България и българите > България

Бандитска Варна управлявана от ТИМ, ГЕРБ, ДПС, а доскоро и от БСП

(1/7) > >>

HighVoltage:
С любезното съдействие на:
Община Варна
Проститатура Варна
МВР Варна
КАТ Варна
Районен съд Варна
Административен съд Варна
и всички знайни и незнайни субекти превръщащи красивия ни град в корумпирана кочина. Без всекидневните им усилия да мачкат и тормозят обикновения гражданин тези новини не биха стигнали до вас.

Само в БЛИЦ! Морската градина на абсурда, или раят на БМВ-тата Шофьори, пистата е ваша, карайте, правете гонки, джаскайте – и дърво да ударите – то ще е виновно

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/analizi-i-komentari/samo-v-blits-morskata-gradina-na-absurda-ili-rayat-na-bmv-tata_news509840.html


„На 01.05. т.г., около 14:20 часа, в гр. Варна, в района на Приморски парк, е възникнало ПТП. 68-годишният водач на велосипед Н.Д. от Варна, при преминаване от дясна в лява част на алеята, се блъска в преден десен калник на Л.А. «БМВ» с водач Х.Т., който го изпреварва. Вследствие на инцидента велосипедистът получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота.“ Ето така в официално съобщение полицията във Варна описа случая, при който Никола Дуков в почивния 1 май бе пометен от джип на алея в Морската, докато е на велосипеда си.

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/analizi-i-komentari/samo-v-blits-morskata-gradina-na-absurda-ili-rayat-na-bmv-tata_news509840.html

Виновният е той – за това, че не позволил на БМВ-то да го изпревари, че не карал близо до бордюра, че се бил „отклонил от дясната част на платното за движение в лявата, без да се съобрази с преминаващия от лявата му страна в попътната права посока лек автомобил БМВ Х5 с рег. Номер В8220НА и се блъска в предната му дясна страна“. Платна, бордюри, въображаеми маркировки… И тенденциозни изказвания на пътния полицай, написал акта – че Дуков бил карал на „зиг-заг“ по „правомерен път“, че нарушил правилата, че блъснал клетия джип, който от толкова метри се бил опитвал да го изпревари безопасно, ама не можал… Всичко това е „установено“, „доказано“ чрез думите на шофьора на джипа. Без да е имало един свидетел на ПТП-то… Секирата на ЗДвП се стоварва с цялата си мощ върху недобросъвестния и нагъл велосипедист. Шофьорът на джипа е невинен, жертва. Никъде не се говори, че става въпрос за алея в Морската градина, че на нея бордюри няма, а само огради, че задният трябва да пази предния, че все пак става дума за велосипедист, че този велосипедист можеше да е дете… което, ако недай боже, беше на мястото на Дуков, също би следвало да понесе цялата строгост на закона – да му бъде написан акт, понеже не се е движило в тази лента на алеята, а в онази, че е попречило на дадено моторно превозно средство да го изпревари безпрепятствено… Съобразно официалното съобщение на полицията някои медии излязоха със заглавие: „Колоездач блъсна „БМВ“ в Морската градина“, с което вероятно се опитаха да илюстрират случилия се абсурд. Така или иначе – успяха. Заглавието предизвика бурни дискусии в групи във фейсбук, свързани с Морската градина. Коментарите и иронията са безупречни: „очакваме заглавия от типа: „Дете блъсна „БМВ“; „Дърво блъсна „БМВ“… И с право – всякакви заглавия може да се очакват, що се касае за Морската градина на абсурда.
За какво всъщност иде реч в конкретния случай с велосипедиста Никола Дуков и шофиралия БМВ Х5-ицата Х. Т. Малко след 14 часа на 1 май 68-годишният Никола Дуков карал велосипеда си по алеята в Морската в посока „Пикадили парк“, когато няколко метра след хотел „Дукеса“, до рибния ресторант на алеята, му се случило така, че полетял от велосипеда си. „Както се движа и няма никой, изведнъж усетих страхотен удар. Излетях на 3 – 4 метра… Казах си: „Утрепаха ме!“. Изпаднал съм в безсъзнание. Събуждам се и виждам – до главата ми една автомобилна гума, а колелото – на метри зад мен. Ставам, не мога да виждам, от лицето ми тече кръв. Целият асфалт беше в кръв“, разказва Дуков. И допълва, че след като джипът го помел, се изнесъл напред и минал вляво на алеята.

Оттук следват моменти, за които можем да правим само изводи за човещината: велосипедистът, целият в кръв, моли за помощ, за аптечка шофьора на Х5-ицата, той стои в джипа, не реагира. Не се обажда на Бърза помощ, нито на КАТ. Но пък звъни на жена си. След минути минават и хора – и никой от тях не се обажда на спешните медици. Отгоре на всичко друга кола пожелава едва ли не да мине през падналия на алеята велосипед. Защото бърза по алеята в Морската. Дуков, който вече се е поосвестил, не разрешава. Настоява на място да дойде полиция. Сам се обажда на спешните медици, както и на полицията. На мястото идва линейка. Лекарите казват, че Дуков е с „тежко комоцио“. Полицаите ги няма. Медиците го вкарват в линейката, правят му преливания със серум. Дуков отказва да тръгне с линейката, докато не види, че на място има полицай – искал е да се увери, че местопроизшествието няма да се разбута и че човекът с БМВ-то няма да изчезне. „По едно време дойде полицай от „Общинска полиция“. Оставих му личната си карта и така ме закараха в болницата. Направиха всички нужни прегледи, казаха ми пак, че съм с комоцио, и предложиха да ме хоспитализират. Отказах, защото исках да се върна на мястото. В болницата беше дошъл и един полицай, който ми каза, че не мога да тръгна, преди да дойде полицейска кола. Чак след 30 минути пристигна патрулен автомобил с двама полицаи. Още там, без въобще да е установено каквото и да било, започнаха да говорят, че аз съм бил направил нарушение. В болницата лично бях настоял да ми бъде взета кръвна проба, за да се види, че не съм употребил алкохол. Независимо от това те започнаха да ме карат да духам на дрегера. Показах им, че ми е взета кръвна проба, но те пак настояваха. След това почнаха да топат топката – не тръгват към мястото. Бавиха се поне половин час. Като тръгнахме от болницата, дори спряха на една пресечка да си вземат кафе!?“, обяснява Дуков. И добавя, че по пътя полицаите го разпитвали какъв е, какво работи и т. н. – нещо, което не е ясно по какъв начин касае въпросното ПТП. Така или иначе, станало ясно, че Никола Дуков е старши научен сътрудник в областта на морските технологии, уважавана фигура в черноморския бизнес и един от най-добрите ни ветроходци.

Като се върнали на местопроизшествието, Дуков поискал пътните полицаи да направят измерване – на какво разстояние от двете страни на алеята се намира велосипедът, след като е бил блъснат от джипа. Ролетката показала, че левият курбел, който заорал в асфалта, е на 2,80 метра от лявата и на 3,80 от дясната страна. „Направих го, защото започнаха един куп варианти да измислят само и само мен да изкарат виновен“, обяснява Никола Дуков. И добавя: „На предния десен калник на джипа има следа от удара, която започва веднага от фара. В началото се питаха даже тази следа дали да я описват. Имено там шофьорът на БМВ-то ме удари в левия ми хълбок и седалката, а след това, като се завъртях, се удари и в кормилото ми, като ясно личеше следата на кормилото след началото на следата от седалката. Но накрая го изкараха така, че аз съм се бил ударил странично в калника. А на седалката отзад се виждат следите от удара. Я ми кажете, ако аз се движа с по-ниска скорост, може ли да се ударя в нещо встрани, ако то се движи с по-малка скорост или равна с моята?! И с цялата си наглост ще ми казват, че съгласно правилника трябвало да се движа в Морската градина на безопасно разстояние от автомобила, защото било равнопоставена улица. Това е алея!“, гневи се Никола Дуков. Когато от болницата се върнал на местопроизшествието, там бил и синът на шофьора на БМВ-то. „Попита ме: „Кой сте вие? Какво става?“. И аз му обясних, че баща му ме е блъснал. Тогава баща му започна да се намесва, че не било така. Ето в този момент вече реших, че не мога да оставя нещата така. И казах на сина му: „Аз съм добронамерен човек, ама баща ви лъже и пред мен, и пред вас. А това не мога да изтърпя“. Освен това този човек дори не се извини. Казал му че баща му бил излязъл от обяд в ресторанта в края на улицата и че не бил пил. Направи го чак когато го попитах дали поне едно „извинявай“ няма да каже“, разказва Дуков. И когато разбрали, че си имат работа с неслучаен човек, баща и син започнали да си говорят помежду си, а също и по телефона. Полицаите също си говорили с тях двамата. Факт е също така, че за разлика от Дуков, шофьорът на БМВ-то не е дал кръвна проба за алкохол. По думите на пресаташето на полицията, той бил тестван с дрегер и нямало наличие на алкохол. Кога и как е тестван – само той и пътните полицаи си знаят.

По думите Дуков, през цялото време бил убеден, че след час и половина писане на протокол полицаите ще констатират вината на шофьора на джипа. Но когато го накарали да чете и подписва констативния протокол изготвен от катаджиите специално попитал къде са констатираните и измерени разстояния на велосипеда и колата, посочили са го и тогава подписал протокола. След известно време полицаите извикали двамата до полицейската кола и прочели съставения акт. Оказало се, че виновния е велосипедиста съгласно чл. 25(1). Бил преминал талкова рязко от дясното платно в лявото , че ударил колата.

„Тогава отказах да подпиша акта. Отказаха да ми дадат копие. След направено възражение в акта все пак го получих. Отказа да ми дадат констативния протокол със скицата и разтапянията. Казаха да ги получа на другия ден след два часа в КАТ. Интересното е, че след като съпругата ми отиде на следващия ден в КАТ да вземе протокола, се оказа, че получения протокал е съвсем различен от този, който бе съставен на местопроизшествието. Нямаше я скицата с измерванията, нямаше го моя подпис“, разкрива Никола Дуков. Той е категоричен, че ще даде под съд шофьора на джипа, който се казва Христо Трайков. „Бих бил склонен въобще да не се занимавам дори и след като пострадах тежко, можех да махна с ръка. Ако пък бях получил човешко отношение, едно искрено „извинявай”, даже и по една ракия бих пил. Ама така нагло да лъже този човек… не мога да го подмина така, въпросът е принципен. Защото на мое място можеше да е всеки – възрастна жена, дете“, обяснява Дуков. Той вече е освидетелстван от съдебен медик. Освен порезните и охлузените наранявания, които има, налице е и комоцио, което се окачествява като средна телесна повреда и по закон би следвало да се преследва не само по частен ред, а и от държавното обвинение.
Коментари под тази новина:

МАФИЯТА РАЗПРОДАДЕ МОРСКАТА ГРАДИНА И ГЕРБ ГЛЕДАТ МУТРИТЕ ОТ ТИМ ВАРНА СПОКОИНО 04 Май 2017, 14:50 МАФИЯТА РАЗПРОДАДЕ МОРСКАТА ГРАДИНА И ГЕРБ ГЛЕДАТ МУТРИТЕ ОТ ТИМ ВАРНА СПОКОИНО

Възмутен 04 Май 2017, 14:54 Горкият възрастен човек, караш си колелото и някакъв ДДС-ар те шибва понеже иска да компенсира малка пиш*** с голяма кола и скорост :( +43
историк 04 Май 2017, 15:00 номера на БМВ то се вижда--има ли в българия народни отмъстители --време е да се поевят--хайдути--павлик морозовци-- неуловимите--червените бригади ---чакам такива новини +42
крон 04 Май 2017, 15:04 Така е в Кочината. Добре, че пострадалия е малко по известен. За обикновените граждани справедливост няма, а само тормоз. +34
 Жалко за възрастния човек 04 Май 2017, 15:09 Като видя по пътищата на РБ разни селяни с дебели задници да карат скъпи возила и ме удря на смях и разстройство.Първо нямате пътища за скъпи коли,второ нямате покритие и визия да управлявате луксозни возила.Купувате коли на лизинг,живеете на лизинг и когато дойде зима нямате пари за дърва и въглища. За това тази държава винаги ще е бедна и последна дупка на кавала.

HighVoltage:

Бившите служители на “Общинска полиция” Илиян Танев (34 г.) и Йорданка Манушкина (30 г.) бяха осъдени днес /23.01.17/ за лъжесвидетелстване. Варненският районен съд им наложи условни наказания от по 8 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с изпитателен срок от 3 години.

Служителите на реда бяха обвинени, че са излъгали в показанията си след задържането на варненския бизнесмен Лъчезар Братоев и втори път – по време на делото срещу него.

На 2 февруари 2014 г. Братоев беше арестуван от въпросните полицаи – за “хулиганско поведение и оказване на съпротива”. По бързо полицейско производство няколко дни по-късно спрямо него бе предявено обвинение в хулиганство и внесен обвинителен акт в съда. Първоначално прокуратурата искаше 5 години затвор за бизнесмена, но после промени наказанието на 2 години пробация със задължителни занятия по овладяване на гнева. През юни 2014 г. един от свидетелствалите полицаи – Юри Юриев, призна, че е излъгал в показанията си. През декември същата година Братоев беше оправдан.
АКО СЕГА СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ЖЕРТВАТА НА ПОЛИЦЕЙСКИЯТ ПРОИЗВОЛ ВЪВ ВАРНА Е ОПРАВДАН БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАРНЕНСКИТЕ СЪДИИ, ТО МНОООООООООООООГО СЕ ЛЪЖЕТЕ!
След шест публични заседания, на които бяха разпитани над 20 свидетели и изслушани няколко назначени експертизи, яхтсменът беше признат за невинен. За оневиняването му помогна записът от охранителна камера, която заснела спорната ситуация с главни действащи лица Братоев и двамата полицаи (видеото можете да гледате ТУК).

Записът от камерата, който бе излъчен в ТВ предаването „Господари на ефира", доказва порочната схема, която цари в цяла България, между полицаи и прокуратура, твърди Лъчезар Братоев.

„Най-вероятно са се подразнили, че мои приятели са се обадили на най-големия в системата, за да ме защити. И някой решил: „Този какъв е, дето се прави на бизнесмен, я да го опраскаме". И решиха да ме опраскат. Само че една камера ме спаси. Ако не беше тази камера, можеше да лежа сега в затвора, а те да се радват, че съм поредният опраскан", смята яхтсменът.

HighVoltage:
По Нова телевизия, предаването СЪДЕБЕН СПОР бе излъчило репортаж за детска градина „Златно зрънце” в гр. Варна, от които ставаше ясно, че едно дете е било бито, почти с извадено око, според баба му и с надлежни документи от съдебна медицина.
Имаше интервю с Директорката г-жа Мария Динчева, нейната адвокатка и други служители.
Изпитвам огромни трудности да намеря материали за това предаване.
Защо?
Може би знаем, че ДГ „Златно зрънце” в гр.Варна е „Детска градина „Златното зрънце“ – гр.Варна. Инвеститор „Зърнени храни“АД. „ГБС-Варна“АД за срок от 4,5.................
А, ти да видиш? Зърненни хрании АД  инвеститор и спонсор, това какво идва да каже на уважаемите пребити:
1/ Всичките си жалби до Община Варна да си ги наврат отзад;
2/ Всичките си молби до МВР – Варна – tambien – сиреч също;
3/ Всичките си жалби до Проститатура –Варна могат да ги изгорят в печката.
Милата и любима моя водеща Нана се закани, че няма да остави нещата така? Да, ама не само че ги оставиха така, ами нещо много се затруднявам да намеря въпросното предаване на съдебен спор.

МОЛЯ ВИ, който има facebook да провери дали записа още съществува и да даде линк към него.

HighVoltage:
Инфо Блиц.бг
Веско Маринов потъна вдън земя от срам след бруталните изцепки на щурата му любовница

Веселина Пеева - любовницата на Веселин Маринов, е сътворила чутовен скандал във варненски магазин. Като инцидентът на косъм не е завършил с арест за нея, съобщава в. „Телеграф”, позовавайки се на очевидци.
………………..
Заплашила, че няма да си тръгне от магазина, докато не й дадат нова чанта. Виделите се в чудо продавачи по едно време сериозно се притеснили от екшън ситуацията и решили да се обадят в полицията. Явно точно в този момент Пеева разбрала, че като нищо може да бъде заключена за хулиганство и си тръгнала.
…………….
Наскоро тя направила и друг скандал във Варна. Блондинката нахлула в елитно частно училище в морската столица и се опитала да изкара от час малкия си син.
…………….
Охраната и учителите се пробвали да спрат блондинката, но без успех. Тя казала, че за нея законите не важат. От стреса синът й се разплакал, а очевидци на грозната сцена били всичките му съученици и преподаватели. Срещу нея заради тази постъпка е подадена жалба в прокуратурата и в Агенцията за закрила на децата, разкриват запознати.

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/layfstayl/shoubiznes/vesko-marinov-potna-vdn-zemya-ot-sram-sled-brutalnite-iztsepki-na-shchurata-mu-lyubovnitsa_news510035.html


Защо не важат законите за въпросната госпожа, защото нейния любим е с дълбоки връзки в първо РПУ Варна. Неговия другар господин Цветанов, който е родом някъде от Попово и е потомствен комунист и милиционер всъщност / като всички, които се правят, че ‘работят’ в това районно/, ако не се лъжа е бил Началник там или поне е работил там още по онова време.
Мой познат ми разказа как още преди 1998г. са го карали в работно време с работно МПС да върши услуги по преместване на строителни материали от Попово към Варна, че Цв. Цв да не се изхарчи да си купи нови или да плати за транспорт строейки къща тука. А за капак излъгал прекия Ръководител на използвания човек, че искал ‘почерпка’ за свършената работа. 

HighVoltage:
Уникално достижение на варненските полицайчета, което искам тука да си го препрочитам, защото е много показателно с какво всъщност се занимава варненската полиция, каква е ползата за гражданите от нейната работа, а за превенцията да не говорим.
Това е дело заведено от ВОП, като свидетели по това дело са били ангажирани работещи полицай. Четете с какви глупости се занимават в града с най – голяма мафия, най – много престъпници, наркотрафиканти, наркопласьори, които си бръмчат и около училищата, педофили и всякакви екскременти.
ТЕ СА УСПЕЛИ ДА ОПРАСКАТ НЯКАКЪВ ПИКЛЬО, КОЙТО НЕ ПРОДАВА, А ВЕРОЯТНО СИ КУПИЛ ДРОГА ЗА 2.51СТ.

„Като разгледа докладваното от съдия М. ******* ВНОХД № ***по описа на съда за 2014г., за да се произнесе взе предвид следното:
Предмет на въззивното производство е Присъда по НОХД № ***/2014г. по описа на РС Варна, ХХХVІ състав, постановена на 17.03.2014 година.
Присъдата е осъдителна за *.*., като той е признат за виновен в това, на 18.07.2013 г. в гр. Варна, без надлежно разрешително държал високорисково наркотично вещество – метамфетамин със съдържание 19 % в 0.53 грама, на стойност 2.51 лева.”
И ще се пусна Ицо Хазарта да слушам: кажи това не са ли тъпанари - абсолютени?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

There was an error while thanking
Thanking...
Go to full version