Author Topic: Трябва ли България да покани президента Владимир Путин на 3 март 2018 г.?  (Read 3834 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Светлана Шаренкова: Защо България трябва да покани президента Путин на 3 март 2018 година

Защо България трябва да покани президента Владимир Путин на 3 март 2018 година
 
Проф. Светлана Шаренкова


България е суверенна държава и има право да кани всеки чужд представител и лидер, когото пожелае, а единственият критерий в тази посока са националните ни интереси и волята на мнозинството от българския народ.
 
Националният инициативен комитет за честването на 140-ата годишнина на Освобождението на България от османско владичество отправи покана до президента на Русия Владимир Путин да бъде съпатрон (заедно с президента Румен Радев, който вече даде почетен патронаж) на програмата от събития, посветени на годишнината, и да посети Република България на 3 март, когато ще е кулминацията на честването.
 
Веднага дежурната протестърска общност и представители на миниатюрни извънпарламентарни партии от десницата вдигнаха шум, че такава покана не можело и не трябвало да се изпраща, че посещението на руския президент не можело да се състои по време на българското председателство на ЕС.
 
Бяха изтъкнати и другите дежурни русофобски клишета и опорни точки, отдавна демодирани и безинтересни на българското общество.
И все пак на тези гласове трябва да се отговори, защото тезите им изначално са погрешни.
 
 
България е суверенна държава и има право да кани всеки чужд представител и лидер, когото пожелае, а единственият критерий в тази посока са националните ни интереси и волята на мнозинството от българския народ.
 
Една покана до руския президент не противоречи по никакъв начин на членството ни в Европейския съюз или НАТО, такива посещения и срещи само в последния месец руският лидер проведе с премиерите и президентите на Франция, Германия, Словения, Унгария, Гърция, Кипър.
 
Но да се върнем на България!
Нима точно на 3 март - деня на българския суверенитет след пет века робство, ще покажем, че не сме независима държава, че националният ни политически елит чака да ни разрешат кого да каним или не в страната си!?
 
Уважението към собствената ни история и респектът към историческата истина трябва да стоят по-високо от русофобските мании и комплекси на политици, представляващи само себе си.
 
Разбира се, държавното ни ръководство под натиска на русофобските ястреби може да не покани президента Путин, а например председателя на ЕК Юнкер, канцлера Меркел или президента Ердоган, но как ли ще погледне на една такава инициатива българското общество?!
 
Първият жест на новия френски президент Еманюел Макрон бе да покани Владимир Путин във Версай. Едва ли Макрон е по-недалновиден от нашите реформатори, едва ли е по-малко европеец и евроатлантик от тях.
 
Новоизбраният френски президент също използва полето на историята и културата – срещата му с Путин бе във връзка с откриването на мащабна изложба за Петър Велики по случай 300-годишнината от посещението му в Париж. Така Франция определи Русия като свой водещ стратегически партньор извън ЕС. Това, че Русия е естественият съюзник на Европа в битката срещу тероризма, за мир и просперитет, признаха всички трезвомислещи европейски и световни политици.
 
 
Има традиции през юбилейните години президентите на България и Русия да са патрони на тържествата. Така е било с течение на десетилетия.
 
Тържества за 3 март, откриване на исторически паметници, посветени на паметта на руските войни - герои от Руско турската освободителна война, са откривани във всички времена от Освобождението насам, независимо от политическата конюнктура.
 
Една визита на президента Владимир Путин ще продължи тази неоспорима историческа традиция. Той гостува в България за 125- годишнината и за 130-годишнината от Освобождението, а тези визити бяха приети с надежда и уважение от българското общество, дадоха импулс на развитието на българо-руските отношения.
 
 
За съжаление, след тези посещения и интензивния диалог в техните рамки в българо-руските отношения, настъпи вредна за нашия национален интерес пауза.
 
От 10 години заради патологичната русофобия на президента (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев в България не е имало президентско посещение от руска страна, това естествено даде лош знак за отношенията на всички други институционални нива, създаде празнина в икономическите и политическите отношения, създаде условия за провала на стратегически проекти.
 
На човешките и духовните връзки между двата народа не можа да повлияе, защото те имат своя много по-дълбок корен, неподвластен на конюнктурата – корена на славяно-православния цивилизационен модел, на вековната дружба, белязана от величави събития.
 
 
И още нещо, което буди учудване, когато реформаторите протестират срещу поканата до президента Путин. Тази покана идва от гражданското общество – Национален комитет, под патронажа на държавния глава на Република България, в чийто състав са представители на всички основни политически партии, участват министри, кметове на най-големите ни общини, патриархът и митрополити на Православната ни църква, водещи учени от БАН и ректори на висши училища, ръководители и членове на творчески съюзи, на музеи, общественици, представители на военно-патриотични организации и много други.
Тази покана е де факто плод на широк граждански и обществен консенсус, резултат от волята на огромното мнозинство от българските граждани. Нима може едни хора с претенциите за демократи, уважаващи плурализма и свободата, да игнорират волята на гражданското общество?!
 
Програмата на честванията е много богата.
Ние, разбира се, ще отдадем почит и към представителите на други нации, допринесли за нашето освобождение и не само на фронта, каквито са румънските и финландските войски.
Ще отдадем дължимото на западните дипломати, журналисти и общественици, приели каузата на българската свобода.
Да си припомним само за американския дипломат Скайлер, за английския журналист, също американец Макгахан или френския писател хуманист Виктор Юго.
 
Но ясно трябва да заявим - главната заслуга за нашето освобождение е на Русия, а ние ще бъдем нечестни и неблагодарни, ако не отбележим този светъл юбилей подобаващо с преклонение към пролятата кръв на братския руски народ за свободата на България и като част от славянската и православна солидарност. А официален представител, лице на руската държава, на руския народ е именно нейният пряко и демократично избран президент.
 
Историческата справедливост ни зове за това.
Нека си спомним, че преди 140 години цар Александър II – руският император, почти 8 месеца е пребивавал по фронтовете на България начело на своята армия, заедно със своя народ.
 
 
Според геополитическите теории в основата на всяка цивилизация лежи определен тип култура, традиции и духовност, а базисен елемент е религията. България е славянска и православна държава, а не англосаксонска или католическа, както може би се иска някому.
Ние с Русия принадлежим към един цивилизационен модел - славянско-православния.
Поради тези причина България и Русия имат специални отношения – това е легитимно понятие в дипломатическите отношения, което е уважавано от международните партньори на съответната държава, стига тя ясно да формулира този факт.
 
Подобни отношения имат много други държави. Да вземем англосаксонците – Великобритания и САЩ имат специални отношения и държат на тях, същото и е при германския модел – при немци и австрийци. България и Русия също имат своите специални отношения, скрепени с това, че от България в Русия е дошла кирилицата, свещените книги на православието, първият патриарх на Киевска Рус Киприян, а от Русия към България е дошло Освобождението. Това са исторически факти, които не могат да бъдат преиначени или подложени на забрава!
 
 
С какво точно се занимаваме днес? С пренаписване на историята и отричане, че Русия ни е освободила. Няма да стане!
Народът и Дядо Вазов отдавна са си казали думата:
Кат Русия няма втора тъй могъща на света,
тя е нашата опора – тя е нашта висота!
А дедите ни веднага след Освобождението са построили над 400 паметника от благодарност към братята руси, пред които и днес – 140 години по-късно, благодарният български народ, хора от всички поколения поднасят цветя в памет на героите.
 
Докато малка, но овластена част от елита ни под чужд диктат пренаписва историята и гори мостовете с Русия, под удар е подложен националният ни интерес: тръбите на „Газпром” ни заобикалят, вместо това се строи „Турски поток” с отклонение към Гърция и Италия, реакторите на АЕЦ „Белене” стоят като паметник на престъпното безхаберие.
 
Вместо да се превърне в регионален енергиен и геополитически център на Балканите, България продължава да е най-бедната страна в Европейския съюз и НАТО без визия за развитие, с трагични демографски и социални показатели. Отношението към Русия в този контекст е национално предателство, за което ще плащат поколения българи.
 
 
България има нужда от диалог с руското ръководство в сферите на икономиката, енергетиката, туризма. Естественото място за такъв диалог е именно позитивната атмосфера на общия празник, а естественият събеседник на този диалог е президентът на Руската федерация Владимир Путин.
Бавно и полека светът от еднополюсен става многополюсен.
 
Важна роля в този процес има Русия. Лидери от ранга на Меркел и Тръмп вече ясно заявяват и признават, че без Русия проблемите на сигурността в Европа и на борбата с тероризма няма да се решат.
 
Този съюз на Русия със Запада в битката с тероризма вече е в дневния ред на Европейския съюз, а настоящият и следващите председатели на Съюза по естествен път ще превърнат това в приоритет, ще търсят пътища за диалог и конкретни съвместни инициативи. Тоест една визита на президента Путин няма да навреди на българското председателство на ЕС, а обратното – ще го изпълни с ново съдържание!
 
 
По време на председателството ние можем да станем мост на диалога между ЕС и Русия, особено за приоритета „Сигурност в Европа и борба с тероризма”, който вече държавното ни ръководство изведе като важна част от дневния ред на председателството.
 
И най-накрая: тези, които днес опонират на посещението на Путин, са извънпарламентарни партии, които народът не пожела да посочи като свои представители в законодателната власт, те имат според всички анкети символичния рейтинг от 2-3%. В същото време всички социологически данни показват, че над 80% от българите искат развитие на приятелски отношения с Русия.
Коя позиция тежи повече, всеки може да прецени сам!
http://epicenter.bg/article/Svetlana-Sharenkova--Zashto-Balgariya-tryabva-da-pokani-prezidenta-Putin-na-3-mart-2018-godina/129086/11/0
...
...

Спекулацията за обединението против тероризма е любимо занимание на агентите на тези държави, които създават причините за тероризма.
Всички държави, които са имали колонии и са експлоатирали, и угнетявали народите на своите колонии, днес плащат кървав данък на своето минало.
Меркел, Тръмп и Путин са тези вождове, които определят съдбата на човечеството, ръководени от своите геополитически програми и амбиции.
На Шаренкова ще задам един въпрос.
Колко емигранти има в САЩ, Русия, Франция, Германия, Великобритания, Италия,Холандия, Белгия и Испания и от кои страни са тези емигранти?
Битката с тероризма вече е в дневния ред на Европейския съюз и Русия, защото тези няколко държави от ЕС и Русия са били най-големите колонизатори от 15 век досега.
Не мога да се съглася и с това шаренковско твърдение, че "ние с Русия принадлежим към един цивилизационен модел - славянско-православния"!
Първо, защото няма такъв цивилизационен модел!
Второ, защото т.н. "славянско-православен модел" е едно понятие, зад което се крият само руски имперски амбиции и НИЩО ПОВЕЧЕ!
Третото е това, че "славянско-православен модел" е толкова опорочен от болшевизма, че и до ден днешен руските граждани не знаят кога имат имен ден и какво е това нещо, а православните църкви на бившите социалистически страни са средище на служители на спецслужби и опростачени, и отчаяни хора, които не знаят къде да търсят спасение за своите страдания.
Базисният елемент на съвременната цивилизация не е религията, а печалбата, независимо от това, каква религия се изповядва и заради това не може да се търси единение, което се основава на религиозен или културен признак.
Пример за това е обединението БРИКС, в което участват Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка-държави с различна религия и култура, чието единение е на основата на глобалната финансова сигурност.

Излишно е след толкова много години да се развяват сантименталности от рода на това, какво е казал дядо Вазов за Русия и колко паметници са постоили признателните българи в чест на освободителката, защото ако дядо Вазов беше доживял няколко години след 9 септември 1944 г., сигурно щеше да напише "Под игото- 4 част, "Из живота на българите  в предвечерието на социализЪма", където вместо героя Мунчо, щеше да бъде Георги Димитров, възхваляващ своя кумир Сталин.
Шаренкова по-скоро би трябвало да помисли за това, че за България е по-важно е да възпитава и пази младото поколение в патриотичен дух, вместо да го кара да се кланя на идоли от Изток или от Запад, независимо от това, как се казват и колко милиарда имат в сметките си.
Що се отнася до настояването на Шаренкова, че трябва да се покани президента Путин в качеството му на пряко и  демократично избран президент на Русия, за това има думата един по-голям познавач на политическия процес в тази страна.

Реальный рейтинг Путина и его партии "Единая Россия" [09/04/2017]
...
...
Информация за непредубедените читатели на форума за Светлана Шаренкова.
Quote
СПИСОК
награждаемых премиями Правительства Российской Федерации
в области средств массовой информации
13 января 2015 г.
Дом приемов Правительства
Российской Федерации
 


ЗА ИЗДАНИЕ ОБЩЕСТВЕННО-ПОЛИТИЧЕСКОЙ ГАЗЕТЫ
«РУСИЯ ДНЕС - РОССИЯ СЕГОДНЯ» НА РУССКОМ
И БОЛГАРСКОМ ЯЗЫКАХ
ШАРЕНКОВА
Светлана Стефановна

- издатель общественно-политической газеты
«Русия днес – Россия сегодня», управляющий
партнер ООО «БРИП – Болгаро-Российский
информационный пул
»
http://government.ru/media/files/dnGAEJvIbt8.pdf

« Last Edit: 04 Jun 2017, 22:58:56 by Петкан »
Ad honores
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Quote
"Патронажът на честванията на 140-годишнината на Освобождението трябва да бъде на българския президент, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в предаването „Още от деня“ по БТВ. Запитана дали е добре да има посещение на руския президент на 3 март догодина, тя каза – защо не. Отношенията България – Русия са на прагматично ниво - прагматични и практични, бе категорична министър Захариева... "
http://epicenter.bg/article/Ekaterina-Zaharieva--/129155/2/48

Quote
"Нека си спомним, че преди 140 години цар Александър II – руският император, почти 8 месеца е пребивавал по фронтовете на България начело на своята армия, заедно със своя народ... " (Светлана Шаренкова)
http://epicenter.bg/article/Svetlana-Sharenkova--Zashto-Balgariya-tryabva-da-pokani-prezidenta-Putin-na-3-mart-2018-godina/129086/11/0
...
...
Каква е връзката между руския цар Александър II и президента Путин?
От 24 декември 1991 г. Руската федерация продължава членство на СССР в ООН, включително и членството в Съвета за сигурност.От 13 януари 1992 г. съгласно писмо на руското външно министерство("За изпълнението на задълженията по сключените от СССР договори от Руската федерация"), адресирано до ръководителите на дипломатическите мисии, акредитирани в Москва ").

Quote
Российская Федерация продолжает осуществлять права и выполнять обязательства, вытекающие из международных договоров, заключенных Союзом Советских Социалистических Республик.

Соответственно Правительство Российской Федерации будет выполнять вместо Правительства Союза ССР функции депозитария по соответствующим многосторонним договорам.

В этой связи Министерство просит рассматривать Российскую Федерацию в качестве Стороны всех действующих международных договоров вместо Союза ССР.
http://docs.cntd.ru/document/901709983

 Руската федерация продължава да упражнява правата и да изпълнява задълженията, произтичащи от международните споразумения сключени от Съюза на съветските социалистически републики.

Октомврийската болшевишка революция от 1917 е родоначалник на СССР и през цялото време на комунистическия болшевишки режим заклеймява царска Русия.
Руската Федерация е приемник на СССР.
Къде е тогава приемствеността между цар Александър II и президента Путин?
« Last Edit: 06 Jun 2017, 00:44:44 by Петкан »
Ad honores
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Quote
Румен Радев: Ще поканя Путин за тържествата по случай 140 години от Освобождението Нямам намерение да не го правя заради обсесията на шепа хора, изпаднали от парламента, посочи той.

България не трябва да третира никоя държава като враг, убеден е държавният глава.


http://epicenter.bg/article/Rumen-Radev--V-nay-skoro-vreme-shte-pokanya-Putin-/129589/2/48
...
...
Тук президентът Радев се изложи като кифладжия!
Не може да се определи като "обсесия" реакцията на обикновените българи, относно пренебрежителното отношение на Путин към България за нейния принос и историческата мисия на България за разпространението на славянската писменост и култура.
Причината за отрицателната реакция на българите към изказването на Путин за пътя на азбуката е логично издържана, а не е просто хрумване или емоция.
"Шепата хора, които са изпаднали от парламента" не са определящия фактор в този скандал, а в обяснението на говорителката на правителството на РФ М.Захарова за изявлението на руския президент, имаше само уточняване на географското название на региона Македония, където са се родили светите Кирил и Методий, което е послужило за основание на Путин да каже, че "славянската писменост е дошла в Русия от македонската земя".
Политическите хитрости са многобройни и е обичайна практика да се оправдават всякакви изказвания, действия и престъпления на държавници от техните говорители със загрижен тон, който има единствената цел да излъже и заблуди обществеността.
Другата много голяма лъжа на Захарова е тази, че руския народ почита светите братя Кирил и Методий.
От 1991 г.(когато президентът Борис Елцин подписва документа за празнуването на 24 май в Русия), досега, т.е. до 2017 г., ако 5%-10% от руснаците знаят това, кои са светите братя Кирил и Методий и какво са създали, трамвай ще стана!
Президентът Радев има право да кани когото си поиска в частния си дом и това си е негов проблем, но да затваря очи, когато официално се плюе по българската история е неприлично и недържавнически.
Поканата на Радев към Путин е планиран политически ход, независимо от това, дали Путин е казал, че азбуката била дошла в Русия от "македонската земя" или да речем от "етиопската земя".
Тогава Захарова щеше да каже, че е станала грешка на езика (лапсус лингве) и Радев пак щеше да покани Путин.
Мирише на газ и ...нова каракачанска овчарка.


« Last Edit: 09 Jun 2017, 22:44:55 by Петкан »
Ad honores
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Президента Радев иска да даде възможност на Путин лично да ни благодари, за съвместните усилия по време на руско – турската война от 1877-1878 и да подчертаят, че без подвига на българите при Шипка, това щеше да е поредната загубена от русите руско - турска война, фактически.
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Президента Радев иска да даде възможност на Путин лично да ни благодари, за съвместните усилия по време на руско – турската война от 1877-1878 и да подчертаят, че без подвига на българите при Шипка, това щеше да е поредната загубена от русите руско - турска война, фактически.
Ето как съвременна Русия гледа на България и всякакви благодарности от страна на президента Путин ще бъдат чисто протоколни.
Според автора на статията,главния редактор Вадим Андрюхин,  " Болгария — это одно из тех гнусных мест в Европе, где регулярно глумятся над памятниками советским воинам ",  България е едно от тези гнусни места в Европа, където редовно се гаврят с паметниците на съветските воини, а самия Владимир Путин силно се съмнява в това, че България е истински суверенна страна.
Още по време на Първата световна война, България е разглеждана в Русия като "позор славянской семьи", т.е. позор за славянското семейство.
Изводът на Вадим Андрюхин е такъв:"Русский солдат умирал за них зря? " -руския войник напразно е умирал за тях, т.е. за българите.
Каквито благодарности и приказки да се приказват, България (от политическа и военна гледна точка) като член на НАТО в югоизточния му фланг е цел за руските оръжия.
Съвременната руска външна политика е агресивна и прагматична, лишена от всякакви чуства на сантименталност и братство.
България ще е добра за Русия тогава, когато всякакви руски проекти-икономически и политически се осъществят незабавно и безапелационно.
Заради това са и всички тези лакърдии-шаренковски за голямото славянско семейство, за благодарността и признателността към дядо Иван (и дядо Володя ) и т.н.
Идеята на панславизма може да се сравни с ерозията на почвата, бавно и неумолимо да се разрушава нещо, което се е оказало пречка на пътя на някаква голяма сила-вода ли вятър, а в конкретния случай Русия, чието ръководство е обхванато от реваншизъм за възстановяваване мощта на Съветския съюз.
Ще отбележа накрая и това, че съм противник на глобализацията и всякакви имперски амбиции, независимо от това, дали тези амбициции са турски, руски, американски или ...славянски. :facepalm:

Quote
ИНФОРМАЦИОННО-АНАЛИТИЧЕСКОЕ АГЕНТСТВО

Болгария — страна предателей-братушек

На этой неделе Россия объявила о прекращении строительства газопровода «Южный поток». Причина — заморозка проекта со стороны Болгарии, на территорию которой газопровод должен был выйти из Чёрного моря. Летом этого года Болгария присоединилась к экономическим санкциям против России, частью этих санкций и стал бойкот строительства «Южного потока».

Было видно, что президент Владимир Путин был очень раздражён позицией болгарской стороны. По его словам, болгарские правители долго убеждали Москву, что данный проект никогда не будет заморожен, не смотря ни какое давление со стороны недружественных России стран Запада — оно и понятно, ведь проект сулил громадную выгоду Болгарии, исчисляемую доходами в 400 — 700 миллионов евро в год. Однако на деле болгары повели себя совсем по другому.

Едва только между Россией и Европейским Союзом обострились отношения из-за событий на Украине, едва только Софию посетил американский сенатор-русофоб Дожон Маккейн, как болгары, словно мелкие и подлые шавки, тут же подняли антироссийский вой и быстренько свернули строительство газопровода. Мало того, они ещё демонстративно демонтировали символические трубы, которые в прошлом году торжественно установлены в том месте, где трубопровод должен был начать свой путь по болгарской земле. Эти трубы были разрезаны и вывезены на свалку.

Не зря, Владимир Путин, когда заявлял о ликвидации проекта, громко усомнился в том, что Болгария является по-настоящему суверенной страной, способной принимать самостоятельные и выгодные, прежде всего для самой себя, решения...

Русский солдат умирал за них зря?

Впрочем, для специалистов по этой стране ничего из ряда вон выходящего не произошло. В частности, доктор исторических наук Андрей Иванов поведал читателям интернета о том, что случившееся с «Южным потоком» имеет свою давнюю, исторически сложившуюся логику. В частности, Иванов замечает:

«Практически в каждой книге, статье или брошюре, посвящённых Болгарии, сообщается о многолетних тесных дружеских связях наших двух братских стран. Но, несмотря на это расхожее мнение, которое особенно прочно утвердилось в поздний советский период, на деле отношения между Россией и Болгарией далеко не всегда были безоблачными, и нынешний кризис этому очередное и наглядное подтверждение».

Иванов пишет, что на протяжении почти 500 лет Болгария находилась под османским игом, от которого её освободила Русская армия в ходе войны с Турцией 1877–1878 годы. Тогдашние настроения российского общества были более чем болгарофильскими, в освобождённых болгарах видели исключительно «братушек», которые навечно будут связаны дружественными узами с Россией. Свободными от этих иллюзий оказались лишь немногие русские консерваторы, подходившие к славянскому вопросу без излишней сентиментальности.

Так, выдающийся русский философ и дипломат XIX столетия Константин Леонтьев в статье с характерным названием «Наше болгаробесие» возмущался тем, что «только одни болгары у нас всегда правы, всегда угнетены, всегда несчастны, всегда кротки и милы, всегда жертвы и никогда не притеснители», а «все болгарские интересы считались почему-то прямо русскими интересами; все враги болгар – нашими врагами». Леонтьев вполне справедливо полагал, что как только османское господство на болгарской земле будет свергнуто, болгары тут же повернутся отнюдь не к России, а к Западной Европе: «разрушительное действие либерального европеизма окажется на болгар куда сильнее».

Примерно такого же мнения придерживался и Фёдор Достоевский, отмечавший в 1877 году:

«...По внутреннему убеждению моему, самому полному и непреодолимому – не будет у России, и никогда ещё не было, таких ненавистников, завистников, клеветников и даже явных врагов, как все эти славянские племена, чуть только их Россия освободит, а Европа согласится признать их освобождёнными!»

Фёдор Михайлович провидчески предупреждал, что «освобождённые» славяне (и прежде всего болгары), сразу бросятся в объятья Европы «и убедят себя в том, что России они не обязаны ни малейшею благодарностью, напротив, что от властолюбия России они едва спаслись при заключении мира вмешательством европейского концерта».

«Может быть, целое столетие, или ещё более, они будут беспрерывно трепетать за свою свободу и бояться властолюбия России; они будут заискивать перед европейскими государствами, будут клеветать на Россию, сплетничать на неё и интриговать против неё», – прогнозировал великий писатель и, к сожалению, не ошибся...

Отношения между Россией и Болгарией, указывает профессор Иванов, испортились уже при императоре Александре III. Произошла переориентация Болгарии на Австро-Венгрию, а болгарским царём был избран австрийский немец Фердинанд Кобург. Как и предупреждали Леонтьев с Достоевским, благодеяния России были очень быстро забыты, и Болгария превратилась в орудие интриг Австро-Венгрии и Германии. В начале XX века профессор П.И. Ковалевский с горечью признавал, что постоянным заступничеством мы добились лишь того, «что все эти наши славянские братья смотрели на нас, как на своих обязанных батраков. Как только кто изобидит их, так Россия и должна их выручать. Если выручит – так и должно быть. В благодарность те же вырученные братушки и лягнут эту глупую Россию…»

Поэтому выступление Болгарии на стороне врагов России в годы Первой мировой войны было буквально предопределено. По словам профессора Иванова:

«Сохраняя в 1914 году лукавый нейтралитет, болгарское правительство оказывало помощь Германии, а в октябре 1915 года, увидев, что чаша весов стала склоняться в пользу Берлина, открыто выступила на стороне немцев, австрийцев и своих вчерашних угнетателей турок, нанеся вероломный удар в спину союзной России Сербии. Это вызвало в русском обществе бурный всплеск негодования. «Хитрые болгарские лисицы», «балканские авантюристы», «немецкие холопы», «позор славянской семьи» – этими и другими прозвищами в 1915 году награждали газеты вчерашних «братушек». Особенно возмущало то, что Болгария не только выступила против своей освободительницы России, но то, что болгары оказались в союзе с Турцией, „которая в течение пяти веков держала ее в унизительном рабстве, избивала население, насиловала ее женщин, оскверняла её храмы“...

В числе противников России Болгария оказалась и в годы Второй мировой войны. Отказавшись принять предложение СССР о заключении советско-болгарского договора о дружбе и взаимной помощи, София заключила в 1941 году протокол о размещении немецких войск на территории Болгарии, а затем присоединилась к Берлинскому пакту. Лишь успехи Советской армии, вступившей в сентябре 1944 года на территорию Болгарии, вынудили её выйти из войны и после государственного переворота стать союзницей СССР».

Надо казать, что время нахождения Болгарии в социалистическом лагере, стало временем настоящего расцвета этой страны — уровень жизни там считался одним из самых высоких в Европе. Специалисты указывают:

«СССР очень активно помогал болгарской экономике. Так, в период 1970—1982 годы за счёт расширения товарообмена с СССР было достигнуто более 54% всего прироста внешнего товарооборота Болгарии. За счёт поставок из СССР полностью удовлетворялись потребности Болгарии в природном газе и железной руде, на 98% — в электроэнергии и каменном угле, на 94,6% — в лесоматериалах и т.д. Весь научно-технический потенциал Болгарии создан при решающем участии СССР. Болгария постоянно получала возможность использовать опыт и достижения нашей науки и техники, внедрять их в свое хозяйство».

Но как только у Советского Союза возникли проблемы, как болгары традиционно тут же переметнулись на сторону врагов России...

В нынешней Болгарии идёт самая настоящая переоценка ценностей. Как пишет в одной из своих статей российский исследователь Оксана Петровская, в 90-ые годы минувшего века история болгаро-советских отношений стала подаваться исключительно в негативном ключе. Антисоветизм постепенно превратился в русофобию. Подверглась «переосмыслению» и роль России в деле освобождения болгар от турецкого ига:

«Современные болгарские историки предпринимают попытки переложить на российскую дипломатию вину за расчленение болгарских земель на Берлинском конгрессе 1878 года, который якобы спас Болгарию „от медвежьих объятий освободителей“. Высказывались даже сожаления по поводу того, что именно СССР освободил Болгарию от фашизма, и даже ставится вопрос советской ответственности перед страной.

На волне русофобии стало меняться и отношение болгар к своей славянской идентичности. В процессе активных поисков в своём прошлом того, что что якобы мешает болгарам стать европейцами, появилась даже версия этногенеза этого народа и его государственности в период раннего Средневековья. Главная цель этой версии — доказать неславянское происхождение болгар. Одновременно, „тест на европейскость“ потребовал примирения с „турецким игом“, замены этого термина на толерантное „османское присутствие“. Тема борьбы с турецкими завоевателями сегодня изъята из СМИ, а в среде „продвинутой в Европу“ общественности даже родилась инициатива поставить памятник турецким солдата, павшим на Шипке» (?!).

Добавлю, что Болгария — это одно из тех гнусных мест в Европе, где регулярно глумятся над памятниками советским воинам, раскрашивая их в клоунские цвета (см. рисунок к нашему тексту).  Эти «инциденты» местные власти стараются не замечать...

Это не власть народа

Примечательно, что сама Болгария за период нахождения в ЕС по своему экономическому уровню опустилась практически на уровень Африки. Мало того, сегодня остро стоит вопрос о будущем болгар как нации! Вот одно характерное свидетельство, которое ныне очень популярно среди интернет-пользователей:

"Вы хотите знать, как живётся в составе Евросоюза? Поезжайте в Болгарию. Только не на отдых, чтобы ходить по набережной от ресторана к ресторану. Это маска — это фасад. Поезжайте немного, на несколько десятков километров, вглубь страны. Вы увидите развалины заводов, вы увидите нищету, которая царит вокруг. Вы увидите раздавленную Евросоюзом экономику, вы увидите людей, которые тщетно пытаются найти себе работу...

Чего вы не увидите — так это счастливых молодых людей, так как одни из них уехали временно на заработки, а другие – навсегда. Вроде бы и свобода слова, и ругать правительство можно, но не сильно — чтобы не случилось проблем на работе. А если ты ещё, не дай Бог, употребляешь слова Россия, Путин – засекай время: через недельку получишь «волчий билет» в никуда. Сразу заклеймят шпионом, пособником, обвинят во всех смертных грехах.

Вроде бы и открыты границы – можно ехать отдыхать в Западную Европу, да только кто поедет? Безработица на уровне 18%, о которой бодро рапортуют власти, — это наглая ложь! В реальности в два раза больше! Минимум каждый четвёртый трудоспособный человек не может найти себе работу. Кто может – уезжает, благо границы открыты. Но кто они там? Может быть, менеджеры, технологи, инженеры?.. Нет, они там чернорабочие, посудомойки. Гастарбайтеры! Вот что дал нам Евросоюз – возможность без визы уехать, чтобы заниматься неквалифицированным трудом.

Да, мы вошли в Евросоюз, только Евросоюз не вошёл в нас. У нас осталось то же самое коррумпированное правительство, те же самые продажные чиновники, помноженные на жесткие нормативы, правила, методики Евросоюза. Мы оказались уничтожены, раздавлены Евросоюзом. Да, они выдают нам какие-то транши на развитие, но куда деваются эти деньги – никто не знает. Всё оседает по карманам чиновников, и даже если куда-то доходит, то только под «своих» и на «свои» проекты.

Бездарное правительство набрало кредитов у МВФ, который начал диктовать свою новую экономическую политику. Были навязаны жёсткие условия, которые в конечном счёте разрушили экономику страны.

Методично была уничтожена вся индустрия, за бесценок приватизировано всё, что только можно, и порезано на металлолом. Полностью уничтожено сельское хозяйство. Разрушена система высшего образования. Наплодилась масса вузов, которые за мзду выдают дипломы о высшем образовании. Всё, что мы можем предложить на экспорт, – это дешёвая неквалифицированная рабочая сила.

В Болгарии население с 9 млн уменьшилось до 7. Молодые пары перестали заводить детей. Кто может – уезжает. Идет разрыв поколений. Огромное количество людей работает на Западе. Детей растят дедушки и бабушки. Дети не видят родителей. Это цена, которую Болгария заплатила за ЕС.

Мы хотели другой жизни, но не такой. Нас жестоко обманули. Нас втянули в этот ЕС, не спрашивая людей. Нас поливают западной пропагандой. Мы надеялись, что, вступив в ЕС, станем жить лучше. Нет! Жить стало невыносимо!

Вступление в ЕС выгодно было кучке олигархов, которые заработали на разбазаривании народного хозяйства. Хорошо в Болгарии живут очень немногие. Большинство еле сводит концы с концами...

Молодые, талантливые и упрямые пакуют вещи и бегут без оглядки, оставляя стариков умирать в деревнях. Север страны, где безработица составляет (по официальным данным) 60% (!), обезлюдел. Редкие туристы сравнивают его с чернобыльской зоной. За последние 20 лет страну покинули 2 млн человек. Страна потеряла больше людей, чем за две мировые войны, но это не предел. Экономический кризис совпал с ужасающей по масштабам демографической катастрофой. К 2060 году население Болгарии составит всего 5 млн человек, из которых 1,5 млн — цыгане. Болгары как единый народ с древнейшей православной культурой обречены.

«В прошлом году родилось всего 62.000 детей, — говорит тележурналист Иво Христов. — Это самая низкая рождаемость с 1945 года. Болгария тает быстрее всех европейских стран. Хуже результат только у Эстонии. За всю свою 1300-летнюю историю наша страна никогда не была так близка к распаду»...

В начале 90-х, когда рушилась империя СССР и распадался на куски восточноевропейский блок, за процессом пристально и торжествующе холодными, жадными глазами наблюдал КАПИТАЛ. Перед монополиями открывались новые захватывающие перспективы. Во-первых, финансовый кризис откладывался на целых двадцать лет. Во-вторых, крушение железного занавеса открывало дорогу к всемирному господству олигархии под соусом «глобализации» и «свободы рынка» (т.н. «Вашингтонский консенсус» 1989 года).

Владельцы транснациональных корпораций потирали руки от удовольствия и предвкушения — перед ними лежали огромные, беззащитные территории с наивным, оболваненным лозунгами о свободе населением. План олигархии был прост, как план какого-нибудь завоевателя вроде Аттилы: территории предстояло захватить, покорить, унизить, разорить, высосать из них все соки, а население обратить в вечное рабство. Да, план был прост, но вот методы — куда более утончённые...

В начале 90-х в страны СНГ, Восточной Европы и в Россию пачками прибывали американские экономические советники и консультанты. Это были прекрасно воспитанные и с иголочки одетые энергичные люди зрелых лет, по взглядам своим все как один — убеждённые либертарианцы крайне правого толка. (Либертарианство в экономике — одна из самых бесчеловечных теорий, которая полностью отрицает социальное государство, а также любое вмешательство государства в экономику. По сути, это экономический дарвинизм: пусть в свободной конкуренции выживают сильные, а слабые сгинут. Государство должно отказаться от финансирования здравоохранения и образования, а заодно и от налогообложения, а пенсионные фонды должны стать только частными. Если вы сами себе не отложили на старость, то пеняйте на себя. А если вы бедный и больной — плачьтесь у дверей благотворительных фондов. Ваши дети — это только ваша проблема, не морочьте голову государству.)

В порядочных странах Западной Европы с сильной социальной политикой либертарианцев в ту пору и близко не подпускали к государственному управлению (их бы затоптали ещё боевитые профсоюзы), а в экс-социалистическом краю непуганых идиотов они были в чести. Им не просто аплодировали и смотрели в рот — им ещё и платили за консультации. Местные политики стояли перед ними на задних лапках, зачарованные фразами о «рыночных реформах»...

"Электрораспределительные сети продали чехам, австрийцам и немцам, французам достались водопровод и канализация, а медная руда, по слухам, ушла к бельгийцам, — говорит один из лидеров националистов, Ангел Джамбазки. — Это были тайные условия вступления Болгарии в ЕС. Все старые державы торговались, чтобы подороже продать свое согласие. Благодаря предательству на самом верху Болгарию пустили с молотка».

«С начала 2000-х Болгария жила как весёлая вдова после смерти богатого мужа, — говорит журналист Валерий Найденов. — Она распродаёт дома, земли, все имущество супруга и лет пять живет гораздо лучше, чем прежде. А потом бестолковая баба остается на бобах и просит милостыню на паперти. До 2005 г. Болгария демонстрировала великолепный рост ВВП (учитывались любые сделки купли-продажи). То есть мы распродавали национальные активы, а в ВВП это отражалось как наш доход. Все были счастливы: ах, какие иностранные инвестиции! Власти уничтожили национальную экономическую науку и разогнали серьёзные институты. А все исследования по заказу правительства на деньги налогоплательщиков проводят прозападные НПО»...

Что такое сегодняшняя Болгария? Это жертвенная пешка на шахматной доске. Её роль — быть блокирующей пешкой для всех русских проектов. Мы обслуживаем чужие интересы, портим отношения с Россией и теряем деньги за транзит нефти и газа. А американские друзья хлопают болгар по плечу и говорят: «Молодцы, ребята! У вас демократия!» Один болгарский сатирик очень точно определил, что такое демократия: «Это не власть народа — это власть демократов».

Очевидно, что отказ от «Южного потока» забил очередной гвоздь в гроб болгарской государственности... Впрочем, это проблема самих болгар, и нас, россиян, она больше никогда не должна касаться.

Вадим Андрюхин, главный редактор
http://www.posprikaz.ru/2014/12/bolgariya-strana-predatelej-bratushek/
« Last Edit: 12 Jun 2017, 15:44:14 by Петкан »
Ad honores
 

Offline mi_15

 • Banned
 • Junior Member
 • *
 • Posts: 27
 • Gender: Male
Професор Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей:"Да не поканим Путин ще бъде голяма грешка!"

http://news.bnt.bg/bg/a/bozhidar-dimitrov-za-kazusa-s-kirilitsata-ne-sa-narochni-tezi-prikazki
след 12:45 мин. на видеото:

"Да не го поканим(президента Путин) ще бъде голяма грешка. Не бива да се свързват двете неща - Освобождението на България и Кой създаде азбуката и кой я разпространи в Русия с християнството. Безусловно те(русите) ни освободиха, безусловно - нямаше го: 82-ра американска дивизия и 101 дивизия не бяха на Шипка, на Шипка бяха Брянския и Орловския полк. Един прекрасен повод тук да се съберат мн президенти"
15:20 мин. В телефонен разговор българският президент Радев е поканил Путин
- Правилно е да бъде поканен като гост на тържествата, трябва да бъде (поканен) гост, ако не бъде поканен - значи все едно, че сме някаква примитивна, ниска, неблагодарна, непризнателна нация.Истина е, че само те решиха да пролеят кръв за нас, Англия окупира Кипър, Австро-Унгария - Босна и Херцеговина. Но този, който прие истинската битка и то на два фронта ... (е Русия)"

Чудя се сега нашите платени журналисти ще имат ли смелост да зададат на Заев същия въпрос, с който посрещат всеки руснак - "От коя земя произлиза кирилицата?" и как Бойко ще го оправдае и как така го приема?!
« Last Edit: 20 Jun 2017, 12:32:16 by mi_15 »
 

Offline Siegfried

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 1,923
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Catholic Christianity-Catholic
Професор Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей:"Да не поканим Путин ще бъде голяма грешка!"

http://atlantic-council.bg/%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/

ВЛАДИМИР ПУТИН НЯМА НИТО РАБОТА, НИТО ПРАЗНИК В БЪЛГАРИЯ НА 3 МАРТ 2018 ГОДИНА

                                                                                                       ДЕКЛАРАЦИЯ
                                                                    на Управителния Съвет на Атлантическия съвет на България

Управителният съвет на Атлантическия съвет на България (АСБ) с безпокойство следи информациите за намерението на българския президент Румен Радев да покани през следващата година в България, във връзка с националия празник 3 март, президента на Руската федерация Владимир Путин.

АСБ напомня, че 2018 година е годината на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. В този период българските държавни институции трябва да реализират активна политика за изпълнение на задачите и целите по продължаване на процеса на евроинтеграция в региона на Югоизточна Европа. Руската федерация е противник на разширяването на НАТО и на Европейския съюз с нови страни в тази част на Европа. Тя осъществява недопустима намеса във вътрешните работи на редица страни от региона с цел да бъдат трайно дестабилизирани и отклонени от пътя им на евроатлантическа интеграция. Стана публично достояние информацията за действия в тази посока на руски разузнавателни служби в Република Черна гора и Република Македония. Буди недоумение липсата на адекватна реакция от българските власти на информацията, че центърът на руската подривна дейност срещу държавите от нашия регион се намира в България. Същевременно Русия предприе рязко увеличаване на своя Черноморски военен флот и недопустимо разшири военното си присъствие в Черноморския регион. Това превръща тази държава в реална заплаха за националната ни сигурност, както и за сигурността на югоизточния фланг на НАТО и Европейския съюз. Отправянето на покана в този момент към президента на Русия за визита у нас ще разколебае доверието в България като надежден и сигурен евроатлантически партньор и съюзник.

АСБ обръща внимание, че руският президент Владимир Путин е отговорен за осъществената агресия срещу независима Украйна през 2014 година, за анексирането на украинска територия, за продължаващата подкрепа за проруски сепаратисти в тази държава, както и за неизпълнение на Минските договорености. Тези действия на Русия бяха осъдени с Резолюция № 68/262 на Общото събрание на ООН. Европейският съюз, САЩ, Канада и много други държави, наложиха серия от ограничителни мерки, известни още като санкции, срещу Русия. Няма данни за промяна на руската политика, а това носи риск нашата страна, точно в периода, когато председателства Съвета на ЕС, да бъде въвлечена съзнателно в руския сценарий предвиждащ „благодарност към „освободителите” чрез отправяне на призив от българска територия за „освобождение от санкциите”. Това би уронило престижа на българската държава като достоен член на ЕС и НАТО.

АСБ отчита, че в Русия расте недоволството от корумпираното управление на страната. Доказателство са масовите граждански протести осъществени през месеците март и юни. Бруталните действия на властите срещу мирните демонстранти показаха, че Кремъл пренася политиката си на агресия, проявявана досега срещу чужди държави и народи, срещу самият руски народ. Затова и съвместното„празнуване”в такъв период заедно с руския президент няма да бъде добър знак за приятелство и солидарност с руския народ.

АСБ констатира, че никоя европейска държава не одобрява водената от президента на Русия Владимир Путин външна политика. Особено остра е реакцията срещу руската хибридна война. Осъдени бяха категорично опитите за намеса на Русия във вътрешните политически процеси на редица европейски и не само европейски, държави. По време на последните президентски и парламентарни избори у наснаблюдавахме рязко активизиране на проруската, антиевропейска и антинатовска, пропаганда, както и опити за влияние върху политическия избор на българските граждани.

АСБ подчертава, че българските политици и държавници нямат историческото, политическото и моралното право да игнорират изложените факти и обстоятелства. Те трябва да знаят, че българската благодарност към Русия е изразена многократно и особено след Първата световна война, когато царство България приема близо 35 000 руски бежанци прогонени от болшевишкия режим на Съветска Русия. България им осигурява подслон и финансова подкрепа. Между тях са и преки наследници на генералите, офицерите и воините воювали на българска територия през руско-турската война от 1877-1878 г. Същевременно България е издигнала стотици паметници на признателност за тяхната саможертва в цялата страна. Но на фона на тази еднозначно демонстрирана благодарност българите не могат да забравят, че през 1944 година СССР окупира нашата страна и с подкрепата на обявената със закон за престъпна организация Българската комунистическа партия, наложи у нас тоталитарната комунистическа система. За това си деяние руската страна и до днес не е поднесла извинение на народа на България.

АСБ припомня, че руският президент Владимир Путин е изразявал неведнъж съжаление за разпадането на Съветския съюз. А това е събитие, което донесе свобода на много приятелски нам народи и държави, то охрабри техния път към членство в НАТО и ЕС. Тази позиция на Владимир Путин е неприемлива за България.

АСБ очаква президентът, парламентът и правителството на Република България да настояват пред Руската федерация като „правоприемник” на СССР да поднесе официално извинение за окупацията на страната ни и наложеният със сила престъпен комунистически режим.

АСБ посочва, че на 24 май тази година руският президент Владимир Путин съзнателно и тенденциозно провокира и обиди българския народ като de facto отрече историческата ни роля за създаването на старобългарската писменост и за осъщественото велико дело на християнизация на други земи и народи.

АСБ уточнява, че никоя държава не превръща своя национален празник в междунационален, не дели с друга държава своя най-представителен ден.

АСБ преценява, че отправянето на покана към руския президент Владимир Путин за присъствие у нас на 3 март 2018 година е недалновиден, късоглед политически ход със силен антибългарски, антиевропейски и антинатовски заряд. Не благодарност и признателност към загиналите във военната кампания преди 140 години ще изрази една такава визита, а по-скоро цели да демонстрира обвързаността на част от българския политически елит с днешната политика на Кремъл.

АСБ предлага на президента, парламента и правителството на България да обсъдят възможността вместо покана към руския президент Владимир Путин да бъдат поканени на посещение в България на 3 март 2018 година наследници на руски, украински, финландски, румънски, полски воини, които са оставили костите си на българска земя през руско-турската война от 1877-1878 година.

АСБ е категоричен: руският президент Владимир Путин няма нито работа, нито празник в България на 3 март 2018 година.
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !
 

Offline FELDMARSCHALL

 • Moderator
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 2,912
 • Gender: Male
 • АРИЕЦ
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Този изрод Вадим Андрюхин трябва да бъде намерен и заклан като прасе бавно и мъчително! Антибългарска свиня подчовешка !
А товарищ Путин ако ще идва на 3 март, тогава публично да се извини за обидите и клеветите по адрес на България от куп руски политици, както и да потвърди, че кирилицата е българска и ние сме я дали на руснаците ! :Azn:
« Last Edit: 20 Jun 2017, 17:16:55 by FELDMARSCHALL »
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Логиката победи - президентът Радев покани Путин за честванията на Освобождението

Проф. Светлана Шаренкова

Държавният глава Румен Радев отправи покана до руския президент Владимир Путин да посети нашата страна за честванията на 140-ата годишнина от Освобождението ни. Това е най-естествената дипломатическа стъпка, при това нужна и очаквана.

След дълги години наложена под чужд диктат и изпълнявана от послушни елити стагнация в отношенията ни с Русия идва време България отново да формира сама активна и суверенна външна политика. Ние можем да празнуваме националните си празници според своята традиция, с гости, които ние решим да поканим!

Тази визита отразява едновременно историческата справедливост, народната воля и необходимостта от нов импулс в българо-руските отношения.

Посещението на Владимир Путин у нас ще е естествената кулминация на юбилея на нашата възродена държавност. Ще бъде и дипломатически удар в десетката – България има амбицията да е мост на Европейския съюз към страни – фактор в съвременния многополюсен свят, с които имаме традиционни отношения.

А Русия е именно такава страна – заради нашите специални отношения, скрепени от обща история, вяра и духовност. За това посещението на Путин е важно и в контекста на предстоящото българско председателство на Европейския съюз ще е в полза на българския национален интерес. Въпрос на кураж и стратегическо мислене на управляващите е да използват тази възможност.

Президентът Радев го направи, на ход за свои инициативи във връзка с честванията са премиерът, правителството, парламентарните лидери.

Със сигурност грантовите русофоби ще впрегнат и сили, и средства, за да провалят празника, но няма да успеят! Защото България ще чества своето Освобождение, което идва с края на Руско-турската война, а не някаква друга или различна причина!

Руският народ и руската държава са вдъхновителите на тази война, те са носителите на славянската и православната солидарност и саможертва, станали основата на българската свобода, независимост и суверенитет.

Руският държавен лидер е естественият гост на България и българското общество ще го приветства горещо!
...
...
"Логиката" победила...
Чия логика?
На професорката, която работи за интересите на Москва или логиката на въртиопашката Румен Радев?
Ако Брежнев беше президент на Русия, шаренковци и руменрадевци, и него щяха да поканят.
Срам ме е, че тази покана е отправена към президента на Русия, който се подигра с България съвсем скоро!
БСП ще изкара на улицата по списък всичките си членове за да осигурят горещо приветстване на Путин.
Срам и позор!
 
« Last Edit: 21 Jun 2017, 19:51:17 by Петкан »
Ad honores
 

Offline Rakovski

 • Banned
 • Forum Member
 • *
 • Posts: 276
А кого да поканим на честването,Д.Тръмп ли или Реджеб Ердоган?Все едно дали президента кани В.Путин по линия на БСП,ДА СЕ ИЗТЪКНАТ КАТО РУСОФИЛИ и да спечелят повече избиратели и въпреки помрачените българо-руски държавни отношения.Помрачени по поръка на натовските ни окупатори.
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
А кого да поканим на честването,Д.Тръмп ли или Реджеб Ердоган?Все едно дали президента кани В.Путин по линия на БСП,ДА СЕ ИЗТЪКНАТ КАТО РУСОФИЛИ и да спечелят повече избиратели и въпреки помрачените българо-руски държавни отношения.Помрачени по поръка на натовските ни окупатори.
Голяма мъка са "помрачените" българо-руски държавни отношения. :mad:
Да се разплачеш от наивността човешка!:crying:
Путин е президент на държава, приемник на СССР, а не на царска Русия.
За Путин България е вещ или инструмент за постигането на политически цели и икономически ползи в негов интерес, и нищо повече!
СССР е създаден след извършването на държавен преврат.
Император Александр II Николаевич е от династията Романови.
В тази книга са посочени родовете, които могат да бъдат законни наследници на руския трон.
« Last Edit: 21 Jun 2017, 21:50:41 by Петкан »
Ad honores
 

Offline Siegfried

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 1,923
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Catholic Christianity-Catholic
Да припомним на фърчалката Рублен Радев, че на 3-ти март 2018г., България ще празнува 100 години от подписването на Брест-Литовският мирен договор, между Четворния съюз (Германия, Австро-Унгария, България и Османската империя) и Русия, който слага край на руското участие в Първата световна война. Претърпяла поражение, скоро след Октомврийската революция Русия е принудена да сключи мир с цената на значителни териториални, демографски и стопански загуби.

Дали на путя ще му е приятно да дойде точно на 3-ти март, точно през 2018г. и точно на тази черна за рАсия дата 3-ти Март !?  :laugh-1: 

На 3 март 2018г. ще честваме 100 години от победата на България над Болшевишка Русия ! :laugh-1:

http://www.svobodata.com/page.php?pid=15595&rid=154
« Last Edit: 22 Jun 2017, 20:39:13 by Hatshepsut »
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Quote
Захарова: Патриарх Кирилл посетит Болгарию в годовщину ее освобождения

 

Предстоятель Русской Церкви в начале марта примет участие в торжествах по случаю 140 лет освобождения Болгарии от османского рабства, пояснила представитель МИД.

Патриарх Московский и всея Руси Кирилл в начале марта посетит с визитом дружественную Болгарию. Об этом в среду заявила официальный представитель МИД Мария Захарова.

По ее словам, целью визита Святейшего является участие в торжествах по поводу 140-летия освобождения Болгарии от турецко-османского рабства. Напомним, это случилось благодаря победе России в русско-турецкой войне 1877-1878 годов.

"В Болгарию планируется приезд Патриарха Московского и всея Руси Кирилла, программа визита прорабатывается", - сообщила Захарова. По ее словам, Россия и Болгария активно ведут контакты по линии парламентов, церквей и ведомств.

"Плодотворно развивается сотрудничество на региональном уровне. Есть продвижение и в торгово-экономических связях", - добавила Захарова. По ее словам, пик празднеств придется на 3 марта - годовщину подписания Сан-Стефанского мирного договора, вернувшего страну на политическую карту мира.

https://tsargrad.tv/news/zaharova-patriarh-kirill-posetit-bolgariju-v-godovshhinu-ee-osvobozhdenija_108221
...
...

Quote
Владимир Михайлович Гундяев родился 20 ноября 1946 года в г. Ленинграде в семье священника и преподавательницы немецкого языка в школе. После окончания средней школы поступил в 1965 году в Ленинградскую духовную семинарию, а затем в Ленинградскую духовную академию, которую должен был закончить в 1973 году, но неожиданно закончил экстерном в 1970-м. 12 сентября 1971 года 24-летний молодой человек возведен в сан архимандрита и отправлен в Женеву на должность представителя Московского Патриархата при Всемирном совете церквей. В Женеве проработал в этой должности до декабря 1974 года.Из отчетов 4 отдела 5 управления КГБ СССР:

1972 год, февраль

В Новую Зеландию и Австралию выехали агенты "Святослав" и "Михайлов" на заседания Центрального Комитета Всемирного Совета Церквей.

1972 год, май

В качестве агента органов КГБ завербован советский гражданин из числа авторитетов РПЦ "Крылов".

1973 год, январь

В Таиланд и Индию для участия в работе ВСЦ выводились агенты органов КГБ "Магистр" и "Михайлов". Данные агенты оказывали выгодное влияние на работу Совета и представили материалы, представляющие оперативный интерес о положении в ВСЦ и характеризующие данные на отдельных деятелей.

В Прагу для участия в работе Христианской мирной конференции выводился агент "Кузнецов", от которого получена представляющая оперативный интерес информация.

1973 год, февраль

В СССР в качестве гостя Московской патриархии находился генеральный секретарь ВСЦ Филипп Портер, в отношении которого через агентов "Святослава", "Адаманта", "Михайлова" и "Островского" оказывалось выгодное влияние, Получена представляющая оперативный интерес информация.

1973 год, май

С контрразведывательными заданиями за рубеж направлялись: в Англию и Швейцарию – агенты "Нестеров" и "Академик", во Францию – "Пересвет", в ФРГ – агент "Москвич", в ПНР – "Зазюля". Агенты приняли участие в работе различных комиссий ВСЦ и Христианской мирной конференции, оказали политически выгодное влияние.

С декабря 1975 года В. М. Гундяев – член Центрального комитета и исполкома Всемирного совета церквей, с 1975 года член комиссии «Вера и устройство» Всемирного совета церквей, с 3 марта 1976 года член Синодальной комиссии по вопросам христианского единства и межцерковных сношений. С ноября 1976 года по октябрь 1978 года В. М. Гундяев – заместитель Патриаршего экзарха Западной Европы. В 1978 году назначен заместителем председателя Отдела внешних церковных сношений. В этой должности проработал до конца 1983 года.


1983 год, май

В НРБ на юбилейные торжества, посвященные 30-летию патриаршества Православной церкви Болгарии выехала делегация РПЦ по главе с патриархом Пименом. В состав делегации включены агенты органов КГБ "Островский", "Никольский", "Огнев", "Сергеев" и оперработник действующего резерва под соответствующим прикрытием сотрудника патриархии.
http://uainfo.org/blognews/528954-patriarh-kirill-i-rpc-mp-kgb-kak-agent-mihaylov-v-damki-hodil.html
...

[youtube]wtfE3nNw7U0 [/youtube]
Кирилл Гундяев. Запрещенная в РФ биография "Золотого патриарха"
...
...
Quote
Выбранные места из переписки с врагами (сборник)

Георгий Урушадзе

ISBN: 5-85733-031-9
 Год издания: 1995 Издательство: Европейского Дома, ДваТри Язык: Русский "Выбранные места из переписки с врагами" состоят из сорока шести документальных новелл, рассказывающих о последних годах существования Советского Союза. Книга построена на материалах двух крупнейших в стране политических архивов - ЦК КПСС и КГБ СССР и участников исторических событий президента Михаила Горбачева, последнего начальника советской разведки Леонида Шебаршина, политолога Сергея Кургиняна, политического консультанта Ефима Островского.
https://www.livelib.ru/book/1001183262/about-vybrannye-mesta-iz-perepiski-s-vragami-sbornik-georgij-urushadze

https://www.livelib.ru/book/1001183262/about-vybrannye-mesta-iz-perepiski-s-vragami-sbornik-georgij-urushadze
...
...
На 3 март 2018 г. българските държавни мъже ще посрещнат  патриарх Кирил, т.е. с " оперработник действующего резерва под соответствующим прикрытием сотрудника патриархии"... за да му седнат на кура на "агент Михайлов". :mad:
« Last Edit: 21 Feb 2018, 20:43:32 by Петкан »
Ad honores
 

Offline Siegfried

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 1,923
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Catholic Christianity-Catholic

Логиката победи - президентът Радев покани Путин за честванията на Освобождението

Проф. Светлана Шаренкова

Държавният глава Румен Радев отправи покана до руския президент Владимир Путин да посети нашата страна за честванията на 140-ата годишнина от Освобождението ни. Това е най-естествената дипломатическа стъпка, при това нужна и очаквана.

След дълги години наложена под чужд диктат и изпълнявана от послушни елити стагнация в отношенията ни с Русия идва време България отново да формира сама активна и суверенна външна политика. Ние можем да празнуваме националните си празници според своята традиция, с гости, които ние решим да поканим!

Тази визита отразява едновременно историческата справедливост, народната воля и необходимостта от нов импулс в българо-руските отношения.

Посещението на Владимир Путин у нас ще е естествената кулминация на юбилея на нашата възродена държавност. Ще бъде и дипломатически удар в десетката – България има амбицията да е мост на Европейския съюз към страни – фактор в съвременния многополюсен свят, с които имаме традиционни отношения.

А Русия е именно такава страна – заради нашите специални отношения, скрепени от обща история, вяра и духовност. За това посещението на Путин е важно и в контекста на предстоящото българско председателство на Европейския съюз ще е в полза на българския национален интерес. Въпрос на кураж и стратегическо мислене на управляващите е да използват тази възможност.

Президентът Радев го направи, на ход за свои инициативи във връзка с честванията са премиерът, правителството, парламентарните лидери.

Със сигурност грантовите русофоби ще впрегнат и сили, и средства, за да провалят празника, но няма да успеят! Защото България ще чества своето Освобождение, което идва с края на Руско-турската война, а не някаква друга или различна причина!

Руският народ и руската държава са вдъхновителите на тази война, те са носителите на славянската и православната солидарност и саможертва, станали основата на българската свобода, независимост и суверенитет.

Руският държавен лидер е естественият гост на България и българското общество ще го приветства горещо!
...
...
"Логиката" победила...
Чия логика?
На професорката, която работи за интересите на Москва или логиката на въртиопашката Румен Радев?
Ако Брежнев беше президент на Русия, шаренковци и руменрадевци, и него щяха да поканят.
Срам ме е, че тази покана е отправена към президента на Русия, който се подигра с България съвсем скоро!
БСП ще изкара на улицата по списък всичките си членове за да осигурят горещо приветстване на Путин.
Срам и позор!
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Уточнена е програмата за посещението на Московския и на цяла Русия патриарх Кирил в България и честването на Трети март на връх Шипка

сряда, февруари 28, 2018, 14:25

STZAGORA.NET

https://stzagora.net/2018/02/28/%D1%83%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE/
...
...

Митрополит Виленский и Литовский Хризостом:«Контакты с КГБ бывали во имя пользы церковной, а бывали – во имя личной»
http://www.compromat.ru/page_13321.htm
"Повечето вярващи, виждайки представителите на властта в храма със свещ в ръка, не вярват в тяхната искреност. Нашето общество не е религиозно - не бива да бъркаме с атеизма - хората не вярват в нищо. Властите само демонстрират своята лоялност към църквата и всъщност църквата е в трудна ситуация..."
...
...
Quote
Патриарх Кирилл и РПЦ МП КГБ – как агент Михайлов «в дамки» ходил
15.04.2015, 12:38

О некоторых карьерных вехах предстоятеля Русской православной церкви Гундяева, а некогда – сексота КГБ агента Михайлова до его бытности «пастырем» православной паствы РПЦ и верховным блюстителем высоких идеалов «русского мира»

Из отчетов 4 отдела 5 управления КГБ СССР:

1983 год, май

В НРБ на юбилейные торжества, посвященные 30-летию патриаршества Православной церкви Болгарии выехала делегация РПЦ по главе с патриархом Пименом. В состав делегации включены агенты органов КГБ "Островский", "Никольский", "Огнев", "Сергеев" и оперработник действующего резерва под соответствующим прикрытием сотрудника патриархии.

http://uainfo.org/blognews/528954-patriarh-kirill-i-rpc-mp-kgb-kak-agent-mihaylov-v-damki-hodil.html
...
Quote
Привечер Руският патриарх Кирил ще отпътува за Стара Загора. На разклона за града той и патриарх Неофит ще бъдат посрещнати от Старозагорския митрополит Киприан.

В събота, 3 март, двамата патриарси и предвожданите от тях делегации ще бъдат посрещнати на входа да храм-паметник „Рождество Христово”, гр. Шипка, от Старозагорския митрополит Киприан, Президента на Република България Румен Радев и Председателя на парламента Цвета Караянчева. Двамата патриарси ще отлужат Благодарствен молебен в Храм-паметника. Слово там ще произнесе патриарх Неофит. На молебена ще пее хорът на храм-паметник “Рождество Христово”.

Оттам кортежът ще отпътува към връх “Св. Никола” (Шипка).

От 11.00 ч. там започва церемония според изискванията на държавния протокол. Тя ще бъде последвана от Заупокойна молитва в памет на загиналите воини от всички националности за Освобождението на България. Ще пее хорът на Московската патриаршия.

Предвидени са слова на Руския патриарх Кирил, на кмета на общината-домакин Казанлък Галина Стоянова и на президента Румен Радев.

След честването на Шипка към края на съботния ден премиерът Бойко Борисов ще се срещне с двамата патриарси.
https://stzagora.net/2018/02/28/%D1%83%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE/
...
...
Голям майтап ще бъде, когато тримата най-големи от евпропейска България: Радев, Караянчева и Борисов целунат ръката на агент Михайлов  от бившето КГБ. :mad:
« Last Edit: 28 Feb 2018, 20:26:58 by Петкан »
Ad honores