България и българите > България

Българските съд и прокуратура

(1/15) > >>

HighVoltage:
Много отдавана е трябвало да се направи една тема за българските съд и прокуратора.
Понеже Първанов и вицето му го отнесоха много здраво с предсрочните освобождения на престъпници от българските затвори, сегашните политици са сметнали за много умно да ползват план „Б”, като явно са задали като задание на шефовете на затворите и съда /вечния слугинаж/ да ‘чистят’ затворите и да пускат престъпници за да тормозят хората.  Не стига, че присъдите са идиотско смешни, но дори не се излежават.

Поредно безумие! Освобождават предсрочно от затвора тумба убийци, изнасилвачи и грабители, начело с майката, удавила в пералня 2 годишното си детеПрочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/poredno-bezumie-osvobozhdavat-predsrochno-ot-zatvora-tumba-ubiytsi-iznasilvachi-i-grabiteli-nachelo-s-maykata-udavila-v-peralnya-2-godishnoto-si-dete_news520589.html
16 затворници с над 15-годишни присъди за убийства, изнасилвания и грабежи ще излязат на свобода до няколко месеца. Това показва справка на "Телеграф", предоставена от Министерство на правосъдието. От затворите в страната, които са преценили, че опасните бандити и рецидивисти е редно да излязат на свобода, се основават на факта, че всичките 16 престъпници отговарят на формалните предпоставки, регламентирани в чл. 70 НК. Това означава, че за тях съдът е постановил условно предсрочно освобождаване от изтърпяване на останалата част от наказанието лишаване от свобода, тъй като бандитите са представили доказателства, че в затвора са се поправили и са излежали повече от половината от наказанията си. Така по примера на двама от страховитата банда за отвличания "Наглите" - Любомир Димитров - Гребеца и Ивайло Евтимов - Йожи, на път да вкусят свободата са още 16 закоравели престъпници. Сред тях е бруталната майка, която като в същински филм на ужасите уби детето си, като го удави в пералнята. Младата майка грабва 2-годишния си син, напъхва го в пералнята и пуска машината да върти на бързи обороти. Въпреки въртенето на центрофугата то не умира толкова бързо. Жената отваря пералнята, хваща го за краката и така държейки го набутва главата му, потапяйки я в останалата в машината вода, докато го удави напълно.

HighVoltage:
http://pik.bg/%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B8-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%E2%80%9E%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D1%87-news604300.html
ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ САМО В БЪЛГАРИЯ! Затворник излиза на свобода, защото е станала „техническа грешка“ в пандиза в Бургас

Виновният служител, предал досието за подпис на директора Бранимир Мангъров, отнесъл дисциплинарна санкция
Това може да се случи само в България! Затворник излиза на свобода, защото някой някъде си е направил така, че е станала „техническа грешка“. И после търсим справедливост и очакваме бързи процеси.

Само в ПИК преди дни написахме, че директорът на бургаския затвор Бранимир Мангъров на своя глава е освободил затворник, а случаят е останал скрит от обществото и голяма част от службите.

Припомняме, че главно действащо лице в мелодрамата бе 23-годишният Орхан Мехмедали, който търпи множество присъди в бургаския пандиз.

Окошарен за множество провинения Орхан трябва да лежи до април 2018-а. Изненадващо обаче на 21 септември /2016г./тази година Орхан напуска затвора, след като е освободен с подписа на директора Бранимир Мангъров?!

Все пак в София улавят освобождаването и настояват затворникът да бъде върнат в пандиза. В полицията постъпва искане за общодържавно издирване на Орхан Мехмедали, защото го квалифицират като беглец. А всъщност той е пуснат през парадния вход!

Добре е, че 23-годишният Орхан се оказва примерен гражданин и не решава да търси късмета си в странство. Той е намерен на 7 октомври тази година и върнат в основния корпус на затвора. На 3 ноември обаче осъденият за кражба мъж е приведен в общежитие от открит тип.

HighVoltage:
http://focus-radio.net/28-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B1%D0%B5%D0%B9%D1%82%D1%83%D0%BB%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%B0%D0%B8%D0%BB-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BB-%D1%81%D0%BC/
28-годишният Бейтула Исмаил, причинил смъртта на друг водач на автомагистрала „Хемус“, бе осъден на 5 години и 6 месеца лишаване от свобода28-годишният Бейтула Исмаил, който причини смъртта на друг водач на автомагистрала „Хемус“ при управление на конструктивно изменен автомобил със скорост 145 км в час, бе осъден днес от състав на Варненския окръжен съд на 5 години и 6 месеца лишаване от свобода при общ режим. С присъдата съдът го лиши и от право да управлява МПС за срок от 8 години и 6 месеца. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.
...................................................

Колата на признатия за виновен за тежкото пътнотранспортно произшествие, отнело живота на Никола, управлявал „Фолскваген голф“, който бил конструктивно изменен с цел увеличаване мощността на двигателя и поддържане на по-висока скорост от заложената от производителя. Бейтула пътувал в лявата скоростна лента и предприел изпреварване на колоната от автомобили. Пресветвал с фарове, за да му дадат предимство, като управлявал със скорост 215 км в час при разрешена в този участък скорост от 80 км в час и пътен знак.

Така с бясна скорост Бейтула застигнал колата на пострадалия Никола. Високата скорост не му позволила да владее автомобила си и започнал да навлиза в дясната лента. Опитал да намали скоростта и успял да достигне до 145 км в час. Ударил с предната дясна част шевролета на Никола и продължил движението си напред и вдясно. От удара успял да изблъска колата на Никола към десния банкет на пътя. Шевролетът разкъсал металната мантинела, преминал в десния ръкав на бул. „Атанас Москов“, преобърнал се и паднал по таван на пътното платно.
Повиканият на място от свидетели на тежкото пътно-транспортно екип на спешната помощ констатирал смъртта на Никола. Назначената съдебномедицинска експертиза установила, че смъртта е настъпила от тежка комбинирана травма на гръден кош, корем, глава, с разкъсване на белите дробове, сърцето, черния дроб и слезката.
......................

Подсъдимият Бейтула е осъждан за причиняване на смърт по непредпазливост  в друго ПТП, но вече е реабилитиран. Справка по делото показва, че са му налагани многократно наказания за нарушаване на правилата за движение, свързани със скоростта.

Присъдата на Варненския окръжен съд, произнесена по обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
-----------------------------------------

HighVoltage:
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/akusherkata-prebila-nikol-mozhe-da-byde-opravdana-pritesneni-sa-roditelite-2030121

Акушерката, пребила Никол, може да бъде оправдана, притеснени са родителите
Протест за "Справедливост за малката Никол" пред Съдебната палата
Пред Съдебната палата в София тази сутрин /13.06.2017г./ се проведе протест под наслов "Справедливост за малката Никол".
 
Час по-късно започна и съдебното заседание срещу акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на тогава 4-дневната Никол.
Призивът на родителите на битото дете бе всеки, който минава покрай Съдебната палата в столицата, да остави цвете и така да подкрепи Никол.
 
Преди да влезе в съдебната зала бащата на момиченцето Румен Димитров каза за Дарик, че в социалните мрежи е имало голям отзвук, но реалността е друга.
По отношение на делото той сподели, че не очаква да приключи скоро и допълни, че днес е трябвало да бъдат готови три експертизи, но е готова само една - медицинската експертиза на Никол. А се очакват още атропологичната експертиза и тази на видеозаписа от вечерта на зверския  побой.
Бащата заяви, че не отхвърля вероятността да оправдаят Емилия Ковачева. "Да се окаже, че тя е невинна и един полтъргайст е пребил Никол и й е нанесъл 30 удара в главата", разочарован е бащата. Той допуска и друг вариант - акушерката да се размине с лека присъда, но все пак се надява съдът да даде справедливо наказание и обвиняемата да изгние в затвора.

------------------------------------------------------------
Уникалното на това дело е, че e единствено в света, да се разглежда документиран опит за убийство причинен от медицинско лице на новородено бебе, във болнична обстановка, докато мед. лице изпълнява служебните си задължения.
НЯМА ДРУГ ТАКЪВ СЛУЧАЙ. Високопарния български съд трябва да знае, че все някога на професионално ниво стотици съдии, заседатели и прокурори извън България ще научат за него. 

HighVoltage:


Днес в национален ефир Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, коментирайки опита за убийство на деца пред собствените им родители в Асеновград от тумба цигани, съобщи че без намесата на полицията случая щял да повтори Катуница, където:
"ИМАШЕ СМЪРТЕН СЛУЧАЙ"
......................................... СМЪРТЕН СЛУЧАЙ, аз ли полудявам или в тази българска прокуратура освен да си гелосват главите друго не правят, как и защо този индивид говори за един смъртен случай, след като в Катуница бяха умишлено убити ДВЕ МОМЧЕТА, доколкото си спомням непълнолетни. Как две убийства с два трупа се оказват един смъртен случай? Как?
Този човек е избран единодушно за втори мандат да бъде Окръжен прокурор, а той не е запознат с конкретиката на добилите най - голяма полулярност престъпления в поверената му територия.
Цацаров, това е да ти правят шах с пешката, това е. С такива служители не ти трябват пол-ки опоненти сами се закопавате.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

There was an error while thanking
Thanking...
Go to full version