България и българите > Българският медиен портал

"Операция Слава" с водещ Росен Петров

(1/2) > >>

Angel Lights:
От 7 февруари по bTV започна ново 12-серийно токшоу, посветено на българската история, с водещ Росен Петров. "Операция Слава" ще се излъчва всяка събота в 22:30 часа. Предаването се посвещава на 100-годишнината от обявяването на независимостта на България и ще показва по модерен начин миговете на върховно национално усилие и дните на триумф и трагедия.

Според продуцентите от "Дрийм тийм" токшоуто е телевизионна "операция", която ще повдигне националното самочувствие на българина. Съдържанието на продукцията ще бъде съсредоточено в две рубрики - "Великите битки на България" и "Забравени герои".

В първата по модерен начин ще се разказва за великите битки на българите в нашата история - битката в Онгъла, довела до основаването на Българската държава, спасяването на Европа от Тервел и разгрома на арабите под Константинопол, победата на хан Крум във Върбишкия проход, победата на Симеон Велики при Ахелой, разгрома на кръстоносците при Одрин 1205 г., победата на Иван Асен ІІ край Клокотница, епопеята на Шипка, битката при Сливница от Сръбско–българската война 1885 г., настъпателната операция при Люлебургаз и Лозенград 1912 г. и превземането на Одрин 1913 г., епопеята на Дойран 1916 - 1918 г., битката за Тутракан 1916 г., атаката на Стражин и Страцин и Дравската епопея 1944 – 1945 г.

Чрез специални ефекти и компютърни възстановки зрителите ще научат за българската история на популярен, достъпен език.

Водещият ще представя и общата политическа обстановка в навечерието на битките, портрети на нашите и чужди военначалници и владетели, въоръжението и облеклото на противостоящите армии, общия ход на сраженията и последствията от битките.

В рубриката "Забравени герои" зрителите ще могат да проследят кратки телевизионни разкази за съдбата на хора, които с живота си са отстоявали личната си и националната независимост. Сред тях са герои във войните за национално обединение, българи с принос в световната наука и други хора, чиито живот и дела заслужават да бъдат популяризирани сред широката аудитория.

"Операция Слава" се осъществява в студио с декор, обединяващ модерната телевизионна визия с патриотичната символика.

hammerbg:
Предаването не е лошо, обаче разказваните и показваните неща изобщо не задоволяват любопитството ми и не покриват интересите ми... Повече се говорят празни приказки, отколкото нещо съществено, това разбира се е въпрос на мнение. Похвално е, че все пак такова предаване се осъществи в ефира на национална телевизия, очаквах че турците (пардон ДПС) няма да допуснат такова нещо  >:(

logx:
Може би съм песимист, ама ми се струва некъв театър... :-\
Няма логика да допуснат нещо такова.

logx:
Знам ли, то и доста други хора говорят за истинските проблеми по медиите, обясняват - уж вдигат народа, обаче ефектът е почти нулев. Че народът се вдигнал са думи все безмислени, щото никой нищо не си е вдигнал, само спада.

Скрити послания не съм забелязал, тъй като не съм го гледал цяло предаване, поради недостиг на време. Сигурно ще прегледам записите във видео сайтовете след време, когато се надявам да съм свободен, както едно време. За сега само части и пак казвам - едва ли някой би допуснал такова нещо, ако не е театър. Или ние сме фанатици и си мислим, че се опитват да ни поробят отново, или просто целят нещо. Мисля е второто.

bulgarian085:
"По-добре българите в Родопите да не могат да си купят хляб, ако не знаят турски език, отколкото Атака да влезе парламента.
Уви. За съжаление на Росен Ага това стана.
Впрочем той самият бе признал, че е потомък на чергези.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия