България и българите > Вестник “Десант”

Отбелязваме турския геноцид над българите

(1/1)

Nordwave:
За първи път у нас ще бъде отбелязан Денят на турския геноцид над българския народ. Това ще се случи на 17 май в Бургас, благодарение на местните патриоти от общинския съвет. При обсъждането на бюджета за 2010 г. обаче се разбра, че датата не е включена в културната програма на общината и не са отделени средства за нея, въпреки решението на местния парламент от миналата година. Делян Иванов от групата на Независимите поиска това да бъде поправено, но управляващото мнозинство на ГЕРБ и „Атака“ по неясни причини отхвърли предложението му.
 
Все пак след многократни настоявания на патриотите Общината се принуди да изпълни решението на ОбС-Бургас, благодарение на което събитието вече е включено в културната програма и ще бъдат отпуснати средства за него.
От групата на Независимите се надяват денят на геноцида срещу българите да стане национален, за което е нужна санкция на парламента. Датата 17 май не е подбрана случайно. Тогава е извършено Баташкото клане – едно от най-трагичните събития в историята на България.
Националистите призовават всички да се включат в мероприятията, организирани съвместно с Община Бургас, които започват в 10 часа със заупокойна молитва в църквата „Св. Св. Кирил и Методий”. В 16 часа в храма „Св. Атанасий” - гр. Българово също ще има молитва в памет на убитите българи и гърци, а в 16:30 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя при костницата там.
Последното мероприятие започва в 20:30 часа на бургаския площад Тройката, откъдето ще тръгне факелно шествие с маршрут ул.”Александровска” - ул.”Богориди” - до сцена „Охлюва”. www.desant.net

Франкист:
Браво,поздравявам!!
За жалост ако в Бургас е било трудно да се направи такова едно честване - то в София е напълно невъзможно...заради продажниците в съвета!!!!

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия