Author Topic: Димитър Стоянов хариза Добруджа за 50 000 евро  (Read 1495 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Nordwave

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,365
 • Thanked: 1 times
 • Gender: Male
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Доведеният син на Волен Сидеров седна рамо до рамо с румънския националист Вадим Тудор, който претендира за Житницата на България
Евродепутатът от българската националистическа партия "Атака" Димитър Стоянов е на път да хариже Южна Добруджа на Румъния срещу 50 000 евро. Толкова ще получава доведеният син на Волен Сидеров извън заплатата си като член на групата на крайните европейски националисти в Европарламента. В нея той се прегърна с румънския си колега Корнелиу Вадим Тудор, чиято партия "Велика Румъния" претендира открито за българска Добруджа и разпространява географски карти, на които в границите на Румъния влизат република Молдова, Южна Добруджа и части от други съседни на родината на Тудор страни.

Димитър Стоянов и Вадим Тудор са рамо до рамо в новата група "Идентичност, традиция, суверенитет", която се създаде в Европейския парламент на 15 януари - само две седмици, след като България и Румъния станаха членки на Европейския съюз.
"Това е пълна лъжа. Разговаряли сме с Тудор, той ни показа програмата си и в нея няма такова нещо", отсече пред "Политика" депутатът от "Атака" Павел Шопов. В офиса на лидера на "Велика Румъния" Вадим Тудор обаче виси огромна "карта на бъдещето" в рамка, на която България е лишена от житницата си. Изрисуваната мечта на румънския националист и ксенофоб е фиксирана в репортажите на български и чуждестранни журналисти, а нейни копия се разпространяват и у нас. Почти всички справочни издания, където името на Корнелиу Вадим Тудор фигурира, посочват, че в основата на платформата на неговата партия е създаването на велика Румъния, както е наречена и организацията му, която открито претендира за територии на чужди държави. Самият Димитър Стоянов не бе открит за коментар. През последните дни мобифонът му непрекъснато е изключен.

"Не споделям външнополитическата ориентация, обвързваща ни ("Атака" - бел.ред.) с ултрадесни националистически организации като тази на Льо Пет, внучката на Бенито Мусолини и особено връзките с Вадим Тудор, който доскоро заявяваше териториални претенции към България." Това е записала и в заявлението си за напускане на парламентарната група на "Атака" депутатката Стела Банкова още на 14 март 2006 г.
Текст под снимка

През 2006 г. атакаджията Димитър Стоянов поиска анонсиране на договора на България с ЕС, но днес не се гнуси прибира парите и облагите от евродепутатството си рамо до рамо с румънския претендент за Добруджа Вадим Тудор.
Тогава лидерът на партията Волен Сидеров скри мотивите на Банкова, които обаче се пазят в деловодството на Народното събрание. Топлите връзки с претендента към българските територии са били и една от причините депутатската група на "Атака" да напусне и Минчо Христов.
Младият български поборник за национални каузи и евродепутат от "Атака" обаче не се погнуси да седне до румънският националист, бленуващ за част от земите на страната ни, заради пари и привилегии. Обединени в парламентарна група, европейските националистите ще получават годишна субсидия от 1 000 000 евро, право да говорят от трибуната и да разполагат с останалите депутатски бонуси в Страсбург. Сериозната сума се дели между всички депутати от групата, което означава, че на Димитър Стоянов се падат по 50 000 евро на година. Повечето от евродепутатите на "Идентичност, традиция и суверенитет" не скриха удоволствието си, че ще докопат европарите и европривилегиите.
До приемането на България и Румъния в ЕС, националистите в Европарламента не можеха да съставят група, защото нямаха нужните 19 представители от най-малко 5 страни. Те разполагаха само с 14 души, сред които хората на Жан-Мари льо Пен, Австрийската партия на свободата и Белгийския национален фронт. Първите преговори между тези формации за създаване на обща група след приемането на България и
Румъния в ЕС се проведоха още през ноември 2005 г. във Виена. Петте депутати, който румънският националист Тудор вкара в Европарламента бяха достатъчни за обявяването на обособено националистично крило.
Последен е бил поканен Димитър Стоянов, за да може бройката да надхвърли критичния минимум и да придаде авторитет на крайните националисти в Страсбург. Той веднага се отблагодари на лидера на групата - френският националист Бруно Голниш, лишен за 5 години от преподавателски права в страната си заради твърдения, че Холокоста не съществува. Невопокръстеният евродепутат Димитър Стоянов се сложи на шефа си в Страсбург като направи антисемитски изявления и скандализира Евро-
парламента. Така след шумните си сблъсъци с Елс де Хрун и Ливия Ярока като евронаблюдател, младокът откри присъствието си в новата си битност на евродепутат също със скандал.
Консолидирането на крайните националисти в Страсбург обаче не породи респект в останалите парламентарни групи в Европарламента. Представителите на десницата, либералите и левицата се изказаха крайно негативно за тях. "Тези шутове ще стоят, където им е мястото - в периферията на парламента", обобщи лидерът на социалистите в Европарламента Мартин Шулц. "Ако ВМРО имаше представител в Европейския парламент, никога нямаше да допуснем да се озове в такава парламентарна група, още по-малко с хора,
които искат да отнемат български територии", заяви пред "Политика" лидерът на другата патриотична парламентарно представена партия у нас Красимир Каракачанов. В българския парламент също отдавна вече не вярват на национализма на "Атака" и посочват примери, които доказват, че политическата дейност на Волен Сидеров и приближените му цели само материални облаги. Депутатите му се противопоставиха на цялостното отваряне на досиетата, на 4 април 2006 г. подкрепиха двата закона на Емел Етем за бедствията и авариите и за управлението при кризи, на които бурно се противопостави цялата опозиция. А на 24 януари не подкрепиха искането за Минчо Христов за предоговаряне за закриването на 3 и 4 блок на
АЕЦ "Козлодуй" и напуснаха залата преди гласуването. "Имахме си заседание на парламентарната група", обясни постъпката на атакаджиите Павел Шопов.
Въпреки че през 2006 г. Димитър Стоянов поиска от парламентарната трибуна договорът на България с ЕС да бъде денонсиран, днес той е сред евродепутатите-националисти, които ще получават солидни суми заедно с хора като Вадим Тудор, посягащи към територията на България. "Все пак има нещо общо между нашите и европейските националисти: внучката на Мусолини - Александра, се снима гола за списания и нашият Волен Сидеров - също. Вероятно защото и това се плаща добре", шегуват се мрачно в българския парламент.

Ива НИКОЛОВА Автор http://patrioti.org/index.php?topic=7502.msg44268;boardseen#new
 

Offline отец Матей

 • Forum Member
 • **
 • Posts: 104
 • Gender: Male
Единственото което притежава Румъния от България са влашките цигани.Могат да си ги приберат когато поискат.И съвсем сериозно,когато се водят преговори с Румъния за каквото и да е може да се поставя условие като до колко влашки цигани ще си приберат обратно.
Историята борави с документи,а отче Матей загуби в своите скиталчества всичките си документи с изключение само на един-своето прозвище "Миткалото"
               Н.Хайтов
 

Offline Родолюбец IYI

 • Senior Member
 • ***
 • Posts: 827
 • Gender: Male
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Дружбата на Стоянов с Тудор е срамна и неприемлива.  >:(
Не може ти да се наричаш националист и да общуваш с лумпенизирани типове, мечтаещи за величие на една жалка, циганска, крадлива и смешна държавица като Румъния, имаща смехотворни териториални претенции към България.
От една страна обединението на националистите в Европарламента е добре, за да не се допусне влизането на Турция в ЕС, но от друга нека не забравяме, че някои от тези националисти мислят преди всичко за своите интереси и в ущърб на съседите си!!!
 

Tags: