Author Topic: СДС ще бута кабинета заради образованието  (Read 1465 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Аз съм БЪЛГАРЧЕ

 • Forum Member
 • **
 • Posts: 92
 • Gender: Female
 • Зодия: Leo Leo
СДС ще иска вот на недоверие на цялото правителство, каза лидерът на СДС Пламен Юруков след заседание на Националния изпълнителен съвет на партията.

Той посочи, че вотът ще бъде след изборите, тъй като от СДС не желаят да се прави връзка между двете.

По думите му на СДС не са достатъчни само оставките на двамата министри - Пламен Орешарски и Даниел Вълчев, а на целия кабинет, тъй като носи отговорност за кризата в образованието.

Той добави, че поведението на Пламен Орешарски и Даниел Вълчев е било цинично, но ще по-цинично е било изказването на премиера Станишев, който се опитал да ги защити.

„Ние смятаме, че българските учители не заслужават такова отношение“, каза Пламен Юруков.

Според него в голяма степен проблемите идват от премиера, който не е спазил обещанието си - 5 процента от БВП да бъдат отделени за образование.

Юруков посочи, че кризата в образованието се дължи на това, че от 2001 г. реформата е спряна.

„Новата политика на СДС ще бъде - реформирайки политическата система, а с това и себе си, - да осъществи необходимите реформи“, заяви още синият лидер.
Аз съм българче и силна
майка мене е родила;
с хубости, блага обилна
мойта родина е мила.
 
Аз съм българче. Обичам
наште планини зелени,
българин да се наричам -
първа радост е за мене.
 

Offline MAGADAN

 • Banned
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 594
 • Gender: Male
Той и фъфльото дилов син-червен се репчи, че ще ги бута  :-[
Май всички, които в момента са далеч от държавната хранилка искат да бутат.
Истината е, че генералите са огладняли и общинската власт не им стига - замириса им на евромънита и започнаха да клатят. А, когото са разклатили е паднал - вервайте ми  ;)
 

Offline Death angel

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 1,483
 • Gender: Male
Идеята СДС приключи, окончателно !
« Reply #2 on: 25 Jul 2008, 09:09:57 »
Quote
"Категорично заявявам, че не съм бил агент нито на бившите нито на съвременните специални служби. Тази тема за мен е приключила", каза пред бТВ Пламен Юруков."

http://www.dnes.bg/article.php?id=54612
     :-P  :lol:  :-P                                                                             :kill:
                                   И Пламен Юруков агент, но съвременен

"Всеки ден": Лидерът на СДС информирал НСС за Доктора, Пилето и Капустин
 
 
 
четвъртък, 24 юли 2008

Председателят на СДС Пламен Юруков е сътрудничил на Икономическия отдел на Столична полиция в периода 1994-1997 г., В края на 1997 г. той се е самопредложил за информатор на Национална служба “Сигурност”, като неговата връзка със службата е станала през тогавашния началник сектор в НСС по линия на КПП-та Константин Гребенаров. Към настоящия момент Гребенаров е общински съветник на ГЕРБ в Созопол.

Това разпространи днес информационният сайт “Всеки ден”, позовавайки се на свои източвици.

Гребенаров нe потвърдил, но и не отрекъл информацията. Той попита дали "Всеки ден” разполага с “оригиналния документ, който е с подпис и печат”. Гребенаров казал, че се познава с Пламен Юруков, но отказал да уточни от къде. “Аз съм офицер на честта, спазвам законите и не мога да ви дам информация”, казал Гребенаров.

При проверки на комисията за разкриване на досиетата на бившата Държавна сигурност, Гребенаров беше посочен и като щатен сътрудник на ДС, припоня информационният сайт. 
“Самоинициативникът” Пламен Юруков предложил сътрудничеството си на НСС срещу определен свой интерес. Източниците на “Всеки ден” подозират, че той е донасял информация за свои конкуренти в бизнеса с кафе, свързани с нарушаване на митническите правила.
Юруков бил снет от отчет през 2005 г. и делото му засекретено за период от 10 години с гриф “ограничен достъп”, което означавало, че информацията в делото му не може да бъде публично оповестявана.

По непотвърдена информация синият лидер “донасял” за покойния Иван Тодоров-Доктора, Николай Методиев-Пилето и Майкъл Капустин, пише в сайта.

Въпреки че водещите политици били информирани за материалите, свързани с Юруков, те отказали да застанат официално с имената си. Повечето от тях заявили пред “Всеки ден”, че ще потвърдят за агентурата на Юруков само ако са втори. Това се обяснявало както с факта, че документите са класифицирани, така с трусовете, които се очаквали заради данните около Юруков и свързаните с него лица.

Във вторник председателят на СДС отрече каквато и да е съпричастност към бившите или съвременните тайни служби, припомнят и това от сайта. Както и че според него този компромат цели да дискредитира него и партията точно преди Националната конференция на СДС, на която ще бъде променен уставът на политическата сила.
"Всеки ден" подчертава, че освен това Юруков винаги припомнял, че още през август миналата година е получил официален документ от комисията по досиетата, в който е записано, че той не е сътрудничил на ДС.

За съвременните служби Юруков също отрича. Преди няколко седмици в предаването “Коритаров Live” той написа на празен лист, че не е сътрудничил на съвременните служби, споменава сайтът.

“Побързайте, до конференцията остават два дни”, заявил пред “Всеки ден” лидерът на СДС Пламен Юруков. Според него това била причината за нападките срещу него. “Да извадят документ, който аз лично съм подписал”, призова Юруков. Той допълни, че не е бил агент “нито на марсианските, нито на Бангладешките служби”, цитира "Всеки ден" лидера на СДС.

АСН

http://www.standartnews.com/news/details/id/6396/И-Пламен-Юруков-агент,-но-съвременен

  Аз не веднъж съм ви казвал, че не са ни проблем старите, а сегашните агенти на ДС. Всъщност в това, че някой е сътрудничел на полицията в борбата с организираната престъпност нама нищо лошо, но скривайки го и лъжейки той става зависим от ДС . Неговата сегашна кариера е в техни ръце и те могат да го манипулират когато си пожелаят, а чрез него и цялата му организация става подвластна на външни сили. Е точно това е схемата, с която бившата ДС ни държи още под властта си.  :devil:
 А в какви среди е движил този индивид за да може да донася "за Доктора, Пилето и Капустин " !?  :kill:
 А не беше ли и "Доктора" агент на ДС !? Това не е ли някакво вътреведомствено боричкане и доносничене !?
  :-P

И най-важните въпроси :
 Защо точно сега когато БСП пропада към дъното излизат тези неща наяве . Не е ли това активно мероприятие с цел отстраняване общественото внимание от доклада на ОЛАФ ? Не е ли с цел да се разбие опозицията точно когато има най-голяма вероятност да бъде свалено станишевото правителство ?
  НА КОГО ВСЪЩНОСТ СЛУЖАТ СЕГАШНИТЕ СЛИЖБИ ЗА СИГУРНОСТ !?
                  :devil:    :devil:    :devil:
« Last Edit: 17 Apr 2018, 14:20:20 by Hatshepsut »
Не падай духом, където ти падне !
 

Tags: