Author Topic: Какъв празник е 9-ти май за вас?  (Read 24793 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Бащицата Махно

 • Banned
 • Forum Member
 • *
 • Posts: 186
 • Gender: Male
Днес както всяка година Европа отбелязва своя празник. На този ден преди 57 години тогавашният френски външен министър Робeр Шумaн държи забележителна реч в помпозната "Зала с часовника" на Ке д'Oрсе.

Защо именно тази дата e станала част от символиката и на днешния Европейски съюз? В далечната 1950 година споменът от войната, разиграла се пред културните кулиси на Стария континент, е все още твърде пресен. Вековната вражда между Франция и Германия отново е дала своите горчиви плодове. Страхът и недоверието един към друг са се настанили трайно от двете страни на Рейн. На фона на тази мрачна картина, неочаквано за всички, френският външен министър Робeр Шумaн прави сензационно предложение. Той призовава за помирение между Франция и Германия в името на "обединението на европейските нации".
Лайтмотивът на помирението между Франция и Германия е залегнал в основата на сензационното предложение, направено от Робeр Шумaн на 9-ти май 1950. Идеята на представения план е колкото проста, толкова и гениална. Шумaн предлага производството на въглища и стомана на Франция и Германия да се постави под общ наднационален контрол. Това би направило една бъдеща война "материално невъзможна", защото тези суровини са в основата на тогавашното военно производство. Проектът е отворен за всички европейски страни. В Италия той намира привърженик в лицето на външния министър граф Сфорца. Страните от Бенелюкс също обявяват намерението си да участват. Така на 18-ти април 1951-ва се стига до създаването на Европейското обединение за въглища и стомана -зародишът на днешния Европейски съюз.
На 9 май руският народ отбелязва Деня на Победата. 9 май 1945 година е победен завършек на Великата Отечествена война, в която руският народ даде 27 милиона жертви. Преди 62 години бе обявена капитулацията на фашистка Германия и милиони мирни жители по света, пострадали от нашествието на "кафявата чума", получиха свободата си. Втората световна война отне живота на над 50 милиона души, повече от които в разцвета на жизнените си сили. Тази война разори икономиката на огромна част от света и върна обществено-икономическото развитие десетилетия назад.
След Втората световна война Европа е разрушена не само физически, разрушена е нейната икономика. Политиците, съветвани от икономистите осъзнават, че ако искат просперитет, мир и благоденствие в Европа трябва да преодолеят съперничество между европейските страни, наследени от предишни периоди.
През 1985 година ръководителите на страните от Европейския съюз, на свое заседание в Милано, решават 9 май да бъде честван като Ден на Европа. От тогава до днес 9 май символизира стремежа към единство, мир и просперитет в Европа. Денят на Европа е повод за празнични изяви в много европейски държави. Това е още един начин хората от различни нации да се чувстват обединени европейци.
Девети май е повод за духовно общуване между хората. Преките контакти са винаги най-доброто средство, което позволява на гражданите от различни страни да се учат от различията си и да се учат да харесват различията си. Денят на Европа събира заедно гражданите и културите на различни страни и области. Осъществява се обмен на визити, съвместни инициативи на побратимени градове, множество контакти и културни събития, илюстриращи връзките между народите, обединени от нашия общ Европейски дом.
На този ден присъстват и европейските символи - синьо знаме с 12 златни звезди и химнът на Европа - финала на 9 симфония на Бетовен "Одата на радостта", чийто текст е на Фридрих Шилер. Все пак надеждата на този ден е, че ще победи духовността в Европа и света. /БГНЕС
БГНЕС
                                           
http://www.shum.bg/index.php?item=1989Редактирано от модератор: Подмяна на невалиден линк с валиден.
« Last Edit: 09 May 2012, 05:59:05 by Hatshepsut »
Когато си в лодката, бреговете изглеждат други!
 

Offline Една Българка

 • Forum Member
 • **
 • Posts: 82
 • Gender: Female
Re: Какъв празник е 9-ти май за вас?
« Reply #1 on: 09 May 2007, 14:27:17 »
Quote
Девети май е повод за духовно общуване между хората. Преките контакти са винаги най-доброто средство, което позволява на гражданите от различни страни да се учат от различията си и да се учат да харесват различията си. Денят на Европа събира заедно гражданите и културите на различни страни и области. Осъществява се обмен на визити, съвместни инициативи на побратимени градове, множество контакти и културни събития, илюстриращи връзките между народите, обединени от нашия общ Европейски дом.
На този ден присъстват и европейските символи - синьо знаме с 12 златни звезди и химнът на Европа - финала на 9 симфония на Бетовен "Одата на радостта", чийто текст е на Фридрих Шилер. Все пак надеждата на този ден е, че ще победи духовността в Европа и света

 ;D ;D ;D ;D Много съм се смяла с това пасажче! Все едно излязло из-под перото на запенен комисар от коминтерна, който ще получи- похвала пред строя.

Ето в такива текстове, винаги откривам, как нищо не се е променило, как същите скрити кукловоди си играят с нас, като с лабораторни мишки.
Ако нещо беше се променило, поне на йота, девети май трябваше да бъде обяван за официален, траурен ден, в който България се разделя завинаги със свободата си и със суверенитета си, като е отпратена най-безмилостно от победилите Велики сили, в ръцете на руските чифути с петолъчки на челата, сърпове в сърцата и чукове в ръцете. Оттогава на нея и е отредена, срамната, васална рояла, подмяната на историята  й, и претопяването на нацията и. Този процес продължава и след дворцовите преврати в Източна Европа, като този път сме обект на гавра от атлантическите паразити и тяхните европейски партньори.
Нищо ново и нищо радващо под Слънцето за поруганата и изнасилена, наша татковина....

"Сензационното" предложение", било направено от някакъв съмнителен субект, съз звучното "европейско" име -Робeр Шумaн, "на този ден присъстват" и еврейските символи - синьо знаме с 12 златни звезди, които всъщност са 12-те израелеви колена, създаден от другаря с още по-"благозвучното" име Гайс , и които Йоан Богослов така добре е описасал в своето пророчество- Апокалипсиса, към който ние се приближаваме с всеки изминал ден. "Похвално" е, че си имае и химнът на Европа -  "Одата на радостта", чийто текст е на Фридрих Шилер, друг "богоизбран"  брат, наситен с "вълнуваща" масонска символика.

ХИМН НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Радост, дева вдъхновена,
лъч божествен, дивен дар,
свеждаме опиянени
взор пред твоя свят олтар :devil: :devil: :devil:
Ти сплотяваш в порив чуден
разделените от зло,
братя стават всички люде,
ти разпериш ли крило.

Във прегръдка, милиони,
край сложете на вражди!
С обич безпределна бди
Бог от звездни небосклони.

Който е честит да има
драг приятел в труден час,
в мирен дом жена любима –
нека да ликува с нас!
Ала онзи, за когото
този свят е чужд и пуст,
нека да стои самотен
вън от нашия съюз.

Нека в сговор благороден
крепне този кръг широк –
той към звездния чертог
на Невидимия води.

И за правдата надежда
вдъхва на мъдреца благ
а страдалеца извежда
на спасителния бряг.
Редом с вярата развява
гордите си знамена,
с ангелския хор запява
и в задгробната страна.
  :o

Братя, трябва да се страда –
свят добър да създадем;
горе в звездния си трем
Бог ни чака със награда:
/ не се споменава, кой бог, обаче/

Равни нему  :-[ да сте – ето
ще изисква Бог всегда,
и да скътвате в сърцето
чужда радост и беда;
мъст и гняв да се забравят,
на врага да се прости,
жалба глуха, плач сподавен
никого да не гнети!

Всеки дълг изтрит да бъде,
да царува вечен мир!
Бог от звездната си шир
нивга като нас не съди.

Радост да дари, разтваря гръд
майката-природа
/нали беше бог, то къде се взе тази майка-природа?/
и добри и лоши твари
следват ведрия й път.
Даде вино нам и щастие
и приятел скъп докрай,
на пигмеи – долни страсти,
а на херувими – рай.
  ??? ??? ???

Да се поклоним в смирение
пред Създателя пречист –
Той е тая звездна вис
на небесните селения.

Радостта е мощ основна,
златен лост на вечността,
на световния часовник
колелцата движи тя.
8-[ 8-[
Радостта примамва нежно
всеки кълн да разцъфти,
тя в пространството безбрежно
със планетите лети.

С тоя полет на слънцата
в модрата небесна глъб
:-k
своя път без страх и скръб
следвайте и вие, братя!

Радост блика от бокала
с лозовата златна кръв,
кротост пие канибалът,
плахият е в дързост пръв.
:devil: :devil: :devil:
Братя, нека всинца ние
станем на крака и в чест
на добрия дух изпием
тая пълна чаша днес!


За духа, когото слави
с химни ангелския хор –
той от звездния простор
ред във хаоса създава.

Бодрост в мъка нетърпима,
помощ в нищета и мрак,
клетва вечна, нерушима,
правда към другар и враг;
мъжка гордост пред тирана,
заплатена с кръв дори,
смърт на подлата измяна,
слава на дела добри!

Дайте вярна клетва в тесен
кръг над тоя златен сок –
там от звездния чертог
Гледа Съдникът небесен!


То е ясно, че братя всички юди стават, щом задуха полъха на промяната и интереса. Просто, този ден е един най-обикновен Пурим!
« Last Edit: 10 May 2007, 23:18:53 by Една българка »
 

Offline SSK

 • Forum Member
 • **
 • Posts: 288
 • Gender: Male
Re: Какъв празник е 9-ти май за вас?
« Reply #2 on: 10 May 2007, 12:46:02 »
Честита 62-годишнина от началото на прогонването на немците от техните ИЗКОННИ и ЕТНОНАЦИОНАЛНИ източни земи.

И другото му пожелание:французи,англичани,юдеи и руснаци...да го духате!!!
Трябва да покажем на Света,че не всички сме като тях.
 

Offline Сит

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,027
 • Gender: Male
Re: Какъв празник е 9-ти май за вас?
« Reply #3 on: 09 May 2009, 09:40:34 »


На тази дата преди 64 години е подписана капитулацията на Хитлеристка Германия. С нея се слага началото на едно разделение в света и най-вече - разделение в Европа.
 

Offline Ivo_the_MOnsTer

 • Senior Member
 • ***
 • Posts: 729
 • Gender: Male
 • Зодия: Cancer Cancer
Re: Какъв празник е 9-ти май за вас?
« Reply #4 on: 09 May 2009, 10:08:42 »
Деня на ционистката победа.
Всеки заслужава да бъде съден според делата си.
 

Offline Сит

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,027
 • Gender: Male
Re: Какъв празник е 9-ти май за вас?
« Reply #5 on: 09 May 2009, 10:16:53 »
Деня на ционистката победа.
На еврейската по-скоро и на капитала
 

Offline killed_by_death

 • Senior Member
 • ***
 • Posts: 721
 • Gender: Male
 • Дълг и Чест
Re: Какъв празник е 9-ти май за вас?
« Reply #6 on: 09 May 2009, 12:38:38 »
Тъжен ден за света!

Фюрерът ще бъде разбран,рано или късно! ;)
 

Offline hammerbg

 • Senior Member
 • ***
 • Posts: 930
 • Gender: Male
 • Зодия: Gemini Gemini
Re: Какъв празник е 9-ти май за вас?
« Reply #7 on: 09 May 2009, 13:52:39 »
Чудно ми е да си представя, как това може да е деня на Европа, когато на този ден е поставено разделението й...
 

Offline Дашо

 • Registered user
 • Senior Member
 • ***
 • Posts: 915
 • Gender: Male
 • православен българин
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: Какъв празник е 9-ти май за вас?
« Reply #8 on: 09 May 2009, 14:59:15 »
Чудно ми е да си представя, как това може да е деня на Европа, когато на този ден е поставено разделението й...
По принцип Русия празнува деня на победата, докато страните от Европа (по-специално членките на ЕС), празнуват деня на Европа (може би денят не е избран случайно, както предполагам аз, сигурно са търсили определена символика).
Quote
Решението този ден да се чества като празник на Европа е взето в Милано през 1985 г. от лидерите на ЕС и причината е, че на този ден преди 59 години е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз. На 9 май, 1950 г. в Париж френският министър на външните работи Робер Шуман прочита пред международната преса декларация, с която призовава Франция, Германия и други европейски страни да обединят производството си на въглища и стомана.Целта на предлаганото обединение е то да бъде "първа стъпка към европейска федерация". През април следващата година по инициатива на Франция е подписан договорът за създаването на Европейската общност за въглища и стомана (ЕОВС). Той е подписан от Германия, Италия, Холандия, Белгия и Люксембург, като по този начин се учредява първата европейска общност.
Величието на Родината се гради върху костите на ония, които достойно живяха и умряха за нея!
БЪЛГАРИЯ НАДЪ ВСИЧКО-ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!
 

Offline Ivo_the_MOnsTer

 • Senior Member
 • ***
 • Posts: 729
 • Gender: Male
 • Зодия: Cancer Cancer
Re: Какъв празник е 9-ти май за вас?
« Reply #9 on: 09 May 2009, 16:29:22 »
Деня на ционистката победа.
На еврейската по-скоро и на капитала
Ционистите кои са според тебе ? :lol: :lol: :lol: :lol:
Всеки заслужава да бъде съден според делата си.
 

Offline Сит

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,027
 • Gender: Male
Re: Какъв празник е 9-ти май за вас?
« Reply #10 on: 09 May 2009, 17:18:33 »
Ционистите кои са според тебе ? :lol: :lol: :lol: :lol:
Тия, които застрашават региона (Близкия изток). Не са заплаха за нас. Заплаха са евреите по света, които има ръководни роли във банките :)  Така наречените интернационалисти ;)
 

Offline Ivo_the_MOnsTer

 • Senior Member
 • ***
 • Posts: 729
 • Gender: Male
 • Зодия: Cancer Cancer
Re: Какъв празник е 9-ти май за вас?
« Reply #11 on: 09 May 2009, 19:10:40 »
Ционистите кои са според тебе ? :lol: :lol: :lol: :lol:
Тия, които застрашават региона (Близкия изток). Не са заплаха за нас. Заплаха са евреите по света, които има ръководни роли във банките :)  Така наречените интернационалисти ;)
"Ционизмът е ЕВРЕЙСКО политическо движение, поддържано и от НЕЕВРЕИ (пр.: Уинстън Чърчил, помогнал за създаването на Израел), според което евреите трябва да създадат своя държава и да имат своя национална родина. Думата "ционизъм" произлиза от Цион, едно от древните имена на Ерусалим. Друга важна връзка за евреите с това име се прави и с Цар Давид. След като Цар Давид превзел крепостта Цион, намираща се на планината Цион, той я направил своя столица."

Става дума за еврейските подлоги,цяла Западна Европа и Америка,дори и в България са на властт ционисти и те са много опасни.
Всеки заслужава да бъде съден според делата си.
 

Offline BMPO

 • Senior Member
 • ***
 • Posts: 617
Re: Какъв празник е 9-ти май за вас?
« Reply #12 on: 09 May 2009, 23:26:45 »
А понеже ако беше победил Европа щеше да е един рай... Вечно братство и мир между народите.  :-[

Точно така.
ВМРО - Вътрешна Македонска Революционна Организация
ВМРО-БНД - Влашка Милиционерско-Разбойническа Организация - Бивши и Настоящи Доносници
Спрете кражбата на името!
 

Offline Балкани

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,076
 • Gender: Female
Re: Какъв празник е 9-ти май за вас?
« Reply #13 on: 09 May 2009, 23:37:21 »
Мир на праха на загиналите заради прищявките на психопата Сталин и еврейските му поддръжници.
Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е, или слава!

....

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
Аз веч нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!
 

Offline Сит

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,027
 • Gender: Male
Re: Какъв празник е 9-ти май за вас?
« Reply #14 on: 09 May 2009, 23:43:29 »
Мир на праха на загиналите заради прищявките на психопата Сталин и еврейските му поддръжници.
Всъщност другаря Сталин е изчистил много повече джедаи, отколкото Фюрера. За жалост го убиват точно като е в разгара на чистката :(
 

Tags:
   

  Васил Левски

  Started by Бащицата Махно

  Replies: 97
  Views: 16209
  Last post 23 Feb 2018, 12:58:02
  by Мишок
  В Пловдив приключи операция "Майките"

  Started by nord1940

  Replies: 3
  Views: 1098
  Last post 22 Jun 2010, 03:39:17
  by omerzen
  За 48% от първокласниците майчиният език не е български

  Started by Франкист

  Replies: 15
  Views: 2572
  Last post 02 Feb 2011, 19:10:35
  by Amenhotep
  ВАС заличи Природен парк Странджа

  Started by Царица

  Replies: 12
  Views: 1483
  Last post 02 Aug 2008, 13:21:20
  by logx
  Какво според вас е България и къде се намира тя?

  Started by hahorat

  Replies: 15
  Views: 4090
  Last post 23 Feb 2009, 23:19:31
  by logx