България и българите > Вестник “Десант”

Валери Симеонов: Ислямът ще изтрие България като държава

(1/2) > >>

Nordwave:
Стартираме подписка за референдум против приемането на южната ни съседка в ЕС и се надяваме истинскитке патриоти да ни подкрепят, казва собственикът на националната телевизия СКАТ и водач на общинскитке съветници от група НЕЗАВИСИМИ в Бургаския ОбС - Г-н Симеонов, телевизия СКАТ и партия ВМРО стартират кампания за свикване на референдум, свързан с приемането на Турция в ЕС. Каква е опасността за България, ако Турция влезе в Съюза?
- Опасността е много голяма и тя има няколко аспекта. На първо място е разликата в демографската обстановка в България и Турция. Турция е страна с нарастващо население, а България е загиваща, с най-голям отрицателен прираст в ЕС. На всички е ясно, че това е едно временно явление, резултат от 20-годишния геноцид, извършван от политическата прослойка, която паразитира върху гърба на народа. Освен това Турция има нужда не само от пазари, но и от нови земи. Няма да има пречка в смяната на собствеността - български земи ще отидат в турски ръце. Този процес се наблюдава и в момента. Огромни земеделски масиви основно в Тракия и Лудогорието се изкупуват от турски фирми. Това ще удари върху нашите земеделци, върху тяхното изхранване и дори съществуване. Не ми се мисли какво ще стане по отношение на религията и опазването на българската култура. Оцеляването на българската нация ще бъде поставено под въпрос. Оттам нататък експанзията, която се наблюдава в посока на ислямизирането, просто ще изтрие България от лицето на Европа. България ще остане едно географско понятие. А след няколко десетилетия ще се превърнем сигурно в Румелия, както е било. България ще изчезне по чисто асимилационен път.

- Според Вас има опасност тук да се преселят турци?
- Естествено. Първо, у нас животът е по-евтин. И недвижимите имоти са със сравнително ниски цени. Имаме много водоизточници, много добра инфраструктура. Защото колкото и да я оплакваме нашата инфраструктура, тя е в пъти по-добра, по-развита и по-богата от това, което Турция    е осигурила на своите поданици. Защото Турция не е само Истанбул и европейската й част. Турция в по-голямата си част е  Анадола.

- Не се ли избързва с идеята за референдум? Перспективата за приемане на Турция в ЕС е още далечна. Солидни държави като Франция и Германия са против. Няма ли вероятност да озлобим излишно южната ни съседка, при положение, че въпросът сега не е на дневен ред?
- Точно преди да стане на дневен ред трябва да се вземат конкретните мерки, защото има един друг аспект – дълговете на Турция към българската държава, на изселените тракийски българи. Турция ни дължи  големи суми. А дали Турция ще се озлоби или няма да се озлоби, мисля, че е крайно време българите и българската държава да поставяме на първо място интересите на собствените си граждани, а не да слагаме наколенки и да се чудим пред кого да се наведем и на кого да се харесаме. България си има национални интереси, които трябва да следва. Първото задължение на политиците е точно такова. Те са избрани да служат точно на своя народ, не на турския, не на американския, не на руския.

- Влошени отношения между България и Турция няма ли да навредят на нашите интереси?
- Много важно дали ще се влошат нашите отношения или няма да се влошат. Да не би ние да  да рисуваме нашата карта южно от Босфора и по земите, където са живеели малоазийските българи?! Турция е държава с изключително агресивна и абсолютно нагла политика. Бургазлии ги разсърдихме, когато приехме декларация осъждаща геноцида над арменския народ и какво стана? Един кьорфишек. Помните ли валията на Одрин, който беше написал едно писмо, в което се възмущаваше и се заканваше, че щели да прекъснат връзките и трансграничните си проекти съвместно с Община Бургас. Голям праз! Какво стана после?  Възстановиха пак и контактите, и проектите, защото знаят, че в ролята им на обидено дете никой няма да ги погледне за приемането им в ЕС.

- Споменахте тракийските българи. Може ли въпросът за изплащане на обезщетение за тях да се използва като разменна монета за влизането на Турция в ЕС?
- За никаква разменна монета не може да се използва. Това си е задължение на нашето външно министерство – да притиска непрекъснато Турция за изплащане на тези компенсации. Няма разменна монета, няма дебнене на подходящия момент и т. н. С такова сервилно поведение на нашите управленци, с това подлагане – последният случай беше при идването на външния министър Ахмед Давутоглу, с това се поставя под въпрос нашата национална идентичност и самоопределение даже. Това е позорно поведение на българските политици. Ще се съобразявам аз дали сме щели да ги ядосаме! Какви са те, че ще се съобразяваме с тях? Отделно, че ние нямаме претенции към никакви техни територии. Откъде накъде ще се притесняваме дали ще им се харесаме.

- А търговските отношения? Ние продължаваме да ходим до Турция за евтини домати, перилни препарати, дрехи..., та дори и тоалетна хартия внасяме от тях.
- Да зависим от техните нискокачествени стоки, каквото е там масовото производство? Или от  селскостопанска продукция, базирана на генномодифицирани организми? От какво да се притесняваме? Какви ползи имаме от Турция – от земеделие ли, от икономика ли или от култура? Няма какво да губим. Даже е желателно ограничаването на евтиния и нискокачествен турски внос. Защото точно в ситуацията на криза много често той е предпочитан от бедния български купувач. И това спомага за доунищожаването на собственото производство и на собствената продукция. Какво да кажем за канцерогенния цимент и десетките други случаи на опасни стоки - детски играчки, детски площадки и т. н.

- А в какво ще се състои съвместната кампания на СКАТ и ВМРО?
- В организирането на подписка за свикване на референдума, в нейното управление и материално обезпечаване. Вярвам, че истински патриоти има и че ще ни подкрепят.

- През последните месеци, след раздялата ви с Атака, телевизия СКАТ дава по-широка трибуна на партии като РЗС, като ВМРО. Вашите политически планове включват ли взаимодействие с тези партии или да очакваме нов политически проект?
- Даваме трибуна на тези, които имат полезни за страната инициативи, без оглед дали са РЗС, ВМРО или други. На „Атака“ какво да им покажем? Новия апартамент на Волен и Капка Сидерови? Или може би колко пари са изхарчили за разходки до чужбина и за купуване на скъпи тоалети?

- А вашите лични политически планове?
- Засега няма такива.

- Вие критикувате новата власт още от началото на нейния мандат. Какви са последните ви наблюдения върху политиката на партия ГЕРБ?
- ГЕРБ има една заслуга – че превърна политиката в шоубизнес. Това от една страна е добре, защото дава възможност за популяризиране на действията им, но от друга страна е лошо, защото в крайна сметка, освен тези „шоу-програми“, друго май няма. Аз в никакъв случай не мога да оправдая арестуването на председателя на един Общински съвет по обвинение за сделка от преди седем години, и той да не бъде освобождаван толкова дни вече, без каквато и да било мотивировка. Да не би той да избяга? Да зареже децата си и да хукне да се укрива? Аз по никакъв начин не мога да оправдая показните и смешни, бих казал, ако нямаше човешки драми, пожарникарски акции на МВР. Що за глупост е това, човек с белезници и ръце на гърба да го караш да ляга и да му насочваш пистолет в главата? Това може да го направят само самозабравили се кретени. А нивото на ГЕРБ в провинцията просто не ми се критикува. Това е партия на слагачите и на кариеристите. Ако не беше ГЕРБ, те щяха да влязат във всяка друга партия, която е във възход. Реално никъде нищо не се прави. Всички чакат отгоре да им спуснат заповеди. Отгоре обаче също не знаят какво да правят. Приемат някакви популистки мерки, като данък „лукс“ и какви ли не други глупости. Къде е държавата, която трябва да осигури повече работни места, която трябва да облекчи съсипания среден и дребен бизнес? Фактите показват, че техните мерки имат обратни резултати. Рязко увеличеният акциз на цигарите повиши контрабандата и намали още повече приходите от това. Дупката в бюджета за първото тримесечие е над 1 млрд. лв. За какви антикризисни мерки си говорим?

- Телевизия СКАТ предлага антикризисни мерки, една от които е спиране на субсидиите за партиите. Извинявайте, но това не е ли популизъм? Така няма ли да се повиши политическата корупция?
- Аз не знам дали има по-голяма корупция от това, на една случайно влязла в парламента партия да й осигуриш вечно присъствие в парламента. На партиите се дават толкова много пари, че те могат да си купят на следващите избори минимум същия брой избиратели.

- Но ако се спрат тотално субсидиите, не е ли пак лошо? Партиите ще почнат да се издържат от мафиотски кръгове?
- А как са се издържали преди да влязат в парламента, питам аз тогава. Значи ли това, че всички партии, които не са в Народното събрание са корумпирани? Логичен въпрос, нали. http://www.desant.ne

Nordwave:
ВМРО и телевизия „СКАТ” търсят доброволци за подписката срещу членството на Турция в ЕС Нуждаем се от подкрепата на българските родолюбци в събирането на подписи против членство на Турция в Европейския съюз.

Всеки един може да помогне, ако има желание и ако намира себе си за български патриот. Достатъчно е да се обърнете към нас на vmro@vmro.bg Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.  или на телефон 0888214410. Можете да дойдете в централата на ВМРО на улица улица „Пиротска” 5 в София или в касите на телевизия „СКАТ”.

Ще Ви дадем бланка за подписи, ще Ви обясним формалните изисквания и ще оказваме всякаква подкрепа в дейността Ви.

Нужно е само да сте съпричастни с идеята и да сте готови да жертвате малко свободно време, а може би и малко нерви.

Участието в тази подписка е участие в демократичния процес в цяла Европа. Това е гражданско действие в съзвучие с една основна тема в дневния ред на европейските общества.

Разчитаме на вас, за да докажем, че патриотизмът може да съчетае със съзнанието на европейски граждани! http://vmro.bg

Петкан:
Какво е отношението на кумеца на г-н В.Симеонов към провеждането на този референдум?

Франкист:
е хубаво де - аз сега в коя подписка да се включа  :$

omerzen:

--- Цитат на: Петкан в Април 21, 2010, 12:44:28 ---Какво е отношението на кумеца на г-н В.Симеонов към провеждането на този референдум?

--- Край на цитат ---
Мълчание Петкане. Пълно мълчание! Даже и темата за тази подписка във форума на АТАКА беше изтрита.
Сигурно чакат директиви от Бойко Борисов. Ако вече не са ги получили.
Абе вече кой го е еня за националните интереси!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия