Author Topic: Синята коалиция иска преразглеждане на изборните резултати в Русе  (Read 745 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Deadly Conviction

  • Forum Member
  • **
  • Posts: 208
  • Gender: Male
  • Religion: Christianity-Catholic Christianity-Catholic
Синята коалиция е подала жалба до ЦИК с искане за преразглеждане резултатите от изборите за Народно събрание в Русенския избирателен район, тъй като е открита груба грешка в една секция.

Това съобщиха общинският председател на СДС в Русе Юлиян Гарелов и областният председател на ДСБ д-р Теодора Константинова, цитирани от БТА.

Установено е, че в русенската секция 121 е пропуснато вписване на 24 гласа за Синята коалиция и ако бъдат възстановени, Синята коалиция ще има вече депутат от Русе, а ще отпадне един народен представител от ДПС. За тази грешка сигнализира преди дни и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

След жалбата ЦИК трябва да предостави на Синята коалиция оригинала на протокола от 121 секция, след това чрез Главния прокурор или Омбудсмана на Републиката ще бъде сезиран Конституционният съд, който да разреши отваряне на секционното чувалче за повторно преброяване на бюлетините и за завеждане на дело във Върховния административен съд за преразглеждане на изборните резултати, обясни процедурата Юлиян Гарелов.

Той уточни, че максималният срок за това е от 3 до 6 месеца. При изчисляване в ЦИК на изборните резултати Синята коалиция остана без депутатско представяне от Русе, а мандатът бе присъден на ДПС, припомниха ръководителите на СДС и ДСБ в Русе. Те увериха, че ще направят всичко възможно за преразглеждане на това положение, за да се спази изборният закон.

http://news.ibox.bg/news/id_692408262

==============================

Пожелавам успех на Сините, колкото по-малко мандата за ДПС, толкова по-добре за България!
« Last Edit: 15 Jul 2009, 05:53:56 by Lion »