Незнам дали сте имали възможноста да гледате в момента това нещо.
Надявам се обаче да сте гледали откриването,защото то за мен ще е сензацията на вечерта.
Виждам че в news.bg са качили изказванията на Оли(гоф)Рен,Серегей Станишев и немския министър на външните работи(това че си личи комуноизма му в поведението няма грешка,тоя човек не е немец),но забележете...НЕ са качили изказването на испанския посланник(мисля че беше посланника).
Ще ви го преразкажа с няколко думи:
Глупостите на Серегей,Оли(гоф)Рен и комуниста криещ се зад думата "немец" бяха пълна Ода на простотията,научените реплики,и редовните изказвания "Добре дошли".При испанеца нещата бяха съвсем други.Ето част от думите му.
"...този Съюз изграден за 40 години в една Европа превърната в руини"-тука малко си пофантазираше човека ама айде от менд а мине.
"...в една Европа която така и не издържа нито една империя-Римска,Испанска,Германска"-напълно вярно ама забрави да каже за Френската и Съветската.Простено му е.
"...вие влизате с дълга история в Европа(кратко мълчание)...Спартак(кратко мълчание)...БЕШЕ БЪЛГАРИН...Да вярно че тогава ВИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ СА ВИ НАЗОВАВАЛИ ТАКА...ТРАКИЯ И ДАКИЯ(има предвид България и Румъния)...(кратко мълчание)...Приветсвам ви с добре дошли в Европа...КОЯТО ВИ ПРИНАДЛЕЖИ.
Нека този испанец бъде като учител за тъпите,прости и комунизирани пишман историци и фалшификатори на историята НИ.
Ето вижте и вие до къде го докарахме...да дойде един испанец и да покаже че знае повече за нашата история и най-важното-че вярва в думите си отколкото много други българи и "наши историци".
Ето един чужденец който дойде в България за да каже на такива умници като Далай-татаря дето ми спори като монголски пес че траките нямат нищо общо с българите.Испанеца го каза,човек който не би трябвало и да се интересува от историята ни.Този човек каза това което всеки историк се страхува да каже...че легендарния Спартак е българин,син на Българската земя а не човек с някаква друга националност.
Ето трябваше да дойде един испанец и не да каже..."Елате в Европа щото сте в Азия" а да каже "Европа която ви принадлежи".
Предполагам че човека можеше да каже и за Атила-българския кан,обаче Серегей вече се усети че става лошо и побърза да ги изкара.
От мое име този човек да е жив и здрав и Бог да пази цялото му семейство. :)