Автор Тема: Българската диаспора  (Прочетена 62987 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Desko

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 173
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Българската диаспора
« Отговор #30 -: 06 Юли 2008, 17:18:12 »
Тъй като въпроса е актуален (има и няколко теми дори) ми се ще да попитам съфорумците: "КОй смятате за по-близък, етническите българи извън границите ни (Македония, Сърбия, Молдова, Украйна и т.н.) или татарстанците, които са ни съвсем чужди като култура, език, обичаи, религия та дори и произход"
Защо трябва да изпускаме питомното, за да гоним дивото?
Трябва да насочим вниманието си към тези ,които най-много имат нужда от нас, а не тези, които въобще не знаем какви са и с които нямаме нищо общо, а само предположения дават някои лица.

Чудя се как може да имаме нещо общо с някой като нямаме?!

- Татарстанците живеят на територия, на която някога са живели нашите предци, но какво от това, на същата територия живеят и други народи?

- Изповядват нам чужда религия, непривична за българите, имат език различен от нашия при това с тюркски произход, културата им няма нищо общо с българската почти.

- смешно ми става, като някои от форумците се опитват да постват снимки на лица, които евентуално биха приличали на нас, но уви малко са приликите.

- Това е само фантастика и с цел да бъдем отвлечени от други по-важни въпроси: Как да помагаме на етническите българи, не на такива които са се смесили и от които не знаем останало ли е нещо...
Внушава ни се да бъдем близки с хора, които биха да ни бъдат партньори, но се избягва да се говори за диаспората от етнически българи, говорещи нашия език, изповядващи нашата религия, споделящи нашите обичаи....

Кой и с каква цел прави това? Много модерно взе да става това в някой националистически кръгове, всеки по-навътре би се сетил за кои става въпрос?
Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.
« Последна редакция: 06 Ное 2011, 10:27:06 от Hatshepsut »
 

Неактивен Amenhotep

 • Pharaoh
 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 3,522
 • Пол: Мъж
 • Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Профилът ми във VBOX7
 • Зодия: Gemini Gemini
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: None None
Re: Българската диаспора
« Отговор #31 -: 06 Юли 2008, 17:33:18 »
Местата на Балканите, населявани от българи.
 

Неактивен Desko

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 173
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Българската диаспора
« Отговор #32 -: 06 Юли 2008, 17:52:36 »
Чудесна карта Amenhotep, браво!  :bgflag: :eusa_clap:

Ето мнението на winston.

Фактори определящи народноста, като такава.

Става дума най-веке за народностите на Балканите и нашата.
Кръвта казват някои националисти и стигат до тука. Не не е само кръвта. Има още и ;
- култура
- вяра-религия , тук на балканите това е много важно.
- общ език
- общи обичаи
- писменост
Без тези компоненти или само с два от тях народноста не е народност.
Пример помаците.
Дали са си вярата и някои от обичаите само преди 200-300г. и сега са, като друга народност.
Българире от Татаристан също са много различни от нас и въпреки да имаме обща кръв, май няма какво друго да ни сплотява. А и те самите не са много сигурни какви са точно. Приели са исляма, а той за разлика от православието не води към национализъм и не държи на народноста. При исляма водеща народност са арабите и по принцип той води към интернационализация.
Това с признака кръв е и много опасно понеже с турците някога сме били роднини и имаме доста общи неща. Не забравяйте и че заради еничарския корпус в днешните турци има много българска кръв. Нормално е да се види турк с черти на българи, даже на пра-бългаин, такива вероятно са наследници на еничари.
Само ние и турците имаме еднакви названия за по-голяма сестра и брат ; Аби-батко и абла-кака, това говори сетете се за какво. И по логиката за кръвта се стига до простия извод; какво турско иго, трябвало е само да си смениме вярата и да станеме един народ - хареса ли ви тази логика а ?
А българите от СССР въпреки да са скъсали с нашата култура все още са си такива, защо ли - заради останалите фактори.
И тука идва въпроса от кога сегашните българи са един народ и нардност ? Ами от времето на княза Борис-Михаил . С покръстването той от няколко племена е направил един народ ; с един език, писменост, вяра и култура. Такова нещо при други народи се е обособявало с векове. Наистина този управник е бил умен, и би трябвало много-много да го уважаваме.
Не не отричам историята ни от преди това, но това е положението с днешните българи обособили се като такива окончаелно от времето на княза покръстител.
 

Неактивен Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,490
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
Re: Българската диаспора
« Отговор #33 -: 06 Юли 2008, 18:11:15 »
Само кръвта не стига. Ето това го направиха хора с нашата ръв, но друга вяра, традиция и писменост по онова време.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
На 1 май неприятелят се вмъкнал в селото из долния край. Наместо съпротивление, той, неприятелят, бил поканен даже от самите българи-чорбаджии, със съобщение, че селото ще си предаде оръжието. Няколко души, наистина, си предали оръжието на неприятеля; но намеренията на тоя подъл неприятел били зверски, коварни, мръсни и ужасни. Щом се свършило предаването, главорезите башибозуци, запретнали ръкави. Те нападнали на обезоръжените жертви, на които отсекли главите с брадви, като ги водели един по един до едно сложено на земята дърво и тук ги секли като дърва. Плач, писъци и молби излизали от устата на всички, но, наместо милост, това е възбуждало по-люто отмъщение и някакво си зверско тържество в средата на тези човешки касапи. Тая варварска постъпка на башибозуците турили цялото село в ужас и трепет. Жени, деца и гологлави мъже бягали из селото към горния край.“

„Моят свекър отиде да посрещне башибозуците, когато селото беше заобиколено, и се срещна с Ахмед ага, който каза, че иска да се събере оръжието от селяните. Трендафил отиде и го събра. След като то беше предадено, стреляха по него с пищов и куршумът му одраска окото. Тогава чух Ахмед ага да заповядва със собствените си уста Трендафил да бъде набит на кол и опечен. Думите, които използва, бяха „Shishak aor“, което на турски означава да се набие на шиш като парчетата месо, наречени „кебап“. След това взеха от него всичките му пари, съблякоха му дрехите, извадиха му очите и зъбите и го набиха на кола бавно, докато той излезе през устата му. След това те го опекоха на огъня още жив. Той живя половин час в продължение на ужасната сцена. По това време бях съвсем близо до Ахмед ага. Освен мене тук се намираха няколко български жени. Ние бяхме обкръжени от башибозуци, които ни ограждаха от всички страни, и бяхме принудени да гледаме какво става с Трендафил.“

„Налегнала тъмна, ужасна нощ, прорязвана феерично от прехвърчащи куршуми и от искрящи се в бездънното тъмно небе пламъци на разбеснелите внезапно страховити пожарища. Ревът на повилнели нападатели и писъкът на изгубени майки и деца, на ранени — валящи се по разни кътове — и на затрупани и задушени по пламналите къщя нещастни, допълнят картината. От този час вече по-нататък съдбата на Батак е само агония.

„Башибозуците влезли вътре без никакво препятствие и клането се захванало още от вратата. Мнозина имало скрити вътре в долапите, които така също били измушени и накастрени; в числото на последните били: свещеник Нейчо Паунов и учителят Тонджоров, родом от Самоков. На първия от тях кръвопийците извадили най-напред очите, дупчили го като решето по цялото тяло, докато издъхне тоя християнски мъченик в ръцете им. Близо до него предал душа и учителят Тонджоров, който така също бил насечен по всичкото тяло. Бедният мъченик на просвещението! Той загинал в същото онова здание, дето преди няколко дена проповядвал от скромния учителски стол словото на светлината. В долния кат на училището имало до 200 души скрити, мъже, жени и деца, които кръвниците, от много бързина, се вижда работата, не могли да намерят. Но да не помислите, че простият случай ги е запазил от смъртта? Не, читателю! Те се отървали от ятагана, били лишени от лекото действие на куршума, но изгорели живи, като червеи в гнило дърво, в долния кат на училището, защото башибозуците на тръгване запалили от четирите страни това здание. Техните писъци и вопли от ужасна мъка били чути след малко от зверовете, които разбрали, че направили една грешка, по невнимание, не в отношение към участта на двесте жертви, но че не могли да ги оберат от по-напред, което обстоятелство съставявало истинската загуба на тези Биконсфилдови братя. — Язък! Отидоха напусто толкова дрехи, а може би и пари — казали те с турско хладнокръвие и тръгнали към вратата на черквата, без да удостоят даже с присъствието си жертвеника на двестете мъченици.“

„Полуубитото население не че повярвало на неприятелските обещания, които опитало вече няколко пъти, но като нямало друго спасение като виждало, че и в черквата ще бъде избито, отворило вратата. Втори път то имало злочестината да си въобрази, че и чалмата има човешко сърце, че и хищният башибозук може да състрадава, да се умилостивява, като види с очите си положението на затворените, удушените и стъпкани пред вратата дечица, другите изпоплашени, които заедно с нещастните си майки и сестри плачели и късали сърцата на присъствуващите. Картина, както виждате, една от най-ужасните и сърцераздирателните, но картина, повтаряме ние, за човек с душа и сърце, а не за башибозук. Щом се подали тези последните на вратата, с голи ятагани в ръцете, всичките затворени паднали на молба, жените показвали децата си, и за да умилостивят някак кръвниците, искали да им целуват дръжките на окървавените ятагани, наричали ги синове, братя и бащи. Всичко напусто! Башибозуците погледнали хладнокръвно на всичко това; те прекрачили налягалите пред вратата трупове като дърва и отново започнали да въртят ятаганите. И така, в черковната ограда клането се е продължавало няколко часа. От най-напред жертвите са били обирани и измъчвани да изкажат своето богатство, а после са били заколвани, т. е. техният живот бил пощаден за няколко минути, докато удовлетворят грабителската жажда на плячкаджиите, мнозина мъже спасили своя живот, като легнали между изкланите и се престорили на умрели.“

„...Изведнъж дръпнахме юздите с възклицание на ужас, точно пред нас се издигаше грамада от черепи, смесени с кости от всички части на човешкото тяло, скелети почти цели, дрехи, човешка коса и изгнило месо, заразяваща миризма се разнасяше наоколо. Всички скелети бяха облечени само с женски ризи, Те всички бяха жени и момичета. Преброих над сто черепа, без да включвам скритите под другите кости на страхотната грамада. Всички черепи бяха отделени от скелетите, всички скелети бяха без глави. Тези жени до една са били обезглавени. Процедурата била следната: турците хващали жената, съблича ли я внимателно по риза, оставяли на страна ония дрехи, които били ценни и всички украшения и скъпоценности, след което много от тях поемали грижата да я изнасилят, а последният я обезглавявал. После ни разказаха, че това са костите на 200 млади момичета, отначало пленени и специално запазени за съдба по-лоша от смъртта...“

„Градчето лежеше на разстояние стотина ярда от нас, не беше оцелял нито един покрив, нито една стена (...)От другата страна на пътя имаше скелети на деца с ужасяващи удари на сабя по техните малки черепи, Броят на децата убити в тези кланета е повече от огромен. Очевидци ни разказаха как видели малки бебета набучени на байонети и разнасяни по улиците на Батак и Панагюрище...“ ''Приближихме към черквата и училището. Земята тук е покрива със скелети, по които висят парцали и парчета изгнило месо. Ако се съди по останалите стърчащи стени, училището е била обширна хубава сграда, годна за приемане на 200 или 300 деца. Сега по камъните и боклука, които покриват пода на училището на височина от няколко фута, лежат костите на 200 жени и деца, живи изгорели между тези четири стени... Черквата не беше много широка, заобиколена от ниска каменна стена, затваряща малък черковен двор. Отначало ние не забелязахме нищо особено. Зловонието беше толкова голямо, че едва можехме да погледнем около нас. Това което ни се стори маса от камъни и боклук под нас, бе в действителност грамада от човешки трупове, покрити отгоре с тънка наслойка от камъни и пръст, целият църковен двор е покрит с тях на височина от три до четири фута и ужасна миризма идваше от там. От тази чудовищна гробница можеха да се видят подаващи се глави, китки, крака, стъпала и ръце. Малки къдрави главички се показваха там, малко краче, дълго колкото пръст, малки бебешки ръчички, протегнати, сякаш молеха за помощ - бебета, които са умирали, учедени от яркият блясък на сабята, деца, които са умирали сред писъци на уплаха и ужас...''

„...Видях костите им, някои още с парчета месо по тях, натрупани в една низина откъм хълмовете, където ги глождеха кучетата. Нито една къща не е останала цяла в тази прекрасна долина. Дъскорезниците - градът е въртял значителна търговия с дървен материал и дъски, които се намирали покрай реката, са всичките изгорени и от осемтях хиляди жители няма и 2000 да са останали. Тук са погинали над 5000 души, голяма част от тях жени и деца и костите им, които са под развалините, и разлагащото се месо отравят въздуха. разпилени човешки кости, черепи, ребра, дори цели човешки скелети, глави на момичета, все още украсени с плитки от дълги коси, кости на деца, скелети, още покрити с дрехи. Тук видях къща, подът на която беше побелял от пепел и овъглени кости на 30 души, изгорени живи. Тук беше мястото, където селският първенец Трандафил е бил нанизан на копие и опечен и където сега е заровен; видях един трап, препълнен с разлагащи се трупове; един воденичен бент, изпълнен с подути тела; тук беше едно училище, в което двеста жени и деца, потърсили убежище вътре, били изгорени живи; тук видях и църквата и църковния двор, където още можеха да се видят около хиляда полуизстнили тела, които запълваха запълваха заградения двор и образувах куп, висок няколко фута, където между камъните, които напразно са били нахвърляни отгоре за да ги прикрият, се виждаха ръце, крака и глави, които тровеха въздуха със своята смрад. След посещението ми по заповед на мютесарифа каймакаминът на Пазарджик бил изпратен в Батак с малко вар, за да улесни разлагането на телата и да предотврати избухването на епидемии. Ахмед ага, който е командвал клането, е бил декориран и повишен в чин юзбашия.“

„Ние ще учудим европейските правителства, напомняйки им едно нещо, а именно, че престъпленията са си престъпления. Именно това не е по-позволено за едно правителство отколкото един индивид да бъде жертва, именно Европа е солидарна; именно всичко това, което се прави в Европа е направено от Европа, именно ако съществува едно глупаво и свирепо правителство, то трябва да бъде третирано като диво животно; именно сега всичко това е до нас, там под очите ни избиват, опожаряват, разграбват, изтребват, обезглавяват бащите и майките, продават малките момиченца и момченца: именно децата, които са прекалено малки, за да бъдат продадени, ги разкъсват с два удара на сабята; така изгарят семействата в къщите им, именно този град, Батак, например е намален за няколко часа от 9 хиляди жители на 300; именно гробищата са затрупани от повече трупове, отколкото могат да бъдат погребани; по такъв начин, че на живите убийци мъртвите им отвърнаха с чума, което е справедливо; ние показваме на европейското правителство това тук; именно тук отварят бременните жени за да убият децата в утробите им; именно тук публичните места са затрупани с купчини женски скелети, следа от случилото се; именно тук кучетата гризят по улиците черепите на млади изнасилени момичета, именно тук всичко е ужасно, именно тук е достатъчен един жест на европейските правителства за да го прекратят; и диваците, които извършват тези договори са ужасни, и цивилизованите, които са ги оставили да го направят са ужасяващи.
Дошъл е моментът да издигнем глас. Всеобщото възмущение се навдига. Има часове, в които човешкото съзнание взима думата и дава на правителството заповед да слуша.“
 

Неактивен Nordwave

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,365
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Българската диаспора
« Отговор #34 -: 06 Юли 2008, 18:22:01 »
"БРАТЯ БЪЛГАРИ!

Преди 450 години Волжска България е включена в състава на Московията и прекрати своето съществуване като независима държава. Но Волжските Българи не изчезнаха а продължиха да живеят на земята си. При това продължиха да се борят за възстановяването на Българското Царство, възставаики много пъти. При рухването на Руската Империя през 1917 година, Волжските Българи като първо дело възрождават своята национална държава с името “ Идел Урал Щат” ( Волго Уралски Щат). Болшевиките я разрушиха и построиха на тази земя татарска република, като едновременно с насилие задължават Волжските Българи да се наричат татари. За да ни насилят да забравим кои сме ние, отнеха родната история на народа и отровиха Съзнанието му с лъжливо учение за монголо-татарско нашествие. В течение на 70 години Волжските Българи бяха подложени и на културни репресии. Това се оказа по страшно и от железните окови на руският царизъм. На съветската държава почти се отдаде да избие от главата на народа гордото име Българи, което Руската Империя не можа да постигне в продължение на почти 400 години.

Не е ли време, по добре късно отколкото никога, да осъществим желанието на великия Кубрат и да сложим стрелите в един колчан? Молим от вас братска помощ в делото по освобождението на Волжска България от татарското иго. Само тогава Волжска България ще възстане от пепелта, като птицата Феникс.

 Съединението прави силата!

Да живее новото Българско Възраждане!

Български
Национален
конгрес
 

Неактивен Nordwave

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,365
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Българската диаспора
« Отговор #35 -: 06 Юли 2008, 18:36:28 »
Волжка България - най-ранната държава в Североизточна ЕвропаНа картата са изобразени процесът на образуване на Волжка България и нейният териториален обхват към 922 г., когато тя е била посетена от Ибн-Фадлан, пратеник на арабския халиф. При съставянето на картата са използвани сведения от арабски, византийски и арменски извори и по-специално сведенията от „Ашхарацуйц" от VII в. за битките между Българи и Ха-зари във волжките земи. Отразени са и сведенията на Ибн-Фадлан за преминатите от него реки по пътя му към Волжка България и на нейна територия, а именно: р. Джам (дн. р. Емба), р.Джаик - дн. Яик (местно име на р. Урал), р. Самур (дн. р. Самара), Канджа-лу (дн. Кинел), Сух (дн. Сок), р. Баянах (дн. р. Майна) и Джеремшан (дн. Черемшан). Както личи от картата, Волжка България е била една от големите държави в ранносредновековна Европа и най-ранната държава в цяла Североизточна Европа.

Установено е също, че волжките Българи са пренесли в този район редица важни нововъведения - плугове с железни лемежи, високопродуктивни земеделски култури и породи добитък и специални познания и умения в областта на металообработката, кожарството и други древни занаяти. Чрез тях те са допринесли за културното развитие на Източна Европа.Редактирано от модератор: Подмяна на невалиден линк с валиден.
« Последна редакция: 10 Окт 2014, 22:37:54 от Hatshepsut »
 

Неактивен Nordwave

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,365
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Българската диаспора
« Отговор #36 -: 06 Юли 2008, 18:54:40 »
Братушки се молят в джамия

След като руският отряд на генерал Карцов прехвърля Балкана и се насочва на юг, по пътя си към Пловдив той минава и през българските католически села, образуващи днешния град Раковски. Както и православните си братя по други места, българите католици организирали въоръжен отряд. Те са взели вече под охрана държавния склад с 300 тона ориз и се нареждат на шосето, за да посрещнат генерал Карцов. Начело били естествено кюретата. Те доста се притеснявали, как ще реагира на тяхното присъствие православният руски генерал. За техен потрес трима-четирима офицери от свитата на генерал Карцов слизат от конете и коленичат пред тях за благословия. Оказали се поляци на руска служба. Още по-куриозeн е случаят в Батак. След тържественото посрещане на освободилата го руска част, командирът й попитал къде е джамията, за да се помолят войниците му. Батачани помислили, че е станала езикова грешка и посочили църквата. Но командирът наистина търсел джамия. Защото войниците му били... мюсюлмани (и то доброволци! ) от Волжка България - днешен Татарстан. http://bg-history.info/?p=statia&statiaid=954
 

Неактивен Балкани

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,076
 • Пол: Жена
Re: Българската диаспора
« Отговор #37 -: 06 Юли 2008, 20:05:58 »
Според мен първо трябва да си гледаме нашата си България, а после разните други българии.
Българските народи са различни народи вече. Може да се каже че сме една народностна група с чувашите напримерно,но в никакъв случай не сме един народ. КИРИЛИЗАТОР - http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
« Последна редакция: 06 Юли 2008, 20:10:13 от Балкани »
Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е, или слава!

....

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
Аз веч нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!
 

Неактивен Александър

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 714
 • Пол: Мъж
 • Шуми Марица окървавена...
 • Зодия: Pisces Pisces
Re: Българската диаспора
« Отговор #38 -: 06 Юли 2008, 20:39:37 »
Никой не казва, че трябва да гледаме чуждите пък нашите да не гледаме. Идеята е да подържаме добри взаймоотношения с тях и да си помагаме. Заобиколени сме от врагове, в великите сили също нямаме приятели... Нека поне с Българите по кръв се разбираме.
Относно това което каза винстън, ще си използвам отговора от друго място на същата тема.


"И двете покръствания са дипломатически ход.
Никой не е имал желанието да си сменя вярата, просто е било дипломация с околните империй.
Стига нарича Волжките Българи татаристанци, това е убидно както за нас така и за тях. Татарстан са от ВСВ, преди това са били Булгаристан. За комунистите Българите са татари, ти ако си татар(прочети как изглежда средностатистическия татар)...  Невярвам да изглеждаш като татар.
Нямаме много общо с тях, освен единния корен и средновековните империй. Защото Волжка България по територия(навярно и по мощ) е била поне 2 пъти по-голяма от нас в различни периоди.
Но те са на друго място, с други съседи и при тях има различни фатори... Те са лишени от сърби, гърци, румънци и турци, но си имат навярно проблеми с другите си съседки... Мога ти кажа с кой са ни общи проблемите, Русия. Както нас така и тях руснаците(по конкретно политиката) ги е цакала много пъти.
Общ език няма, има сходен. Както е българския и македонския който са почти 100 на 100 еднакви. Просто комунистите сменят нашия начин на писане, на тях им вкарват няколко латински символа... и от това се получават различията. Сходно говорим и с сърбите и руснаците, но това е заради други фактори, не защото споделяме една кръв... темата за езика е отваряна и изняснявана.
Културата е индивидуална за всички, въпроса е до колко тя се спазва и до колкото се зачитат българските обичай. Не говоря за християнските, а за българските който се срещат само при нас, Българите.  Религията е относителна, защото не винаги тя се спазва стриктно и не винаги някой хора я взимат под такова внимание. Говоря за хората който са християни или мюсолмани по паспорт. Както и тези който спазват основните обичай, но знанията и религиозните вярвания и свършат до там.
Примерно аз познавам много християни(да не кажа 90 процента) който не си правят труда да постят...


Колко пъти да отваряме темата за помаците. На помаците са им промили мозъците, болшинството помаци нямат българско самосъзнание, това не го ли разбра?
В същото време има и една част който се определят като Българи. Пример е Фейзи от БНС който е българо-мохамеданин, но е един от най-големите патриоти и националисти.
Дори срещнах един помак в една игра, на въпроса ми като какъв се определя, той каза БЪЛГАРИН и не се срамуваше от това, че е помак. Срещал съм и друг помак който също се определи като Българин.
Тоест не всички са с променено самосъзнание.
Примерно македонците... Македонците говоря език почти 1/1 към нашия, имат общи обичай, християни са... и още милиони прилики. Но колко от част се смятат за Българи?!?!
Македония и македонците приитежават всичко което си избройл по-горе, та и повече... Но те не се имат за Българи, за това е важно самосъзнанието. Има и такива който знаят истината и не се имат за "антични македонци"... но на тях от власта не им позволяват да говорят.
За това за пореден път го казвам... важно е самосъзнанието.
Турците са мургави, само този факторо ги определя, че нямат нищо българско. "Мургавите Българи" са им нялали кръв от някъде... през вековете.

За тая глупост от няколко племена, забрави.
Първо, Българите не са племе. Когато идват тук основават държава и подчиняват с огън и меч всички!
Включително и империята на Византия... По-късно когато Българите образуват империй и подчиняват различните племена, може да се каже, че тогава е имало Българи и подчинени славянски подчовечета.
Гарантирам ти, че и без общата религията сме можели да бъдем обединени. Просто с славяните дето не слушат какво казват Българите, знаеш каква съдба ги последва... има го документирано..."За Българите извън границата на България и по-конкретно на Балканите, предполагам е ясно за всеки националист.
Така както е било ясно за нашите националисти преди 44-та и Българите там, но сега нямаме и капчица от организацийте който са се борили за Българите там, нито подкрепа от правителствтото нито подкрепа от нас... навярно малко обикновенни хора знаят дори за тях. Предполагам този въпрос е пределено ясен... войните за национално обединение дори по името им го показват.
Нека те не предават българското и да знаят, че несме ги забравили. Но боклуците в сегашна България са толкова много, че...
« Последна редакция: 06 Юли 2008, 20:42:06 от Александър »
"С дързостта на младите и мъдростта на старите да възродим нацията и България."
 

Неактивен Севар Вананд

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 856
 • Пол: Мъж
 • Борете се!
 • Зодия: Leo Leo
Re: Българската диаспора
« Отговор #39 -: 07 Юли 2008, 02:30:39 »
Немога да повярвам, че дори в този форум, където се предполага, че повечето хора са Български националисти, трябва да обяснявам отново, и отново, че за да е Българин, един човек трябва да има Български произход и Българско самосъзнание. КРЪВ И САМОСЪЗНАИЕ! Това е важното. Това е същественото. Това е всичко необходимо.

За да си Българин, не е нужно да си християнин, или мюсюлманин. Не е нужно да си зороастриец, или будист. Не трябва да имаш мустаци, или брада. Трябва да имаш Български произход, и да го осъзнаваш, и да си го признаваш.

По същата логика, по която за вас волжките Българи не са Българи, те могат да кажат за нас: "Какви са тези Българи, щом не изповядват исляма и говорят славянски език?". Толкова ли е трудно да го проумеете? Българите са по-стари от християнството и от исляма! Езика ни се е променял с времето и сега нито нашия, нито този на Българите от Волга, не е такъв както преди 1300 години, когато сме говорили един език! Това, което ни обединява е нашата кръв и това, че помним, че сме Българи! От това произтичат другите прилики. Всички сме представители на един расов тип, имаме общи обичаи, наследени от езическите времена, имаме и сходна съдба(изградили сме велики цивилизации, но винаги някой се е опитвал да ни унищожи).

И къде видяхте някой да казва, че трябва да оставим проблемите в нашата Държава, за да се бием за свободата на Волжка България? Колко Български националисти от Дунавска България видяхте да правят чети и да влизат с тях в Русия? Разбирасе, че на преден план е нашето освобождение. Но, не трябва да забравяме и нашите братя от Волга. И ,когато отново България стъпи на крака, трябва приоритет да са ни имено те! А, не превземане на Западна Европа, или на Марс.

И кои ви каза, че Българите от Волга не приличат на нас? Да, там има и известен брой татари, които имат монголоидни черти, ама има и много Българи с европидни черти и физиономии, подобни на нашите.

Ако някъде има Българин с изразително подчертан памиро-фергански расов тип, изкуствена деформация на черепа, говорещ древен източноирански език, изповядващ древна арийска звездна религия, яздещ отлично, красив на вид, силен и храбър в бой, носещ българско име, имащ чембас, и славещ се с горд и непреклонен дух, тогава той ще има право да казва кой не е Българин, и кой е.

Спрете да се занимавате с глупости! Така само можете да помогнете повече на ДПС, с начинанието им относно Българите мюсюлмани. По вашата абсурдна логика, нашите най-големи врагове сърбите, са ни по-близки от някои Българи. Никой не е тръгнал да гони дивото, а и още не сме хванали питомното!
Ако и ние не успеем, за България няма бъдеще!
 

Неактивен Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,490
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
Re: Българската диаспора
« Отговор #40 -: 12 Юли 2008, 18:32:36 »
Така сигурно е казал Хитлер, и може и да има право , но за Германия , а ние сме България.
Я си помислете какво ще стане, ако гледаме само кръвта ?
Много турци вероятно имат нашата кръв или близка до нея.
Много евреи имат такава кръв. Българи останали в стара България били покорено от хазарите и приели тяхната вяра иудаизма. Повечето от сегашните евреи са хазари, а не наследници на иудеите , това т.н. източни евреи. Между тях са и пра-българи.
И сърбите имат наша кръв и с тях ли някак си на базата на някаква кръв да се обединяваме ?
Я какво излезе на края; да не дразниме турците и ДПС - понеже имаме кръвна връзка, да се покланяме на евреите понеже и с тях сме една кръв, да се прегръщаме с сърбите понеже кръвта е важна а?
И накрая да приеме исляма, да се предадеме на Израел и да пратиме армия да помага сърбите да завладяват Македония, а накрая заедно идиотите да се изселиме в Татаристан.
Е да , ама не се връзва. Ако Хитлер беше толкова умен и компетентен, мямаше да загуби войната и като ненормален да се самоубие.
И накрая не забравяйте; всички хора сме от едни пра-отци; Адам и Ева и кръта ни съответно е еднаква.
Ами тогава защо и как има нации ? Ами така е пожелал Бога и на вавилонската кула е размесил езиците на хората и от тогава има народи, тоест обособили са се поради общия си език.

1. По цялата земя имаше един език и един говор.
2. Като се дигнаха от Изток, те намериха равнище в Сенаарската земя и се заселиха там.
3. И рекоха един другиму: хайде да направим тухли и да ги изпечем на огън. И тухлите им служеха вместо камъни, а земната смола - вместо вар.
4. И рекоха: хайде да си съградим град и кула, висока до небето; и да си спечелим име, преди да се пръснем по лицето на цялата земя.
5. Тогава Господ слезе да види града и кулата, що градяха синовете човешки.
6. И рече Господ: ето, един народ са, и всички имат един език, а на, какво са почнали да правят; и няма да се откажат от онова, що са намислили да правят;
7. нека слезем и смесим там езиците им тъй, че един да не разбира езика на другиго.
8. И пръсна ги Господ оттам по цялата земя; и те спряха да зидат града (и кулата).
9. Затова му е дадено име Вавилон, понеже там Господ смеси езика на цялата земя, и оттам ги пръсна Господ по цялата земя.Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.
« Последна редакция: 06 Ное 2011, 10:29:17 от Hatshepsut »
 

Неактивен makebulgar

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 465
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Aquarius Aquarius
 • Religion: Atheism Atheism
Re: Българската диаспора
« Отговор #41 -: 12 Юли 2008, 20:28:32 »
Връзките с българите от татарстан трябва да се подържат и засилват като противодействие на пан-тюркизма!!!
Политиката на турция е ясна. На базата на религията и тюркския език искат да направят всички турци. Правят го в България, правят го в гагаузия, правят го и в татарстан! В татарстан обаче сами противодействат на това и дори са затворили няколко турски лицея финанситани от турция. Засилването на връзките между мюсолманите татарстанци с волго-българско самосъзнание и мюсолманите българи в България трябва да е основна линия на действие по отношение на мюсолманите ни. 
Зороастър и Буда били атеисти! Невероятно, но факт!
 

Неактивен Севар Вананд

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 856
 • Пол: Мъж
 • Борете се!
 • Зодия: Leo Leo
Re: Българската диаспора
« Отговор #42 -: 12 Юли 2008, 21:23:17 »
Мишоче, защо си толкова тъпо парче, брат? И защо, след като в публикацията си съм подчертал КРЪВ И САМОСЪЗНАНИЕ, ти ми говоериш само за кръвта? Казах, че кръвта и самосъзнанието са единствените критерии, не казах само кръвта! Разбирасе, че неможе да си Българин, ако имаш само едното, а не и двете. И нещата много добре си се връзват. Обаче, в твоята болна глава, това няма как да стане.
Ако и ние не успеем, за България няма бъдеще!
 

Неактивен Болгардингезе

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 979
 • Пол: Мъж
 • mąθran
  • http://www.geocities.com/bulgarian_aviation/Aviation/Bulgarian.htm
Re: Българската диаспора
« Отговор #43 -: 13 Юли 2008, 16:39:56 »
Що за хора могат да отричат Волжките Българи??Малоумници !Или нещо повече!?!?! :(
Иран ,Армения - вечни приятели с България.
Както и горе ,тъй и долу!
 

Неактивен Александър

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 714
 • Пол: Мъж
 • Шуми Марица окървавена...
 • Зодия: Pisces Pisces
Re: Българската диаспора
« Отговор #44 -: 13 Юли 2008, 17:24:53 »
Абе толкова ли не разбрахте, че Волжка България никой няма за идея да я оправя. Там живеят 100 пъти по-добре от нас, икономически са по-развити. Идеята не е да "оправяме" оня и тоя а просто да подържаме добри взаймоотношения с тях.

Мишок/Винстън/Татар/Мишелиин... поста ми е към теб, на тях това им е пределно ясно.
« Последна редакция: 13 Юли 2008, 17:30:04 от Александър »
"С дързостта на младите и мъдростта на старите да възродим нацията и България."
 

Tags:
   

  Приносът на българите в чужбина за българската икономика

  Започната от Петкан

  Отговора: 0
  Прегледи: 3789
  Последна публикация 24 Сеп 2016, 23:23:03
  от Петкан