  ще бъде много по-подредена, а отношенията между хората много по-добри, понеже справедливостта ще властва, а несправедливостта ще бъде презряна и никой не ще  се стреми към нея. А щом никой не се стреми към нея, то много от нашите проблеми ще бъдат решени. Друга дефиниция на справедливостта ни дава и Платон. Той смята, че справедливост е всеки да върши това, за което има качества, тоест мъжественият и смелият да се занимава с воненото дело, знаещият и учещият е добре да се занимават с наука, сръчният да се занимава със занаят, а обичащият земята да се занимава със земеделие и така всеки да върши това, което умее най-добре и така да допринася за общото благо. Докато несправедливост за него е някой да се занимава с нещо, за което няма умение и призвание, понеже такъв човек не би бил полезен нито на другите, нито и на себе си , но би навредил и на себе си, и на другите. Пример за това можем да вземем от нашето съвремие, за което още от начало отбелязахме, че е избрало несправедливостта.
Ние често виждаме как хора без качества се решават да управляват цялата държава, а също виждаме и продукта на тяхното управление, който е разрухата и окаяното положение на нашето отечество. Тези хора поробени от страстите си,  които са неспособни себе си да водят, решават заслепени от амбиция и  жажда за утоляване на тези страсти, да поемат тежестта на цялото общество, но бидейки негодни вместо да поемат тази тежест сами стават такава на без това обременения ни народ. Така те стават вместо лечители на слабостите на тълпата, със своя пример развратителни. И така виждаме изпълнение на думите “слепец, слепци води”. Но някои привърженици на несправедливостта може да ни възразят и да кажат, че тези само на другите нанасят вреда, а на себе си голяма полза. Да видим дали това доста егоистично твърдение е вярно. Наистина тези хора донасят за себе си някаква материална полза, но с нея и ненавистта на народа, а и както става в повечето случаи след, като управлението се смени и на власт дойдат нови хора, макар и подобни на старите, то новите често погват старите управници, за да може да се харесат на тълпата, а и да имитират някаква промяна. Освен това историята ясно показва своята присъда за тези “управници”, като прави имената им за предходните поколения равнозначни на обиди и ги заклеймява с цялата си строгост, но и тогава мъките не им свършват понеже идва време , когато те трябва да се явяват пред Истинския и Неподкупен Съдия пред Когото трябва да дадат отчет за поверените им таланти. И така чак тогава тези окаяници разбират колко голяма вреда са си навлекли, понеже първо страдат тука, като се явяват пред съдилища, после историята изхвърля имената им, като негодни и ги прави омразни на бъдещите поколения, а на края се явяват и на съд, които ще им иска сметка, и чиято присъда ще е вечна.За това с право можем да кажем, че Платон е прав, и че справедливостта е това всеки да допринася за общото благо с работата, която умее най-добре, и да не се захваща за работа, за която няма качества, понеже това би било вредно за него и за родината, защото е несправедливо. Пак Платон казва, че това мнимо да се представяш за справедлив, а действително да не си е крайната степен на несправедливостта. Размислете и ще видите, че днеска цялата наша общественост и най-вече власт имащите именно така провеждат своите политически кампании, лицемерно се показват справедливи и милеещи за Отечеството, а всъщност са изкусни актъори, които лицемерно лъжат прелъстената тълпа за да измъкнат нейния глас, който е пуст и празен, понеже е лишен от всякаква мисъл за бъдещето. Защото тълпата, както споменахме вече е заробена в своите елементарни нужди и единственото нейно желание е да задоволи временно тези свои слабости. Тълпата не вижда напред, но е подобна на наркоман, който мисли за добиването на днешната си доза, а за утре и последствията от действията си не мисли.
Държавите загиват поради моралното разложение настъпило в тях. Една такава държава става неспособна да се защити и да благоденствува, понеже хората, живеещи в нея, са станали негодни поради желания егоистични, желания плътски и гнусни, защото целият техен живот е станал стремеж за огаждане на тези страсти. Станали роби, те не мислят за общото благо, не мислят и за това, което е истинско добро за тях, но мислят само за това как да утоляват тези техни страсти, като наричат стремежа си към тях свобода, а себе си поборници и приятели на свободата.Тези окаяници роби не само хвалят робството си и страданията си, но се стремят и към по-тежко робство  и по-голямо страдание. Именно от това ние трябва да предпазваме нашата родина и нашите деца, като още от малки започнем да ги възпитаваме и образоваме в добродетели и в това да знаят Истината и справедлиостта.
Преди да започнем да разглеждаме начина на образование и възпитание трябва да видим, какво е Истина.
Истината е противоположна на лъжата, както денят е противоположен на нощта. Тя е чиста и свята, и като че ли е в нас, но и далече от нас. По наши наблюдения тя търси всеки човек и го подканя да е приеме и така ние виждаме, че Тя е близка до нас, от друга страна ние поради наши слабости Я отблъскваме, макар и да разбираме, че Тя е твърде полезна за нас и така ние се отдалечаваме от Нея. Следователно ние разбираме, че Истината е твърде полезна за нас, и че многократно ни превъзхожда, за това именно  мисля, че трябва да я приемем и да я послушаме, и да И се покорим, и това на което ни научи да го приемем и следваме, като твърде полезно, и добро.А тази Истина не е далече от нас, няма нужда да я търсим на далеч. Нужно ни е само да погледнем нашите деди, които я следваха и умираха за Нея, за да я запазят чиста за нас техните деца, и понеже им се възхищаваме да им подражаваме, а на тия несправедливите, които се опитаха да И изменят, и сега са презрени, на тях, като зли и вредни за себе си и на родината, ни най-малко да не подражаваме, за да не станем и ние като тях. Вместо поборници на Истината да станем поборници на несправедливостта и лъжата.
А тази Истина е нашият Господ Иисус Христос и традиционната и изконна за България Православна вяра, именно християнството трябва да бъде положено за основа във възпитанието и образованието на подрастващите, за да се възпита тези добродетели, Истина и справедливост, за която говорехме по-рано. Именно християнството после ще предпазва възпитаните в него от падения и вредни за родината действия. Православното християнство трябва да е мерилото, с което да сравняваме нашите действия, защото често човек се лъже в своите помисли и си мисли, че прави добро, но напротив нанася тежки рани на България за чийто излекуване трябва дълго време и много работа. Нека не бъдем по-умни от нашите деди, които запечатаха вярванията си с кръвта си, а на нас оставиха пример за подражание.
Децата трябва да се предпазват и от подражаване на злото и вредното. Например когато изопачават литература не трябва да учат за Одисей и неговото разюздено поведение, но да учат полезното и доброто, това което ще ги довежда до подражаване на именно изброените добродетели. Същото е и при музиката, на децата трябва да се поднасят песни за герои или възхваляващи Бога и добродетелта, за да могат, слушайки тази музика, да подражават на примера им. Защото ние виждаме сега какво става, когато младите подражават на развратните песни и на посланието им, че и те стават такива, каквато музика слушат. Подобна е и ситуацията при управлението на държавата, в зависимост какво е то и хората стават подобни на него. Сега  при нас властва демокрацията, режим който слага в основа свободата и има претенции да е единствена нейна изразителка. В този режим ние виждаме един кариеризъм несъответващ на качествата, като по този начин ясно се показва, че демокрацията е избрала несправедливостта. Също така виждаме и една лицемерна спрямо Истината толерантност, която ни втълпява, че има много степени между Истината и лъжата и че истина е мнението на всеки, което не бива да бъде накърнявано и ограничавано, независимо дали е вярно или не. От това виждаме, че демокрацията е избрала и лъжата, но това не би учудило никого, понеже всички знаем, че това което тя нарича свобода, е всъщност манипулиране на тълпата чрез лъжи и неверни обещания. Демокрацията не дава истинска свобода, но дава на робите свобода да вършат гнусните си деяния и да угаждат на низшите си страсти, като по този начин ожесточава робството им. Ние виждаме, че тя е обърнала морала наопаки и вече е създала  собствена «нравствена система», която да отговаря на всеобщото падение. Ние виждаме сега, че демокрацията за мнозина е станала идол и божество, подобно и на предходния демократо-комунистически режим, за който не виждам смисъл да говорим, понеже на всички ни е ясно за пагубната му роля.
Сега е време да говорим за неговата сестра, с която имат една майка - лъжата и един баща - несправедливостта, и която е захапала нашето свидно отечество. Днес беззаконието е добродетел, а неправдата правда, днес човекът е роб, а се нарича свободен, днес ние виждаме падението на човечеството и унищожението на всичко свято и изконно, днес ние сме гробокопачите нашата България. Платон нарича демокрацията «управление на развратният човек», а ние бихме добавили и на плътския и елементарен индивид, потънал в своята посредственост и духовна нищета. Но такова ли трябва да бъде бъдещето ни ? Така ли трябва да погребем България в поредния опит за съставяне на нов Рим или сега наричан Европейски съюз ? Според нас -не. Но ще ни запитат, добре, но целия свят е демократичен ? Ние ще кажем, ако целия свят върви към гибел, трябва ли и ние да вървим ? И бихме дали за пример Ной, на който всички се подиграваха, докато не погинаха. Външната политика на държавата трябва да е в полза на нея, а не да се пренебрегва държавния интерес за сметка на чуждия или личния. Добре, ще ни запитат някои, какъв трябва да бъде тогава начина на управление, за да можем и ние да построим Идеалната България ?
Ние, макар и да отговорихме по-горе, пак ще повторим, че управлението трябва да бъде справедливо, трябва да бъде в полза на Истината, трябва да изпълва народа с богатствата на добродетелта, а всичко останало ще ни се предаде. Тогава ще ни кажат, че хубаво говорим, но имa ли такова управление ? Към отговора на този въпрос трябва да прибегнем много внимателно и на първо място трябва да видим, кога и при какво управление човечеството е било най-близо до споменатите добродетели. За нас отговора е прост България е била най-добре при своите царе, когато Църквата и държавата са действали в симфония. Църквата е извършвала своята душеспасителна роля, пазила е народа от морално и нравствено падение, подпомагала е бедните и немощните, чрез Светите Отци е създавала тези стражи пазители на духа и Истината, тези небесни наши покровители, поради които нас все още ни има заради техните непрестанни молитви за нас, заради примера който са ни оставили, и заради писанията с които обогатяват поколение след поколение. Тогава този период на величие е създал и запазил България, тогава народният гений е създал и ни е оставил най-доброто от себе си, тогава България дава светлината на Истината на близки и далечни народи, тогава българи поставят началото на културния подем на множество народи, като осветляват слепите с писмо и сами стават първи техни книжовници, тогава България е била велика, защото царете са били поддръжници на делото на Истината, и сами са вземали дейно участие в него като книжовници, и като бойци, защото този който се нагърбва да управлява трябва да бъде сред първите по добродетел, и сред първите по смелост и мъжество. Но ще ни кажат, че ние си имаме царе, и че те не малко злини сториха на България. На това ще отговорим, че не е вярно понеже нито Батенберг, нито Фердинант са били наши царе, но те са били чужденци наложени ни за царе и те не са дошли да водят България към Истината, и не са дошли да налагат справедливостта и добродетелта, но са дошли да изпълняват и да се грижат за интересите на тия, които са ги сложили. Пък и ще видим, че тези които ги сложиха после ги и свалиха, за това казваме, че не са наши царе, но са ни наложени за такива. Нашите царе вече описахме, какви са били и още по-добри трябва да станат за да може тази симфония да зазвучи с прекрасни песнопения, които да озарят нашите потъмнели души и да ни направят от роби в свободни за да вършим всичко в името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин.

Aвтор: Благовест Асенов
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: BMPO в Март 23, 2009, 10:39:48
Демокрацията е политическа система, а либерализмът - обществена система. Борим се срещу либерализма.
Антоним на либерал не е консерватор, а националист!
Антоним на глобалист е националист.
Антоним на интегралист, анархист, комунист, гейактивист, религиозен екстремист е националист!
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: hammerbg в Март 23, 2009, 11:32:18
В България никога не е имало демокрация, за каква алтернатива говорим тогава  ???
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: BMPO в Март 23, 2009, 12:26:11
Демокрация означава свободен избор сред дадена общоност, който избор излъчва управляваще за срок от време.
Това го има донякъде в патриархалния строй отпреди 1944.

Либерализмът е интернационалистко, финансово и интегралистко изчадие, създадено от евреите, за да унищожи нациите в света и да им гарантира пълна власт над хората-роботи.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Desko в Март 23, 2009, 12:33:23
Демокрацията е политическа система, а либерализмът - обществена система. Борим се срещу либерализма.
Антоним на либерал не е консерватор, а националист!
Антоним на глобалист е националист.
Антоним на интегралист, анархист, комунист, гейактивист, религиозен екстремист е националист!

Яко си се изцепил тук.  :lol:
Ще си го запиша в тефтеря с изцепки. НАЦИОНАЛИЗМЪТ не е политическа идеология.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Anneti в Март 23, 2009, 12:39:05
омг ... изведнъж онемях  :eusa_wall: :wallhit:
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: BMPO в Март 23, 2009, 12:42:18
Демокрацията е политическа система, а либерализмът - обществена система. Борим се срещу либерализма.
Антоним на либерал не е консерватор, а националист!
Антоним на глобалист е националист.
Антоним на интегралист, анархист, комунист, гейактивист, религиозен екстремист е националист!

Яко си се изцепил тук.  :lol:
Ще си го запиша в тефтеря с изцепки. НАЦИОНАЛИЗМЪТ не е политическа идеология.
И аз ще си го запиша в тефтера с твоите изцепки:

Демокрацията е политическа система, а либерализмът - обществена система. Борим се срещу либерализма.

Олигофрен, чети:
Антоним на либерал не е консерватор, а националист!
Антоним на глобалист е националист.
Антоним на интегралист, анархист, комунист, гейактивист, религиозен екстремист е националист!

Либерализмът и национализмът са социални течения!
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Desko в Март 23, 2009, 21:26:27
Демокрацията е политическа система, а либерализмът - обществена система. Борим се срещу либерализма.
Антоним на либерал не е консерватор, а националист!
Антоним на глобалист е националист.
Антоним на интегралист, анархист, комунист, гейактивист, религиозен екстремист е националист!

Яко си се изцепил тук.  :lol:
Ще си го запиша в тефтеря с изцепки. НАЦИОНАЛИЗМЪТ не е политическа идеология.
И аз ще си го запиша в тефтера с твоите изцепки:

Демокрацията е политическа система, а либерализмът - обществена система. Борим се срещу либерализма.

Олигофрен, чети:
Антоним на либерал не е консерватор, а националист!
Антоним на глобалист е националист.
Антоним на интегралист, анархист, комунист, гейактивист, религиозен екстремист е националист!

Либерализмът и национализмът са социални течения!
Kаза ли нещо?
Ама защо се напъваш и обиждаш, като някое малко детенце, на което никой не обръща внимание и в стремежа си да го получи започва да вилнее псува и обижда?
Виж какви тъпотии си написал! Е кой да ти повярва на една дума дори?
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: killed_by_death в Март 23, 2009, 21:46:01
Сегашната ''демокрация'' има алтернатива с друга,по-нормална демокрация.Най-общо казано.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: hammerbg в Март 24, 2009, 10:16:10
Както казах по-нагоре в България демокрация досега не е имало  :D
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Сосипатор в Март 24, 2009, 22:47:12
Автора на статията постоянно намеква за некаква "справедливост" и че управлението да било справедливо. Всеки да получавал според заслуженото.
Обаче кой е този дето ще определя какво е "справедливо" и какво не, и кой какво заслужава?
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: elFO в Март 27, 2009, 14:59:41
Цитат
Има ли демокрацията алтернатива?

Има разбира се! ;)
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: опълченец в Септември 14, 2009, 14:11:22
В малка страна като България има прекалено много партий и прекалено много депутати,които смучат нашите пари и нищо не вършат.
Плурализма и либералната демокрация в България дадоха по скоро лоши резултати.
Нужна е промяна на конституцията и силна президенстка власт.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: опълченец в Септември 14, 2009, 15:25:04
Значи и ти смяташ,че няма нужда от много партий.Отговорността се размива и всеки си прехвърля топката,за това и съм за президентска република,защото се знае кой носи отговорност.
Може да се вдигне изборния праг например 6 % за партий и 10 за коалиции.Така ще се редуцират по естествен път.
Броя на депутатите също може да се намали поне с 30-40 процента.
Погледни историята,опита сочи,че когато системата е била по авторитарна е била по успешна.
Например правителствата на Стамболов и професор Цанков,Борис ІІІ.
През средновековието когато е имало силна централизирана власт и силен монарх,също сме жънели успехи.
Обратното при разединение и сепаратизъм сме търпели неуспехи,настъпването на феодализма в късното средновековие изиграва решаваща роля за нашата гибел.
В днешната ситуация можеби успешния модел е президенска република и широко експертно,над партийно правителство,съставено от хора убедени патриоти в което президентът да играе ролята на регулатор.
Президентът не трябва да е комунист или либерал,а консервативен националист.
Народа също трябва да има думата по важни въпроси,засягащи голяма част от нацията,чрез референдуми.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Ivo_the_MOnsTer в Септември 15, 2009, 22:00:01

Погледни историята,опита сочи,че когато системата е била по авторитарна е била по успешна.
Например правителствата на Стамболов и професор Цанков,Борис ІІІ.


Попринцип харесвам Национално-социалното движение на Цанков , НО кажи какво толко голямо  нещо е направил след преврата срещу БЗНС?а?
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Генерал Колев в Септември 15, 2009, 22:16:29
Дори само фактът, че единствен той се е осмелил да поведе хората, за да се свали диктатора Стамболийски, е достоен за уважение. След това е направил всичко възможно, за да върне България отново в руслото на нормалните държави. Ако не беше той, историята ни щеше да се развие по много по- различен и злощастен за България начин.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Ivo_the_MOnsTer в Септември 16, 2009, 00:20:13
Дори само фактът, че единствен той се е осмелил да поведе хората, за да се свали диктатора Стамболийски, е достоен за уважение. След това е направил всичко възможно, за да върне България отново в руслото на нормалните държави. Ако не беше той, историята ни щеше да се развие по много по- различен и злощастен за България начин.
Превземки отново,истината е че всички политически сили с изклучение на тесните социалисти (БКП) са се обединили против Стамболийски , да не говорим че има подкрепата на армията заради Военния съюз и на чети на ВМРО , .Истината е че така или иначе щеше да бъде свален селяка .
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Дашо в Септември 16, 2009, 12:26:25
За мен Стамболов е най - великият български политик управлявал България, от Освобождението до наше време. А Проф. Цанков, колкото и да му симпатизирам, не виждам да е свършил нещо, кой знае колко важно (освен че се е разправял с комунистите).
Това е лично мнение!
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: друг самотен войн в Ноември 05, 2009, 19:33:56
Бръщолевене между двама евреина – Луканов и Димитров – и създаване на фалшива представа, че са някакви противници и водачи на враждуващи партии. На гражданите се дава „великото“ право да пускат (или да не пускат) бюлетини и да „избират“ между две ГРЕШНИ възможности.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cp2svqifgto[/youtube]

А в последствие... ДРУЖНО крадене, дружни гуляи!

http://www.vbox7.com/play:8a91599e
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Радко в Ноември 05, 2009, 21:51:42
http://www.vbox7.com/play:5d95b342
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Генерал Колев в Ноември 05, 2009, 21:54:41
Бръщолевене между двама евреина – Луканов и Димитров – и създаване на фалшива представа, че са някакви противници и водачи на враждуващи партии. На гражданите се дава „великото“ право да пускат (или да не пускат) бюлетини и да „избират“ между две ГРЕШНИ възможности.


Лесно е да коментираш и да даваш оценки от дистанцията на времето. Но тогава, през 1991, на никой от нас не му минаваше през ума, че е възможно да има договорка между сини и червени.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: друг самотен войн в Ноември 06, 2009, 04:23:31
Бръщолевене между двама евреина – Луканов и Димитров – и създаване на фалшива представа, че са някакви противници и водачи на враждуващи партии. На гражданите се дава „великото“ право да пускат (или да не пускат) бюлетини и да „избират“ между две ГРЕШНИ възможности.


Лесно е да коментираш и да даваш оценки от дистанцията на времето. Но тогава, през 1991, на никой от нас не му минаваше през ума, че е възможно да има договорка между сини и червени.

Да, поради липса на информация и поради манипулативно представяне на събитията. И аз бях промит мозък допреди да започна да се осведомявам от интернет и да контактувам с хора, образовани и наясно с причинно-следствената връзка на събитията около нас. А след известно време, когато излезеш от матрицата, почваш сам да отсяваш житото от плявата.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: опълченец в Ноември 06, 2009, 18:31:35
В България няма демокрация от 9 септември 1944 г. досега.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Генерал Колев в Ноември 06, 2009, 19:46:17
В България няма демокрация от 9 септември 1944 г. досега.
Ако можеш да се обосновеш.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Радко в Ноември 06, 2009, 19:51:26
В България няма демокрация от 9 септември 1944 г. досега.

на тебе пък за какво ти е демокрация ?
Българския народ не е за демократично управление, защото не веднъж е показвал, че е " заспал" и не може да взима правилни решения.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Мамарчев в Ноември 06, 2009, 19:52:25
В България няма демокрация от 9 септември 1944 г. досега.

на тебе пък за какво ти е демокрация ?
Българския народ не е за демократично управление, защото не веднъж е показвал, че е " заспал" и не може да взима правилни решения.

И ще дойде Вождът, който ще ни поведе към светли бъднини?
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Радко в Ноември 06, 2009, 19:53:22
Цитат
И ще дойде Вождът, който ще ни поведе към светли бъднини?
а защо пък да не дойде  :^)
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Генерал Колев в Ноември 06, 2009, 20:03:31
Цитат
И ще дойде Вождът, който ще ни поведе към светли бъднини?
а защо пък да не дойде  :^)
И кой е той???
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Радко в Ноември 06, 2009, 20:10:55
Цитат
И ще дойде Вождът, който ще ни поведе към светли бъднини?
а защо пък да не дойде  :^)
И кой е той???
ами стана ясно, че няма да е Бойко Борисов, няма да е Волен Сидеров, нито Каракачанов и Янето няма да е... може пък БНС да поведе България към " светли бъднини",
а пък може и Мишока  :ricar:
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Генерал Колев в Ноември 06, 2009, 20:17:56
Не че съм очаквал смислен отговор, но така само потвърди очакванията ми. Ще има да чакаш БНС да поведе България.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Радко в Ноември 06, 2009, 20:25:12
Не че съм очаквал смислен отговор, но така само потвърди очакванията ми. Ще има да чакаш БНС да поведе България.
щом съм от БНС, значи вярвам че БНС ще оправи положението
ами я ти ми кажи кой ще поведе България ?
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Генерал Колев в Ноември 06, 2009, 20:33:53
Не че съм очаквал смислен отговор, но така само потвърди очакванията ми. Ще има да чакаш БНС да поведе България.
щом съм от БНС, значи вярвам че БНС ще оправи положението
ами я ти ми кажи кой ще поведе България ?

Вярвай им! И аз на твоите години вярвах в много неща, така че е нормално да вярваш. А кой ще поведе България ли? Не го виждам, може би още не се е родил.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: друг самотен войн в Ноември 07, 2009, 03:56:56
„Проблемът“ на демокрацията е липсата на законов СЛЕДИЗБОРЕН контрол от страна на избирателите. Ако се почувстваш разочарован, нищо не можеш да направиш. Ако спечелилата партия започне да върши безобразия, вината вместо върху тях, виновните, пада върху жертвите – избирателите. Ама моля ви се, НИКОЙ не може да знае как ще си върши работата един политик в БЪДЕЩЕ време. Там е уловката на демокрацията. Смешно е да се твърди, че в Б-я няма демокрация или че нямало „истинска“ демокрация. Демокрацията е да има многопартийна система на управление (регистрирани са около 400 партии), мандатност и провеждане на всенародни избори – ние изпълняваме всички условия.

В света има около 150 държави, в които има капитализъм и демокрация, във ВСИЧКИ  болшинството от населението живее много зле. Така че от подобна форма на управление и икономически взаимоотношения трябва да се пазим като от огън.

Например демокрацията е по-тоталитарна форма на управление от комунизма или царствата, защото еднопартийната система ясно предполага кой е виновен за (не)благополучието на страната и няма съмнение от кого трябва да се търси отговорност. Докато при демокрацията вината се прехвърля от виновните върху потърпевшите – народа/избирателите.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: опълченец в Ноември 07, 2009, 11:47:12
Проблемат на демокрацията е,че никога не е била това,за което е прокламирана,а именно народовластие.
Народа няма думата,управляват всъшност големите наднационалин корпорации,защото могат да си го позволят да не играят по правилата.
Управлява елита,който не е избран представително от народа и за народа,а защитава интересите на същия корпоративен елит.
Та по просто казано,не управлява министър председателя,президента,а парите които са ги издигнали и хората и организациите,които държът тези пари.
Бих казал,че не само в България,почти навсякаде няма истинска демокрация,освен може би там където има референдуми и народа наистина има реално думата,както е в една Швейцария например.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Panzerfaust в Ноември 07, 2009, 15:15:21
В света има около 150 държави, в които има капитализъм и демокрация, във ВСИЧКИ  болшинството от населението живее много зле. Така че от подобна форма на управление и икономически взаимоотношения трябва да се пазим като от огън.

Например демокрацията е по-тоталитарна форма на управление от комунизма или царствата, защото еднопартийната система ясно предполага кой е виновен за (не)благополучието на страната и няма съмнение от кого трябва да се търси отговорност. Докато при демокрацията вината се прехвърля от виновните върху потърпевшите – народа/избирателите.
И как при комунизма се търси отговорност? Щото аз лично, нещо не се сещам.
А при държавите с комунизъм всичко е супер, така ли? Примерно КНДР? Явно там болшинството от населението живее много добре.  :-D
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: друг самотен войн в Ноември 07, 2009, 20:30:50
В света има около 150 държави, в които има капитализъм и демокрация, във ВСИЧКИ  болшинството от населението живее много зле. Така че от подобна форма на управление и икономически взаимоотношения трябва да се пазим като от огън.

Например демокрацията е по-тоталитарна форма на управление от комунизма или царствата, защото еднопартийната система ясно предполага кой е виновен за (не)благополучието на страната и няма съмнение от кого трябва да се търси отговорност. Докато при демокрацията вината се прехвърля от виновните върху потърпевшите – народа/избирателите.
И как при комунизма се търси отговорност? Щото аз лично, нещо не се сещам.
А при държавите с комунизъм всичко е супер, така ли? Примерно КНДР? Явно там болшинството от населението живее много добре.  :-D

Не става въпрос дали е комунизъм или не, говоря за еднопартийно управление. Такова е в Китай, нещо подобно е в Япония.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Panzerfaust в Ноември 08, 2009, 00:13:18
Е, да де, то и комунизмът е еднопартийно управление.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Мишок в Април 25, 2010, 12:49:18
Нали помните при комунизма все правеха нещо за нашето добро и все ни обгрижваха, пак за добро. Даже някои за техно добро ги пращаха и на лагер, а там пък за доброто им бъдеще ги убиваха, ама те жертвите някак си не го разбираха това и бяха неблагодарници.
Сега гледам и демокрацията е тръгнала по пътя да се грижи за нашето добро. Някога демокарциите все са свършвали с диктатура - толкова са стрували, сега обаче се държат и диктатурата все не идва. Да но не е съвсем така, за почитателите на мазохизма имам добра новина : диктатурата иде, но бавно, мазно и замаскирано ама пък сигурно.
Погледнете само някои нейни леки и замаскирани проявления , но все в името на доброто ни и грижата за човека.
- задължителни предпазни колани при управление на МПС, та да ни стяга и да ни е максимално неудобно. да но щели да ни спасят живота, а виждате ли - за вашето добро. Да де ама колата ми има аербек и колана на практика не ми трябва, ама как ще се чувствам зле и неудобно а ?
- коланите и на задните седалки на колите са задължителни вече. Да демократите се грижат за здравето и на хората от задната седалка и за доброто им разбира се. Детските столчета и те са задължителни за доброто на децата бе, ама не го знаете ааа .... не така. Тези столчета с нищо не помагат, ама да е неудобно и да сме в нарушение помагат, сигурно за добро а ?
- на запад за доброто на хората не може да се работи без специални обувки с железа на пръстите, та ако нещо ти паднело да те предпазели. да ама тези обувки смазаха краката на сума ти народ без нищо да е падало, хората са в чудо от тази грижа и предпочитат да си жертват пръстите на краката пред кошмара всеки ден да обуват ужасните обувки. Само че при демокрацията , която се грижи за доброто на хората не може да се работи без такива ужасни обувки.
Най-смешното е че тези обувки ги задължават да носят и готвачи и сервитиори: че ако някоя пържола падне на краката на готвача може да ги смаже, а пък при сервитиорите бакшиша е голяма опастност или чашата с кафе. Тези обувки обаче пазят само част от краката, и при затискаме с нещо фактически няма да опазят цялото ходили, но за наше добро трябва да се мъчиме.
- по спроежите пък освен обувки трябва да носят и каски, та за тяхно добро да се предпазват от падащи предмети. Нещастниците след 5-6 часа тежка работа , ако са си сложили каските почват да не знаят къде се намират и да се сакатят, като за световно. Да но демокрацията се е погрижила за техното добро.
- в Гърция пък изборите са задължителни за доброто на гърците, нема нямало за кой да гласуваш отиваш и това е.
Сигурно има още много примери на демократични грижи за наше добро, ама и тези за сега стигат, а пък за напреде не се притеснявайте ще има и нови грижи за вас и доброто ви.
Да има и прости хора твърдящи че тези неща им харесват, ама не им вевайте лАжат гадовете и се превземат.
Айде помислете за доброто си , ама добре че иначе ще идете на лагер, сега още не, ма по-натам гаранция.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: omerzen в Април 25, 2010, 13:21:07
Браво Мишок. Точни попадения. Например олигарсите работодатели като задължават работниците да носят предпазни каски , имат предвид че ако една стоманена релса ти се стовари на главата , ако си с каска ще живееш около 5 секунди по дълго. "Огрижват" ни комунистите , ама все за наша сметка. Например направиха цигарите безбожно скъпи. Казват че са загрижени за нас та за това. Гледали постепенно да премахнат пушенето. За наше добро било. Ами като са чак толкова са загрижени за нас що не премахнат стреса и усещането за несигурност у хората , фактори решаващо предизвикващи тютюнопушене? Този въпрос никой не им го задава и никой не се сеща да им го зададе! Видите ли горките управляващи олигарси кооолко били загрижени за нас! Като и този за пореден път ни бръкнаха в джоба. И то все по надълбоко! Абе тези джобове на пустите му българи се оказаха бездънни бе! Колкото повече мафиотите бъркат в тях , по дълбоки стават!
Май ще трябва всите вкупом да кандидатстваме за рекордите на Гинес. За растящите джобове.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Panzerfaust в Април 25, 2010, 14:10:51
Нормите за сигурност и безопасност не са измислени просто ей така. В България има огромен процент трудови злополуки от немърливост. На един мой познат преди години му се заби стружка в окото и едва го спасиха да не ослепее именно поради факта, че е работил без предпазни очила. Но понеже повечето от предпазните средства действително причиняват неудобство, бай ти Ганя си казва "те на мен ли ще ми кажат" и давай! Да си спомним и запаления влак преди две години край Червен бряг и жертвите му.
Иначе наистина, понякога се случват и недомислици и престараване при средствата за защита. Но каските на строежите са абсолютно задължителни, защото от метална релса няма да те спасят, но от нещо друго, дето иначе ще ти счупи главата ще го направят. С коланите същата работа.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: patriot_6turmovak в Април 25, 2010, 16:14:20
Демокрацията е най-лошият и несправедлив обществен строй,тъй като облагодетелства малцинствата,паразитите и дегенератите.Еврейската демокрация,значи престъпност,корупция,хомосексуализъм,наркомания и всеобщ упадък на морала и деградацията на обществото.Никъде по света фалшивата демокрация не е решила нито един значим проблем на обществото.Не може числата да решават-мнозинството за което са гласували цялата сволоч на обществото да решават нашите проблеми на етническите българи.Само най-отбраната част от етническите българи може и трябва да управлява.
На всички постове в България трябва да се назначат етнически българи по кръв и дух.
На България е нужна само една партия на етническите българи-ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ,КОЯТО ДА
УПРАВЛЯВА СТРАНАТА СЪГЛАСНО ДРЕВНИТЕ ТРАДИЦИ И ОБИЧАИ НА ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ.
Циганите,турците и евреите,никога няма да се интегрират в обществото ни и да работят за Отечеството ни.В България е нужно да живеят само етнически българи и тогава няма да има
престъпления и напрежение в обществото ни.Всички истински националисти мечтаят за
социално и справедливо управление на България.
БЪЛГАРИЯ ЗА ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ!!!ЗА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ!!!БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: nord1940 в Април 25, 2010, 16:19:35
Само най-отбраната част от етническите българи може и трябва да управлява.
Кои са критериите за подбор на тази част от Българите?

УПРАВЛЯВА СТРАНАТА СЪГЛАСНО ДРЕВНИТЕ ТРАДИЦИ И ОБИЧАИ НА ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ.
Точно кои обичаи и традиции имаш предвид? Инак си прав!
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Мишок в Април 25, 2010, 16:37:29
Коланите в колите и каските по строежите били, за да ни подтискат и да ни е гадно!  :-D :-D По-типично балканско- Бай-Ганьовски манталитет от давна не съм виждал. В този форум действително нивото пада като за световно...
Еми дали да си слагам колана или не бих желал да решавам аз , а не някакви си уж загрижили се за мене демократи. Да на тях демоктртите а и на комунистите е любим образ този на бай Ганя.
Абе полския защо ми е предпазн колан, като имам аербек бе батка ? за да ме мачи ли ? Грижа за доброто ми ли е ?
Ти на строеж работил ли си ? Знаеш ли колко е тежка работата а ? Знаеш ли че след 4-5 часа се скапваш и благодарение на каската може да направиш фатална грешка, понеже ти смазва мозъка а ?
Как ли ще се почувстваш, ако трябва да преподаваш с каска а ? Защо ли те питам, ти никога не отгпваряш.
И накрая , като не ти харесва нашия мнталитет - просто си иди в Полша.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Мишок в Април 25, 2010, 17:30:11
За поляка

Написано е мАча умишлено с главно А за да се наблегне на диалекта, ама ти си изискан човек брате католик, папата е безгрешен а  :-D :-D :-D  ати безгрешен ли си  :-D а кардинла в Испания дето е педофил и пдал и той ли нема грешка  :-D :-D :-D Щом децата те дразнят не ги учи бе  или имаш някакви долни намерения към тях, като братята бпо вера в Чикаго ? :-D
Не съм и чЕкал смислени отговори от тебе. Напоследък си поиздишал брате. И да българите сме такива какво се занимаваш с нас ? Ае у Полша :-D
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Мишок в Април 25, 2010, 21:21:57
За да не се разваля една друга тема пускам тази.
От 20г. гласуваме и все нищо не се променя към добро, а все към зло: как става това и защо.
Просто е комунистите и децата им ни правят прост номер.
Тяхна беше власта и те я направиха да е тяхна и сега.
Медиите са техни, партиите до една и ДПС също са техни и са създадени да им служат и осигуряват спокойствие.
Дори успяха да оплетат царя, което ми се струваше невъзможно.
Щом нещата назреят в дадена посока те създават нужната им партия или организация и пак овладяват положението и така докато ума ни го побира. Ако се появи някаква независима от тях партия, няма да види ни медия ни нищо и никой няма да разбере за нея и съответно да гласува за такава партия. Тоест те гадовете са предвидили почти всичко и Атака естествено също , даже когато враговете им са по-слаби и на тях дават по едно рамо и после ги смазват. От доста време си блъскам главата какво може да се направи, ама нещата са доста зле. Комунистите и другарите им от Израел, САЩ и Ес са се погрижили и за мозъците ни много добре.
Един от вариантите е да се правят неправителствени и неактивни политически организации независимо за какво, важното е хората да са организирани и така , като трябва да се даде отпор на тия гадници мръсни.
Друга моя идея е да има националистическа организация не участваща в избори и подобни. Тази организация да се занимава с културно-просветна дейност, както и да чества важните годишнини от нашата история. Разрасне ли се една такава организация ще даде неминуемо плодове оздравителни за българите и отровни за комунистите и децата им.
 Тукапроблема е че все нещата някак си се развалят и омърсяват и не се стъпва на здрави основи.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Sa6o Bikov в Април 25, 2010, 21:46:53
В България няма да се променят нещата. Единствената надежда е да се промени нещо в Европа. Тук сме на най-долно ниво.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: BulgarianBlood в Април 26, 2010, 01:08:04
Един от вариантите е да се правят неправителствени и неактивни политически организации независимо за какво, важното е хората да са организирани и така , като трябва да се даде отпор на тия гадници мръсни.
Друга моя идея е да има националистическа организация не участваща в избори и подобни. Тази организация да се занимава с културно-просветна дейност, както и да чества важните годишнини от нашата история. Разрасне ли се една такава организация ще даде неминуемо плодове оздравителни за българите и отровни за комунистите и децата им.


Именно! Организации са нужни на българите, за да могат да вкарат в правия път собственото си правителство.

А откъде комунистите(социалистите) имат толкова много пари?! Ако са крали, то не може ли и ние да откраднем отнякъде? От приятел, работещ в една софийска телевизия, собственост на Ирена Кръстева(ДПС) знам, че повечето телевизии в България изобщо не печелят, но се използват за пране на пари и/или биват поддържани от политически организации. Откъде тези организации имат толкова пари?!

Забелязвам същото и при вестници/списания. Много от тях работят откровено на загуба, но продължават да излизат на пазара, защото явно има определени хора, които ги финансират и явно го правят с цел да прокарват някаква политическа линия.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Thracian в Април 26, 2010, 02:15:35
Напълно подкрепям мнението на BulgarianBlood.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Мишок в Май 30, 2010, 19:20:04
Самото име е митично и в действителност няма таква икономика и такава демокрация.
Има на много ниско ниво, но на високо не я търсете нито икономиката , нито прослувутата демокрация на запада. Съвременната икономика на света, както и политическото устройствоесе диктува от силните на деня. Икономиката е полит-планова икономика. Тази икономика се налага как ? САЩ самолетоносачите и съветската сега руска заплаха я подаряват на света и то без пари . Ако тези две сили контролирани от евреи пожелаят от една разорена страна да стане нещо подобно на това на което му викат земен рай - ще стане, а ако пожелаят страната ще бъде тотално разорена и смазана, както е случая с България.
Следващ мит е за качеството на продукцията на тази икономика. Ами качеството и то е митично и много пъти новите продукти са с по-ниско качество от старите. Мит е и това че главното е печалбата. не е верно главното е прокарването на определена политика и рекламирането и.
например телевизиите могат да си удвоят и утроят печалбите от много предавания на теми, които обаче не изнаст на политиката на силните на деня.
Почтеноста на капиталистите при пазарната икономика също е тъп мит.
Пример нескафе: В Италия е с едно качество, а България с друго доста по-ниско, ама е произведено по лиценз на една и съща фирма.
Такива примери са и пастата за зъби, праховете за пране, сапуните шампоаните и мн. др.
Пазарната икономика ддемокрацията не понасяли комунистите - гаден и неверен мит , те пазарните капиталисти и демократи: обичат комунистите повече от всичко и комунистите обичат тях. Мита
за правата на човека - ха-ха няма такива права, ако човека не е циганин или черен, ама и такъв да е , ако работи и е почтен пак няма права.
Има и още много, ама кажете и вие някой такъв демократично - педерастки мит да се посмееме заедно.
_________________
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Мишок в Март 27, 2011, 20:58:05
- Кога някой ще даде на народа да направи наистина истински избор ? То ако беше така демокрацията щеше да е забранена.
- как може един слабообразован, циганин, швестер или извратен да гласува за това кой да ме управлява мене и такъв да ми избира политици ? Не е реално !!!
- не вярвам никой заради някаква идея да плаща предизбораната кампания на дадена партия. Плаща я за да крадне после, другото е за глупаци.
- не вярвам и защото  управляващ само 4 или 8г. си прави сметките от какво да живее и после и гепи та знае ли се.
- на кого му пука за държавата, нали е избран само за този мандат или и за още един, а и за повече да е: държавата не е негова. Примерно при царете не е така и мислят и за наследниците си.
- не вярвам и поради очевадните статистики че: демокрацията увеличава административния апарат, данъците и тормоза над хората.
Абе демокрацията е за наивници според мене.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Сосипатор в Март 27, 2011, 21:37:52
.....Абе демокрацията е за наивници според мене.

Според мене за никого не е, ама пита ли те некой?

(http://3.bp.blogspot.com/-RJphM1wlDDI/TXEloF8PvuI/AAAAAAAAASY/yi77Gt8dic4/s1600/democracy_will_come_to_you.jpg)

Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Нестор в Март 28, 2011, 11:39:19
За нас българите демокрацията си остана несбъдната мечта,дължим го на умелата лъжовност на бившата комунистическа върхушка и широкия и пропаганден апарат.Това не означава че като идеал съвсем да я отричаме,та тя съществува в редица страни и в различна степен.И без идеали не може,те са импулса,двигателя на обществения прогрес,без идеали бихме останали в тъмните векове.Демокрация не означава анархо-олигархия като тук. Забелязва се известно активизиране на формиращото се гражданско общество,протести и конкретни искания.Да ,може и така да се започне, като начин за натрупване на опит,но все пак трябва първо да се постигнат политически промени и чак тогава може да се мисли за постигане на други,за подобряване на живота.Политическата върхушка няма да позволи никакви икономически промени докато е на власт,тя по скоро би уморила народа от глад и мизерия,което и прави.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: опълченец в Март 28, 2011, 12:55:37
Демокрация никога не е имало истинска никъде, както и никъде неможа да се псотрои комунистическо общество. Дори ако приемем, че демокрацията в древна Елада е най чистия вариант, пак не излзиза, щото пак ограничен кръг от хора са имали пълноправни права.
От както се е сформирало човешкото общество винаги има управляващи и упрвавлявани. Така е във всичи периоди в развититето на човешката цивилизация.
Хората са равни само пред Бога, а на земята всеки е надарен различно с различни качества. Обаче смятам, че по надарените и съумели да си осигорят някакво властово, обществено - политическо или икономическо предимство трябва да имат социална ангажираност към народа и интесите на народа, дърйавата и нацията да стоят на челно място, макар че свовобдната инициатива и стремежа към печалба са предпоставки за прогреса, но пък какава полза от тоя прогрес когато големи слоеве от обществото е в незавидно положение.
Може ли нормален човек да е е щастлив и безгрижен, когато около него вийда страдание...
За мен само вярващия човек, християнина, няма да позволи успеха, печалбата да го покварят и ще има това уважение към иснтитуциите, тази лубов към ближния, която е в основата на нашата вяра.
Притежават ли тези качества днес властимащите или пък собствениците на едрия капитал, некоронованите крале на транснационалните корпорации и банките по цял свят, разпределят ли се благата по справедлив начин...?!
В днешното общество ако има демокрация то може да е само чрез референдуми по важните въпроси, засягащи нацията, иначе не би било демо - крация.
На добрата алтернатива би била конституционата монархия, но вярвам че никои нормален българин не би искал да го управляват кобургските издънки!
Остават комунизъм, анархия или пък някаква форма на военен режим като този на Франко в Испания или пък модела на марионетните хунти в Латинска Америка.
Едното сме го испитали, а пък за другото нито имаме условията и подходящите хора нито пък въобще е добра идея според мен...
Та значи демокрацията си остава най добрия възможен вариант, би било хубаво това общество с малко повече доза консерватизъм, национализъм и един по справедлив модел икономика, в който чистия капиталистически стремеж към печалба иу прогрес да е обърнат малко повече към хората, тоест да имаме капитализъм с едно по човешко лице, в който държавата активно да играе ролята си.
А пък най важно от всичко е вярата, православието!
ЗАщотот какъв е смисъла да имащ целия свят, когато загубиш душата си...!?
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Мишок в Март 28, 2011, 18:40:17
ВЯсъщност демокрацията е диктатура на определени хора крадещи държавата, и даващи пари за избори.
И в САЩ и навсякъде е така. Демокрацията няма никакви идеали, освен идеала на корупцията.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Сосипатор в Март 28, 2011, 19:35:40
Демокрация никога не е имало истинска никъде, както и никъде неможа да се псотрои комунистическо общество. Дори ако приемем, че демокрацията в древна Елада е най чистия вариант, пак не излзиза, щото пак ограничен кръг от хора са имали пълноправни права.
От както се е сформирало човешкото общество винаги има управляващи и упрвавлявани. Така е във всичи периоди в развититето на човешката цивилизация.
Хората са равни само пред Бога, а на земята всеки е надарен различно с различни качества. Обаче смятам, че по надарените и съумели да си осигорят някакво властово, обществено - политическо или икономическо предимство трябва да имат социална ангажираност към народа и интесите на народа, дърйавата и нацията да стоят на челно място, макар че свовобдната инициатива и стремежа към печалба са предпоставки за прогреса, но пък какава полза от тоя прогрес когато големи слоеве от обществото е в незавидно положение.
Може ли нормален човек да е е щастлив и безгрижен, когато около него вийда страдание...
За мен само вярващия човек, християнина, няма да позволи успеха, печалбата да го покварят и ще има това уважение към иснтитуциите, тази лубов към ближния, която е в основата на нашата вяра.
Притежават ли тези качества днес властимащите или пък собствениците на едрия капитал, некоронованите крале на транснационалните корпорации и банките по цял свят, разпределят ли се благата по справедлив начин...?!
В днешното общество ако има демокрация то може да е само чрез референдуми по важните въпроси, засягащи нацията, иначе не би било демо - крация.
На добрата алтернатива би била конституционата монархия, но вярвам че никои нормален българин не би искал да го управляват кобургските издънки!
Остават комунизъм, анархия или пък някаква форма на военен режим като този на Франко в Испания или пък модела на марионетните хунти в Латинска Америка.
Едното сме го испитали, а пък за другото нито имаме условията и подходящите хора нито пък въобще е добра идея според мен...
Та значи демокрацията си остава най добрия възможен вариант, би било хубаво това общество с малко повече доза консерватизъм, национализъм и един по справедлив модел икономика, в който чистия капиталистически стремеж към печалба иу прогрес да е обърнат малко повече към хората, тоест да имаме капитализъм с едно по човешко лице, в който държавата активно да играе ролята си.
А пък най важно от всичко е вярата, православието!
ЗАщотот какъв е смисъла да имащ целия свят, когато загубиш душата си...!?

+1

Подписвам се под това мнение!
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Мишок в Март 28, 2011, 19:54:50
Зам,ислете се: как човек може да знае кого избира ? Помните ли идиота Ж. Желев дето беше и уж философ ?
Какво общо може да има този тъпак с нормалните стремежи на нормалните хора ?
А беше и ненормален - дъщеря му и тя и се обеси, а и жена му една тъпанарка та мани мани.
Та като се сетих за този крайно грозен човек се замислих и дали демокрацията не е вид диктатура на подобни ненормални хора и май е !!!
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Мишок в Март 28, 2011, 20:01:10
Ето какво е демокрацията според този дисидент.
Владимир Буковски: Гейове и феминистки превзеха властта. Започна нова Оруелска епоха
Зад маската на политическата коректност се крие по-злобната версия на марксизма, казва дисидентът
Зад маската на политическата коректност се крие по-злобната версия на марксизма, казва дисидентът

26 Септември 2009

Светослава Банчева
Владимир Буковски. Снимка: авторката

С първото си посещение в България известният руски писател и дисидент Владимир Буковски разбуни духовете. Според Буковски, зад термина „политическа коректност“ се крие пъклен план за разрушаване на обществата, който бързо и успешно се реализира в световен мащаб от активистите на различни малцинствени групи – хомосексуалисти, феминистки, религиозни общности и др. Обикновените граждани стават жертва на репресивни закони, приети под натиска на малцинствените групи. „Налага се масова цензура, подкрепена от наказателното законодателство. За шега с хомосексуалисти може да те вкарат в затвора. Забележете колко бързо се развиват нещата в полза на репресиите. Започва някаква нова Оруелска епоха“, казва Буковски.

Владимир Буковски е роден през 1942 година и е убеден противник на комунистическата идеология от 14-годишен. Прекарва над 12 години в съветски затвори, трудови лагери и изправителни психиатрии (”психушки”), използвани от съветския режим като специализирани затвори. Въпреки репресиите, организира различни демонстрации срещу властта. Събира над 150 страници с доказателства за зверствата на комунистическия режим и успява да ги предаде на Запад, с което привлича вниманието на правозащитници от цял свят. Автор е на “Наръчник по психиатрия за инакомислещи”.
Юз Алешковски, заобиколен от почитатели. Снимка: авторката

През 1976 година Владимир Буковски е транспортиран със самолет до Швейцария, където е разменен за генералния секретар на чилийската комунистическа партия Луис Корвалан, държан в затвора от режима на Аугусто Пиночет. През 1977 година се среща с американския президент Джими Картър в Белия дом. Установява се във Великобритания, където завършва университета в Кеймбридж със специалност неврофизиология.

През 2007 г. е издигнат от руската либерална опозиция като кандидат за президент на Руската федерация.

Владимир Буковски посети България по покана на издателство „Факел експрес“, Нов български университет и Международната организация на франкофонията. Заедно с известните руски писатели и правозащитници - Юз Алешковски, който представи новия си роман “Предпоследен живот”, издаден най-напред у нас, и Олга Шамборант той взе участие в дискусия за политическата коректност. Ето откъси от неговото изказване:

„Събитията, на които отбелязваме 20-годишнина - крахът на Съветския съюз, разпадането по националности и републики - не ни изненадаха. Те се очакваха и Оруел правилно ги бе предвидил в романа си “1984 година”. Това, което се случи впоследствие обаче, бе неочаквано за мнозина. Вместо светът да осъзнае комунизма като страшен феномен в историята на човечеството на 20-и век, погубил стотици милиони по цял свят, станаха някакви нелогични неща.

Сякаш след приключването на Втората световна война, след краха на нацизма, политическият спектър на света се измести наляво. Това е донякъде оправдано – фашизмът и нацизмът се отъждествяват с десни идеологии (напълно несправедливо впрочем, но това е друга тема). Но рухва комунизмът и сякаш политическите настроения трябва да се преместят надясно. Нищо подобно не се случи. През 1992, 1993, 1994 година на власт в цяла Европа започват да идват леви партии и политици. Тоест, имаме ново преместване наляво, което е абсолютно необяснимо.

Надеждите от 1989 година – а те бяха много големи - не се оправдаха по никакъв начин. Промените бяха по-скоро козметични. Едни персонажи изчезнаха, но дойдоха други, произлезли от предишните комунистически величия. Властта пак беше обвързана с бившата комунистическа номенклатура, а разпадането на соц. държавите съвпадна с появата на нови утопични идеологии на Запад.

Кога се появи политическата коректност? Като международно явление това се случи в началото на 90-те години. Като движение тя съществуваше и преди. Моята първа среща с това явление беше, докато работех в Станфордския университет през 1983-84 година. Прибирах се в лабораторията си, а отсреща по стълбите слизаха две момичета. Отворих вратата и я задържах да минат, както бих направил пред всеки – мъж, жена, стар или млад. Те ме погледнаха с презрение и ми казаха: „Мъжко шовинистично прасе“. Учудих се много и не разбрах за какво става въпрос. Влезнах в лабораторията, разказах на хората там, а те започнаха да се смеят: „Това са хора от близкия университет „Бъркли“ – ми казаха. Там се раждат всички ляворадикални идеи и движения. От „Бъркли“ тръгна философията на студентската революция от 60-те години. Сега има някакво ново движение на феминистките, които смятат, че ние, мъжете, ги потискаме, като се държим с тях като с жени“.

После разбрах, че според концепцията на феминистките, жената е социална конструкция. Те са убедени, че ако всички мъже се държат с жените като с мъже, жените също няма да са жени, а мъже. Тоест, нашето поведение към тях ги прави жени. И колкото и да е странно, в този водещ университет на САЩ в края на 20-и век беше извършен следният експеримент (не знам кой им е позволил): взимали бебета от нулева възраст и ги отглеждали и възпитавали по еднакъв начин, независимо от пола им. Същата храна, игри, дрехи. Този опит, разбира се, не довел до позитивни резултати. На момченцата нищо не им паднало, а на момиченцата нищо не им пораснало. Както момчетата ги привличало оръжието, а момичетата – куклите, така си и останало.

Но това не спря тези жени, а напротив – още повече ги увлече да си мислят, че нашето поведение към тях като към жени, този стереотип, ги прави такива, каквито са, а именно – жертви на всичко мъжко. Тази концепция, възникнала в недрата на университета в Бъркли, потресаващо бързо се разпространи по цял свят. Приятелите ми от Станфордската лаборатория можеха и да се смеят през 1984 година, но буквално след 10 години тази безумна концепция, която няма никакво основание, стана доминираща в цял свят. Във всички университети бяха открити отдели за джендър изследвания. Според мен междуполовите отношения съществуват от милиони години и нищо ново не се случва там, но тези псевдонауки се разплодиха ужасно много и започнаха да изследват нашите мъжки грехове - ние не гледаме както трябва жените, не се държим добре с тях и т.н.

И нещата започнаха да наподобяват Оруел – не трябва да ги наричаме „мис“ и „мисис“, защото с това определяме съпружеския им статус. Появи се невероятното за английския език „miz“. Не трябвало да се казва „history” (история), защото това било „his story” (негова история). Новите езиковеди започнаха да се чудят как да нарекат жените, защото в думата „woman” (жена) се съдържа думата „man” (мъж). Измислиха някакви нови думи и ако не ги наричаш така, те обявяват за мъжка шовинистична свиня. Стигна се до абсурдното пренаписване на Библията, в която Бог е жена.

Аз едно време съм лежал в затвора с много луди и съм свикнал с тяхната компания. Проблемът е, че американското общество поема всяка нова глупост и я прави едва ли не задължителна за всички. В Америка конкретно, но и в Европа не по-малко, населението е невероятно конформистко. Трябва да се възприема за нормално всичко, което някой ти натрапва. За да бъдеш успешен в работата си, задължително трябва да си конформист. Това е един американски шаблон, който започна да се разпространява по целия свят много бързо като задължителна парадигма. Дори влезе в законодателството.

Феминистките движения заявиха, че мъжете са сексисти, че гледат на жените единствено като на сексуални обекти и следователно всичко, което може да има отношение към секса, трябва да бъде изключено от всекидневното общуване между мъже и жени. Флиртът беше наречен агресивно действие, насочено към угнетяване на жените. Затова сега в САЩ никой работодател не смее да разговаря насаме със своя служителка – задължително го прави в присъствието на поне един свидетел, в противен случай може да бъде съден за сексуален тормоз, да му пропадне кариерата и да му пострада имиджът в обществото.

По същия модел започнаха да налагат исканията си и други малцинствени групи – хомосексуалисти, цветнокожи, сектанти и др. Появиха се закони за т.нар. hate speech – език на омразата. Нещо, което много ми напомня за член 70 от Наказателния кодекс на Съветския съюз, защото дефинициите са неустойчиви. Аз бях съден по този член. Езикът на омразата може да се прилага към всяка проява на признаване на расови разлики или сексуална ориентация. Вие нямате право да признаете съществуващ факт. Ако публично го обявявате, ставате виновен за извършване на престъпление.

В Англия миналата година отмениха всички обществени прояви, свързани с Коледа, защото знамето на Великобритания съдържа кръста на Св. Георги (б.а. - червен кръст на бял фон) и това щяло да обиди мюсюлманите. Напомняло им за кръстоносните походи. Любопитното е, че самите мюсюлмани изобщо не изискват тези промени. Наблизо до моята къща има магазинче, в което продава мюсюлманин. Той беше изтипосал на витрината си знамето с кръста на Св. Георги, за да демонстрира, че няма нищо общо с това кретенско искане. „Аз нямам нищо против Коледа и флага с кръста на Св. Георги“, тръбеше той, но кой да го чуе…

Нещата стигнаха до такава цензура, че според мен в наши дни не би могъл да живее и да твори Шекспир. Повечето му произведения няма да могат да се поставят. „Венецианският търговец“ е антисемитизъм. „Отело“ - тук става въпрос за расизъм. „Укротяване на опърничавата“ - това е сексизъм. Дори една учителка в Лондон отказа да заведе учениците си на „Ромео и Жулиета“, защото според нея това било отвратително хетеросексуално шоу.

Започва да се налага масова цензура, подкрепена от наказателното законодателство. За шега с хомосексуалисти може да те вкарат в затвора. Във Франция налагат огромни глоби. Наскоро имаше случай - член на националната асамблея се пошегувал за хомосексуализма на неформална среща и го осъдиха на 20 000 евро глоба. При следващо провинение, предстои вкарване в затвора. Забележете колко бързо се развиват нещата в полза на репресиите.

Дали не става въпрос за хора, които натрапчиво карат целият свят да живее според техните идиотски идеи? Не - става въпрос за нещо много по-сложно. Имаше един философ – Херберт Маркузе от Франкфуртската школа. Неговите идеи сега се въплъщават в света. А те бяха много прости. Маркузе е ревизионист-марскист. Несъгласието му с Маркс е само в една точка – че Маркс смята за революционна класа пролетариата (това се видя, че не е вярно), а според Маркузе истинската революционна класа са различни малцинства. Изолираните случаи – това е истинският революционен елемент. Според Маркузе цялата патология трябва да бъде определена за норма, а цялата норма – за патология. „Едва тогава – пише Маркузе – най-после ще разрушим буржоазното общество“.

Тези активисти, които сега уж защитават правата на малцинствата – хомосексуалистите, феминистките и др. - изобщо не се грижат за своите малцинства. Също като Ленин, те ги използват като инструмент за натиск и контрол върху обществото. И разбира се, им причиняват много повече вреди и зло, отколкото на всички нас. В Америка жената на мой приятел преди 7 години основа движението „Жените на Америка срещу феминизма“. Започна с приятелки, а сега вече издават списание в тираж 2 милиона. Жените разбират, че феминизмът е срещу тях, той разрушава живота им, пречи им да изберат това, което им харесва, а не онова, което им натрапват разни активистки.

Тоест, ние имаме работа със сериозна идеология, която, под формата на политическа коректност, се опитва да разруши нашето общество. Активистите не се грижат за малцинствата, не мислят за правата им. Колкото са по-зле малцинства, толкова по-добре ще бъдат лидерите им - по-активно ще ги защитават. Но тяхната задача е да унищожат нашето общество и това е по-злобната версия на Марксизма.

Защо всичко това започна да изниква като от пробита бъчва с края на комунизма? Защо не се започна обратното движение? Много просто – за съжаление, не ни позволиха. Пред 1990-91 година аз бях в Русия и се опитвах да обясня на всички, че не трябва просто да приключим с комунизма – той сам ще свърши. Ние трябва да го осъдим.

Необходим е Нюрнбергски процес в Москва, който да доразкрие всички причини и престъпления, да разобличи философските основи на това страшно явление, което е унищожило десетки милиони наши съотечественици и стотици милиони по цял свят. Бяхме длъжни пред историята да го направим. Но не можахме да убедим тогавашните руски власти. От една страна върхушката разбра какво ще загуби с подобен процес, но в по-голяма степен - против това беше Западът.

Стотици телеграми бяха изпратени до Елцин от цял свят, в които се настояваше по никакъв начин да не прави такива процеси, да не отваря архивите, да не разкрива тези престъпления. Не само, защото целият свят беше обвързан с Москва (а това бе факт в много по-голяма степен, отколкото си мислехме), но и по идеологически причини. Един от лидерите на социалистите на Запад пише на Горбачов: „Крахът на социализма на изток ще доведе до криза на тази идея на запад, а ние не искаме това да се случва“. Затова през последните години от агонията на Съветския съюз Западът помагаше с всички сили империята да се задържи. Елцин получи 45 милиарда долара от Запад. Всички лидери го подкрепяха до 1991 година и ако си спомняте, той отиде в Киев да кандърдисва украинците да не се отделят от Русия. Това е пълен абсурд. Целият Запад спасяваше Съветския съюз.

И затова, когато рухна, въпреки усилията им, а ние имахме възможност да съдим тази система и да отворим всички доказателства за престъпления, Западът се изправи на задни крака. Натиснаха Елцин и той не го направи. Какво можехме да кажем на съда? Много прости неща. Че цялата мечта на интелигенцията за свърхсправедливост и равенство неизбежно приключва с празни магазини, с дълги опашки и с лагери. Не е възможна никаква утопия. Тя винаги води до лагери, защото утопистите за нищо на света не признават своите поражения. Така трябваше да се направи. Както Нюрнбергският процес доведе до дискредитиране на идеите на расизма, на евгениката и т.н., по същия начин процесът в Москва трябваше да дискредитира колективизма, социализма и утопията на социалното инженерство.

Натрапването на идеология на човека без неговото съгласие трябваше да бъде признато за престъпление. А това не стана. Затова сега ние плащаме и ще плащаме и в бъдеще. Стигнахме дотам, че в Америка избраха политически коректен президент, не защото има страхотен мозък или някакви невероятни идеи, а защото е негър.

Застъпниците на политическата коректност наложиха цензура. Те не ни удостояват с диалог. Аз бих спорил с тях и бих ги сразил за минути. Но не ме допускат. Въпреки че съм пълноправен гражданин на Великобритания, аз не мога да напиша статия или да публикувам книга, нито да участвам в обществен дебат, посветен на тази тема, защото такива дебати изобщо няма. Вие няма да научите от телевизията оправдана или неоправдана е политическата коректност.

Идеологията ни се натрапва. Аз нямам нищо против лудите, толерантен човек съм. Изкарал съм много години в лудница и единственото ми условие е да не ми се натрапват чужди идеи. Спомням си първия си спор със следовател от КГБ. Бях на 16 години. Той ме попита: „Защо така ни ненавиждате?“, а аз му отговорих: „Не ви ненавиждам. Аз не ви вярвам. Вие искате да изграждате комунизъм – добре, правете го. Но аз не искам. Мога ли да имам 2 квадратни метра, където да няма комунизъм?“

http://e-vestnik.bg/7218 (http://e-vestnik.bg/7218)
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Мишок в Април 02, 2011, 12:45:26
Тези дни разбрах какво всъщност е демокрацията на запад. Ако си правите ремонт на жилището не може вие да го правите, трябва да наемете опълномощена-оторизирана фирма да го направи ремонта. Даже една дупка нямате право да пробивате.
В България още не сме демократизирани, ама лека-полека напредваме.
За една дупка викаш фирма, скъсва ти задника и си готов.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Tiesto в Април 02, 2011, 16:39:04
Не един път съм казвал, че между циганин и политик разлика няма  :-D
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Атакиста в Април 02, 2011, 18:02:40
Демокрацията е ташак.
Евтин сандвич за малоумни глупаци.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Мишок в Април 02, 2011, 19:56:03
Демокрацията е ташак.
Евтин сандвич за малоумни глупаци.
Евтин сандвич, ма като го платиш на демократичната 5-ти по висока цена и не е евтин. А цената е такава , защото има бюрократичен апарат за издържане, а и треба данъци да се плащат та да има какво да крадат финансиралите кампаниите на демократите.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Tiesto в Април 03, 2011, 05:27:32
Дядото на Буш младши (той одъртя вече и той) умря от ядене на американска junk food Хамбургери и му правиха байпас на сърцето !

Какво ли нарежда сега Обама на Американските телевизии, рекламирайте Бъргър Кинг и Кока Кола и ги правете идиоти, то не че тука не е по-различно.

Българска телевизия вече не гледам, Euronews, CNN, Al Jazeera English и бай ти Жеков !

Нека през 2011 изчистим България от комунисти ! Георги Жеков обяви, че ще е президент

и ще върне Царство България !

Край на Нова Година с Първанов !

Георги Жеков - Иван Ланджев - за президнет !

Георги Жеков 15.01.2011 1 част (http://www.vbox7.com/play:cd4b93f5)
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Мишок в Април 03, 2011, 10:22:40
Тиесто Бушови бяха глупаци и то всепризнати. От сандвичи и кока-кола само се дебелее и после се затъпява. не може да станеш 200кг. и да продължаваш кока-колата и хамбургерите.
То май това е и символа на съвременната доста пошла демокрация.
А колкото до комунистите : те са завзели вече света и най-вече демократичният запад.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Tiesto в Април 03, 2011, 18:49:54
В това спор няма, в Америка в момента командорят тамошните жидовски комуняги Републиканците, а Обама от демократическата партия е само Президент и прави това което му кажат !

На изборите в СЕЩ, последните:

54% Републиканци
46% Демократи
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Мишок в Април 03, 2011, 18:57:58
В това спор няма, в Америка в момента командорят тамошните жидовски комуняги Републиканците, а Обама от демократическата партия е само Президент и прави това което му кажат !

На изборите в СЕЩ, последните:

54% Републиканци
46% Демократи
В САЩ има една статуя- на свободата. Подарена е от френските илюминати и масони на американските такива. Илюминати и масони са бащи на комунизма. Та такава е тази твоя демокрация - сатанинска.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: орикс в Април 04, 2011, 16:12:50
Дядото на Буш младши (той одъртя вече и той) умря от ядене на американска junk food Хамбургери и му правиха байпас на сърцето !

Какво ли нарежда сега Обама на Американските телевизии, рекламирайте Бъргър Кинг и Кока Кола и ги правете идиоти, то не че тука не е по-различно.

Българска телевизия вече не гледам, Euronews, CNN, Al Jazeera English и бай ти Жеков !

Нека през 2011 изчистим България от комунисти ! Георги Жеков обяви, че ще е президент

и ще върне Царство България !

Край на Нова Година с Първанов !

Георги Жеков - Иван Ланджев - за президнет !

Георги Жеков 15.01.2011 1 част (http://www.vbox7.com/play:cd4b93f5)
Тая шматка президент  :lol: :lol:
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Нестор в Април 04, 2011, 22:22:58
Напълно си е добре човекът,бил е близък с Илия Минев,затова е повече от сигурно че е антикомунист.Докъде стигнахме,облъчени от комунистическа пропаганда,да не можем да разпознаем малцината радетели за народни правдини.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Атакиста в Април 05, 2011, 22:18:17
..човекът,бил е близък с Илия Минев..

Убеден си ли?
Аз - не.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Нестор в Април 05, 2011, 22:44:16
Един българин,ти още атакист ли си? Ако да ,това ми обяснява неверието ти.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Мишок в Април 06, 2011, 19:46:40
От свои наблюдения заключавам че демокрацията е добра само за: сектанти, негри, евреи, цигани, швестери и тем подобни изроди, за нормалният човек е ад.

Защо за мене демокрацията е тъпа? А също и гласуването!!!
 В древноста не всеки е можел да гласува и прави демократичен избор - нещо за което демократичните медии си мълчат.
 Макар сега хората изпаднали в свинска гордост да се имат за по- умни от всички хора живели до сега : днешният човек си е глупак, с много знания но глупак за прости неща.
 Някога за хората е било ясно че: без специални познания за политиката, историята и въобще много неща - човек е неспособен да направи свестен избор. Макар демокрацията тогава да е действала доста по-добре от сега - накрая на всички им е омръзнало от нея и Гай Юлий Цезар я е закрил и е станал единовластен управник.
 Ето някои от основанията ми демокрацията да ми изглежда смешна и тъпанарска.

 Изборите :това е върха на тъпотията. Могат да гласуват всякакви и тъпи и умни, и не знаещи за какво става дума и педерасти и извратеняци и всякакви.
 Кажете ми как един циганин може да направи някакъв нормален избор, та той е толкова тъп че не знае и в коя година живее.
 Ами българин как може да направи избор. Тези дето гледат Листопад и подобни сериали са хора оглупяли.
 Казват да: имало образователен ценз при гласуването . Тука коментара е ха-ха-ха. Нима за Ж. Желев не гласуваха хора с вище образование, ами за Б. Борисов само с 8-ми клас ли гласуваха ?
 Избирането на тези двама дебила показва че образованието няма никакво значение.
 Номера с гласуващите цигани е страшно прост.
 Гласували били за кебабчета !!! И кой ви казва че после пускат която бюлетина са им казали почерпилите ги ? Кой циганин пусне, кой не пусне - циганските гласове не са важни. Важни са гласовете на българите, за това ги лъжат от медиите : гласувайте че иначе циганите и турците, като гласуват и ала бала.....
 Абе за да може човек да направи правилен избор трябва много години да е чел специализирана литература и да знае купища неща на купища теми.
 Е да , но обикновенните нормални хора нямат това време за четене на какви ли не книги. Те трябва да работят, да гледат деца и да подържат къщи, а не да забиват носа в книгите и нета. И така и правят и съответно не могат да имат необходимите познания за един смислен избор.
 Нека обаче приемеме че: цигани, старци гледащи сапунки, тъпанари и нормални хора могат да направят правилен избор и знаят как да го направят.
 И така явявам се за президент.
 За да чуете за мене ми трябва реклама, а за нея купища пари да платя на медиите. Тука вариантите са два. Да похарча няколко милиона, ако ги имам защото съм ненормален, или пък с цел да си ги върна после 10-кратно, или и за двете.
 От идеализъм никой не пръска пари за политика. Идеалистите ги дават на бедните и църквата паритеси.
 И така " гласувате за мене, а аз после ви окраждам , защо - за да си избия парите.
 Ако не съм имал мои пари съм взел от някого и после пък той си ги избива.
 Какво се получава : демокрацията произвежда - генерира корупция.
 Да предположиме обаче че аз и спонсора ми сме ненормални, тъпи, наивни и залухави. Даваме си парите, печелиме изборите и управляваме. Да но само 4г. и след това да ни няма. Дори и да не крадеме, ние знаеме че сме временно и после си отиваме. Е дали ще се грижиме, като за бащиния а ? Не вярвам, колкото и да съм луд.

 И така изложих трите слаби места на демокрацията:
 - способноста на гласоподавателите да гласуват.
 - генериращатасе още при предизборната кампания корупция
 - и временното заемане на власта.
 С една дума спокойно мога да кажа - демокрацията е за глупаците и те да вярват в нея и изборите.
 В реалноста въобще няма никаква демокрация . Определени хора по света държат големите пари и те диктуват нещата и в политиката и в икономиката.
 Да не си мислите че запада е демократичен и свободен ?
 Вече дори кафене не може да си отвори човек тука: изискват се толкова разрешителни че край нямат. Не можете да работите и такси, патента струва куп пари. Въобще частната инициатива е сведена до минимум. Там където е останало нещо от миналото: кризите го поправят. С една дума имаме истински народни републики, пред които някогашните бяха направо свободни.
 Демокрацията се превърна в жестока диктатура на свръх-богатите над нормалните хора.
 Абе тя демокрацията , ако беше убава , нямаше медиите да ви надуват главите да гласувате на всяка цена.
 За разнообразие обаче пускат и палячовци от рода на алтернативният кандидат Св. Витков : пънкар, тъпанарин с голямо самочувствие, каратист естествено и другар на другаря Б. Аспарухов.
 Айде бегом към урните че: цигани турци и китайци, както и извънземни ще гласуват.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Мишок в Октомври 20, 2011, 18:37:49
Дойде демокрация, но место някаква свобода нещата станаха по-зле и от времето на комунизма и така е по цяла Еврропа.
- сини зони
- дни без атозамърсявания
- паркоместа за някакви инвалиди, които са по-малко от въпросните места.
- задължителни нови думи за цигани, негри и педерасти.
- обувки с железа да ти строшат краката дори и за готвачите.
- каски за мотористите
- каски за велопедистите : това още го няма, но ще дойде.
- съд за това и глоба за онова и пак съд, лихви и глоби.
Ебахти демокрацията за какво ми е ? В Гърция даже са задължени да гласуват - представете си.
В БЪлгария полицаите , ако облекат военни униформи ще е точно, като военно положение - толкова са много.
А и паспорти за кучето и котката да имате.
- като се появят нови номера за колите или документи - да ги сменяте веднага, понеже така е измислил някой си ненормален бюрократ.
За бизнеса да не говориме : имах толкова много документи по фирмата че бяха високи един метър и , като дойдеха данъчни не знаеха, кое за какво е.
Демокрация, ама демократичното право да се носи оръжие и човек да се защити го няма. То въпроса е лесен за решаване - един нож, достатъчно е ефикасен да заколи 3-ма мангали и повече.
Та нещо не ми харесва тази демокрация и предпочитам всякакъв режим.
не знаете обаче още как е в Европа - тия направо са откачили.
- вдигат коли.
- заплашват с писма
- глобите са космически, дори за тяхният стандарт.
- правилата са безброй - край нямат.
- хората са като парализирани от стрес и шок.
Ае да ви е честита демокрацията .
Демокрация на тормоза и терора. И все гражданите са виновни и нямат право на нищо.
_________________


Ето расъжденията на един обикновен италианец във връзка с еко-ограниченията за центъра на Милано.
 е като си платя и влезна в центъра не се ли замърсява вече въздуха ? Ако не платя се замърсява, като платя вече не.
Правят ни на ненормални.Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: killed_by_death в Ноември 03, 2011, 11:17:59
Това, че окепазихме демокрацията, не означава, че тя ни е крива като форма на управление. Същото ще бъде и с друг строй. Някои познати постоянно разправят и за капитализма как бил виновен за всичко и трябва да бъде премахнат. Това, че капитализма се е изродил след време, не значи че частна собственост и инициатива не трябва да има, нали? Та така и с демокрацията-ако говорим за тази псевдотолерантност, която се налага в последните десетилетия и унищожава европейските нации, да, определено влияе негативно тази "демокрация". В същото време трябва да си доста глуповат за да отричаш разделението на властите, например.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Мишок в Ноември 03, 2011, 13:39:28
Това, че окепазихме демокрацията, не означава, че тя ни е крива като форма на управление. Същото ще бъде и с друг строй. Някои познати постоянно разправят и за капитализма как бил виновен за всичко и трябва да бъде премахнат. Това, че капитализма се е изродил след време, не значи че частна собственост и инициатива не трябва да има, нали? Та така и с демокрацията-ако говорим за тази псевдотолерантност, която се налага в последните десетилетия и унищожава европейските нации, да, определено влияе негативно тази "демокрация". В същото време трябва да си доста глуповат за да отричаш разделението на властите, например.
Ми то демокрацията е това. В нея винаги една или друга организирана група започва да налага ценностите си. В днешният случай световното еврейство.
Колкото до капитализма - да провалил се е , но частна собственост е имало и преди капитализма.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Мишок в Ноември 04, 2011, 09:36:43
Алтернативата на демокрацията е абсалютната монархия или който и да е вид диктатура.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: shefa27 в Януари 30, 2012, 15:24:54
Демокрацията има много недъзи, но има едно страхотно предимство пред другите форми на управление. Тя е естествения проводник на изградения ред, съдейства за развитието на обществото. Дава свободата, от която се нуждае всеки. Но когато е нужно да се промени световния ред, да се стигне до революция в мисленето на хората, това няма как да се реализира с демокрация или в повечето случаи се оказва така. Помислете колко пъти е бил променян световния ред и то е ставало по време на диктатура, а не по време на монархия или демокрация. За жалост диктатурата, както често попада в безжалостни и алчни ръце, довежда до крах на обществото. Когато обаче е в силни ръце, нещата са съвсем различни.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Boitev в Март 15, 2012, 19:06:14
Демокрация не би могла да съществува в едно голямо общество като сегашното, където почти всеки гледа да припечели нещо или по-възможност да измами другия... При демокрацията всеки трябва сам да си да си управлява живота, а много малко хора всъщност им пука за това сега при положение, че има по-забавни работи... Сега няма демокрация това е ясно, просто едната диктатура е заменена с друга, но това е нормално в природата . По-силните управляват по-слабите, но защо някакви неуки и необразовани хора да управляват специалистите не ми е ясно и явно системата им куца много, защото ако това продължи още дълго и България явно ще се затрие. Не може по-слабите да управляват добре по-силните без да им спират развитието! Без обществена заинтересованост всеки от управляващите ще си прави каквото си иска. И не те са виновни, а хората който не правят нищо са виновни! Образовайте се малко. С бой и терор нищо няма да се постигне, а и да се постигне с какво то ще е по-различно и добро от сегашния строй? Ако някой те предизвика да, но просто да пребиеш някой човек на улицата защото е циганин? Има много българи, на които им е дадено това благо да са българи, а те го използват за да са животни. Сигурно се повтаря с някое предишно изказване знам, но докато не се постигнат резултати трябва да се говори и то не само при инсайдерите... Да живее България
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Нестор в Март 16, 2012, 20:41:41
Въпроса е първо знаем ли какво е демокрация. Колкота и да е чудно,такова  нещо у нас досега не е имало.Преди 1944г. е било монархия,въпреки наличието на народносъбрание и можем да го наречем конституционна монархия.За комунизма няма какво да говорим,народа беше третиран като рая.Сега не е по-различно,само се имитира по-усърдно,но вече демокрация стана мръсна дума. В чиста форма демокрация не съществува никъде и едва ли е възможно.Зависи от съотношението на властта,която се упражнява от олигархията и от представители на плебеите.В древния Рим е било постигнато равновесие и с това до голяма степен се обясняват успехите на републиката.В НАШЕТО ОБЩЕСТВО МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА ПОСОЧИ какви форми на граждански контрол има,пряка демокрация един вид? Няма такива.Всичко е в ръцете на олигархията,пряк наследник на червените комунистически терористи и сталинистки дерибеи.Що за демокрация е това?Те се усетиха накрая и спряха да я повтарят до втръсване,видя се ,че е било гигантска заблуда  за българския народ за да бъде напълно ограбен и обезправен.Управляващата прослойка умело лавира в политическите дебри и не дава пиле да прехвръкне,никаква възможност да не остане за защита на основните граждански права и свободи.Фасадната демокрация неминуемо се изражда до открита диктатура,нещо което наблюдаваме при фатмашкото гербаджийско управление.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Нестор в Април 08, 2012, 21:14:20
Степента на демократичност се свежда до собствеността на средствата за производство.У нас собствеността остана в ръцете на червената аристокрация и затова наченките на демокрация бяха бързо потъпкани.Може ли един безимотен гражданин да упражни правото си на глас ефиктивно?Очевидно не може.Затова след 1989г. комунистите се погрижиха да не се проведе действителна равноправна приватизация,нито реално връщане на земята на бившите и собственици.Или за да се откажат хората да я обработват,върнаха им я без машини и инвентар,на отдалечени и неплодородни места.Само и само за да откажат собствениците да я обработват,да се кооперират и да станат независими.Вместо това устроиха свои хора за арендатори,които да печелят като сеят предимно житни култури,при това с нищожен брой работници.На реалните собственици се подхвърля жалка рента,колкото да  не е без хич.Успоредно с тези процеси се изкупува земя от чужденци.Изобщо формулата е твърде проста.Демокрацията е право пропорционална на собствеността у населението и обратно на натрупването на собственост у аристокрацията.Това е толкова очевидно.Кой наистина гласува и как се броят гласовете,защо няма народно представителство?Който има пари и имот,той има възможност да си защити интересите,народа ги няма и интересите му остават само на книга.Не се ли промени това положение,само ще си говорим за демокрация и ще затъваме в латино-американска мафиотизация.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Sturmmann в Август 31, 2012, 01:31:05
Формулирах следното: както има различни професии и всеки член на дадено общество извършва една от тези професии и съответно допринася с неговия труд, така и професия политик съществува и определен брой хора от нацията трябва да извършват тая професия. Тоест за всеки си е отредено място, в зависимост от възможностите и интересите.

А демокрацията - народовластието е като да си работиш една професия, но да трябва да изпълняваш и друга професия, дори и да  ти е несвойствена. Виждаме как някои хора не могат да си организират семейството, а искаме да взимат решения, касаещи милиони души. Дали имат нужната информация за да взимат многообразни решения? Дали имат времето да се запознаят с нещата? Демокрацията е напълно несъстоятелна, да не говорим, че е направена за малки общности. Представителната парламентарна демокрация също се е доказала като анти-народна. Повечето влизат в парламента и си гледат живота. Явно липсата е на фундаментално ниво, още при формирането на индивида. Ако тогава не е индоктриниран в любов към нацията, то надали и решенията му като политик ще бъдат в името на народа.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Петкан в Август 31, 2012, 17:02:24
Демокрация създадена от комунисти е като къща без темели.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Крум Страшний в Февруари 24, 2013, 09:47:26
https://www.youtube.com/watch?v=pv6pd3f2PTc
Демо/но/крация

Клипът не е мой! Либералната демо(но)крация в 2 минути!
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: april_z в Март 08, 2013, 14:44:25
как се управлява в една демокрация? :mad:

правителството прави закон и го внася в парламента да го одобрят. това е начин на работа в парламента.

какво означава това? на правителството са им нужни депутати демек представители които трябва да бъдат от тъпи по тъпи без грам акъл за да гласуват както е волята на правителството.

демек важно е правителството. и там е работата кой го назначава. и то се назначава от силите които дърпат конците. това е демокрация. и заради това ние избираме 240 простаци. никой умен няма да иска да бъде избран щото той ще мисли за последиците от тея закони. а на прост човек не му пука кви закони се внасят то това му е работата да ги одобрява.  :mad:
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: april_z в Април 28, 2013, 16:07:45
как се управляват хората в днешно време?

всяка държава я страх от собственния си народ. заради това тука се подкрепят циганите да сеят хаос срещу българите. така българите да не могат да възстанат срещу властта.
новия хит е да се предпочита ислама пред християнството пак с целта българите да не възстанат срещу властта.
родното население се цели да бъде робски подтисната като се забрани критики срещу друга малцинственна група. така се разиграват българи и цигани и турци , всички да се карат един с други за да може властта да не се безспокои от своето заробено население. така е по цял свят.

за власта обаче е жизнено важно да създава и хаос в съседни държави. така съседните държави да не им дойде на ум да нападнат и тяхната държава. така че демокрацията е най лесния начин робството в дадена държава да не спира а да е за век и веков затвърдено. демокрацията е най робската система измислена някога от властта.
защото винаги може съседна държава да подкрепи опозицията да дойде на власт и да отслаби едикоя си власттна структура.
пример ББ дойде на власт. и сега нашите комшии всички се целят този силен политик да бъде сменен с по слаб. това е демокрация да могат съседите да манипулират и да се създаде един отврат в хората за самата държава и за самата власт.
човека при демокрация е най незащитен. при силен владетел например можеш да се оплачиш на него. но при една съдебна система на кого да се оплакваш? там съдии се водят от закони които обслужват робството. никой не пази човека от държавата а точно обратното човека се надява на държавата да го пази от самата държава което е едно противоречие в себе си.

демокрация е най робската система , защото безморална. основана на закони които имат само една цел запазване на структурата на държавата. която за да оцелее се нуждае от роби. от нищо друго.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: april_z в Май 01, 2013, 19:24:12
четох нещо та да не изостанете умственно и вие да ви го споделя .  :mad:

защо исляма е нужен на сегашните държавници. по цял свят.?
защото исляма е патриархална система и всякакви намеци тази патриархална система да бъде премахната трябва да бъдат спрени. сегашните бедняци квито сме българите сме склонни да се молим на милост. но в патриархата милост няма. държавата като представител на патриархалната система от насилие върху хората има очевидно проблем с това възхваляне на убииствата и генериране на завист злоба в населението.

обаче особенно по време на избори се възхваля злобата между хората.

помните ли кво каза бб по рано, че се надява зависта на хората между един друг да генерира силата у българите да тръгне икономиката на горе. демек да се дигне консумацията на всичко чрез злобата. патриархата сее злоба. най добрия представител на тая система са исламистите. от най малко 1500 години насам. ислама е измислен за да заплашва милостивия християнски свят.

той произтича от суровия горещ климат в арабския свят. там където бедноста поражда зверове, бедуини престъпници и обири. този свят е злобен поради бедните природни дадености. от както намериха петрола се промени тамшното съществуване но културата от векове насам все още е войнственна.
та липсата на тази войнственност в природно богата европа  е била проблем за патриархата. и затова се е нуждаела европа от външни заплахи за да сее смут в европейското население.

демек османската империя е била нужна на европа да плаши своето население от прекалена милостивост и да сее омраза не само срещу муселманите ами и срещу един други в европата. защото злобата е тази сила която съхранява патриархата и насилието в европа.

сегашните предизборни програми възхвалят милостивоста справедливоста но дойде ли дадена партия на власт веднага се захваща тази власт да сее омраза срещу другия. бб плюе станишев и доган. демек изборите се явяват един вид създаване на нови врагове, без които държавата и патриархалната власт неможе да съществува. заплахата е нужна на власта за да показва на хората че са застрашени от еди кой си и поради тази застрашеност трябва да понасят и за в бъдеще тешките лишения и мизерията за в бъдеще. демек да си останим роби.

държавата просто неможе да си позволи да съществуват в нейното владение свободни хора които да не са застрашени от власта. без вътрешни врагове държавата ще се разпадне поради нежелание на хората да робуват. но щомто има вътрешен враг, тя държавата може да мобилизира хората и да им покажи целта за която си струва да се бориш и да продължаваш да робуваш.

демек демократичната уж смяна на власта има за цел държавата постоянно да генерира вътрешни врагове. и така да поддържа робството в държавата.

сега бсп и нфсб плюят герб щото били алчни и несоциални.
при бай тошо кумунизма имаше нужда от опозицията която мразеше кумунизма за да покаже на населението че има враг който застрашава държавата България. и против този враг който се състоеше от фашисти и земевладелци трябваше да се строи социализма. но след като системата кумунизъм фалира се обърна заплахата. сега изведнъж стана кумунизма заплаха а капитализма беше новото цвете за мирисане. и пак си останахме роби на държавата България.

и сега пак искат да не вкарат в обратния строй за да има нови злобари които да генерират омраза и убииства между българите. че иначе това чудо държава няма бъдеще.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: april_z в Май 01, 2013, 20:33:03
помните ли как енчев през зимата приканваше хората да не плащат данаците си и да бойкотират държавата? я си преставете тея от нфсб влезят във парламента и във власта дали енчев пак така ще преканва хората да спрат да плащат данаците си.
бившите ченгета на скат искат като овцете да не насочат един към други да се трепиме.

държавата е злоба и мотото не е съединението прави силата. ами злобата зависта прави силата за държавата за сметка на хората.

и мотото на тая държава е лъжата  , както не може да бъде друго. ако съединението е добре за държавата ? защо законите са така направени и икономиката е зависима от злобата между хората?

най злобната система измислена някога е държавата.

проблема е че човек не може да избяга от тая гад държавата. защото е прекалено зависим. това го схващат пенсионерите. това го схващат работещите. това е огромен проблем. и изведнъж ако я няма тази гад държавата сме поставени пред огромен проблем. ние не можем да оживеем и една седмица без да станем канибали. нашето бъдеще е канибализъм. защото сме отдавна привикнали към канибализма.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: april_z в Май 04, 2013, 13:55:28
днешното шоу на солаков беше гола вода. и тъй като нищо не научих да пишим за злобата която нанася държавата върху хората.  :mad:  моята любима тема.

държавата ражда семейството от един мъж и една жена , основата на злобата. преди това е царувал родът. род от много поколения от една кръвна група. в държавата родът се разцепва. и жената е принудена да бяга от своя род и да създава с некой си мъж друг род от нищото. това го наричат днешно време семейство.

това си е пълно престъпление което държавата изисква от жената днешно време. да избяга от своята сигурност от своя род за да създаде с некъв чужденец нов род. като чели това е лесно осъществимо и изобщо възможно.

ето защо в българския речник също не се уважава това нещо бракът, уважава се родът на жената но не и родът на мъжа. мъжа е съмнителен казват му зет. той е разцепника който е и предателя той е шпионина и сее смут в семейството. най лесно забележимо е когата родът на жената обвинява мъжът , че не се грижи за жената си ами се контролира от другия род на който той принадлежи. например че мъжът се командва от сестра му или майка му. и е по загрижен за тях от колкото за новото си семейство. заради това тя се нарича свекърва. и е мразена от жената на мъжа.

това само потвърждава , че цялото това ново създание брак е изкуственно възможно чрез насилие.

насилието да се произведе това нещо брак е държавна политика(патриархална). бракат е първата стъпка към унищожаване на родът и сеене на смут в обществото, което е най важната цел на една държава. но българската традиция е запомнила тази несправедливост и назовава хората с истинските имена.
което показва антиробския характер на българския език.
законодателството в държавата е направено в полза на жената. в ощърб на мъжа. той поема всички товари и задължения а на жената се възлага да се грижи за детето. така се обръща обществото в едно каращо се в постоянни скандал живеещо общество. ето защо жените обичат да слушат скандалите на богатите за да се смирят че и другите зле живеят и така да се примирят с робския и несправедливия начин на живот.

щомто и богатите се карат и развеждат това тогава те го смятат за природен закон и си мълчат. това е робския характер на държавата.

така че сега като фалира държавата , фалира не само държавата ами и всички от нея насилственно създадени сформования. една от които е бракът.
че държавата фалриа се вижда от разпадащите се бракове. от отказа на държавата да се грижи за своето старо население. тази точка е залегнала в задълженията на родът, тоест да се грижи за своите родители и старци.
това безразличие към старото поколение показва една черта от една фалираща държава която не е в състоявие да изпълни ролята на родът която тя се опитва изкуственно да изпълнява. но поради начина по който е създадена тази структура държава , а тя  е по насилствен начин се оказва и причината защо държавата в крайна сметка фалира.

този фалит се характеризира от старото население като загуба на морал. и пренебрегването на старите спрямо малцинства , гейове и прочие.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Мишок в Март 29, 2018, 13:32:34
Някои още вярват че има демокрация на запад. Има , ама само относно плащането на глоби и изсмукването на всеки евро-цент от хората.
Тук всичко е ограничено и отварянето на някаква активност е почти невъзможна, освен тази с продажбата на наркотици, но там е страшно.
Например:
- броят на такситата  е ограничен, а разрешителното струва над 150хил. евро !
- за да отворите туристическа агенция, която не се знае дали ще върви пак над 100 хил.
- за кафене - 150хил. трябва да купите направо активността - фирмата, иначе нямате шанс да извадите разрешителните.
- за ресторант - същото.
Въобще за всичко има ограничения и няма никаква свобода на пазара.
Преди нова година детето имаше обриви: записахме му час при лекаря за чак след 30 дена, то за това време ще се изрине и оправи 5 пъти. Отидохме на частен лекар , даде ни за след 25 дена. Така е защото са ограничени и няма конкуренция. Същото е със зъболечението: скъпо, бавно и некачествено. Даже са развили дентал туризъм.
На всякъде на запад са ограничения за всичко и всички. Олигархията им и политическата класа са окупирали печелившите неща и  както у нас, за обикновеният гражданин само - трудните и мъчни работи са оставили, а даже и това няма.
Да можеш да си говориш, каквото искаш, ама не и по телевизията. То и у нас през комунизма си говорехме , каквото искаме и чак 90-та г. разбрахме че за това вкарвали в затвора, а то били нагласени техни агенти.
Ако си отворите фирма, данъците са такива че няма смисъл да се напъвате, ако обаче не я затворите както трябва, а е направено да е объркано - става страшно. Един румънец мой познат имал фирма, не я затворил, както трябва и му блокирали банковата сметка. Попитал колко дължи да ги плати и да му я отворят, казали му - 148 евро. Този казал - добре бе вземете ги от сметката и готово, но онези му пояснили 148 хил. !!!!!!!!!! Тук на запад е пълно с хора дължащи огромни суми на агенцията по приходите и на практика са като преследвани от тоталитарен режим, не могат да правят вече нищо.  Въобще финансовото преследване е навсякъде и то с измама от страна на държавата, която работи за олигархията и политическата класа.
Та свобода от ЕС не чакайте. Има свобода само за : наркоманите, престъпниците, пияниците , извратените и ненормалните. За тях е добре понеже тормозят нормалните хора и им дават леки присъди.
Даже у нас макар да няма вече пари, има повече демокрация от ЕС. Ама няма да е за дълго.

Бел. мод.: Редактирах заглавието на темата, беше написано само с главни букви, което означава крещене. Избягвай занапред да пишеш заглавия на теми само с главни букви!
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Panzerfaust в Март 29, 2018, 14:21:12
Лицензите, за да упражняваш даден бизнес, са гарант, че покривайки условията, този който го отваря, ще може да се справи и да обслужва адекватно клиенти, контрагенти и фиска. Ти какво искаш? Всеки скъсаняк, примерно някоя форумна мишка с хайдутски уклон, дето е проста охрана и има 1000 евро на кръст, да си отвори туристическа агенция ли? :mad: И като пропищят клиентите, щото ще ги зарежеш на някое летище или пред някой хотел, като пропищят контрагентите, щото ще ги завлечеш, накрая прецакаш държавата с данъците, какво? Гледай си пазвантството, Мишок, икономическите регулации не са за всяка уста лъжица. Разбирам аз да говоря за тях, че пряко ме засягат, ама ти? Чул бил от някакъв скъсан мамалигарин нещо... :mad: :mad: :mad: Божке...
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Мишок в Март 29, 2018, 14:26:20
Лицензите, за да упражняваш даден бизнес, са гарант, че покривайки условията, този който го отваря, ще може да се справи и да обслужва адекватно клиенти,
Тука разрешителните са само гарант за монопол, а обслужването е под всякаква критика. Например да се хване такси, никак не е лесно, те са претенциозни, нагли, не спират на махване и т.н. За зъболечението вече обясних, имат си измислен зъбен туризъм и така си решават въпроса.
чул бил от някакъв скъсан мамалигарин нещо... :mad: :mad: :mad: Божке...
Хм, мамалигара е доста по-заможен от тебе. Гардиробът му струва, колкото ти с целият ти имот, няма обувки под 300 евро, ама това е друга тема. А за подобни случаи всеки ден се чува по телевизията. Освен това постоянно говоря с хора и се оплакват здравата. нещата са страшни. Имаше даже някакъв дето дължеше над 22милиона евро от глоби. Даже наскоро премахнаха частната ЕКО-Италия от приходите на страната, понеже ограбваха народа и имаше скандали. Но ти явно от България знаеш повече от мене за това как е тука.
Жестоката истина е че при комунизма имаше повече демокрация.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Петкан в Март 29, 2018, 18:46:29
Цитат
Жестоката истина е че при комунизма имаше повече демокрация.

И в какво се състоеше тази демокрация?
От кои световни лидери беше призната тодорживската "демокрация"?
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Мишок в Март 29, 2018, 19:55:25
И в какво се състоеше тази демокрация?
От кои световни лидери беше призната тодорживската "демокрация"?
Състоеше се в това че имаше свобода. Сега няма свобода и трябва само да се плаща. О забравих има свобода за циганите и хомо-сексуалистите. По времето на комунизма имах фирма и всичките ми документи бяха 4-5 страници, при демокрацията преди да напусна страната документите бяха над 30см. дебелина, такава свобода има. Какви световни лидери, та те до един са масоно-сатанисти. За тебе са важни масоно-сатанистите ли ? За нас българите не са важни.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Мишок в Април 02, 2018, 14:15:06
Прав е Сироус,целия този икономически гнет назапад , а вече и тук ,няма нищо общо с демокрацията.Така ли се грижат за демоса,да го острижат,като овца!? Красота  искат и правдини на ужким,то си е чиста демагогия,ама насила хубост не става.
То на запад няма отдавна демокрация. Има хитра диктатура на ненормалността и извратеността. Живея и ги виждам добре. Охранявал съм бизнес симпозиуми , където билетите са по над 1000 евро за най-тъпото место и до около 7 хил. за ВИП местата. Не знаете и не можете да си представите на какви глупости и учат, направо не е за вярване. Все едно сте в лудница. И така се обучават кадрите на фирмите им, после правят мазало, където минат и така.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: Мишок в Април 04, 2018, 22:04:58
И свобода на престъпниците и издивелите цигани.Освен ония двамата,дето ги изтърваха от софийския затвор, имало още над хиляда издирвани катили,т.е. осъдени.Пуснали ги с готова присъда от съдебната зала, а после ги няма.Демократично е някак си,да ги пускат под парична гаранция,подписка,домашен арест,условни присъди ,липса на смъртно наказание и пр. екстри,а ,да не пропусна условията в затворите,също либерте.Има нещо дълбоко сбъркано в тая система,дълбоко заложено,може би исторически предопределено.След като ни управлява 27 г. червено-синьо-герберската мафиотска сбирщина,чудно ли е сегашното положение.
Демокрацията подпомага ненормалните престъпници, така е по цял свят. За нормалните хора е диктатура на престъпността и ненормалщината.
Титла: Re: Има ли демокрацията алтернатива?
Публикувано от: vailen в Април 07, 2018, 08:12:51
Всеки обществен строй загива от собствените си противоречия - това са го забелязали Платон, Макиавели, Маркс и много други. - и подготвя почвата за следващия политически строй. Такова нещо като идеален политически строй няма - няма. Всеки строй си има своите предимства и недостатъци. Идеалният политически строй е само в главите на политическите "червени бабички" и в устите на нагаждачите, мошениците и политиците.
Цитат
Идеалната държава е точно копие на божествената идея за държавата. Това е въплъщение на най-висшата идея. Двете основни взаимносвързващи се начала, на които се уповава идеалната държава са:

Управление на мъдрите (Софокрация)
Действие на справедливи закони
Основното е стремежа към "евмония", т.е. хармония в законите. Според Платон „Философите трябва да бъдат царе, или царете философи“.