България и българите > Телевизия СКАТ

Предавания на Национална телевизия СКАТ

(1/4) > >>

друг самотен войн:
Може да давате и други връзки към предавания на ТВ СКАТ.

Паралакс:
http://www.vbox7.com/collection:1200239

Зад фасадата:
http://www.vbox7.com/collection:1201029

Други предавания:
http://www.skat.bg/preda.php?action=3

Nordwave:
Очаквайте на 27-и ноември от 20:30 часа предаването "Час по България" с водещ доц. д-р Пламен Павлов и гост: Драголюб Нотев (Партия на българите в Сърбия). На 27 ноември т.г. се навършват 90 години от подписването на злощастния за българската държава и народ Ньойски мирен договор - документът, узаконил най-тежката политическа катастрофа в новата ни история, наложеният от победителите в Първата световна война несправдлив, брутален, грабителски акт, който разкъса за десетилетия напред, а в крайна сметка и до наши дни, единството на българския народ. Ньойската трагедия не се изчерпва само с чудовищните репарации, реалното обезобразяване на българската армия, практическата безпомощност на България пред нейните агресивни съседи, но и в унизеното ни национално достойнство, в терора над българите в Македония под сръбска и гръцка власт, Западните Покрайнини, Беломорието, Северна и Южна Добруджа... Същевременно се анализират грубите грешки на представители на тогавашния български политически и военен елит, вкл. на Александър Стамболийски, Теодор Теодоров и други видни фигури, участвали в мирните преговори с Антантата. Във вътрешнополитически план ефектът на Ньойската катастрофа отприщва пътя за социални експерименти, метежи и насилие, давайки простор на второстепенни до онова време политически фактори като земеделците и комунистите. В разговора с проф. Спасов и полк. Кокеров се засягат преките и дълготрайните последици от крушението на България след 27 ноември 1919 г., но се търсят и пътищата за преодоляването на Ньойски синдром. http://www.skat.bg/news.php?action=0&newsID=8

Nordwave:
З а   в я р а т а   б ъ л г а р с к а. Водещ: отец Боян Саръев Благодарение на нашата вяра - Светото Православие, българският народ е оцелял през мрачните години на жестокото османско робство, обагрено с кръвта на невинни български деца и жени.
Заради стоицизмът на хилядите български мъченици, възпят в "Балканджи Йово", турците със страхпочитание наричат Православието "вярата българска", въпреки че под отоманския ботуш стенат и други православни народи.
Днес, вярата ни отново е подложена на тежко изпитание, но кървавият турския ятаган е заменен с далеч по-коварно и гибелно оръжие - неверието, породено от невежество.
Предаването на отец Боян Саръев “За вярата българска” е единственото православно-публицистично в родния ефир. Излъчва се веднъж на две седмици и има продължителност един час. По формат представлява дискусия на живо с гости в студиото и осъществяване на пряка телефонна връзка със зрители. Разглежда различни актуални явления от страната и чужбина през призмата на православието. Идеята за създаването на това предаване, се роди от необходимостта да се отразяват профилирано проблемите на вярата, както и събития, свързани с религията. Допреди две години, у нас не съществуваше специализирано предаване за православните зрители. То е насочено за хората без професионални знания.
Целите на екипа са просветителски. Като православни християни, всички работещи “За вярата българска” са единодушни, че трябва да се акцентира на онези събития, които по пряк или косвен начин засягат Православието и страната ни.
Гости на о.Боян Саръев и “За вярата българска” са били български митрополити и свещеници, научни работници, издатели, експерт-богослови, писатели, журналисти. Сред събеседниците можем да откроим митрополитите Кирил и Николай, Ректорът на Софийската духовна семинария еп. Сионий, деканът на Богословския факултет доц. д-р Емил Трайчев, преподавателят по нравствено богословие проф. д-р Димитър Киров, доц. Димитър Димитров, Директорът на НИМ проф. Божидар Димитров, проф. Николай Овчаров, директорът на Института по история към БАН проф. Георги Марков, директорът на Църковноисторическия и архивен институт при Българската Патриаршия ст.н.с. Христо Темелски, член кореспондентът на БАН проф. Стоян Михайлов, Директорът на Националния църковен историко-археологически музей Никола Хаджиев, д-р Антонина Кардашева, Преподавателят по Нов завет в Софийската духовна семинария Иван Николов и други.
Предаването е създадено по идея на ръководството на Тв “Скат”, а името е дадено от водещия о. Боян Саръев. Сценарист е Дарин Алексиев – богослов. http://www.skat.bg/preda.php?predID=7

omerzen:
В момента "върви" предаването на един от водещите журналисти на тв.СКАТ - гн. Велизар Енчев .
Потресен съм !!!
Направо съм разочарован от "Бат Божо" - Божидар Димитров .
Според Божидар Димитров  ако Турция ни изплати 20 милиарда долара , ние българите трябва да я вкараме в ЕС !
Нямам думи !!!
Стува ли си срещу 20 милиарда долара да зачеркнем съществуването на Българската държава ?
Каквато и цена да платят турците , тя няма да е нищо в сравнение със съществуването на България !!!
Турция в никакъв случай не трябва да става член на ЕС !!!
Съществуването на Българската държава не може да бъде разменна монета в партийните сметки на никого !
Дори и за намерениета на американската политика !
Дали тук не става въпрос за гигантска корупция ?

Нестор:
За толкова ли искат да изтъргуват остатъците от българската държава,да си ги разпределят по джобовете най-големите мерзавци и да си изтупат ръцете една о друга,пито-платено.Какво друго да се очаква от божо--тлъстата турска свиня? Вкарването на турция в ЕС е най-голямата опасност за съществуването на България в момента.Но нищо подобно не сме чули от управляващите,няма каквито и да било дипломатически действия за спиране преговорите за приемане.Ръководителите на редица западни страни се изказаха рязко негативно за турско членство ,но не и нашоте ръководители.Слепи ли са или малоумни,а най-вероятно така им се нарежда от техните кукловоди.Опитват се да разкрасяват образа на турция,допускат масово прожектиране на турски филми по ефирните тв. пак с тази цел,по радиото зачестиха странни омешани мелодии с преобладаващи турско-арабски мотиви.Днес например коментираха ,че стиховете на Ботев били неуместни и неразбираеми за учениците,после мълчешката ще ги премахнат от учебниците.Настават все по-сладки времена за цигани и турци под грижите на местната туземна администрация.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия