Author Topic: Българските съд и прокуратура  (Read 36726 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #60 on: 18 Feb 2019, 12:13:16 »
Поредното доказателство, че българските съд и прокуратура са за закриване.
Там където правото е безсилно, силата става право17.02.2019г. Циганин от рода на Голцовците уби случаен човек в бесовете си в Кюстендил.


15.10.2018г. Цигани от клана Гольовците  пребиха трима младежи пред дискотека в Кюстендил. Вследствие на сбиването са пострадали 3-ма кюстендилци, които са получили разкъсно - контузни наранявания в областта на главата. „На момчетата е оказана медицинска помощ в ЦСМП. Те са без опасност за живота“, коментираха медици.
По данни от полицията, участниците в инцидента са с богато криминално минало, някои от които и с осъдителни присъди.

26.03.2017 Роми от клана Гольовците клаха охранител в Кюстендил след скандал в заведение Кюстендил, България


22.01.2017г. Сашо Игов от Гольовците разби с вила черепа на краваря Валентин Йорданов от Кюстендил, размина се с пробация.
Споразумението пак одобри съдия Николай Николов от Кюстендилския районен съд.

Кога Цацаров или Иван Гешев ще инициират проверка на имуществото на този и подобните му съдии, на роднините им и на техните спонсори, КОГА?

6.02.2014 г. - Само един от бандата на Гольовците, задържани преди седмица за грабеж и побой над полицаи остава зад решетките

30.10.2010 Славчо Игов циганин от Голоьовците е привлечен като обвиняем за това, че като нарушил правилата за движение се опитал умишлено да прегази две лица ..................
http://focus-news.net/hot-topic/0000/00/00/3187/

Цигани от рода на Гольовците извършили убийство  в нощта срещу 23 юни 2009 г. Тогава роми, въоръжени с дръжки от кирки и лопати, пребиха до смърт 42-годишния Пламен Момчилов. Пострадаха работниците Марияна Спасова и Кръстьо Васев.

Всички подсъдими общо 9 циганина получиха общо 92г. затвор. Хъм, в любимата Америка все един от тях щеше да получи по толкова!
Убитият е пазач на черешови ниви, които циганите искали да оберат!!!!!!!!

Тарторът на Гольовците е задържан много пъти у нас и във Франция. Славчо Игов има няколко присъди. След 1996 г. Гольовеца е арестуван във Франция, където е задържан от местната полиция с крупна сума долари, марки и франкове, вероятно от сводничество и търговия с крадени коли. Върнат е в България, но там е изпратен в кюстендилското психиатрично отделение с диагноза „тежко психично разстройство“.
После заминава за Франция с фалшив паспорт, като се установява в Тулуза. Там създава верига от публични домове, разбити през 2001 г. През 2002 г. заедно с брат му Стоян бяха осъдени в Тулуза на 13 години затвор за сводничество. Славчо бе експулсиран през 2006 г. в България от Франция и бе транспортиран в Бобовдолския затвор, където трябваше /ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ДУМАТА "ТРЯБВАШЕ"/ !!! да доизлежи присъдата за сводничество, наложена му от френския съд.
 :wink: :wink: През 2008 г. бе освободен от Бобовдолския затвор.
Брат му Стоян пък бе разследван за убийство във Варна.


----------------------------
Няма какво да посочвам източници, всичката информация я има  интернет.  :warn:  Лошото е, че има още много за тези цигани, но на мен ми писна на ....... да се ровя в кирливите им ризи, сякаш нямат край престъпленията им. Тук логично изниква въпроса:

КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА??????????????

------------------------------
Възможно ли е това? Възможно ли е тези цигани да не се ползват с политическа подкрепа, възможно ли е прокурори и съдии дето не ги осъждат да не са корумпирани? Еми не е възможно.
« Last Edit: 18 Feb 2019, 12:17:54 by HighVoltage »
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #61 on: 18 Feb 2019, 12:30:32 »


На снимката общински съветник от Кюстендил, близък на кмета Петър Паунов и циганин от рода на Гольовците  :eusa_clap:


 Местни избори 2007 гр.Кюстендил извадка на гласовете в шестте ромски секции.
Получени гласове
Петър Георгиев Паунов Коалиция "КЮСТЕНДИЛ" 716
Рая Рачева Димитрова "ПОЛИТИЧЕСКО ДВИЖЕНИЕ "ЕВРОРОМА" 446
Иван Маринов Каракашки "БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ" 319
Емил Димитров Велинов Инициативен комитет 126
Кирил Стоилов Алексов Инициативен комитет 102
Любомир Йорданов Анчев Политическа партия "ГЕРБ" 16


За съжаление за избори след 2011 няма как да направим извадка  с резултатите от ромския вот, защото секциите, в които гласуваха ромите бяха изнесени и смесени с други секции.
Остава да гадаем, дали изнасянето на  секциите, цели да „забули” в тайна ромския вот.
Когато фактите говорят и съдът мълчи

През 2015г. ГЕРБ подкрепи сегашния кмет на Кюстендил Петър Паунов за нов мандат.


Изводите дали ГЕРБ са закрилници на циганите убийци може да си направите и сами. Да не излезе, че шикалкавя отговора е очевиден - да!!


----------------------------------------


Петър Георгиев Паунов

Кмет на Община Кюстендил

 Роден на 06.08.1968 г. в гр. Kюстендил

Образование:
1996 г. - Висше - Юридически факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”.
:lol: :lol: :lol:
1986 г. - Средно - Математическа гимназия гр. Кюстендил.

Професионален опит:
от 12.11.2007 г. - Кмет на Община Кюстендил
1997-2007 г. - Работи като адвокат в Кюстендил
1996-1997 г. - Съдебен кандидат


Паун ли е, каун ли е - да го опишеш?
« Last Edit: 09 Apr 2019, 15:16:08 by HighVoltage »
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #62 on: 25 Feb 2019, 11:46:52 »
Скандална нотариуска не спира да краде имоти и да обслужва имотната мафия, но няма кой да я спре, не и в България!

Скандално: Имотната мафия открадна апартамент от дете - сирак, наследило имущество за милиони

Всички сделки по препродажбата на имота  се изповядана при нотариус - Борислава Налбантова. Търсим я за коментар. Отказва да се срещне с нас, защото не иска да дава интервюта. Не става ясно защо въпреки разследването и разпита й в полицията, е продължила да узаконява продажбите. Според юристите, всички по веригата - от първия собственик до нотариуса, носят наказателна отговорност, до доказване на своята невинност.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/kriminalni/skandalno-imotnata-mafiya-otkradna-apartament-ot-dete-sirak-nasledilo-imushchestvo-za-milioni-video_news659271.html

Разследване на "Господари на ефира" срещу крадливата нотариуска Налбантова:


Бившият мъж на престъпническата е доказан престъпник, развода им е само фиктивен, за да не хвърля излишна сянка върху нейните престъпления - Еней Налбантов в съдружник на Баретата.
Той е съден като тартор на престъпна група за разпространение на наркотици и фалшиви пари.
Повече тук:
Копирано от https://www.bgdnes.bg/Article/4418877

И докато всички се чудят, защо Борсилава Налбантова не е в Сливенския затвор, където и е мястото може да прочетат това.

Борци за акции

След интервенцията на Василев в края на 2013 г. и началото на 2014 г. собствеността на "Петрол" е разпределена между четири дружества. Това са "Алфа кепитъл" с 28.85%, "Юлинор" с 23.1%, "Корект фарм" и "ВИП пропъртиз" съответно с по 18.3%. Първото е специално създадено от две компании ("Афлик България" и "Сентръл техно инвест"), за да придобие дела на "Петрол холдинг", а при останалите собствеността опира до физически лица. Но и четирите са пълни с връзки с Василев и кредити от КТБ.

До средата на юли всичко около тях изглежда спокойно. Изведнъж на 16 юли, изглежда, собственикът на "ВИП пропъртиз" Анна Христова е решила да продаде своите 100% от дружеството на Александър Александров. Той е 28-годишен борец, родом от лукувитското село Торос, който притежава и фирма за офис почистване. За целта, съдейки по представения в Търговския регистър договор, те са отишли в кантората на столичния нотариус Борислава Налбантова, където сделката е изповядана от помощник-нотариуса Танчо Танчев. Въпреки че притежава дял от "Петрол", който по борсовите котировки се оценява на около 90 млн. лв., Христова продава "ВИП пропъртиз" за 5 хил. лв.

Още същия ден Александров подава заявление да бъде назначен за управител и седалището на дружеството да се премести в родното му Торос. Вписването обаче е спряно с определение на Софийския градски съд от 18 юли по молба на "Интер финанс инвест" - дружество на Бисер Лазов, който е член на борда на "Афлик". Той доскоро беше приеман за дясна ръка на Цветан Василев, но след влизането на квестори в банката дава показания в прокуратурата срещу банкера, а през седмицата беше и сред групата ключови служители, публично признали, че са действали като подставени лица в схемите за кредитиране от КТБ на бизнеси на Василев. От съдебното определение става ясно, че има висящ спор относно договора за прехвърляне на дяловете.

Това не пречи новият собственик отново да опита да направи вписване на 21 юли, като и този път Агенцията по вписванията му отказва на база на съдебното определение. При този опит обаче документите са подадени от пълномощник - адв. Георги Миленов, който е в управлението на "Литекс комерс" и още десетина компании от групата на Гриша Ганчев.

И ако при "ВИП пропъртиз" засега опитът не се увенчава с успех, при "Корект фарм" прехвърлянето е финализирано. А то протича по подозрително сходен сценарий с ден закъснение. Мястото на действие отново е кантората на нотариус Налбантова,

https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2014/07/25/2350592_vtorata_petrolna_voina/

От материала трябва да се вземат само фактите, иначе човек би останал с впечатления, че примерно в конкретните сделки и прехвърляния господата са против интересите на Пеевски, просто в този случай нейни клиенти са били негови временни опоненти. Е, тя в сравнение с Плоската глава е много дребна риба, но за обикновените хора очевидно е истинско зло.
« Last Edit: 25 Feb 2019, 11:49:10 by HighVoltage »
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #63 on: 02 Apr 2019, 12:31:46 »
Циганинът Петър, убил жестоко учителка, отърва присъдата!


С присъда, но не и за отнетия по особено жесток начин живот на 94-годишната Емилия Бузова, приключи на втора инстанция процесът срещу обвинения в нападението срещу възрастната жена. В мотивите си Софийският апелативен съд отправя изключително остра критика към разследващите за начина, по който са подходили към разследването и който не е позволил да стане ясно кой е извършителят на престъплението. "Пропуските на органите на досъдебното производство по разследването (…), водят до невъзможност да се установят авторите на нападението", се казва в съдебното решение, съобщава bTV.
На първа инстанция Петър Петров получи 22 години лишаване от свобода за това, че през октомври 2015 г. проникнал в дома на възрастната жена във Видин и ѝ нанесъл побой, от който тя по-късно починала. Петров бил задържан с полицейска мярка за 24 часа и след това освободен поради липса на доказателства. Случаят бе огласен от близки на пострадалата, които призоваха полицията да си свърши работата. Това отбелязва и съдът в мотивите си: „Единствено като следствие на медийният отзвук от публикациите е започнало действителното разследване на станалото”. Магистратите са категорични: органите на досъдебното производство не са провели адекватно във времето и законосъобразно първоначално разследване, като задържаните още в деня на побоя лица не са били освидетелствани, не са били взети проби от тях, а междувременно не са разпитали и Бузова приживе, макар тя да е била в състояние да говори за случилото се продължение на поне 5 дни.
За решението Петров да бъде пуснат след ареста си коментарът е лаконичен: това е „обстоятелство, което настоящият съд оставя без коментар, за да не наруши етичните норми на отнасяне към органите на досъдебното производство”.
 „Липсата на законни и достоверни доказателствени източници за това, че упражненото спрямо пострадалата насилие е извършено от подсъдимия, не дава възможност неговата наказателна отговорност да бъде ангажирана за причиняването на смъртта на пострадалата”, посочват магистратите в решението си, с което присъдата на Петров е намалена значително, отпада и гражданският иск.
Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд. Оправданият за побоя на жената от Видин Петър Петров понастоящем е в затвора във Враца. Той е с много други присъди, включително условни, които сега са събрани с дадената му за кражбите от дома на покойната Емилия Бузова. Останалите двама задържани след побоя - мъж и жена, са с неустановен адрес. От полицията отказват коментар по случая.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/kriminalni/strashen-skandal-tsiganint-petr-ubil-zhestoko-uchitelka-otrva-prisdata_news666080.html

----------------


Браво, господине!
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #64 on: 09 Apr 2019, 15:15:03 »

Десетки недоволни се събраха отново на протест в пловдивското село Войводиново. Протестните действия засега преминават мирно. Хората искат съдът да отмени решението си, чрез което двамата братя, пребили командоса Валентин Димов, излязоха на свобода. Припомняме, че те сключиха споразумение, с което се признаха за виновни и така им бяха наложени условни присъди.

"Това е подигравка с всички неща, които се случват в нашата държава. Дава се повод да продължат да се правят още повече престъпления", изразиха пред НОВА ТВ несъгласието си със съдийското решение жители на Войводиново. "Докато съм жива няма да забравя тези юмруци, скачането върху него, ритниците. Никога няма да забравя как отвсякъде пръскаше кръв. Няма да забравя, тази жестокост и това, че Асен Пакетов крещи "Остави ме да го довърша!", разказа пред БТВ пряк свидетел на случилото се.

Прочети още : https://www.actualno.com/society/vojvodinovo-protestira-jena-si-spomnja-kak-asen-e-kreshtjal-ostavi-me-da-go-dovyrsha-news_737168.html
© Actualno.com

------------
Оправдателната присъда на циганите е окончателна и не може да бъде обжалвана, такова е желанието на Пловдивската прокуратура и на съда.

Очевидно българския съд е независим само от истината и справедливостта, от всичко друго това жалко, проституиращо сборище е изключително зависимо.
« Last Edit: 19 Sep 2019, 21:49:14 by HighVoltage »
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #65 on: 15 Jun 2019, 20:58:16 »
Циганинът Валентин, убил Алекс от Бяла заради цигара, се сдоби със скандално ниска присъда
[/size]Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/tsiganint-valentin-ubil-aleks-ot-byala-zaradi-tsigara-se-sdobi-ss-skandalno-niska-prisda_news679481.html

Намалиха от 20 на 3 години присъдата на обвиняемия за смъртта на 18-годишния Алекс от Бяла. Адвокатът на подсъдимия Валентин Маринов обясни, че по време на заседанието в Апелативния съд вещото лице д-р Пламен Димитров е било разпитано още веднъж по възложената му допълнителна съдебно-медицинска експертиза.


------------------------

Близки на починалия преди близо две години Алекс Ангелов от град Бяла организират протест срещу намалената със 17 г. присъда на Валентин Маринов, който на първа инстанция получи 20 години затвор за убийството на момчето.
Протестът ще е на 20 юни на площада в Бяла, съобщи лелята на Алекс – Силвия Панайотова.

Адвоката на убиеца, комунистическия идиот Венцислав Великов член на АБВ на курв*рина Първанов е спокоен, защото кръвнината останала на 200 000лв., не била променена!
Ми, колкото от комунист някой някога е получил пари, толкова и от циганин може да получиш.
Дано  на В. Великов дойде реда да чака такива кървави пари, да - на него да се полагат някой ден ще е по-добре.

Този интернационален урод още малко и свирки ще почне да върти на клиентите си, които са жалки  престъпници.

« Last Edit: 01 Jul 2019, 11:25:50 by HighVoltage »
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #66 on: 16 Aug 2019, 20:07:41 »
Във сайта на Апелативедн съд Велико Търново липсва публикувано делото срещу убиеца на Алекс, дело 66/2019 няма електронен вариант, явно въпреки желанието на съдебния състав да се ЗАЩИТИ, то предпочита вместо да прочетем цялото дело, да ни отговори с "Отворено писмо".
"Със отворени писма,
пишеме си ний сега,
тра ла ла, тра ла ла
и на Боцмана в гъза!"

Съдия Диана Иванова Василева започнала своята славна картиера някъде през края на миналия век от РС Габрово и след 25 години стаж, милата тя, декларира едва едно апартаментЧи в Габрово и 7000лв. спестявания. Да я ожалиш дъртата скумрия, гладна! Ми, тя как се справя сега в Апелативен съд В. Търново, такава безимотна  и бедничка? Тъжно ми става за госпожа сидийката. :crying-1:Една от дъртите брантии на снимата може да е тя, младежите са от някакво Габровско учиище и разглеждат съдебно дело на театро под нейн надзор.
Тя явно е майсторка на театрото в съдебна зала и то голяма  :evil:  :eusa_clap:

http://legalworld.bg/80490.apelativniiat-syd-vyv-veliko-tyrnovo-se-zashtiti-za-namalenata-prisyda-za-ubijstvo-pri-sbivane.html


"За съжаление, настоящият случай е поредният, в който в обществото се формира предварително една представа относно факти и обстоятелства, които впоследствие не намират подкрепа в събраните доказателства по делото дори още в досъдебна фаза. Тиражираните в медиите твърдения, че на пострадалия е нанесен тежък побой от група лица, че е удрян с бутилка по главата и т.н., категорично не кореспондират със събраните свидетелски показания, с приложените записи от охранителни камери, със заключенията на съдебномедицинската експертиза и с какъвто и да било друг доказателствен материал...........

Въззивният съд не споделя изводите на Окръжен съд – Русе за наличието на евентуален умисъл на подсъдимия по отношение на настъпилата смърт на пострадалия. /бел. ав. Ама не уточнявате, че това е чисто ваше вътрешно убеждение, без база доказатества, сиреч така ви се иска на вас/................

Абсолютно голословни са твърденията, че съдия от съдебния състав е изказвал твърдения в защита на подсъдимия или е подвеждал вещото лице да изказва такива. Припомняме, че по време на заседанието се води подробен протокол, а също така се извършва и аудиозапис. /Путко непоръбена, защо не качите делото в интернет както е прието, ми да чуем и записа тогава. Той ако е само за вас си този запис най - добре си го наври отзад./

Намираме за абсолютно недопустима практиката да се правят опити съдът да бъде притискан да постановява съдебни актове, които погазват закона или са в категорично несъответствие с установените по делото факти, чрез нагнетяване на общественото мнение, чрез протести, шествия и т.н....."
Ти да видиш, и ние сме абсолютно против мърши като теб да погазват закона по собствено усмотрение и за собствен кеф, защото се чувстват свръх овластени!


« Last Edit: 17 Aug 2019, 21:46:41 by HighVoltage »
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #67 on: 17 Aug 2019, 21:54:23 »
В дискусията от линка на Правен свят ясно се вижда, че професионални юристи  :whistle: отричат възможността да се говори за умисъл в "убийство по хулигански подбуди" и твърдят че това се учи още в първи курс на правния факултет  :eusa_clap:

Всички знаем, че нивото на висшето образование в България е потресаващо ниско, но подобни глупости от дипломирани и работещи юристи трябва да бъдат елиминирани по някакъв начин. Това не е обикновена тъпота, това е твърде опасно и показва явно, че съдебната състема не функционира и няма работещи механизми да се очиства от некадърни служители.
« Last Edit: 19 Sep 2019, 21:27:20 by HighVoltage »
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #68 on: 19 Sep 2019, 21:47:10 »
Съдия на Прокопиев и "Да, България"

Освободи предсрочно осъдения за убийство Полфрийман
[/size]

Как точно делото най - случайно се е паднало на солоташака на Христо Иванов и АнтиБългарския Хелзински комитет точно в разгара на избора за нов главен прокурор? Във всеки случай не и случайно.

"Софийският апелативен съд /САС/  с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева пусна предсрочно условно от затвора осъдения за убийството на студента Андрей Монов Джок Полфрийман, съобщи БГНЕС.

Според съда били налице законовите основания за предсрочно условно освобождаване.

Австралиецът излежава 20-годишна присъда за убийството с нож на студента Андрей Монов. Престъплението бе извършено на пл. "Света Неделя" в столицата в нощта на 28 декември 2007 г."На Калин Калпакчиев много му знаеше устата срещу бившия шеф на КОНПИ, беше много загрижен кой щял да съблюдава законосъобразността в действията на комисията, а кой ще съблюдава безчинствата на Калин Калпакчиев? Той с малката си гейска устичка много се обяснява как трябвало да се наказват нереално ниските цени, на които властимащите придобиват имоти, ама...... съдия Калин Калпакчиев заедно със съоругата си имат само един апартамент в София от 55кв.м. в център и са го купили за цена от 63000 лева  :huh:, много интересно, нали?
В данъчните си декларации, които този продажен съдия публикува, тъй като това вече е задължително, цитирам " НЯМА НИЩО ЗА ДЕКЛАРИРАНЕ", освен 19 032лв. спестявания, ауууууу, ама това сериозно ли? Толкова проституция и цял живот свирки за 20 хилки!! Всъщност не ми се вярва това да е така.Калин Клапакчиев, Изрод на годината

Kalin Kalpakchiev Human of the year

or

Idiot of the Year
 :eusa_clap:     :eusa_clap:    :eusa_clap:
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #69 on: 21 Sep 2019, 18:23:05 »
Проф. Филчев пред БЛИЦ: Позор за съдиите, които освободиха убиеца Джок

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/intervyu/prof-filchev-pred-blits-pozor-za-sdiite-koito-osvobodikha-ubietsa-dzhok_news698768.html

- Но въпросът има не само морална, а и юридическа страна. Как стоят нещата от гледна точка на закона ?
- Това решение грубо нарушава закона – както материалния, така и процесуалния закон. За да освободи предсрочно подсъдимия, съдът трябва да установи, че той се е поправил – чл. 70 от НК. Но в случая е доказано обратното. - Администрацията на затвора, която единствено има непосредствено впечатление от подсъдимия, възразява срещу предсрочното му освобождаване и посочва редица негови нарушения, както и наложените му наказания. Именно поради това първоинстанционният Софийски градски съд е отказал да освободи предсрочно подсъдимия. Но второинстанционният съд, т.е. Калпакчиев и Иванова, не са взели предвид тези обстоятелства. Те са игнорирали данните от затвора за подсъдимия Полфрийман. Двамата са изопачили фактите и са направили необоснования извод, че подсъдимият Полфрийман се бил поправил. Казано на юридически език Калпакчиев и Иванова са нарушили процесуалния принцип, че „съдът взема решенията си по вътрешно убеждение, основано на обективно, всестранно и пълно изследване на всички обстоятелства по делото“ – чл. 14 от НПК.
Така второинстанционният съд е игнорирал важни обстоятелства и е постановил едно необосновано решение, при което фактическите му изводи противоречат на събраните доказателства. По такъв начин вътрешното убеждение на съда е опорочено. Това нарушение на процесуалните правила е довело в крайна сметка до ограничаване на процесуалните права на страните. А това е основание за възобновяване на делото по чл. 422, ал. 1, т.5 от НПК и за отмяна на постановеното решение. Освен това Калпакчиев и Иванова са нарушили и чл. 32, ал.1, т. 2 от Наказателно-процесуалния кодекс. Своето решение те противозаконно са кръстили „определение“, за да не може то да бъде атакувано и отменено по реда на възобновяването. Но законът е категоричен – когато се произнася по жалба, съдът постановява решение (чл. 32, ал.1, т.2 от НПК) . А всяко решение на апелативния съд може да се атакува и да се отмени по реда на възобновяването – чл. 419, ал. 1 НПК. Искане за възобновяване могат да направят градският прокурор и главният прокурор при съответни предпоставки – чл. 420, ал. 1 от НПК.

- В медиите се чуват ясно гласове за корупция в случая?
- Да, в медийното пространство решението на Калпакчиев се обяснява най-често с корупция. Един съдия може да наруши закона по две причини. – а) Или не познава закона и тогава трябва Висшият съдебен съвет да уволни съдията, или б) Съдията е взел подкуп и тогава трябва да се намесят прокуратурата, службите на МВР и ДАНС, и накрая съдът, за да го пратят в затвора. За Калпакчиев медиите сочат, че системно постановява скандални решения и то по дела с голямо обществено значение - оправда подсъдимите по делото „Сапард“, отмени осъждането на подсъдимия Г. Костин по делото за убийството на детето и др. Ние не можем да преценим, доколко твърденията за корупция са верни. Както и не можем да знаем, дали Калпакчиев е взел пари в конкретния случай, за да пусне на свобода убиеца Джок. Но затова има прокуратура, служби на МВР и ДАНС, финансово-контролни органи, КПКОНПИ и др., които следва да проверят тази версия.


-----------------------------
Радвам се, че този път обикновения човек не е принуден да влиза в безплоден спор със ситемата. Съвсем друго си е когато човек познаващ НПК направи адекватен анализ за дейността на "гнилите ябълки" и им го набута по всеки член и по всяка алинея.
Чидя се, когато Джок Полфрийман е икрешял в лицето на Калпакчиев, че българския съд е "корумпиран", дали  е същото като това клиент да се "изпразни" върху проститутка?   :eusa_clap: :boogie:
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #70 on: 29 Sep 2019, 09:20:31 »
„Има случаи, в които извършителят иска да признае. Защо трябва да му се пречи на това. Нека го направи, но съдът може да каже, че въпреки че е разкрил фактите, няма да редуцира наказанието, а ще наложи най-тежкото - доживотен затвор без замяна. Това не е ли по-гъвкаво от плоското решение да се зачертае въобще този институт"

"Освен, че не оскъпява правосъдието, съкратеното производство не означава несправедливост, казват адвокати. "Съдията преценява какво да бъде наказанието преди да се позове на чл. 58 а (за намаляване с 1/3 на наказанието). Ако присъдата е доживотен затвор, без право на замяна, намаляването й на доживотен затвор или на 30 години, нима ви се вижда малко", питат адвокати."


Как точно е справедливо, след като доживот без право на замяна се заменя с 30г, от които ще лежиш 20, кое е справедливо тук? Няма никаква полза за обществото от "този институт" и никакво пестене на средства не ни интересува, защото за хората няма значение колко струва на съда едно дело, понеже задължение на държавата е да отвежда опасние хора извън обществото на всяка цена.
Целта била да бъде превъзпитан социопата рецидивист  :emo-1: тя стаистиката показва колко може да са превъзпитавани, но само докато са на територията на зандана.
Ми, вземето пример от Америка там като се признаеш за виновен вместо доживот, без замяна лежиш доживот и на старини те освобождават, евентуално.
Дори в Австралия Джок Полфрийман нямаше да излезе от затвора никога.
Забравяте че днес никого не може да излъжете. Днес всеки може да види чрез Крайм Инвестигейшън как се правораздава в Америка и Австралия, да там зверове с погледа на Полфрийман никога не излизат от затвора. Вчера даваха за Австралия как един непълнолетен убиец убил свой приятел в гората и го осъдиха доживот, еее!

Вярно в Америка и Австралия не се интересуват от Европейските харти за човека, така е, но пък и ние нямаме общество като в Дания или Швеция, че да се интересуваме от предписания, които не действат при нас.

Отделно за пореден път избягвате въпроса със заплащането на кръвнината, която никой никога не плаща. Че за какво сте го измислити "този институт", като изобщо не го уважавате?
Кога най - после ще обвържете предсрочното освобождаване с изплащането на 100% от кръвнината?

 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Българските съд и прокуратура
« Reply #71 on: 07 Oct 2019, 18:45:28 »
Спомняте ли си, че в България беше убита руска гражданка, както и нейното 5-годишно дете, което бе намерено натъпкано в куфар?
Тричленен съдебен състав на Апелативен съд – София е отменил доживотната присъда без право на замяна на Герман Костин, обвинен за убийството 5-годишния Никита. Тялото на момченцето бе открито в куфар край Пасарел. Съдебното решение е взето още на 8 юни 2019 г. от съдебен състав, в който влизат апелативните магистрати: председател и докладчик Калин Калпакчиев (понастоящем председател на Съюза на съдиите в България и бивш член на Висшия съдебен съвет), Атанас С. Атанасов (предходен председател на ССБ) и Виолета Магдалинчева (също член на ССБ).
Помнете, че всички, които защитават Калпакчиев и Полфрийман са хора, които не се смущават от гледката на дете убито и напъхано в куфар, помнете това!