България и българите > България

Ще успеят ли да запазят Корал?

(1/3) > >>

HighVoltage:
Очевидни са опитите с подкрепата на държавата частен инвеститор от Испания, /който на територията на България ще работи и в интерес на някой властимащ, рабира се/ да превърне плажа Корал в следващото Иракли, следващата Нестинарка и т.н.
Прави се всичко възможно хората да се откажат да посещават това място, за да могат те на спокойствие да го застроят.
Иракли преди

и сега

плаж Нестинарка, преди и сега


Въобще българското Черноморие - преди и сега
Не съм против лукса и удобствата, защото тези неща, ако може човек да си ги позволи те са достъпни навсякъде. Но достъпните девствени плажове не са толкова много, даже  е чудно дали са останали?

"От сдружение "Да запазим Корал" внесоха жалба срещу частната фирма, която загради морски плаж "Корал". Причината за сигнала е нарушение на регламента за защита на личните данни (GDPR) в България заради поставени фотокапани.

Табела предупреждава, че всички нарушители ще бъдат снимани, а снимките ще бъдат предавани на полицейското управление в Царево.

"Това е абсолютно безобразие. Сезирали сме Комисията за защита на личните данни, защото става въпрос за присвояване на лични данни, които след това ще бъдат предоставяни на трети лица. Това е в противоречие на новата директива на ЕС, недопустимо е", коментира пред Bulgaria ON AIR Атанас Русев oт сдружение "Да запазим Корал".

По думите му целта е плажът да бъде непривлекателен, за да не се посещава. И всичко се случвало пред очите на цялата държава, никой обаче не искал да вземе отношение.

"Скандалът е с огромни мащаби. Той се корени някъде сред управляващите, които от своя страна по никакъв начин не желаят да изплува на повърхността. Рано или късно обаче това ще се случи", категоричен бе Атанас Русев.

По думите му проектът за застрояване около плажа предвижда изравняване на дюните, петзвезден хотел, няколко големи басейна, подземни гаражи.

"Това е поредното самоуправство на местната власт", категоричен е Русев."

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2018/06/26/fotokapani-na-plaja-koral-shtrak-plajuvasht-a-gdpr-a.380441

генерал Жеков:
Разбира се,че трябва да има плажове,които да не са на някой мафиот-концесионер.Тук обаче,проблема е,че държавата няма да поддържа тези плажове.Това означава ИНВАЗИЯ от мангали,хвърлящи фасове,пикаещи в морето и т.н.Доста по-лоша гледка от частните плажове,там мангалите продават царевица,например.Даже на Лозенец,на един определен плаж-има забрaна за мангали,гонят ги.Човека-собственик на комплекса не е ангел,но бих го похвалил за тази негова постъпка

Петкан:

--- Quote from: генерал Жеков on 26 Jun 2018, 20:22:28 ---Разбира се,че трябва да има плажове,които да не са на някой мафиот-концесионер.Тук обаче,проблема е,че държавата няма да поддържа тези плажове.Това означава ИНВАЗИЯ от мангали,хвърлящи фасове,пикаещи в морето и т.н.Доста по-лоша гледка от частните плажове,там мангалите продават царевица,например.Даже на Лозенец,на един определен плаж-има забрaна за мангали,гонят ги.Човека-собственик на комплекса не е ангел,но бих го похвалил за тази негова постъпка

--- End quote ---

А защо държавата няма да поддържа тези плажове?
Плажовете са държавна собственост.


--- Quote ---Глава втора.
УПРАВЛЕНИЕ НА ИМОТИТЕ И ВЕЩИТЕ - ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ (ЗАГЛ. ИЗМ. - ДВ, БР. 124 ОТ 1998 Г.)

Чл. 14. (1) (Изм. - ДВ, бр. 32 от 2005 г.) Министрите и ръководителите на другите ведомства управляват предоставените им имоти и вещи - държавна собственост.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 124 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 32 от 2005 г.) Имотите и вещите - държавна собственост, се управляват в съответствие с предназначението им за нуждите, за които са предоставени, с грижата на добър стопанин.

(3) (Нова - ДВ, бр. 87 от 2010 г.) Управлението върху обекти, имоти и вещи - държавна собственост, включва правото на ведомствата и юридическите лица на бюджетна издръжка да ги владеят, ползват и поддържат от името на държавата, за своя сметка и на своя отговорност.
--- End quote ---
http://www.mrrb.government.bg/bg/zakon-za-durjavnata-sobstvenost/
...
Това, че държавата е "лош стопанин" е опашата лъжа, която има за цел да ограничава правата на българските граждани за свободен достъп до плажовете и да пълни гушите на някои си.
Преди години можеше свободно да се отиде на плаж на Силистар, безплатно, а сега е с билетчета.

генерал Жеков:
Няма да ги поддържа по правилен начин,има примери в днешно време.Един пример е плажа на Камчия,там има силни вълни,а самия плаж не е пригоден и почистен,за да е безопасен-никой не знае дали ще се върне жив от водата.Няма спасител,защото няма приходи-това е обяснимо,въпреки че може да се промени.Не желая да влизам в безсмислени спорове,най-малко с теб,защото уважавам позицията ти по такива въпроси,а отделно от това,ти си признат във форума като един от най-изявените му потребители.Та,като цяло-доста по-удобно е да отидеш на частен плаж,да не бъдеш притесняван от мангали и т.н,да-ще платиш 10лв или 15,но за удобството и сигурността,която получаваш-това е справедлива цена.На Силистар цената на паркинга е "убиец" на желанието за посещаването на този плаж

Петкан:

--- Quote from: генерал Жеков on 27 Jun 2018, 20:04:38 ---Няма да ги поддържа по правилен начин,има примери в днешно време.Един пример е плажа на Камчия,там има силни вълни,а самия плаж не е пригоден и почистен,за да е безопасен-никой не знае дали ще се върне жив от водата.Няма спасител,защото няма приходи-това е обяснимо,въпреки че може да се промени.Не желая да влизам в безсмислени спорове,най-малко с теб,защото уважавам позицията ти по такива въпроси,а отделно от това,ти си признат във форума като един от най-изявените му потребители.Та,като цяло-доста по-удобно е да отидеш на частен плаж,да не бъдеш притесняван от мангали и т.н,да-ще платиш 10лв или 15,но за удобството и сигурността,която получаваш-това е справедлива цена.На Силистар цената на паркинга е "убиец" на желанието за посещаването на този плаж

--- End quote ---

Генерале, съгласен съм, че има опасни плажове, но те винаги са били опасни, например плажът южно от устието на р. Резовска, северно от синеморец.
Много хора са се удавили там, заради това, че морето извъднъж става дълбоко.
Искам само да кажа това, че ако има желание, държавата може да направи същото, което се прави и на т.нар. "частни плажове".
Що се отнася до частната собственост около плажовете, там също е голям майтап.
Северно от бившата резиденция "Перла" не може да се мине с кола от пътя Бургас Приморско до "Беглик- Таш", а трябва да се влезе в Приморско и от там да се кара по шосето успоредно на плажната ивица.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

There was an error while thanking
Thanking...
Go to full version