Author Topic: Черновата на доклада на ЕК: Съдебни скандали, конфискация и конфликт на интереси  (Read 932 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/07/14/1123804_chernovata_na_doklada_na_ek_sudebni_skandali/?ref=rss
"...Черновата вече е изпратена на властите в София, а докладът ще бъде огласен официално от ЕК на 20 юли. Дотогава той ще претърпи доста изменения. Първата причина е, че правителството със сигурност ще изпрати възражения. Втората е, че докладът е политически документ и това е водещо в тона и коментарите му, още повече че няколко държави от ЕС обвързаха членството на България в Шенген с него...В черновата на доклада не се коментира пряко бойкотът на депутатите от ГЕРБ срещу проектозакона за конфискацията, който предвижда отнемане на имущество без присъда. Брюксел обаче намеква, че приема този закон за най-силния знак на това правителство в борбата с престъпността чрез атака на финансовата й основа...Отчетено е приемането на промени в Наказателно-процесуалния кодекс, Закона за съдебната власт и закона за конфликта на интереси. За пореден път обаче се констатира, че реформите са само на хартия и в момента в България няма орган, който да проверява конфликта на интереси."
...
...
"Няма демокрация и няма нормално общество там, където правоохранителната система не работи и няма и справедливост в това общество."(Цветозар Томов, управител на социологическа агенция „Скала”)

Ad honores
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox

Днес в Брюксел бяха разпространени докладите на ЕК за България и Румъния по Механизма за сътрудничество и оценка. Това е петият такъв доклад за двете страни. В рамките на брифинг, разпространяван и он-лайн, говорителят на ЕК Марк Грей запозна присъстващите журналисти и гости с последния Доклад по Механизма за сътрудничество и проверка за Румъния и България. Той каза, че докладът нито е положителен, нито отрицателен.

http://www.economynews.bg/%D0%B5%D0%BA-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-news22538.html
Ето част от препоръките за България:
1.Професионалната практика в съдебната система.
2.Изземване на придобитото по незаконен път имущество.
3.Изграждането на ефективни структури в борба с организираната престъпност.

...
...
"Даренията за българското вътрешно министерство са проблем, който тревожи Еврокомисията, обяви говорителят Марк Грей по време на обявяването на поредния доклад за мониторинг на системата на правосъдие и вътрешен ред. Констатацията за България в документа е, че действащото законодателство, свързано с борбата с организираната престъпност и корупцията, не се прилага в достатъчна степен.

Според Еврокомисията проблемът с даренията за българското МВР трябва внимателно да се анализира..."

"

...
...
Как ще се изпълнят тези препоръки,когато...
По т.1- "професионалната практика" е на ниво ...ПОДКУП.
По т.2- трябва да се изземе всичко на олигарсите и мафиотите,а също така  и обслужващите ги политици.
По т.3-Дал Бог всякакви такива структури,но как и за кого работят,само Той знае.
...
« Last Edit: 20 Jul 2011, 15:29:58 by Петкан »
Ad honores