Author Topic: Какво обещаха ГЕРБ и ОП на българите през 2017 г. и какво изпълниха?  (Read 3732 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
ГЕРБ и Обединените патриоти вероятно ще съставят кабинет на основата на взаимно споразумение и съгласувана обща позиция по основните въпроси на бъдещата политика на българското правителство.

Ето какво обещаваха от ГЕРБ и ОП преди изборите.
Ще бъде интересно да се следи за изпълнението на дадените предизборни обещания.
...
"Първата политическа сила след парламентарните избори ГЕРБ държи на своите приоритети, които обяви в кампанията си преди вота. Това са здравеопазването, образованието и гарантирането на сигурността. В това увери бившият министър на туризма Николина Ангелкова в предаването "Денят ON AIR". Според нея трябва да се направи всичко възможно, за да се гарантира максимална сигурност на туристите. "Изключително важно е да имаме стабилно правителство в рамките на пълен 4-годишен мандат. Преговорите вървят конструктивно и се обръща голямо внимание върху сигурността", посочи Ангелкова. От думите й стана ясно още, че сред приоритетите на ГЕРБ са още намаляването на административната тежест, привличането на инвестиции и икономическият ръст. Ангелкова увери, че данъците няма да бъдат вдигани и ще се работи за двойно увеличаване на заплатите на учителите.  Бившият министър на туризма разкритикува служебното правителство, което според нея прави опит за законотворчество, което изобщо не е на мястото си. "Наблюдаваме поредица от действия, които могат да бъдат свързани изцяло с това да се нарушава държавният интерес. Не може зад вратичката служебен кабинет да решава определени теми", отбеляза Ангелкова и настоя, че не трябва да се извършват действия, които водят до загуба на европейски средства. "Изключително много ме притесни заповедта за неохраняемите плажове. Прочетох, че някои от плажовете, при които има проведена процедура, са обявени за неохраняеми", посочи тя и даде пример с централния плаж в Поморие.  На въпрос късно ли е да бъде спасен летният сезон, Ангелкова отговори: "Всеки ден забавяне е ключов, туристите идват. Публичен ресурс не се дава просто така. Обявява се обществена поръчка, която допълнително забавя".
http://www.blitz.bg/obshtestvo/angelkova-s-vazhna-informatsiya-za-dantsite-i-uchitelskite-zaplati_news502943.html
...
" ГЕРБ обещават чувствителен ръст на доходите. От партията на Бойко Борисов казват, че ще вдигнат средната заплата на 1500 лв., а минималната - с 40 на сто и тя да стане 650 лв..."
https://nova.bg/news/view/2017/02/08/173267/%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B8-%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D1%89%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5/
...
"Обединените патриоти" обещават минимална пенсия 300 лева, като поне 200 лв. да стане още през първата година от мандата. Да свалят монопола на Здравната каса, да сложат полицай във всяко село и да върнат задължителната казарма – младежите да карат военна служба 6 месеца..." 
https://nova.bg/news/view/2017/02/08/173267/%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B8-%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D1%89%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5/
...
"Основният акцент в приветствието на председателя на ВМРО и кандидат за народен представител от 19 МИР - Плевенски Красимир Каракачанов бяха по-високите доходи, по-стабилната и работеща българска икономика, както и сигурността на държавната граница. В програмата на Обединените патриоти е залегнало рязкото вдигане на доходите на българите, независимо дали са пенсионери или работещи, и отърсването от налаганата в последните години теза, че всяко увеличение за подобна дейност, е пряка заплаха за стабилността на системата..."
https://dariknews.bg/regioni/ruse/obedineni-patrioti-nfsb-ataka-i-vmro-otkriha-predizbornata-si-kampaniia-v-ruse-2006454
« Last Edit: 07 Apr 2017, 22:56:14 by Петкан »
Ad honores
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Управленската програма на ГЕРБ и патриотите


https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6169922
...
Добри програмни пожелания, а доколко ще бъдат реализирани, защото програмата е едно, а друго е да се изпълни.
Точка №5 няма да се изпълни, защото България не е страната, която може да определя приоритетите на ЕС и да се намесва активно в решаването на регионални политически събития.За какво става въпрос?

" При своята реализация всяка колективистично-социалистическа идея трябва да извърши определен вид трансформация на управляваната система. Обичайно тази трансформация се реализира чрез подчиняването на мнозинството на някакъв елит, който задава неговите приоритети и посока на развитие. Точно това прави днес ЕС – реализира определени свои политики в конкретни приоритетни направления, като за целта изземва икономически ресурси от всички и най-вече от по-богатите свои членки, за да ги предостави по някакъв начин или на конкретни държави, които имат нужда от тях, или за реализирането на конкретни цели. За обслужване на този процес естествено се създава огромна административна и бюрократична система. Един голям непроизводителен апарат, който освен че излиза много скъп за издръжка, е и силно централизиран, защото трябва планово-административно да дирижира развитието на отделните държави в Съюза в правилната – според политиката на европейските лидери – посока . Понеже ЕС се занимава с все повече въпроси, свързани с интеграцията и кохезията, постепенно той създава все повече административни структури, съвети, комисии и колективни органи, които да го обслужват. Такива са Европейската комисия, Съветът на Европа, Съветите на министрите, Европейският парламент, Комитетът на регионите, ОЛАФ и тн. и тн. Всичко това постепенно превръща ЕС в едно силно йерархично, тромаво, статично, бюрократизирано и колективизирано наднационално образувание,което не може да взема бързи, адекватни и ефективни решения...
В тази силно враждебна среда иноваторите и визионерите, които могат да дадат вярната посока за развитие за всяка сфера на обществото, постепенно се изтласкват към периферията. На сцената остават само тези, които изпълняват приоритетите на ЕС, или които на ниво отделни държави могат да си осигурят по някакъв начин – политически, институционален или откровено корупционен –  достъп до европейско/държавно финансиране, от което може би нужда имат съвсем други субекти от обществото и икономиката...
Механизмите на еврофондовете и европейското финансиране като цяло в добавка към ролята на всяка национална държава в рамките на нейната икономика чрез механизмите на обществените поръчки, ги изкривяват и деформират. Така се създава една устойчива и стерилна откъм външни заплахи, но във вътрешността си много нездравословна среда за развитие на нормални, пазарни и ефективни бизнес модели.

За сметка на това се стимулира развитие на бизнеси и дейности, които са пряко обвързани с политически решения на ниво държава, или с решения, вземани в рамките на Европейския съюз..."
http://libertarium.net/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D0%B5%D1%81/?gclid=Cj0KEQjww7zHBRCToPSj_c_WjZIBEiQAj8il5P4_V2Oto0XPxvMNeWvguslXqKRfYbZZWHkhz0d06hAaAqnv8P8HAQ

Quote
5. Устойчиво решение на проблема с миграцията може да бъде намерено единствено със съвместните усилия на всички засегнати или изложени на риск страни. Приоритет на ЕС трябва да бъде спирането на притока от мигранти на турските граници – сухопътни и морски.
За социалната политика по отношение на заплащането на труда има ярко изразена условност, т.е. ако се изпълнят мерките от тази програмата.А какво пречи да се изпълнят?
Quote
При изпълнение на мерките от тази програма, гарантираме в рамките на мандата минимална работна заплата от 650 лв. и средна работна заплата от 1500 лв.

Как ще се увеличи ръстът на икономиката, никой не знае? :mad:

И едно неадекватно пожелание, несъобразено с демографската криза.
Quote
Работещите хора ще имат полза от по-гъвкави възможности за заетост и допълнителна квалификация. 
Първо работещите квалифицирани хора в България намаляват, а и каква ще е тази  "полза от по-гъвкави възможности", никой не обяснява ясно, но съществуването на тези неизяснени "по-гъвкави възможности" едва ли се отнася до спазването на КТ и отсъствието на конфликт на интереси.
Няма нищо конкретно в тази обща програма на ГЕРБ и патриотите, което да привлече младите квалифицирани специалисти да останат на работа в България. Децата на тези млади хора ще се раждат в чужбина.

За успешна и реална реформа в правосъдието на Борисов и компания ще им трябват поне още пет (5) мандата...
Quote
Продължаване на съдебната реформа за гарантиране на ефективна, бърза и справедлива съдебна власт.

Добре е, че в 2017 г. ГЕРБ и патриотите направиха откритието ,че грижата за здравето на нацията е стратегическа цел. :mad:
Quote
Подобряване на здравето на нацията е стратегическа цел. 


Quote
Преодоляване на регионалните дисбаланси и осигуряване на функционално взаимодействие между отделните нива на медицинската помощ. 
Преодоляване на "регионален дисбаланс и осигуряване на функционално взаимодействие " се отнася до това, че ако някой човечец (не дай Боже!), от с. Крайново, общ. Болярово получи инфаркт или инсулт, трябва да го вземе реаномобил от Елхово и да го закара в Ямбол, а това са почти 150 км, т.е. това са минимум 2 часа път при най-добра организация от получаването на сигнала за пациента и транспортирането му до реанимацията в областния град.
Имам познати в този край и ми разказаха за подобен случай, когато  линейката "малко се позабавила" и човекът си отишъл.

Патриотичното въпитание на младежите е добра идея, но как ще стане без прочит и анализ  на "Под игото" на Вазов  и „Майце си” на Христо Ботев, защото според съвременните схващания турско робство не е имало, а Ботев е обявен за комунист?

...
Не искам да бъда черноглед, но пожелателните изрази говорят за отваряне на вратички за оправдания от страна на новите управляващи, които от първия до последния са стари политически мурви.
« Last Edit: 14 Apr 2017, 18:04:11 by Петкан »
Ad honores
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Quote
"Горанов коментира и темата дали е удачно господин Каракачанов трябва да бъде вицепремиер. "Те трябва да влязат със свои представители в изпълнителната власт. Дали ще е Каракачанов или друг, няма значение. Той изглежда вероятен участник в изпълнителната власт. Нормално е да имат вицепремиер, имайки предвид тежестта им в коалицията..."
http://www.blitz.bg/politika/goranov-s-kompliment-km-siderov-razkri-kak-ot-gerb-sa-uspeli-da-neutralizirat-nepriemlivi-iskaniya-na-patriotite-po-vreme-na-pregovorite_news504491.html
...
Quote
"Имам cвиня-майка c 12 пpасета-cyкалчета.

С какъв комбиниран фypаж да я xpаня, за да има повече мляко.

И каква трябва да бъде дневната и дажба? "
...
За да е сита и спокойна свинята, трябва да и се осигури достатъчно количество сурови влакнини във фуража.
...
Ако в прасилото има над 12 сукалчета, фуражът на свинята майка трябва да се изхранва на воля."

http://www.bgfermer.bg/Article/5865343


Нормално е да имат вицепремиер от ОП, дори да е с външност на свиня-майка и да е широко известен с псевдонимите си: "агент Дончо" и "агент ИВАН". :mad:
След тежките преговори с ОП, Горанов сигурно вече знае каква е дневната дажба на свинята-майка и нейните 27 пpасета-cyкалчета.
От 7.3 милиона души население в България само 315 000 души са гласували за Продажния фронт, т.е. 4.31% от населението на България е решило да вкара коалиционна група от негодници-кариеристи в българското Народно събрание.

« Last Edit: 18 Apr 2017, 22:27:21 by Петкан »
Ad honores
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox

"Решенията ще се вземат от Съвет на коалицията с по трима представители на двете формации , които формират или подкрепят коалиционното управление. Решения се вземат в такива формати с единорушие. Там, където не се вземе общо решение, всяка от политическите сили има възможност и право, след като са изчерпани всички други възможности, да продължи да развива своите тези и да търси политическо решение за тях в рамките на парламента, но с това условие, че всички приоритети, около които предварително сме се обединили ще се считат, след обсъждане, за приети и няма да бъдат преразглеждани."[/b]
http://www.blitz.bg/politika/goranov-s-klyuchovo-razkritie-za-sledvashchoto-pravitelstvo-datata-za-noviya-kabinet-e_news506840.html
...
Този път триото от ОП няма да може да се измъкне от отговорността на коалиционното управление.
« Last Edit: 23 Apr 2017, 22:05:35 by Hatshepsut »
Ad honores
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Quote

"Длъжни сме да бъдем отговорни. Огромна работа ни чака, нито е за удоволствие, нито за хвалба и радост. Полагаме усилия, да се надяваме, че ще успеем... "
http://www.blitz.bg/politika/prvo-v-blits-borisov-s-tezhki-dumi-km-bsp-sled-sreshchata-s-radev-obnovena_news507487.html
...
Пожеланието "длъжни сме да бъдем отговорни" изразява неувереността на Борисов за бъдещата работа на коалиционния кабинет, а като послание, фразата има двояко значение:
- призив за мобилизация на съвестите (ако все още ги има! ) към политическата компания, която ще управлява България
- уверение към българите, че е възможно  да очакват от правителството на ГЕРБ и ОП не особено големи отклонения от позата на псевдоотговорността.
Интересно е казано за това, че огромната работа, която "нито е за удоволствие, нито за хвалба и радост ", може да се предполага, че ще предизвика досада в Борисов и приятели.

Смисълът на казаното от бъдещия премиер на България би трябвало да означава, че тези, които са в дълг пред народа се надяват да направят нещо.
А какво ще бъде това нещо?
Само Бог може да знае.
« Last Edit: 25 Apr 2017, 17:45:35 by Петкан »
Ad honores
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox

"Не сме търсили точни аритметични пропорции, гледахме да е екип, който да работи. Да не се затварят отделни министерства, да не се капсулират, преди имаше подобни примери". Това заяви в първия си коментар лидерът на Атака Волен Сидеров. Той допълни, че другите двама лидери на НФСБ и ВМРО отиват на вицепремиерски постове, което е ясен знак за поемане на отговорност.
"Те застават като гаранция, че ние се ангажираме, не само гледайки, а с цялата отговорност и съзнанието, че участието във властта носи негативи. Оттук нататък ще трябва много сериозна дейност, да не позволяваме да се гледа на нашата коалиция като службогонене. Ще трябва сериозна дейност. Валери Симеонов и Каракачанов са хора с амбиция да покажат, че може в техния сектор да се променят неща към добро", заяви още Сидеров.
Лидерът на Атака допълни, че той остава в парламента и ще следи за дисциплината на групата, а като не изключи и варианта да стане председател на парламентарната група.
http://pik.bg/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D1%81-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-3-news654547.html
...
Поемането на отговорност означава постигане на определена цел с положителен резултат за поелия отговорността.
Ad honores
 

Offline Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 2,813
 • Gender: Male
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Общи приказки,които може да ги каже почти всеки, който е писал в този и в другия форум в последните десетина години. Най-важната тема виждам,че за властта е- продължителността на управлението им да бъде 4 години. Като се има предвид, кой е начело и че досега не е бил с пълен мандат....такива надежди ми изглеждат толкова наивни,че няма накъде. Те не търсят подкрепата от хората,а търсят подкрепата си от покровителите- паразити и бюрократи отвън. Както вече го виждаме толкова години. Затова всичко им е фалшиво и нямат доверие. 60 % не гласуват. Както и да лъжат и мажат-това е положението. 60 % им теглят майните здраво и то всеки път.
Разбира се, бих се радвал да не съм прав!
« Last Edit: 05 May 2017, 14:53:14 by Индивидуалист »
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Валентин Радев: Няма да има за всяко село полицай, а мобилни групи.
Предложението ни не е за полицай във всяко населено място буквално, а за полицейско присъствие, когато се наложи

Абе точно такова  ви беше предложението, но сега се сетихте,  че ако пратите полицаите да си вършат работата няма да има кой да ни репресирани,  нас които не вършим престъпления
.

___________________


Брутално изнасилване и убийство потресе русенско село

! (ВИДЕО 18+) Русе, България13 Май 2017, 13:505071 прочита15 коментара Снимката е илюстративна 1 от 1
Жестоко убийство на самотно живееща възрастна жена е било извършено в русенското село Голямо Враново. Престъплението е станало най-вероятно през нощта в четвъртък срещу петък, а тялото е открито днес около 11 часа, съобщи БГНЕС.  Полицията разследва случая, а къщата, където е извършено убийството, се охранява от органите на реда. Убитата е 68-годишната Р. Х., която живее на улица накрая на селото, граничеща с полето. Тя е намерена от своя съседка, която е обработвала градината й. Вратата на къщата е била отворена, а тялото е било на леглото. Дрехите на убитата са били в безпорядък, впоследствие е установено, че е била изнасилена. Незабавно е извикана полиция, която е започнала огледи и разпити. По предварителна информация смъртта е настъпила от удар по главата, причинил тежка черепно-мозъчна травма.  Работи се по всички версии, включително и за грабеж, макар че при огледа е установено, че пенсията на убитата е непокътната.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/intsidenti/brutalno-iznasilvane-i-ubiystvo-potrese-rusensko-selo-video-18_news512353.html
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Quote
ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ИМЕТО НА ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ В 44-то НАРОДНО СЪБРАНИЕ

 

За какво ще работим, за какво ще настояваме в 44-то Народно събрание?
 
В  Програмната стратегия и Приоритетите за управление от 2017 до 2021 г. ще залегнат основни идеи от Програмата на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“.
 
Възраждане на Българската икономика.
Въвеждане на принципа на  мълчаливото  съгласие в работата на администрацията.
Ограничаване на лицензионните и разрешителните режими до минимално изискуемите от европейското законодателство.
Засилен ефективен следприватизационен и следконцесионен контрол. Антимонополно и антикартелно законодателство.
 
Продължаване реформите в енергетиката.
Прекратяване дългосрочните договори с ТЕЦ „Марица изток 1“ и  ТЕЦ „Марица изток 3“ .
Удължаване живота на 5 – ти и 6 – ти блок на АЕЦ „Козлудуй“.
Ускоряване на проучванията за добив на собствен нефт и газ в Черно море.
Контрол върху разходите на държавните енергийни предприятия.
Контрол и ревизия на договорите за изкупуване на високо ефективна енергия от ТЕЦ -ове, заводски централи, както и тази от ВЕИ – та.
Недопускане на реализацията на неизгодни за страната енергийни проекти.
 
Нова социална политика:
Обвързване на социалните помощи  с посещение на детски градини и училища на децата на социално слабите.
Обвързване на социалните помощи  с включване в трудова заетост.
Увеличаване на минималните пенсии от 01.07.2017 г. на 180 лв. и от 01.10.2017 г.  на 200 лв. Индексиране на останалите пенсии със средствата от ревизиране на фалшивите инвалидни пенсии. Коалиция „Обединени патриоти“ ще продължи своята политика за сближаването на минималната пенсия с официално признатия праг на бедност.
Устойчиво нарастване на доходите.
4.
В областта на Националната сигурност:
Недопускане на бежанци и имигранти на територията на страната и
незабавно депортиране на незаконно влезлите.
Полицейско присъствие във всяко населено място.
Промяна на определението за маловажен случай с оглед на противодействие на конвенционалната престъпност.
Въвеждане на тримесечни доклади на Главния прокурор и председателите на ВКС и ВАС пред НС.
 
В образованието:
Промяна в системата на делегираните бюджети от 2018 г.
Подкрепа за българските училища в чужбина.
Повече спорт в училище.
 
В здравеопазването:
Засилване ролята на профилактиката.
Въвеждане на ежегодни профилактични прегледи на всички български граждани и изследвания на кръв, урина и кардиологични изследвания.
Поетапна демонополизация на Националната здравно-осигурителна каса.
         В земеделието: Осигуряване на финансова подкрепа с фокус върху малките и средните предприятия, стопанства и ферми.
 
В жилищната политика: По – нататъшно изпълнение на националната програма за енергийна ефективност на жилищни сгради, но с въвеждане на нарастващ процент на самоучастие на гражданите.
 
Външна политика:  България трябва да се ръководи от прагматично следване на националния интерес и недопускане на намеса във вътрешните работи на страната ни. Следвайки пътя за евро-атлантическа интеграция, трябва да се стремим към ефективна защита на правата и законните интереси на българите зад граница.
Ние сме за присъединяването на България към Шенген.
Ние сме за задълбочаване на сътрудничеството между НАТО и ЕС с оглед засилващото се влияние на трети страни в региона на Черно море и Балканите.
Подкрепяме необходимостта от по-радикална реформа на Дъблинския регламент в посока разтоварване на тежестта от мигрантския поток, която сега се поема от държавите на предната линия.
 
 5.
И отново не на последно място, а като основен приоритет:
Недопускане във властта на ДПС, ДОСТ и други протурски фашизоидни формации, които разделят и противопоставят българските граждани, насаждат омраза по етнически и религиозен признак.
 
http://www.vestnikataka.bg/2017/04/%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82-%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80/
...
...
Недопускането във властта на ДПС и ДОСТ във властта е много интересен въпрос, който ще има много сериозни последствия за България.
Може би Симеонов-Балевски не вижда това, което се случва в БЮРМ?
Може би Балевски не разбира, че подкрепяния от ЕС и България вариант за управление на БЮРМ от социалистите и партиите на етническите албанци ще доведе до приемането на албанския език за втори официален език в тази страна и последваща федерализация на страната?
Ако това се приеме, Балевски трябва да знае, че ДПС и ДОСТ също ще поискат турския език за втори официален език в България, а ЕС едва ли ще бъде против...
Симеонов-Балевски трябва да знае и това, че единствения начин за недопускането на ДПС и ДОСТ във властта не се състои само в промяна на Избирателния закон, а във АВТОРИТЕТА на националистическите партии, който за съжаление в сумиран вариант на гласоподаватели за коалицията ОП е такъв, какъвто е и на ДПС.
Покойният Хайтов беше казал нещо много точно за това, от какво се обуславя желанието, когато да искаш да направиш нещо...
« Last Edit: 15 May 2017, 23:09:39 by Петкан »
Ad honores
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Томислав Дончев: ГЕРБ не може да обещае, че ще поема отговорност за всяка грешка на партньоритe

Валери Симеонов не гореше от желание да оглави Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси. Предвид постовете, които заема, няма друг по-подходящ от него. Неговата задача ще бъде да промени този съвет, тъй като моделът му е остарял. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в предаването „Още от деня”.

 

ГЕРБ не може да обещае, че ще поема отговорност за всяка грешка на коалиционните партньори, посочва Дончев.

 

По отношение на темата за изстребителите Дончев увери, че управляващите не са обявили  война на президента Радев.  Борисов предпочитал руските изтребители пред шведския "Грипен", тъй като трябвало време, за да се извърши покупката. „Изтребителите не се продават на пазара за зеленчуци  и не може още другата седмица да се закупят”, обоснова се Дончев.

На въпрос кой разследва корупцията по високите етажи на властта, Дончев отговори: "Отговорът е в конституцията и законодателството, което оформя функциите на съдебната система, също и това което регулира работата на МВР.

Дончев поясни, че не е имал време да се запознае с доклада на БОРКОР, където се казва, че ресорните органи са зависими, некоординирани и безотговорни., но заяви, че БОРКОР е част от целия корпус институции, които трябва да се борят с корупцията, без значение на кое ниво се намират. Намеренията са неговия капацитет да бъде интегриран в единен орган, който да се бори с цялата корупция независимо дали на високите, средните или ниските етажи", уточни той.
http://epicenter.bg/article/Tomislav-Donchev--GERB-ne-mozhe-da-obeshtae--che-shte-poema-otgovornost-za-vsyaka-greshka-na-partnyorite/128573/2/0
...
...
Товаа, което приказва Т. Дончев, че "ГЕРБ не може да обещае, че ще поема отговорност за всяка грешка на партньоритe" е показателно за безпринципното съешаване на ГЕРБ с пишманпатриотите, единствено в името на властта.
Бъдещите изцепки на коалиционните партньори ще са много забавни.
Това, че от Валери Симеонов-Балевски не става и за чеп за зеле в политически план е ясно и на петокласниците.
Що се отнася до интегрираният орган, който ще бори корупцията по разни етажи на властта, ясно е, че по високите етажи няма да намери нищо, най-много да изгърми някой "бушон" с ранг директор на агенция или негов заместник.
Човек ако се замисли сериозно за това, кой е премиер и кой е вицепремиер, работата е направо за оплакване.
« Last Edit: 29 May 2017, 22:11:52 by Петкан »
Ad honores
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Подготвят се промени във Фонда за лечение на деца

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/podgotvyat-se-promeni-vv-fonda-za-lechenie-na-detsa_news516607.html
Подготвят се промени във Фонда за лечение на деца. От здравното министерство ги определиха като "ремонт" на правилника на институцията, съобщава bTV. Мерките ще станат ясни до края на идната седмица и са заради случаите на забавено лечение на малки пациенти.
-----------
Отделно обещаха да се погрижат да децата с увреждания след навършване на 18г. възраст. Дано да са се повредили и най - после да помогнат на тези нещастни хора, за нас нищо няма да направят, но поне за тях.
Г-жа Тинка Троева не пропусна да се оправдае като отбеляза, че и преди е имало случаи на деца, които не са били получавали адекватна грижа от фонда за лечение в чужбина, защо не приемате така лично изпълнението на служебните си ангажименти, както лично приемате критиките към работата на поверения ви фонд?

-------------
Томислав Дончев: ГЕРБ не може да обещае, че ще поема отговорност за всяка грешка на партньоритeЩо пък да не може? Явно само не мен ми прави впечатление, че патриотите забравиха един от основните си слогани 'да национализираме ерп-тата", дори повече от това сега, ако мога да цитирам по памет се оказа, че"Теменужка е голям експерт". Ми, не е изгодно пък. Както не е изгодно те частично защо ги национализираха, така де наши са си Енерго лайно, което сега ще вземе Фес и така нататък. То пак е национализация, все пак наште хора също са там.
За съжаление въпреки тази частична национализация популацията от Декември до Април харчи 50% /някои дори повече/ от дохода си за покриване на сметки за ток към ерп-та, вец-оце, възобновяеми източници на зелена и безцветна енергия, все включени в сметката за ток. Пуснете малко пари да циркулират в тази държава.
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Quote
"Отделно обещаха да се погрижат да децата с увреждания след навършване на 18г. възраст. "
...
След навършване на 18 годишна възраст лицето е пълнолетно или ако до навършване на 18 г. възраст лицето с увреждане е било в групата на децата с увреждания, то след навършвато на на тази възраст, лицето е вече в групата на възрастните с увреждания, а там нещата са други.
Това е част от съществуващата нормативна база за хората с увреждания.
 http://www.nssi.bg/legislationbg/laws
http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135678969
http://www.nssi.bg/legislationbg/rules/689-pravprilzihu
Трябва да се назначи личен асистент на такова лице, а обикновено държавата не може да обезпечи необходимия брой лични асистенти за нуждаещите се от помощта им, защото "нема пари".
Изявлението за полагането на грижи за "децата с увреждания след 18 г." от страна на коалицията ГЕРБ и ОП е просто популизъм.
Задължителните здравни осигуровки, които държавата трябва да прави за родител или близък, който се грижи за човек с увреждане над 90%, не са задължителни в цялата страна.

http://pomosti.oneinform.com/molbi/

На всички управляващи в България им стана навик да правят хората на идиоти, без да се замислят за това, че на някой видиотен българин може да му кипнат джибрите...
« Last Edit: 30 May 2017, 20:27:01 by Петкан »
Ad honores
 


Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Кариери рушат Белоградчишките скали
https://frognews.bg/novini/karieri-rushat-belogradchishkite-skali.html


Разрешението е с площ близо 1 квадратен километър и включва само 23% държавни горски имоти, останалите терени са общински и частни земеделски земи и гори, като собствениците на имотите не са били уведомени. Площта в разрешителното попада изцяло в 2 защитени зони: Западна стара планина и Предбалкан по Натура 2000:BG0001040  и Западен Балкан BG0002002. Не е направена оценка за съответствие на плана за проучване от Регионална инспекция по околна среда Монтана.
Освен това теренът е включен в зоната за развитие на биосферен резерват Чупрене, в бъдещия природен парк Белоградчишки скали и в зоната за екотуризъм и био земеделие на Общия Устройствен План на община Белоградчик. От първа плоча на Белоградчишките скали/Калето има пряка видимост към територията за проучване и бъдещата кариера, което ще унищожи основната туристическа атракция – непокътнатия ландшафт на долината на р. Стакевска.

Създаването на кариера за трошен камък за пътна настилка точно в тази зона:

- ще отнеме препитанието на стотици жители на този край, чийто основен поминък е рекреационен, селски и еко туризъм;

-ще обезсмисли инвестициите на държавата в редица проекти по Програмата за селските райони за създаване на бионасаждения и туризъм;

 -значително ще засили обезлюдяването на района;

 -ще унищожи местообитанията на редица застрашени видове животни и растения, което е в грубо нарушение на Европейското законодателство

- ще заличи десетилетни усилия на държавно, областно и общинско ниво за оформянето на Белоградчик като природна и културна атракция

- ще застраши съществуването на самите скали поради използването на взривове в близост до тях

 - ще унищожи четвъртокласната пътна инфраструктура и ще застраши значително безопасността по пътищата – платната са изключително тесни, с много завои без видимост, мостчетата нямат необходимата товароносимост

- не е икономически ефективно – отдалеченост от всякакви големи инфраструктурни проекти, липса на път, общоразпространеност на добиваните материали, в радиус от 15 км съществуват 3 действащи и 2 в процес на изграждане подобни кариери
---------------------------------
Така създалата се ситуация е по вина на Министерство на енергетиката и Министерство на околната среда и горите. „Големия експерт” Теменужка не може да откаже на фирми на наши хора да си направят проучванията, дори с риск да унищожи поминъка на цял един регион и да унищожи цялостната картина, която представлява този природен феномен.
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Създаването на кариера за трошен камък за пътна настилка е било и е винаги бизнес на управляващите.
Този камък ще отиде за строеж на пътища.
Кой прави пътищата в България?
Парите от камъните ще отидат в неговия джоб и в тези на приятелите му "каменари".
На Теменужка  това и е работата.
Да не отказва, дори когато е в цикъл.
Ad honores
 

Tags: